marrtek1
07.07.11, 13:11
Po powrocie z tureckich wakacji dzielę się wrażeniami na temat tego biura. A więc od początku:
podczas leniwego spaceru zostałyśmy zaczepione przez pewnego osobnika w języku polskim i w sposób zupełnie nienachalny. Po krótkiej wymianie zdań dałyśmy się zaprosić do biura, tam zaproponowano nam po 1) herbatę, po 2) wycieczki. Z różnych wybrałyśmy dwie ( urlop był zaledwie tygodniowy)-safari jeep i Kapadocję . W sumie w początkowej fazie podejmowania decyzji miałam mieszane uczucia, bo przed urlopem robiłam rozeznanie na tym forum i miałam inne typy jeżeli chodzi o lokalne biura podróży, co prawda zdania były podzielone, ale przynajmniej o tamtych się mówiło, a to było dla mnie zupełnie nieznajome. No ale, zrządzeniem losu trafiłam do metintour i pomimo wcześniejszych obaw teraz z czystym sumieniem wystawiam dużego pozytywa za całokształt. Począwszy od osoby przewodnika, był nim Metin-chłopak świetnie mówi po polsku, jest znawcą Turcji i Świata w ogóle, jest pasjonatą i perfekcjonistą . Wymagał od nas tylko jednej rzeczy - punktualności. I wszystko szło jak po maśle. W autokarze opowiadał, żartował i odpowiadał na zadawane pytania, obwiózł nas po Kapadocji i wprowadził w miejsca, w które mógł wprowadzić i je pokazać. Dbał o szczegóły i detale typu kiedy klaskać, a kiedy nie podczas nocy tureckiej :). Razem z kierowcą autokaru Hasanem stworzyli wspaniały duet, w którym duże poczucie humoru przeplatało się z profesjonalizmem i zaangażowaniem. Nie było żadnych rozczarowań, zostało dane, to co zostało obiecane. Takie oto są moje wrażenia w tym temacie, jeżeli macie inne napiszcie , może komuś się przydadzą....