mayka1 29.06.11, 18:52 Witam wszytskich, czy ktoś był w tym sezonie w hotelu Pegasos Planet Sarigerme. Jeśli tak, proszę podzielcie się opiniami.. dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yo_witka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 30.06.11, 16:29 Byłam - wróciliśmy 27.06 - bardzo zadowoleni. Hotel: Bardzo duży, położony w pięknie zadbanym ogrodzie - dużo zieleni, pokoje w budynku głównym i bungalowach, wszystkie 3 piętrowe. Nie wiem jak pokoje dwuosobowe, ale rodzinne bardzo ładne, przestronne, czyste, duze łózko małżeńskie i dla dzieci rozkładana sofa. Jedzenie:przepyszne i przedużo - desery mniam- super rzeczą jest osobny kącik dla dzieci w restauracji i osobny bufet w restauracji z "dziecięcymi" potrawami(frytki, spagetti itp.) Ok. godziny 19,30-20,00 jest bardzo tłoczno tworzą się kolejki jesli jest możliwość wybierajcie się na kolację wcześniej lub troche później. Bary przy basenie, przy plaży prawie przez cały dzień serwują też frytki, tosty itp. Dużo owoców. 3 restauracje a'la carte z których można skorzystać (z każdej 1 raz*pobyt) Baseny: piękne zadbane, duże - 3 razy dziennie kontrolowana jest czystość wody - zjeżdzalnie dla małych i dużych Plaża: Jest bardzo duża ale urodą nie powala - troszkę zaniedbana moim zdaniem Animacje: Super- duży zespół animatorów - prowadzone w j., rosyjskim i angielskim - 3 mini cluby _ jeden hotelowy prowadzony przez Turczynki, drugi Club Tukan rosyjskojęzyczny..ale prowadzony przez ukrainkę która z polskim dziećmi świetnie się dogaduje:) Jeden anglojęzyczny -raczej dla małych obywateli wysp, nasze dzieci korzystały z dwóch pierwszych ale można korzystać ze wszystkich 3. Dobre SPA hotelowe - ceny masaży przystępne, polecam skorzystać:) Goscie hotelowi to głownie Anglicy, Rosjanie, oraz Polacy Do miasteczka Sarigerme ok. 3km można spokojnie wieczorem spacerkiem dojść , samo miasteczko malutkie, i w sumie nic specjalnego w nim nie ma ale polecam przejść się tam i zakupić wycieczki fakultatywne - są świetnie przygotowane a naprawdę o wiele tańsze niż to oferuje pani rezydentka w hotelu. My korzystaliśmy z Basket Tour Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni :) Z chęcią wybrałabym się tam jeszcze raz. Jeśli masz jakieś pytania na które nie znalazłaś powyżej odpowiedzi to chętnie odpowiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mayka1 Re: Pegasos Tropical Sarigerme 30.06.11, 19:29 dzięki yo_witka za wszytskie informacje, tym bardziej, że tak pozytywne :) My lecimy 23.07 z dwójką dzieci (8 i 10 lat). Dzieci, jak to dzieci najbardziej nastawiają się na buszownie w basenach i na zjeżdzalniach, dlatego mam pytanie czy można również korzystać w części Palace, bo tam też na zdjęciach widać kilka ciekawych zjeżdzalni, basenów, fonatnny. Czy można również korzystać z barów i restauracji w tamtej części? Myślisz, że wszystkie pokoje mają podobny standard czy są tzw. "nory" i ładniejsze i warto postarać się w recepcji o lepszy, wkładając parę EUR do paszportu? Mam jeszcze pyatnko odnośnie wycieczek, czy skorzystaliście może z wyprawy na Rodos i jak wyglądała Wasza wycieczka. Dzięki za wszytskie informacje, przede wszytskim tą, że lądowanie bezproblemowe, bo się bałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.07.11, 07:39 możesz napisać, gdzie bo wnioskuję że nie w tym mini miasteczku, można zrobić jakieś zakupy? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 08:56 NIe wiem co dokładnie chcesz kupować? W Sarigerme jest sklep spożywczy, apteka i kilka sklepów z ciuchami także takie podstawowe zakupy mozna tu zrobić. Jakieś większe zakupy lub też jeśli chcecie mieć większy wybór trzeba jechać gdzieś dalej, najbliższe większe miejscowości to Ortaca i Dalaman do obydwóch kursują busiki,jest też wycieczka "zakupowa" do Fethyie ( to jest ok. 60km) Gdzie jaki wybór to dokładnie ci nie powiem bo nie kupowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 08:50 Nie można korzystać w żadnym zakresie z części Palace (chociaz mam niejasne wrażenie że w katalogu Itaki było napisane co innego:), jest odgrodzona i stanowi zupełnie osobny hotel, przy furtce stoi strażnik i pilnuje żeby tam nie wchodzić. Jesli chodzi o standard pokoi jeśli jedziesz z dwójką dzieci na pewno dostaniesz pokój rodzinny a te wszystkie są jednakowe, różnią się chyba tylko tym że w pokojach na parterze na podłodze są płytki,a w tych na piętrach wykładzina:)wiec myślę że nie ma sensu wkładać kasy w paszport Jeśli chodzi o wycieczki to polecam Rejs po rzece Dalyan - i wycieczkę do Tlos- i wąwóz Saklikent,obydwie spokojnie do zrobienia z dziećmi. Jeśli chodzi o Rodos to trudno to nazwać wycieczką bo jest to po prostu transfer busem z hotelu na prom - na Rodos masz cały dzień czasu wolnego, bez żadnego zorganizowanego zwiedzania. Jeśli chodzi o ceny wycieczek jakie proponuje rezydentka Itaki są naprawdę zaporowe także szczerze polecam wycieczki ale kupcie je w Sarigerme Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 09:36 Z tego co czytam do zmieniło się na gorsze po zmianie właściciela. Wypoczywałam rodzinnie w tym hotelu w 2008 r., wówczas był jeszcze w sieci JOE, Goście polscy byli kwaterowani w części Tropical ale nie było najmniejszego problemu z korzystania z infrastruktury (baseny, zjeżdżalnie, kręgle itp.) części Place. Nie było żadnego ogrodzenia pomiędzy tymi hotelami (jeden kompleks) goście przemieszczali się płynnie pomiędzy jego częściami, można było też korzystać swobodnie z serwisu gastronomicznego (jedzenie, picie, drinki, kawa itp.) w części Place. Nawet wieczorne rozrywki były organizowane w obu częściach tak, że chodziło się jednego dnia tu a drugiego tam i. Zmiana właściciiela nie wyszła na dobre turystom a szkoda, bo to był fajny , ogromny clubowy hotel wakacyjny :((((((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 10:13 O, yo_witka, jesteś już :-). Napisz jak wyglądał powrót z tymi różnicami w godzinach wykwaterowania i odlotu samolotu? Miałas ten nieszczęsny nocny lot czy wieczorny? Zmartwiłas mnie rozdzieleniem obu części hotelu, w katalogu Itaki na pewno było napisane, że można korzystac z obu, psiakość :-( Mam pytanie odnośnie komunikacji - jaka jest cena dolmusza do Dalamanu, pamietasz może? Nie widziałaś w samym Sarigerme wypożyczalni samochodów? Może jest jakaś, której nie upolowałam w internecie. Ciekawa jestem czy faktycznie trafi nam się dla rodziny 2 + 2, gdzie dzieci są naprawde duże pokój rodzinny, ale coś mi mówi, że nie. Do wyboru w itace były tylko standardowe z dwiema dostawkami. W Egipcie to była sofa (jako dwie dostawki), niby sie przeżyło spokojnie, ale tylko dzięki temu, że pojedyncze łóżka byly szerokie. Zobaczymy. To jest akurat najmniejszy problem. Napisz jak morze? Zastanawiam się nad wrzuceniem masek i fajek, tylko czy jest tam co oglądać? :-D Nad Morzem Śródziemnym nigdy wcześniej nie byłam. Czy płaciłaś za sejf? Bo jedni piszą tak, drudzy inaczej, ale to jest chyba przyjemność płatna i zamierzam z niej skorzystać. Animacje mam jak zwykle w głębokim poważaniu (niech będą jak najdalej ode mnie z halasem), ale napisz prosze jak z leżakami - ranne wstawanie mocno? W Egipcie wystarczyło rzucić ręcznik przed ósmą i zniknąć na śniadanie, ale zwyczaje obsługi są różne. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 14:22 U nas nie było problemu z lotem - my lecieliśmy do Wrocławia więc z powrotem wyjazd z hotelu o 9.45 - lot 11.50 - można było jednak odpłatnie przedłużyć sobie pokój jeśli ktoś miał wieczorny wyjazd, w czerwcu nie było z tym najmniejszego problemu - nie wiem jak będzie w szczycie sezonu, koszt jeśli dobrze pamiętam ok. 40EUR Ten pokój rodzinny o którym pisałam to jest jeden duży pokój, na dwóch poziomach - wyżej małżeńskie łóżko, niżej (zejście po 2 schodkach) dwuosobowa rozkładana sofa która spełniała funkcję 2 dostawek, myślę że to jest standard i dostaniecie taki właśnie. Sejf jest bezpłatny - samodzielnie sie go koduje, na spotkaniu informacyjnym rezydentka tłumaczy w jaki sposób to zrobić Animacje nie były hałaśliwe, były na bardzo dobrym poziomie - także mimo wszystko polecam:) Co do leżaków - jest ich bardzo dużo i nie ma konieczności ani zwyczaju wcześniejszej"rezerwacji" Przy basenach są tablice z oznaczeniami że jest to niedozwolone i obsługa zabiera ręczniki rzucone rano i pozostawione bez opieki. My na basen z reguły docieraliśmy ok. godziny 10,30 więc nie najwcześniej i nie było nigdy problemu ze znalezieniem wolnych leżaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 15:02 yo_witka, dzieki za wyjasnienia. Czy można do Ciebie napisać na priv? Nie wiem czy odbierasz "gazetowe" maile, bo nie każdy ma zaktywowane konto. Odpowiedz Link Zgłoś
mayka1 Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 21:18 dzięki Yo_witka za wyczerpujące informacje :) zmartwiła mnie informacja o zamknięciu części Palace - te dwa połączone kompleksy zapewniłyby napewno ciekawe wakacje na 2 tygodnie, a tyle tam będziemy, ale skoro jest zamknięty to moje marudzenie nic tu nie pomoże. Też byłam pewna, że Itaka podaje informacje o możlwiości korzystania z obu części, choć teraz nigdzie nei mogę się tego doczytać, ani w katalogu, ani na ich stronei, więc albo czytałam to gdzie indziej, albo informacja została zmieniona..Jeszcze tylko pytanko, czy w tamtejszych biurach organizującyh wycieczki można znaleźć jakieś z polskojęzycznym przewodnikiem? A może jakieś biuro możesz polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 03.07.11, 11:51 My korzystaliśmy z biura Basket tour - przewodnicy byli aglo- i rosyjsko języczni. Na priva oczywiście można pisać:asiawitkowska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceko Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi-play.net.pl 01.07.11, 15:06 Czy ktoś jedzie do hotelu Pegasos Tropikal od 18 lipca 2011r?? Jedziemy z dzieckiem 11lat i obawiam się, że nie będzie miała rówieśników. Wylatyjemy z Krakowa. Jeżeli ktoś będzie w tym czasie na wczasach to bardzo proszę o informację, może sie uda nam spotkać, chociaż jest to duży kompleks, ale może.... Dziękuję za informację Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 15:08 ceko, nie martw się, tam będzie kupa luda, dziecię spotka kogoś przy basenach i raz dwa sie zaprzyjaźni. Natomiast umawainie się i szukanie potem tego kogoś to jak igła w stogu siana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceko Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi-play.net.pl 01.07.11, 16:08 Dzięki za odpowiedź. Wiem, że tam bedzie dużo dzieci, a dzieci szybko nawiazuja kontak, ale gdyby ktoś juz leciał z Krakowa w tym czsie byłoby łatwiej. Widzisz, my nie jesteśmy rodzicami tylko dziadkami, a wiadomo, że dziadkowie bardziej się boja o wnuki niż kiedyś o swoje dzieci, i chcieliby wnukom nieba przychylić. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 17:29 Ceko - to ja Ci powiem, że moje dzieci chciałyby mieć takich dziadków! Którym się chce i w ogóle. Czuję w kościach, że miałyby z moimi rodzicami dobrze, niestety nie zdążyły ich poznać :-( Ja lecę dopiero w sierpniu, więc nie będziemy mieli okazji się spotkać i już żałuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceko Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 18:52 Oli, przykro mi, że Twoje dzieci nie mają dziadków bo napewno byliby cudownymi dziadkami dla swoich wnuków i nie jedne wakacje spedzaliby razem. Cóz czasem tak się dzieje... nie ma sprawiedliwości na tym swiecie. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, ale może kiedyś na wczasach się spotkamy... kto to wie? Ja jeszcze zamierzam jeździć z wnuczką, oby tylko chciała. Baw się dobrze na wczasach i mam nadzieję, że napiszesz coś po powrocie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mayka1 Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 21:14 Ja lecę z Poznania 23.07 więc jeśli będziecie tam 2 tygodnie to na jeden wspólny tydzień się załapiemy :) Ja mam chłopca 8 lat i dziewczynkę 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 21:53 Mayka, to i my się załapiemy na siebie, bo przylatujemy 1 sierpnia. U nas dziewczyny 9 i 14. Odpowiedz Link Zgłoś
mayka1 Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.07.11, 22:01 Będziemy Was wypatrywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceko Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 15:12 Bedę 2 tygodnie i mam nadzieję, ze się spotkamy. Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceko Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.146.212.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.07.11, 19:44 Mayka my też lecimy na 2 tygodnie i jeden tydzień bedziemy wspólnie. Nie bardzo wiem jak tam mozna sie spotkać w takim tłumie, ale będziemy wypatrywać. Lecisz z wiekszym towarzystwem, czy tylko Twoja rodzina i jakie mają Twoje dzieci imiona, jak bedziemy wiedzić to będzie łatwiej Was odszukac. Pozdrawiam i do zobaczenia w Turcjii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.07.11, 21:56 my lecimy 18-go, ale z córką 5 letnią:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceko Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 15:18 Alek, a skąd wylatujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.07.11, 08:01 z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 07.07.11, 16:35 alek ja też lecę z Warszawy, ale 16 lipca na dwa tygodnie i też mam 5 letnią córeczkę ;) na dodatek mąż i 7 letni syn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.11, 08:46 ooo to super:) Będą miały towarzystwo:D Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 08.07.11, 15:49 dokładnie - teraz tylko będziemy się musieli jakoś zlokalizować :) Jak ma na imię Twoja córka? Najłatwiej podsłuchać jak rodzice wołają dzieci :) Moja ma na imię Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.11, 16:00 nasz Julka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olusia17 Re: Pegasos Tropical Sarigerme 16.07.2011 poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:31 My też jedziemy w tym samym czasie na dwa tygodnie - wylot z Poznania. U nas będzie aż 7 dzieci w wieku 17, 15, 13, 12, 7 i 7 , 2,5. Moja córcia Anielka 7 lat będzie szczęśliwa gdy będzie miała koleżankę. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Pegasos Tropical Sarigerme 16.07.2011 poznań 12.07.11, 12:12 O to świetnie. Zatem będziemy wypatrywać Julki od Alka i Anielki z dużej ekipy ;) O której lecicie z Poznania? Może będziemy razem na lotnisku. My mamy wylot z Warszawy 16.07 o 9.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia17 Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:27 My jedziemy do tego hotelu 16 lipca2011. Wylot z Poznania. 23.10 W sumie będzie nas 11 osób w tym 7 dzieci. 17, 15, 13, 12, 7 lat - to chłopcy i tylko dwie dziewczynki 7 i 2 latka. Uwielbiamy grać w scrable i "Wilkołaki". Może się spotkamy? Ola T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.07.11, 09:39 o rany, to spora ekipa. Fakt, że rozstrzał wiekowy wśród dzieci dosyć spory:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mingos Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.pai.net.pl 12.07.11, 23:41 ....a my stanowimy 8 osobową grupkę 2 x 11 i raz 7 dziewczynki i 6 chłopak, a my tak już odrobinę w średnim :)) i lecimy z Katołajek 23.07 na 2 tygodnie, także nawet jak się nie znajdziemy od razu :)) to możemy jakieś info na tablicy informacyjnej itaki walnąc z nickiem z forum... - może się przydać bo np. jako grupa będziemy mogli wynegocjować lepszą cenę w biurze podróży w Sarigerme. Tak właśnie zrobiliśmy jak byliśmy pierwszy raz w Turcji w Alanyi, dla 12 osób kupujących od razu wycieczkę cena była zdecydowanie niższa.... ...a i może się przyda, grzebiąc w necie znalazłem coś takiego : www.tthotels.com/factsheets/en/Pegasos_Tropical_Eng_S-11.pdf nie żeby jakieś wielkie odkrycie, ale zawsze info z bezpośredniego źródła. Do zobaczyska na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 09:35 Mingos, skorzystałam też z pliku, no niby rzeczywiście nic, a jednak. Przydatne zwłaszcza tym, którzy usilnie wkładają walory w paszport, żeby dostać pokój z widokiem na morze :-))) Zahaczymy się od początku sierpnia, aczkolwiek znalezienie się bedzie graniczyło raczej z cudem :-) No chyba, że faktycznie kartka na tablicy ogoszeń :-D. My planujemy raczej wynajęcie auta na kilka dni, żeby pozwiedzać własnym tempem okolice plus obowiązkowo Efez z przypadłościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.07.11, 15:52 Hey Mingos. My tez lecimy 23.07 dwie rodziny i czwórka dzieci. Mysle, że jakoś się spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.icpnet.pl 15.07.11, 21:31 My też wylatujemy 23.07 z Poznania. Dwóch synów 7 i 11 lat. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mingos Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.182.22.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.07.11, 16:24 Wlasnie wsiadlem do busa ktory powiezie nas do samolotu, a jest 16.20 i juz mielismy startowac - 20 minut spoznienia, czyli nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
tymek Re: Pegasos Tropical Sarigerme 01.08.11, 21:54 Czy ktoś leci do tego hotelu 8 sierpnia? Lecimy z dwójką dzieci, córka 8 lat, syn 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: 78.133.161.* 02.08.11, 09:54 Ja lecę z mężem i 7 letnią córką 13 sierpnia i wracamy 21 sierpnia. Czy ktoś będzie w tym czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymek Re: Pegasos Tropical Sarigerme 02.08.11, 23:31 My bedziemy w tym czasie. Jak widze corki w podobnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Pegasos Tropical Sarigerme IP: 78.133.161.* 03.08.11, 10:01 to super. mam nadzieje ze sie znajdziemy. Może wymienimy się telefonami na maila. mój mail elizaw75@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr zjeżdżalnie 08.07.14, 11:48 Witam, czy w tym hotelu jest więcej zjeżdżalni niż te dwie widoczne na każdym zdjęciu? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś