Dodaj do ulubionych

Metintour biuro podróży - opinie

07.07.11, 13:11
Po powrocie z tureckich wakacji dzielę się wrażeniami na temat tego biura. A więc od początku:
podczas leniwego spaceru zostałyśmy zaczepione przez pewnego osobnika w języku polskim i w sposób zupełnie nienachalny. Po krótkiej wymianie zdań dałyśmy się zaprosić do biura, tam zaproponowano nam po 1) herbatę, po 2) wycieczki. Z różnych wybrałyśmy dwie ( urlop był zaledwie tygodniowy)-safari jeep i Kapadocję . W sumie w początkowej fazie podejmowania decyzji miałam mieszane uczucia, bo przed urlopem robiłam rozeznanie na tym forum i miałam inne typy jeżeli chodzi o lokalne biura podróży, co prawda zdania były podzielone, ale przynajmniej o tamtych się mówiło, a to było dla mnie zupełnie nieznajome. No ale, zrządzeniem losu trafiłam do metintour i pomimo wcześniejszych obaw teraz z czystym sumieniem wystawiam dużego pozytywa za całokształt. Począwszy od osoby przewodnika, był nim Metin-chłopak świetnie mówi po polsku, jest znawcą Turcji i Świata w ogóle, jest pasjonatą i perfekcjonistą . Wymagał od nas tylko jednej rzeczy - punktualności. I wszystko szło jak po maśle. W autokarze opowiadał, żartował i odpowiadał na zadawane pytania, obwiózł nas po Kapadocji i wprowadził w miejsca, w które mógł wprowadzić i je pokazać. Dbał o szczegóły i detale typu kiedy klaskać, a kiedy nie podczas nocy tureckiej :). Razem z kierowcą autokaru Hasanem stworzyli wspaniały duet, w którym duże poczucie humoru przeplatało się z profesjonalizmem i zaangażowaniem. Nie było żadnych rozczarowań, zostało dane, to co zostało obiecane. Takie oto są moje wrażenia w tym temacie, jeżeli macie inne napiszcie , może komuś się przydadzą....
Obserwuj wątek
    • gosia.79 Re: Metintour biuro podróży - opinie 08.07.11, 12:58
      A i ja mam dobre wspomnienia wycieczek z Metintour. Wybrałam ich trochę przez przypadek. Wiedziałam tylko, że nie wykupię wycieczek od rezydenta, bo cena trochę odstraszała. Przed wyjazdem, jak większość, zrobiłam rozeznanie w ofercie lokalnych biur z polskim przewodnikiem w internecie a i tak zdecydował przypadek. Biuro było tuż koło naszego hotelu, mijaliśmy je w drodze na plażę. Zaproszenie na herbatkę i miła obsługa zrobiły swoje... wykupiłam dwie wycieczki.
      Nie ukrywam, że przed pierwszą miałam małego stracha, bo wcześniej nic o tym biurze nie słyszałam. Ale po fakcie jestem zachwycona. Największym wyzwaniem była Kapadocja (2 dni). I było super. Człowiek z normalnym nastawieniem do życia, nie może się przyczepić do niczego, bo realizują dokładnie to na co się umawiają. Bez niespodzianek. Tych negatywnych oczywiście:)
      Przewodnikiem też był Metin - skarbnica wiedzy nie tylko o Turcji. Chyba dzięki temu tę wycieczkę będziemy wspominać długo, był zawsze do dyspozycji turystów, pomagał w każdej sprawie i przekazał mnóstwo informacji w przyswajalnej formie. Ma dar stwarzania dobrej, wakacyjnej atmosfery.
      Polecam z czystym sumieniem.
      • m_a_g_d_a_1_2 s a m o r e k l a m a 09.07.11, 17:14
        marrtek1, gosia.79....
        A może wystarczy już tej samoreklamy, niech teraz sami turyści piszą o Was
        Ten sam ton wypowiedzi - auto-pseudo-reklamy!!!
        aż nie chce się czytać tego forum
    • Gość: bibi polecam!!! IP: *.cdma.centertel.pl 08.07.11, 19:21
      Póki jeszcze urlop się nie skończył i moje wspomnienia z Turcji są "na gorąco" też dorzucę kilka komplementów dla Metina;) co prawda wycieczka była zorganizowana przez inne lokalne biuro podrózy, ale własnie on był przewodnikiem. Pierwsze wrażenie po wejściu do autokaru pełnego niezadowolonych rodaków w średnim wieku było kiepskie, ale wycieczka nam się udała bardzo i tu ukłon w strone Metina który nam tą polską, malkontencką atmosferę niepostrzeżenie rozładował. Bardzo serdeczny, otwarty i kompetenty przewodnik, ale w necie nic przed wyjazdem na temat jego biura nie znalazłam- a więc z czystym sercem polecam wszystkim wybierającym sie do Alanyi...w ogóle Turcja bardzo zaskoczyła nas na plus...i zazdroszczę wszystkim, którzy się tam wybierają..pozdrawiam;)
      • Gość: aneta36 Re: polecam!!! IP: 213.43.19.* 01.11.11, 18:36
        Zgadzam sie z Toba. Siwetny kompetentny, zna odpowiedz na kazde pytanie i nie pozwoli by ktos innym zepsuł wycieczkę. Za rok tez się wybieram, tym razem z większą grupą przyjaciół i na pewno wpadniemy po wycieczki do Metina:)
      • Gość: radek z warszawy polecam! IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.12, 17:40
        byłem bardzo mile zaskoczony obsługą, przewodnikami, a przede wszystkim atrakcyjną ceną. Nie macie się czego obawiać. Gorąco polecam
      • Gość: zosik Re: polecam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 13:40
        W ubiegłym roku zorganizowaliśmy wyjazd firmowy do Alanyi i żeby było taniej wyszukałam biuro lokalne Metin Tour. Nie zawiedli, szybki kontakt, szczegółowe informacje i super zorganizowane wycieczki. Byliśmy na raftingu połączonym z kanioningiem, cześć osób w łaźni tureckiej oraz wszyscy na Pamukkale. Na wszystkich wycieczkach mieliśmy polskiego przewodnika.

Polecam wszystkim niezdecydowanym

Zofia Rzeszów
    • marrtek1 Re: Metintour biuro podróży - opinie 09.07.11, 18:26
      styl może i rzeczywiście ten sam, ale to nie samoreklama. Jeżeli o mnie chodzi to po prostu szczerze podzieliłam się wrażeniami.
      • Gość: agaelgam a jak znaleźć to biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 19:47
        mają jakąś stronę internetową? Jadę pod koniec sierpnia na 2 tygodnie, więc kilka wycieczek na pewno odbędę.
        • marrtek1 Re: a jak znaleźć to biuro? 10.07.11, 20:48
          mają stronę metintour.pl, nazwy ulicy nie znam, pewnie jest na stronie, wiem tylko jak tam dojść z hotelu Aska Kleopatra Beste, bo to w bardzo bliskim sąsiedztwie.
          • agnieszka.ciecwierz Re: a jak znaleźć to biuro? 11.07.11, 13:00
            Dziękuję za odpowiedź.
            My będziemy w Konakli
            • Gość: podróżnicy Re: a jak znaleźć to biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 11:44
              A Nam cały ten Metin nie przypasował..... Typowy turas który za kasę zrobi praktycznie wszystko! Może i wiedzę turystyczną ma bo na Kapadocji opowiadał książkowo...... ale jako osoba to dobry cwaniaczek i podlizywacz..... Przewodnik powinien być normalny i do wszystkiego podchodzić z umiarem a nie zachowywać się jakby się było Alfą&Omegą bo nauczyło się języka polskiego w stopniu komunikatywnym. Tak na prawdę gdziekolwiek kupicie wycieczkę czy to w podanym zareklamowanym wyżej Metintour czy u Leny czy Mariolki i tak możliwe że na tego Pana traficie w wycieczce na Kapadocje..... Możecie też trafić na Mehmeta -świetnie mówi po polsku i świetnie prowadzi wycieczki! Byliśmy z nim na innych wyjazdach i szczerzę to właśnie jego możemy polecić - super opowiada i z tym człowiekiem można na prawdę sobie porozmawiać na każdy temat. Pacho Tour bo dzięki tej firmie organizowane są wyjazdy wysyła wielu przewodników. Na Metina radzilibyśmy uważać.... Bo dużo gada ale mało z sensem i mało tych rzeczy jest przemyślanych..... I nie dajcie się wciągać w te wszystkie sklepy bo to tylko strata Waszych pieniędzy na konto takich przewodników jak Metin. ;)

Pozdrawiamy i życzymy miłych urlopów :)
              • Gość: bibi Re: a jak znaleźć to biuro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 16:15
                poznałam i Metina i Memeta- mój przedmówca ma rację- polskojęzycznych Turków w Alanyi nie jest zbyt wielu takze nietrudno na któregoś z nich trafić- osobiście lubie wolną konkurencję i nie podoba mi się dominacja Pacho Turs w Alanyi, dlatego zachęcam do korzystania z biura Metina- a co do naciągania na kasę- taki los turystów, oni właśnie z nas żyją;)moim zdaniem Memet robi to nawet bardziej nachalnie...trzeba się jednak przygotowac psychicznie ze Turcy to nie Polacy- to tak a propos umiaru;) a wspomniany Metin faktycznie bajerant niezły, ale jaki przy tym sympatyczny;)
                • Gość: tomek Re: a jak znaleźć to biuro? IP: *.clubnet.pl 12.07.11, 22:53
                  Zgadzam się z przedmówcami Metin to bardzo niezły cwaniak. Ale my nie zauważyliśmy jego sympatyczności. Robi to co każdy przewodnik, opowiada i naciąga..... Więc bez żadnych większych rewelacji...... My kupiliśmy 1 wycieczkę w Metintour i 2 u Mariolki jeśli chodzi o obsługę i sympatyczność w biurze to polecamy bardziej Mariolkę. Jest niedaleko biura Metintour.

Wycieczki również prowadzi polka P. Gosia. Sympatyczna i mila , nie tak nachalna i upierdliwa jak Metin. Nie gada bez sensu po to żeby gadać.....

Co do skór i biżuterii to cen nie mają aż tak atrakcyjnych, ale jeżeli chcecie dać zarobić przewodnikom to kupujcie :)

My nie polecamy Metina jako przewodnika bo na prawdę są lepsi.

Co do biur to ceny mają wszędzie takie same- a co do obsługi - to już wcześniej wspomniałem :)

Pozdrawiam
                • agata-alanya Re: a jak znaleźć to biuro? 13.07.11, 12:03
                  Dominacja Pacho Tours to prawda, jest pare mniejszych biur, ktore organizuja wlasne wyjazdy do Kapadocji i jakosciowo daja duzo wiecej, ale o nich cisza na forum, bo nie wybieraja ich tlumy ;) Przeciez czy kupicie wyjazd od Mariolki czy Leny czy od samego Metina, jedziecie nadal z Pacho... wiec gdzie tu wspieranie malych biur o ktorym wspominacie? Wychodzi na jedno :)
                  • kurczak48 Re: a jak znaleźć to biuro? 13.07.11, 21:24
                    Nie rozumie (rozumie ) , jeżeli ktoś założył wątek , cytuje : Metintour biuro podróży - opinie ..... to dlaczego od razu piszesz opinie o ty biurze , czy ty jesteś normalny ? , a Polaków uważasz za jełopów ........wstydź się ... człowieku wstydź się .
                    Na pewno temu biuru tym reklamy nie zrobisz .
              • Gość: r Re: a jak znaleźć to biuro? IP: *.igloonet.pl 26.08.13, 21:09
                Lato 2013 - nam też się Metin w Kapadocji nie spodobał. Biznes ponad wszystko- to jego dewiza. Beznadziejny hotelik z fatalnym jedzeniem, a drugi dzień to już kompletna strata czasu-tylko sklepiki
          • Gość: anulka Re: a jak znaleźć to biuro? IP: *.garwolin.vectranet.pl 08.08.12, 11:43
            biuro znajduje sie za jedynym aquaparkiem w centrum alanyi, w strone plazy kleopatry, naprzeciwko hotelu kleopatra beste. poza tym super sprawą jest kontakt tel. na polski nr tel. (22) 292 42 19 (koszt jak za połączenie do polski!!!). mozecie tez wyszukac metintour na skype lub wspomniana strona metintour.pl. kontakt naprawde swietny, polecam goraco. pelen profesjonalizm, piekne wspomnienia:)))
    • Gość: Marcin N. Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.gdynia.mm.pl 30.07.11, 08:13
      Wróciłem 2 dni temu z Turcji. Nie chcę się chwalić ale była to moja 7 wizyta w tym kraju. Zobaczyłem już w zasadzie wszystko co mnie interesowało - pozostał jedynie Stambuł.
      Jak część z Was trafiłem do biura przez przypadek - podczas spaceru przy Kleopatrze. Nikt specjalnie nie nagabywał do wejścia a skusił mnie napis na szybie, że jest to polskie biuro.
      Chciałem koniecznie w trakcie urlopu w Alanyi polecieć na wycieczkę do Stambułu. Moje biuro, z którego przyleciałem (Sun&Fun) miało taką w ofercie jednak z uwagi na cenę nie było chętnych. Notabene rezydenci - beznadziejni. Obiecali rozeznać się w temacie w innych biurach - nawet nie oddzwonili. Inne "budki" na mieście nie miały w ofercie takiej wycieczki i nie byli zainteresowani zorganizowaniem wyjazdu dla 1 osoby. Wracając do Metin Tour - fantastyczni właściciele Dorota i Metin. Załatwili mi bilet lotniczy i super hotel na starym mieście. Dostałem komplet informacji jak i czym dojechać gdzie warto pójść na co uważać i co koniecznie zobaczyć. Do tego kontaktowali się w trakcie czy wszystko OK. Oczywiście kosztowało to mniej niż chciał Sun&Fun i trwało 2 dni a nie 1 jak w Sun&Fun. Gorąco polecam a tym którzy podejrzewają mnie, że jest to autoreklama mogę podesłać fotki jakie rozbiliśmy w biurze :) Dorota, Metin - pozdrawiam i życzę nadal otwartego podejścia do klientów !
      • Gość: andrzej Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 12:07
        My niestety nie polecamy tego biura.... Ceny takie jak wszędzie a obsługa w innych lokalnych biurach o wiele lepsza
        • Gość: olgierd i marzena Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: 213.43.0.* 27.08.11, 21:06
          nie polecacie, bo nie byliscie! Ludzie wyksztalceni, z uprawnieniami przewodnickimi, mili, maja swoich przewodnikow ktorzy obsluguja tez inne polskie biura, wiec moze wlasnie z przewodnikami metintour byliscie na wycieczce i to im zawdzieczacie udany wyjazd. Ja spedzilem z zona i naszym 5letnim synkiem ponad godzine u Metina w biurze i ani przez chwile nie przyszlo mi do glowy zeby targowac sie o 1 czy 2 € (niestety my mamy to w nawyku a w turcji to nie przystoi) bo czulem sie obsluzony na wysokim poziomie a moj synek tez byl usatysfakcjonowany jak dostal lizaka. Na pewno polecam! wybieram sie na pewno za rok na Kapadocje
        • Gość: asia78 Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: 213.43.16.* 07.09.11, 21:35
          My bylismy nie tylko na jednej wycieczce od Metina, z nim i z Monika przewodniczka. Wszystko było super a z Metinem nawet się zaprzyjaźniliśmy. Super gość, na pewo go nie zapomnimy i będziemy polecać.
      • Gość: Grażyna Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 17:56
        Witam, ja również wybieram się nie długo do Turcji i planuję wycieczke do Istanbułu, wiec jeśli jest taka możliwośc to byłabym baaardzo wdzięczna za przesłanie zdjeć z tamtąd. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Grażyna
        • Gość: Marek Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 15:51
          Byliśmy w czerwcu na wycieczce z biura Metin Tour i polecamy w 100 %. Kapadocja z udziałem takiego przewodnika jak Metin to świetna przygoda. Dwu dniowa wycieczka do Kapadocji naprawdę zadziwia swoimi urokami i historią. Polecamy wszystkim i dziękujemy Metin ! Gorąco pozdrawiamy Ciebie i Twoją narzeczoną z pobliskich Nas Gliwic. Powodzenia!
          • Gość: Ania i Krzysiek Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.clubnet.pl 05.02.12, 11:11
            Również byliśmy na wyjeździe z tego biura jak i u Mariolki.

Oby dwa biura są OK. Polecamy bo przecież tak naprawdę nie chodzi o biura a o te widoki które można zobaczyć i miejsca do zwiedzania :)

Serdecznie pozdrawiamy

Ania i Krzysiek
          • Gość: Kinga Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 11:28
            Goraco polecamy te biuro podrozy. Bylismy w tym roku,w czerwcu i jestesmy mile zaskoczeni organizacja wycieczki. Skorzystalismy z jeep wyprawy do Kanionu Sapadere. Mila przewodniczka i sympatyczny kierowca. Napewno polecimy znajomym lub sami kiedys skorzystamy ponownie.
          • Gość: krzysiek Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.net.pulawy.pl 26.06.12, 21:49
            korzystałem z usług tego biura i gorąco POLECAM. wycieczki te/takie same jak u rezydentów biur podróży, a ceny POŁOWĘ niższe. bez obaw
          • 16dorota Re: Metintour biuro podróży - opinie 12.07.12, 12:10
            Polecam biuro Metin Tour w 100 % Byliśmy w czerwcu 2012 r. na dwóch wycieczkach z biura Metin Tour - w Kapadocji oraz na Raftingu. Obie wycieczki zorganizowane bardzo profesjonalnie od początku do końca. Ceny bardzo atrakcyjne. W Kapadocji mieliśmy przewodnika Metina, fantastycznie opowiadał o Turcji i jej zwyczajach. Sama Kapadocja przepiękna nie do opisania słowami to trzeba zobaczyć. W różnych miejscach, które odwiedzaliśmy podczas tej 2 dniowej wycieczki, mieliśmy w cenie poczęstunki w postaci lokalnych przysmaków np. chałwy, migdały oraz różnego rodzaju herbatki tureckie, nawet w autokarze wszyscy uczestnicy wycieczki zostali poczęstowani owocami kupionymi przez Metina.
            Co do Raftingu mieliśmy innego przewodnika, z którym bez problemu można było porozumieć się po angielsku, wycieczka również bardzo dobrze zorganizowana, a sam Rafting to mega przygoda, niezapomniane wrażenia oraz przecudne widoki.
            Bardzo spodobał mi się rewelacyjny kontakt z tym biurem, jeszcze w Polsce wysłałam maila
            z różnymi pytaniami, odpowiedź otrzymałam niemalże natychmiast od Pani Doroty i tak wyglądała cała korespondencja z tym biurem odpowiadali od razu na maile.
            Na miejscu wystarczył sms z informacją w jakim hotelu jesteśmy, nazwiskiem, nr pokoju i jaką wycieczką jesteśmy zainteresowani. Po paru minutach już do nas oddzwonili do pokoju w hotelu w którym przebywaliśmy, dzięki czemu można było na spokojnie o wszystko się dopytać i ustalić szczegóły bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
            Jeszcze raz bardzo wam dziękujemy za wspaniale zorganizowane wycieczki.
            Pozdrawiamy Metina i jego żonę Dorotę.
          • Gość: Monika Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 22:29
            Miałam przyjemnośc zwiedzania Kapadocji z Metin Tour. Poznanie historii, tradycji i zwyczajów to cudowne doświadczenie. Napięty grafik, ale tylko dlatego, aby zobaczyc jak najwięcej. Naprawdę było warto.

Polecam www.metintour.pl/
            • Gość: michał Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 16:27
              my bylismy ale dla nas to naciągacze i oszuści tak jak wiekszość biur - niestety
              Program nie taki jak obiecywali, przewodnik ledwo po polsku mówił
              W opisie wszystko naj, naj a w rzeczywistości DNO!
              My nie polecamy :(

Michal z Ewą
          • Gość: aga Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.13, 16:58
            Właśnie wróciłam z Turcji,oczywiście skorzystałam z wycieczek fakultatywnych z Metin Tour,biuro znalazłam przed wyjazdem w internecie,wszystkie wycieczki zostały załatwione bardzo sprawnie.Dzięki czemu nie straciłam na urlopie ani minuty na szukanie odpowiedniego biura i odpowiedniej ceny. Pani Dorota bardzo cierpliwa,informacje na temat wycieczek bardzo rzetelne.Kontakt @ natychmiastowy!Wycieczki bardzo interesujące,przewodniczka Pani Ewa-właściwa osoba we właściwym miejscu:) Szczerze polecam biuro Metin Tour:)

Pozdrowienia z Zabrza:)
          • Gość: Asia Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.205.58.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.14, 16:15
            Fantastyczna wycieczka do Oceanarium w Antalyi. Niezapomniane wrażenia i doborowa ekipa, a przede wszystkim świetna organizacja. Nasz przewodnik okazał się cudownym człowiekiem. Nie tylko sprawnie zorganizował pobyt, ale pozwolił nam także doświadczyć iście tureckich doznań dzięki zaproszeniu na obiad. Rejs statkiem był fantastycznym pomysłem, a przejście przez bazar i podziwianie starówki dopełniły całości. W sumie fajnie pomyślany program wycieczki, ale i czas spędzony w busie rewelacyjny. Dzięki panu Metinowi poznaliśmy bliżej rzeczywistość turecką, a jego uśmiech i gotowość do odpowiadania na nawet najtrudniejsze pytania urzekła i dorosłych i dzieciaki. Jeśli kolejny raz będziemy w Turcji, z pewnością wrócimy do tego biura Pozdrowienia dla pana Metina i pana Józefa oraz naszego tureckiego opiekuna

• Gość: oceanarium Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.14, 16:54
              A ile płaciliście za tę wycieczkę? Jak oceanarium, warto? Jechaliście swoją ekipą czy taka wycieczka jest normalnie w programie? Będę wdzięczna za odpowiedź.
          • awojtyla17 Re: Metintour biuro podróży - opinie 13.06.15, 15:48
            Metin Tour to pełen profesjonalizm w każdym calu. Perfekcyjnie przygotowane wycieczki z bogatym programem, komfortowe autobusy, świetni piloci wycieczek z dużą wiedzą, punktualność i bardzo przyjacielskie podejście do każdego klienta. W mojej ocenie Metin Tour jest najlepszym lokalnym biurem podróży w Turcji- wiem bo byłam w Turcji 3 razy i wcześniej jeździłam z innymi biurami. Z Metinem jeździłam do Kapadocji, Pamukkale, Dalyan i na rejs. POLECAM na 1000% !!!
          • Gość: agmijaze Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.beskidmedia.pl 14.07.15, 12:30
            w 100% polecam to biuro! Korzystaliśmy z wycieczki na hamam, kanion sapadere i pamukale. Relwelacyjny kontakt, cena, zniżki, punktualność! Rzetelne biuro dbające o klientów a nie "odwalające" fuszere! Polecam, a ja na pewno wracajac do Turcji skorzystam z tego biura! A szwedzki stól z kebabami do dzisiaj mi się śni :) :) :) Pychota! Turcja to piękny kraj warto go zwiedzić z Metin Tour! Czas mojego pobytu to lipiec 2015, wycieczki są zaplanowane w takich godzinach aby uniknąć największych tłoków. Jeszcze raz polecam!
          • Gość: Magda i Krzysztof Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.15, 18:49
            Metin Tour to pełen profesjonalizm w każdym calu. Perfekcyjnie przygotowane wycieczki z bogatym programem, komfortowe autobusy, świetni piloci wycieczek z dużą wiedzą, punktualność i bardzo przyjacielskie podejście do każdego klienta. W mojej ocenie Metin Tour jest najlepszym lokalnym biurem podróży w Turcji- wiem bo byliśmy w Turcji 3 razy i 3 razy korzystaliśmy z Metin Tour . Z Metinem jeździłam do Kapadocji, Pamukkale, i wiele innych. Polecam w szczególności TLOS. POLECAM na 1000% !!! Pozdrawiamy wspaniała Panią Justynę i kierowce Józefa .Jak będziemy jeszcze w Turcji na pewno skorzystamy z tego biura gdyż czujemy się z nimi już jak z rodzina .
    • Gość: karolina Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 12:36
      goraco polecam wycieczki z metinem i dorota! bezpiecznie, konkretnie, uczciwie. jesli ktos jezdzi do kraju ktory zyje z turystyki i narzeka ze chca tam zarobic na turystach to niech w garach w domu siedzi albo nad morze w pl jedzie. ja tam jestem zadowolona i goraco polecam
    • Gość: Winter Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.res.pl 15.07.12, 13:53
      W czerwcu 2012 byliśmy w Stambule na zorganizowanej na własną rękę wycieczce samochodowej. Szukaliśmy noclegów w Stambule z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem ale w cenie 10 euro za osobę nie mogliśmy nic znaleźć. Dodatkową barierą była ogromna niechęć miejscowych noclegodawców do udzielania konkretnych i wyczerpujących odpowiedzi na zadawane pytania. Do wyjazdu pozostało zaledwie trzy tygodnie a my nie mieliśmy zarezerwowanej miejscówki. Przez przypadek dostaliśmy kontakt do metintouru i w ciągu kilku dni Pani Dorota załatwiła nam nocleg w sercu Sultanahmedu na plecach Hagia Sophia. Pani Dorota przekazała nam dodatkowo wszelkie niezbędne i praktyczne informacje dotyczące planowanej wycieczki, miejsca które warto zobaczyć, organizację ruchu ulicznego w tym mieście, zagrożenia dla turystów itd. Pani Doroto bardzo dziękujemy za życzliwość i troskę, serdecznie pozdrawiamy i będziemy polecać.
      • Gość: emc Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 23:12
        W czerwcu tego roku korzystałam w grupie 8 osobowej z usług MetinTour. W Turcji byłam wiele razy i chciałam pojechać z koleżankami na wycieczkę wg. własnego pomysłu,której nie było w ofercie biur. Nie stanowiło to żadnego problemu. P. Dorota po mailu z Pl oddzwoniła do Polski ,wszystko ustaliłyśmy , a ja potwierdziłam tylko z hotelu wycieczkę dzień wcześniej. Płatność już w trakcie wycieczki,a cena bardzo ludzka .Metin jako przewodnik był sympatyczny , kompetentny i elastyczny ( dodatkowe drobne zmiany). Korzystałyśmy również z Hamamu w Side- Bez zastrzeżeń.Pozdrowienia dla Doroty i Metina. Ewa
    • Gość: marcin- kaszuby Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 12.08.12, 16:17
      Byłiśmy z żoną i dziecimi w lipcu na riwierze tureckiej i wykupiliśmy wycieczki z biurem podróży Metin Tour. Najlepszą wycieczką była oczywiście Kapadocja bo mieliśmy wspaniałego przewodnika Metina, zabrał nas w najspanialsze miejsca Kapadocji. Mogę smiało polecić biuro podróży Metin Tour ludzią nie zdecydowanym w 100% pewne wycieczki pod względem ( cen oraz przewodników). Na wycieczce do Kapadocji rodzina 4 osobowa zyskuje około 160Euro w porównaniu z cenami Itaki. Jeszcze raz POLECAM METIN TOUR>
      Marcin z Kartuz.
    • mammsach Re: Metintour biuro podróży - opinie 22.08.12, 19:07
      Właśnie wróciłyśmy z tygodniowych wakacji w Turcji.Jeszcze w Polsce panie z zaprzyjaźnionego biura podały nam namiary na polsko-tureckie biuro Metintour. Oczywiście przed wyjazdem weszłam na stronę internetową biura, gdzie znalazłam wszystkie interesujące mnie informacje (gdzie znajduje się biuro, jak do niego dojść, jakie organizuje wycieczki i ich ceny). Poczytałam tez na forum, co o nim sądzą ludzie korzystający wcześniej z organizowanych przez nich wycieczek. Zdania były bardzo różne, choć przeważały pozytywne opinie.Następnego dnia po przyjeździe do hotelu wybrałyśmy się do Alany na poszukiwanie polecanego biura. (Wcześniej, od rezydenta otrzymałyśmy propozycje wycieczek wraz z cenami organizowanych przez ITAK-ę. Porównując z Metintour były znacznie wyższe, a nie oferowały nic więcej). W biurze, gospodarze przyjęli nas bardzo sympatycznie. Poczęstowali nas zimną herbatką z granatów (pyszna! - genialna na upały) i owocami (świeżymi figami i słodziutkimi czereśniami). Na wakacjach lubimy spędzać czas aktywnie i wiedziałyśmy jakie "atrakcje" nas interesują. W sumie z biurem uczestniczyłyśmy w pięciu wycieczkach. Zaczęłyśmy od raftingu, latałyśmy na paralotni, dwa dni byłyśmy w Kapadocji (w tym na Wieczorze Tureckim- super profesjonalnie przygotowanym i zdecydowanie wartym polecenia każdemu- naprawdę! A o wschodzie słońca następnego dnia latałyśmy balonem podziwiając z lotu ptaka bajeczne krajobrazy Kapadocji!). Zafundowałyśmy sobie również nurkowanie (cudowna przygoda ze spokojną, profesjonalną pomocą wykwalifikowanych instruktorów-godna polecenia wszystkim, także tym, którzy będą nurkować po raz pierwszy). A na koniec wakacji pływałyśmy z delfinkami ( trochę krótko...ale było warto). Wszystkie wycieczki były bardzo udane. Odbywały się według planu, bez spóźnień i innych nieprzewidzianych "atrakcji". Szkoda, że zabrakło czasu, by skorzystać z innych atrakcji. Wiemy jedno, że na kolejnych wakacjach w Turcji ( w przyszłości) mamy już biuro, z którym z pewnością spędzimy czas na kolejnych wycieczkach.
      • Gość: janik Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 15:36
        Ja również należę do zadowolonych klientów tego biura, nie będę powtarzał tego, co napisali inni, bo mógłbym potwierdzić pełen profesjonalizm, wygodne nowe busy i autokar, perfekcyjną organizację. Dla nas była ważna kolejnośc wycieczek, gdyż byliśmy w ciągu tygodnia na 4 , w tym Pamukkale i Kapadocja i nie chcieliśmy za bardzo się umęczyć. Odnosze wrażenie, że dla tego biura nie ma nic trudnego w zaspokojeniu najdziwniejszych życzeń klientów. Pozdrawiam z Kalisza. M.Janik
        • beti22 Re: Metintour biuro podróży - opinie 06.09.12, 19:22
          Witam.
          Ja też chciałam polecić biuro Metintour.
          Byliśmy w Marmaris i na trzech wycieczkach Efez-Pamukale oraz rejs rzeką Daylan i wszystko zorganizowane było profesionalnie.
          Wycieczki zamawialismy telefonicznie na miejscu ,płacilismy w autokarze.
          Jedynie co nas męczyło to przymusowe zwiedzanie fabryki onyksu,słodyczy i sklepu z bawełną
          Pozdr.

• Gość: kasiek Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 11:29
            szkoda że Metin ma dwie twarze, jedną w biurze drugą jako rezydent który z Turcji robi kraj oszustów, trucicieli i złodzieji, tak się składa że był naszym rezydentem i jasno dał do zrozumienia, że u niego trzeba kupic wycieczki oczywiście drożej niż ma je w ofercie swojego biura, żeby nie jeść poza hotelem ani broń boże płacić kartami! Nie posłuchałam i zrobiłam po swojemu- jadłam poza hotelem, płaciłam kartami gdzie się dało a wycieczki kupiłam w innym lokalnym biurze. Szczytem wszystkiego była propozycja łaźni tureckiej za 40 EUR, choć wiadomo że kosztuje 15 EUR i wieżcie mi była to ta sama łaźnia, a sklepy z dywanami, skorami no cóż.............. odpowiedzcie sobie sami
            • marrtek1 Re: Metintour biuro podróży - opinie 29.10.12, 11:52
              My od dwóch lat korzystamy z usług biura Metina i ani razu nie miał on żadnej wpadki, ani też nie zauważyłam innego jego podejścia do spraw. Cały czas pełna profeska i gotowość do pomocy. Za pierwszym razem byłyśmy w Alani, gdzie Metin ma swoje biuro i kontakt był bezpośredni, ale za drugim razem wypoczywałyśmy w Marmaris, gdzie Metin nie ma swojego biura, a i tak udało mu się wysłać nas w piękne miejsca. Wszystkie sprawy załatwiałyśmy z Metinem telefonicznie, on bez problemu do nas oddzwaniał i dawał wskazówki co i jak i kiedy. Nie miał z tego żadnego zysku. Zawsze to bezpieczniej z myślą, że można w każdym momencie liczyć na ewentualną pomoc kogoś kto zna Turcję, mówi po Polsku i jest chętny do pomocy.
              • Gość: grzegorzkrakow Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 15:02
                Byłem z nimi na wycieczkach fakultatywnych w Bodrum: Efez i Pamukkale, wszystko było zgodnie z planem, koszt wycieczek tak jak na stronie, płacilismy w autokarze. Kontakt super szybki i profesjonalny. Bylismy bardzo zadowoleni z pilota i obsługi i na pewno będziemy to biuro polecać.
                • Gość: michał Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 16:25
                  my bylismy ale dla nas to naciągacze i oszuści tak jak wiekszość biur - niestety
                  My nie polecamy :(

Michal z Ewą
                  • Gość: Seba30 Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.07.13, 22:32
                    Chciałbym przestrzec wszystkich planujących korzystanie z wycieczek fakultatywnych przed biurem Jolcia & Adams. Mówią, że wycieczka będzie z Polakami i z polskim przewodnikiem a tu nagle zonk, jedziemy z Rosjanami i rosyjskim przewodnikiem, a dodatkowo się spóźniają i wogóle odradzam. Miałem duże nieprzyjemności związane z tym biurem. Po poleceniu przez napotkanego turystę z Krakowa biura Metintour byłem sceptycznie nastawiony, lecz spróbowałem i naprawdę wszystko było tak jak w opisie na stronie www, żadnych niespodzianek.
                    Godne polecenia.
    • korsarz14 Re: Metintour biuro podróży - opinie 30.06.13, 12:49
      także byłem na wycieczkach z biurem MetinTour, dokładnie na trzech :
      jeep safari(Sapadele), rejs statkiem po morzu oraz rafting wszystko odbyło się zgodnie z opisem na stronie biura, miła obsługa przystępne ceny (dużo taniej niż wycieczki proponowane w hotelach), kontakt także poprzez sms (oddzwaniają do hotelu pod podany nr. pokoju), polecam wszystkim którzy wybierają się do Turcji korzystanie z usług tego biura
      • oliwia244 Re: Metintour biuro podróży - opinie 25.07.13, 13:34
        ja też polecam bardzo!
        mieliśmy rzecz jasna wątpliwości bo rezydent Itaki skutecznie odstraszał od lokalnych biur, ale NIE SŁUCHAJCIE tych bzdur!
        za połowę ceny można zobaczyć to samo.
        bylismy w Kapadocji - polecam.
    • Gość: rybencja Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.6.100.244.dynamic.ttnet.com.tr 18.10.13, 15:33
      Ja rowniez polecam Metina. i nie rozumiem skad te negatywne opinie typu - naciagacz :/ W turcji jestem po raz trzeci i za kazdym razem zwiedzamy z mezem inny zakatek kraju z Merinem badz jego przewodnikami. Kapadocja+ lot balonem, pammukale, jeep safari, rejs po morzu, Kos wszystkie te wycieczki byly najwyzszej jakosci. Z Metinem mamy kontakt przez caly rok i jest naprawde przemila osoba.
      • Gość: elwira Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: 5.172.252.* 07.03.14, 15:13
        Dno i jeszcze raz DNO. Co innego na stronie, co innego na wycieczkach. Co chwila każą doplacac za wszystko. Jak nie doplacisz to nie jesz nie zwiedzasz. Ceny na stronie to tylko za przejazd.
        odradzam
        Elwira
        • Gość: gosc Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.jjs.pl 07.03.14, 17:45
          Czarny PR konkurencji Polturk Tours
          forum.gazeta.pl/forum/w,660,149305993,149946247,Re_Polturk_Tours_opinie.html
          • Gość: aga Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 22:16
            Drogi gościu chyba powinnam napisać M. czy D. - Polturk nie bruździ. Bo Polturk to ja Agnieszka Filipek. Nie wiem kto i w jakim celu powstawiał te wpisy - widocznie miał na celu wywołanie tej żenującej dyskusji. A może był inny cel. Ja używam neostrady. Moje IP to *.neoplus.adsl.tpnet.pl - ale z tego co widzę nie tylko moje. Zawsze podpisuję się pod swoimi postami "aga" i zawsze wstawiam link do naszej strony.
            Bardzo proszę nie imputować oszustwa pod moim adresem.

Co do dzisiejszych wpisów to rozumiem, że też mnie o to oskarżasz - powtarzam POLTURK to ja Agnieszka Filipek - chociaż nie wiem dlaczego do mnie mówisz "kolega". Od godziny 15:09 siedziałam w kolejce WKD i wracałam z pracy do domu - jeżeli chcesz zrobię skan biletu i ci prześlę na e-mail. Nie miałam możliwości napisać tych żenujących postów chociażby z tego prostego powodu, że neostrada to łącze stałe i w żaden sposób nie da się go podłączyć w kolejce WKD do komputera.
            pozdrawiam
            Agnieszka Filipek
            Polturk Tours www.polturk.pl
            • Gość: gosc Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.jjs.pl 08.03.14, 06:39
              Pani Agnieszko, też nie wiem kto, ale ewidentnie na korzyść Pani bura się tu rozkrywa w sposób naiwny. Co ciekawe, osoba którą udzielała się wyłącznie w watkach dotyczących biur polsko-tureckich działających w Alanyi szkalując je w jednakowo prymitywny w swej wymowie i stylu sposób, ewidentnie zakłada wątek wychwalający Pani biuro, robi to na 9 nickach z jednego IP neoplus.adsl.tpnet.pl (żadne inne IP w tym wątku się nie pojawia, oprócz zalogowanego reklamującego swojego bloga), a gdy ujawniam, ten bardzo prosty zabieg na forum zmienia IP (ale nie styl wypowiedzi i nie metodę eliminowania konkrecji) o od wczoraj używa IP: 5.172.252.*. pojawiając się w wątku konkurencyjni (jako elwira) i pisząc o niej "Dno" itd, a za dwie minuty jako "gość" w założonym przez siebie wątku jeszcze z IP neoplus.adsl.tpnet.pl i wyrażając swoją opnie w sposób entuzjastyczny "Super".
              Niecałą godzinę po pani wpisach pojawia się kolejny raz IP: 5.172.252. w temacie dotyczącym konkrecji i pisze dość lakonicznie " Super biuro. Najlepsze!"
              Być może jakaś małoletnia osoba z najbliższej rodziny (styl i logika dziecka) próbowała reklamować i dyskredytować konkurencje. Co do przesłanek takiego działania chyba nie ma nikt wątpliwość, gdyby to było zwykły heit trolla to dostałoby się wszystkim po równo i nie zadałby sobie trudu aby 1 stycznia po sylwestrze przed 9 rano prowadzić pod kilkoma nickami z tego samego IP pochwalne pieśni na temat biura, które Pani reprezentuje.
              Ja zwracam uwagę na fakty, a "pożal się boże" to są działania forumowicza, który działa na niekorzyść konkurencyjnych biur lokalnych w Alanyi, a konsekwentnie piesze w superlatywach o Pani biurze. Tym razem jego/jej IP ma swoje jednostkowe numery i nie argument o zbiegu okoliczności nie zasieje już w nikim wątpliwości. Być może pani nawet o tym nie wie, że ktoś z bliskich robi Pani bliskich przysługę. Nie udziela się w innych tematach więc to nie przypadek.
              Każdy nick nie zalogowany ma wyświetlone IP, przy każdym wpisie pojawia się dzień i godzina wpisu, można wszystko zweryfikować, jeśli budzi nasze podejrzenia. Tylko komu się chce, kto na to zwraca uwagę ? Mało kto i na to właśnie liczą szkalujący konkurencje użytkownicy tego forum, a że dynamika aktywności na tym forum poza sezonem jest niemal zerowa, to dla wnikliwego obserwatora sprawa jest ewidentna.:)
              • Gość: aga Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.14, 15:37
                Nie wiem kto to robi ale działa i na niekorzyść mojego biura jak i na niekorzyść innych biur. Na pewno to nie jest nikt z mojej rodziny. Wpisy są durne, prostackie i mam wrażenie, że zrobione są po to aby wprowadzić zamęt i skłócić wszystkich. Tylko osoba mało rozgarnięta mogłaby założyć wątek i umieścić na nim tyle wpisów z jednego i tego samego IP. Ktoś kto ma chociaż trochę rozumu w głowie w dobie obecnej techniki komputerowej może z łatwością zmienić IP - chociażby korzystając z licznych kawiarenek internetowych. Mam swoje podejrzenia bo to nie jest pierwszy raz - różnej treści wpisy przychodzą na maila firmowego, pojawiają się FB itd.
                Według mnie to są przemyślane działania konkurencji aby oczernić mnie i moją firmę. Wpisy tej treści mogła napisać osoba młodociana ale mogła też osoba słabo znająca język polski. Słowa "super biuro" jest łatwo napisać i dla Polaka i dla Turka.
                Po raz kolejny bardzo proszę nie szkalować ani mnie, ani mojej rodziny, ani mojego biura, ani mojego współpracownika.

pozdrawiam
                Agnieszka Filipek

A swoją drogą gościu- to pierwszy wpis na wątku "Polturk opinie" pojawił się 1 lutego a nie 1 stycznia więc nie dzień po Sylwestrze ale miesiąc.
                • Gość: gosc Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.jjs.pl 08.03.14, 20:24
                  Pani Agnieszko, jedno jest pewne forumowicz, który pisze o Pani biurze wyłącznie dobrze, jednocześnie i w tym samym czasie pisze źle o konkurencji. I z pewnością jest to osoba, której rodzimym językiem rodzimym jest Polski, wystarczy prześledzić wszystkie wpisy. Polski nie jest na tyle łatwym językiem, żeby Turek nie popełnił, żadnego gramatycznego, stylistycznego błędu o ortografii nie wspominając. Pozostawiam pod rozwagę innym użytkownikom to z jakiego powodu i kto zadaje sobie tyle trudu, aby dać 10 wpisów we własnym wątku po to aby zalecić do korzystania z właśnie Pani biura (to czy dzieje się to rano 1 stycznia czy 1 lutego de facto nie ma, aż tak istotnego znaczenia). W tym samym czasie odkopuje z archiwum watki o konkurencji i ją szkaluje. Pod rozwagę innym użytkownikom pozostawiam też fakt, że po złapaniu tej osoby na ewidentnej manipulacji w celu zareklamowania Pani biura, zmiana IP, ale nie styl nieuczciwej rywalizacji. Jeśli to Turek to, teksy ewidentnie pisze mu Polak i to korzystających z internetu w Polsce. Są to fakty na która zawracam innym użytkownikom uwagę, natomiast wnioski niech sobie każdy wysnuje sam.
                  To, że Pani broni dobrego imienia swojego biura to raczej dla wszystkich zrozumiałe. To czy ktoś dokonuje tu agitacji na rzecz Pani Biura jest ewidentne, tak jak to, że ta sama osoba, ewidentnie robi czarny PR konkurencji posługując się poprawną polszczyzną choć prymitywną w stylu.
                  • Gość: aga Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 20:15
                    Szanowny "gosciu" przebrnęłam z trudem przez twoje elaboraty, trochę długo to trwało ale cóż ja pracuję a ty widać nie masz co robic poza sezonem, wiec siedzisz na forum i mącisz. Doskonale wiem kim jesteś.
                    I jestem coraz bardziej pewna, że to ty i twoja rodzina jesteście autorami tej prowokacji - prowokacji grubymi nićmi szytej. Uknułeś całą tę intrygę aby zdyskredytować mnie i moją firmę Polturk Tours. Nie jest to pierwszy raz - w zeszłym roku też próbowałeś to samo zrobić na innym forum.
                    Nie przewidziałeś tylko jednego. Mianowicie tego, że ja poza sezonem pracuję na uczelni od poniedziałku do soboty a często tez w niedzielę. I każdy mój krok mogę udowodnić. 1.02.2014 to była sobota i od godziny 8:00 miałam wykład dla studentów. W lutym przez 2 tygodnie byłam na nartach w Austrii - co też mogę ci udowodnić. Nie miałam więc fizycznej możliwości założenia wątku "Polturk Tours - opinie" i napisania tych wszystkich postów - bo powtarzam ci po raz n-ty neostrada to łącze stałe, używane w domu przez 50% a może i więcej % Polaków. No chyba że moje psy albo kot włączyły internet w domu i same zasiadły do komputera i napisały to wszystko. Inteligencji im odmówić nie mogę ale być może i do tego są zdolne.
                    A Ty drogi "gosciu":
                    - piszesz jako anonim - boisz się ujawnić?
                    - piszesz wciąż to samo - czyżby ktoś ci napisał ten tekst?
                    - wciąż siedzisz na forum - nie masz co robić no tak do początku sezonu jeszcze miesiąc
                    - poniosły cię nerwy bo nie masz argumentów i tracisz grunt pod nogami

Żyj dalej w swojej nieomylności. Prowadź dalej swoje statystyki. Pisz swoje żenujące teksty tylko bądź świadomy tego, że oczerniając i wyzywając moją firmę, oczerniasz i wyzywasz mnie - konkretną osobę, a to już podlega pod art. 216 kodeksu karnego

pozdrawiam serdecznie
                    Agnieszka Filipek
                    • Gość: gosc Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.jjs.pl 10.03.14, 21:41
                      Nie wiem jakie masz podstawy, aby mnie podejrzewać o intrygi, bo puki co to ja je wykrywam i nawet mnie to bawi. :)
                      Po drugie nie używam neostrady, nie bywam na innych forach poza gazetą, ale używam sicie nieustanie bo na tym polega min moja praca, kompletnie zresztą nie związane z turystką:)
                      Moja aktywność na forum jest cały rok niezmienna mniej więcej od 4 lat, a moje IP dość charakterystyczne. Udzielam się w przeróżnych wątkach i akurat ten dotyczący rywalizacji biur podnóży jest szczególnie interesujący dla kogoś kto ma umysł analityczny.
                      Ja przedstawiam konkretne przykłady na to, że dziwie się składa, że ktoś od lat nie tylko teraz używając IP neostrady tu smrodzi. Dokpuki ktoś kto też używa neostrady, a podpisuje się "karolina" nie napisał, że już ze wszystkich biur podroży w Alanyi korzystał, ale teraz chce skowytać z Twojego biura bo ma takie dobre opinie nie było dokończa dla mnie jasne kto tak zawzięcie podkopuje konkurencje. Przeszukawszy to forum i siec w poszukiwaniu tych wielu dobrych opinie na temat Polturka okazało się, że ich nie ma prawie w ogóle, a jak są to dziwnym trafem pochodzą z różnych nicków o IP neostrady. DO tego ten cudowny wątek założony przez jedną osobę,która na 10 nicka z neostrady podbija wątek promujący Polturka.
                      Skoro w sieci jest tak niewiele opinii jakichkolwiek o Pani burze, a tu nagle pojawia się wątek z taką ilością zadowolonych i jednocześnie ktoś w podsobnym stylu i z neostady szkaluje konkurencje to przynajmniej mnie wydało się mocno podejrzane. Proszę prześledzić moją rozmowę z "karoliną" a zorientuje się Pani, że do puki ona nie podała nazwy Pani bura dwu czy trzykrotnie mimochodem, nazwa Pani bura była mi obca.
                      To wszytko jest do prześledzenia, do czego i panią i innych użytkowników zachęcam.
                      Każdy ma swój rozum i każdy może przeanalizować samodzielnie co tu się dzieje, natomiast to, że ja zwracam na to uwagę nie jest Pani na rękę więc mnie Pani atakuje, sugerując, że to moja. Obrona przez atak, typowe ale brakuje Pani argumentów rzeczowych i logicznych.
                      Doprawdy ja na tym nie tracę nic tylko Pani.
                      Dla mnie ten temat jest już wyczerpany, wszystkie argumenty, wnioski przedstawione, dowody do linków zamieszczone.
                    • Gość: Kamila Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.promax.media.pl 05.04.14, 21:08
                      Oto prawda o rzetelności Pani firmy
                      23.07.2013 dzwonię do Pani na numer w Polsce. Interesuje mnie wycieczka KAS. Pani zapewnia, że wystarczy wysłać sms na numer turecki i wszystko będzie załatwione jak należy.
                      25.07.2013 będąc już w Turcji wysyłam sms pod numer turecki. Na telefon hotelowy oddzwania Pan mówiący po polsku. Umawiamy się na wycieczkę KAS. Oczywiście zapewnienia,że wszystko będzie ok.
                      Dzień przed wycieczką ok. godziny 23 zadzwonił ten sam Pan, że wycieczki nie będzie. Na pytanie dlaczego, odpowiada " tak wyszło" i proponuje Pamukkale w piątek. Mówię mu, że niestety nie skorzystam, bo w sobotę wylatuję do Polski. Pan nie mówiąc nawet " dobranoc" rzuca słuchawką.
                      Ocenę pozostawiam czytelnikom forum.
                      Kamila
                    • Gość: Kamila prawda o polturku IP: *.promax.media.pl 05.04.14, 21:11
                      Oto prawda o rzetelności Pani firmy
                      23.07.2013 dzwonię do Pani na numer w Polsce. Interesuje mnie wycieczka KAS. Pani zapewnia, że wystarczy wysłać sms na numer turecki i wszystko będzie załatwione jak należy.
                      25.07.2013 będąc już w Turcji wysyłam sms pod numer turecki. Na telefon hotelowy oddzwania Pan mówiący po polsku. Umawiamy się na wycieczkę KAS. Oczywiście zapewnienia,że wszystko będzie ok.
                      Dzień przed wycieczką ok. godziny 23 zadzwonił ten sam Pan, że wycieczki nie będzie. Na pytanie dlaczego, odpowiada " tak wyszło" i proponuje Pamukkale w piątek. Mówię mu, że niestety nie skorzystam, bo w sobotę wylatuję do Polski. Pan nie mówiąc nawet " dobranoc" rzuca słuchawką.
                      Ocenę pozostawiam czytelnikom forum.
                      Kamila
                      • metintour Re: prawda o polturku 05.04.14, 21:19
                        witam

Chyba pomyliła Pani forum, bo komentarz dotyczy nieistniejącego biura Polturk.
                        • Gość: Kamila Re: prawda o polturku IP: *.promax.media.pl 05.04.14, 21:35
                          Witam,
                          nie pomyliłam się.
                          To moja odpowiedź na posty Pani Agnieszki Filipek.
                          Na ten wątek trafiłam, ponieważ w tym roku mam zamiar skorzystać z oferty Mertintour.
                          Mam nadzieję, że tym razem zwiedzę trochę Turcji.
                          Pozdrawiam Kamila
        • Gość: Oskar Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.wyszkow.fuz.pl 07.08.24, 15:08
          Zdecydowanie nie polecam. Wycieczka z "polskim przewodnikiem" na Sulu Ada polegała na puszczaniu komunikatów audio po polsku. Nie dowiedzieliśmy się NIC o lokalnej florze/faunie. Komunikaty dotyczył tego, żeby nie wyskakiwać ze statku dopóki silniki nie będą wyłączone, albo że można kupić napoje w barze. Na statku polskojęzyczni byli wyłącznie uczestnicy. Od momentu odbioru nas spod hotelu do momentu powrotu polska przewodniczka była z nami przez 30sekund przy wysiadaniu z busa. Zdążyła krzyknąć jak sie nazywa nasz statek i ze mamy się nie zgubić. Podczas 3,5 godzinnej podróży busem na miejsce z dzieckiem 5 lat, musieliśmy siedzieć wszyscy oddzielnie w innej części busa !!! Spośród dziesiątek zacumowanych Łodzi nasza była oczywiście ta najmniejsza i najbardziej wysłużona. Godzinny postój na wyspie trwał 30min, bo trzeba było zwolnić "miejsce parkingowe" dla łajby. Miejsce piękne, ale na dziesiątki wycieczek fakultatywnych, gorszej organizacji nie widziałem. Gdybym wiedział, że tak to będzie wyglądało dogadałbym się z lokalsami.
    • Gość: Aga Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.158.216.178.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.14, 21:12
      Ja mam złe zdanie Metin Tour . Byłam na wakacjach 16.07.14 w Side na 4 wycieczkach od nich. Najlepszy był Hammam. Na rafting to o nas zapomnieli  . Czekaliśmy godzinę na nich oczywiście po interwencji. Wzięliśmy rafting ekstra nie polecam dwa zjazdy na stalowych linach i to miało być ekstra od zwykłego raftingu. Safari nędzne, żeby nie ulewa to żadnej atrakcji by nie było  Zielony Canning- mieliśmy płynąć po rzece „Wycieczka rozpoczyna się w dolnym biegu rzeki Manavgat, wzdłuż której dotrzemy w górę nad ogromną zaporę wodną”, tą drogę pokonaliśmy busem bardzo szybko bo oczywiście byliśmy spóźnieni  rejs jak rejs nudny ale widoki piękne. Jak na wycieczkę za 35 euro to słaba atrakcja. A i na żadnej wycieczce nie uświadczyłam przewodnika który by mówił po polsku ani nie było żadnych informacji po polsku. AAA posiłki na wycieczkach dobre polecam ryby- tyle dobrego. Można mieć pecha ale na każdej wycieczce ?????
      • Gość: sisi Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: 78.8.107.* 03.08.14, 08:13
        A możesz cos wiecej nt raftingu extra. Zamierzałam skorzystać. Jade we wrzesniu do Side.
    • grametwm580 Re: Metintour biuro podróży - opinie 30.07.15, 08:46
      Ja niestety mam negatywne oceny biura podróży Metintour. Będąc już w Turcji w dniach 16-22.07.2015 r. wykupiłem z cała grupą trzy wycieczki: Zielony Kanion, Rafting i nurkowanie. Na żadnej z nich nie było opiekuna polskojęzycznego. ,,Opiekunowie" posługują się tylko j.niemieckim i j.angielskim. Na Zielonym Kanionie daliśmy radę, na raftingu, gdy opiekun pontonu tłumaczył nam jak mamy się zachowywać, jak wiosłować, aby nie wywrócić pontonu było ,,śmiesznie" i groźnie. Machanie wiosłem nie jest bezpieczne - nie jeden uczestnik stracił zęby lub wrócił z imprezy z podbitym okiem. Nie znając języka mogliśmy się tylko domyślać, jakie padną komendy. Jednak szczyt szczytów, to było nurkowanie. Wyobraźcie sobie osobę, która robi to po raz pierwszy w życiu. Instruktor nurkowania opowiada o zachowaniu pod wodą, o obowiązujących znakach, które obowiązują pod wodą, przedstawia budowę aparatu do oddychania i mówi co robić, gdy jeden z ,,ustników" podających tlen przestanie pracować. To jest po prostu karygodne !!!!!!!!!!!!! Gdybyśmy wiedzieli, że tak wygląda ,,organizacja" imprez dla naszych obywateli nigdy, ale to przenigdy nie skorzystalibyśmy z tego biura. Szczerze wszystkim nie znających j.angielskiego i j.niemieckiego odradzam wyboru biura podróży Metintour
      • Gość: cfc Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.toya.net.pl 02.08.15, 17:02
        no niestety kto nie zna jezyków jest troszkę upośledzony na takich wyjazdach rafting super green kanion ok ale troche meczący zigi zaga zigi zaga hej hej hej:))))
    • mikaaan Re: Metintour biuro podróży - opinie 02.08.15, 22:52
      Byłam z tym biurem w czerwcu w delfinarium.
      Wycieczkę wykupiłam będąc już Turcji.
      Organiacji nic nie mogę zarzucić - odebrali nas punktualnie spod hotelu, po show odwieźli.
    • Gość: aldo78 Re: Metintour biuro podróży - opinie IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 18.02.16, 16:01
      Miło wspominamy wyjazdy na wycieczki z biurem Metin Tour. Dobrze zorganizowane wprost z hotelu. Polecamy Pamukkale i rafting bez obaw dla każdego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka