Dodaj do ulubionych

wakacje 2012---> pytania

26.10.11, 09:10
planuje wakacje 2012 w Turcji i..............
nie wiem w jaki region się wybrać
szukam hotelu z aquaparkiem (ale takim czynnym cały czas a nie tylko 2 razy dziennie przez 2 godziny) przyjaznego dzieciom
nie chciałabym aby mój 6 letni syn był rozczarowany wakacjami no i strasznie się boję, że mój półtoraroczny syn się ugotuje ;o)
mąż jest negatywnie nastawiony do wyjazdu twierdzi, że Turcja nie jest dla tak małych dzieci :-(
macie doświadczenie w tym temacie???
możecie mi coś doradzić????
dodam jeszcze tylko, że mam urlop z góry narzucony przez firmę i nie mogę wyjechać w innym terminie niż lipiec 2012

muskari
Obserwuj wątek
    • Gość: Duch Re: wakacje 2012---> pytania IP: 91.216.239.* 26.10.11, 09:48
      Niestety Twój mąż ma rację. Turcja nie jest dla takich małych dzieci. Gdybyś wyjechała ze swoim półtorarocznym synkiem w lipcu do Turcji najprawdopodobniej by się ugotował. Dlatego rodziny w Turcji oddają swoje dzieci na lato do przechowania do specjalnych "Cocuklar Kampi" położonych w północnej części Finalndii. Nabierają tam hartu ducha i ratują się przed śmiercią z przegotowania krwi.

A powracając na ziemię, poszukaj opinii o hotelach na portalach typu wakacje.pl czy oceniacz.pl z regionu Turcji egejskiej. W kurortach typu Kusadasi, Cesme, czy Bodrum powinnaś znaleźć dziesiątki odpowiadających Ci hoteli. Turcy uwielbiają dzieci i zapewnim, że będą tam dopieszczane przez obsługę i animatorów. Nie wybieraj Riwiery Tureckiej (Alanya, Side, Belek, Kemer) - tam rzeczywiście byłoby nie tylko dla dzieci, ale i dla Was zbyt gorąco.
      • Gość: jacek Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 10:08
        Podzielam opinie poprzednika.
        Dwukrotnie latałem do turcji z dziećmi raz gdy córka miała 7 miesięcy a synek niecałe dwa latka natomiast drugi raz dwa lata później. My byliśmy koniec maja początek czerwca i na riwierze tureckiej Alanya było idalnie . W lipcu napewno bym sie tam nie wybrał, jak juz turcja egejska Bodrum Cesme... Prawda jest że turcy bardzo lubią dzieci dosłownie są noszone przez nich na rekach, a rodziny z dziećmi mają też przywileje.
        Warto jechać do turcji
        W roku 2012 również lecimy do turcji lw lipcu Turcja Egejska.
        Pozdrawiam
    • Gość: GTI_Travel_Poland Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.gtitravel.pl 26.10.11, 10:05
      Proponujemy zainteresować się regionem Kemer - tutaj jest troszkę lepszy klimat ze względu na góry, które są bardzo blisko oraz dużą ilość zieleni. Mamy bardzo dużo klientów, którzy wylatują z nawet młodszymi dziećmi niż Twoje :) kwestia, żeby dobrze dobrać hotel do Waszych potrzeb, taki gdzie jest niska zabudowa, duży ogród z zielenią oraz no i zjeżdżalnie. Oferta na lato 2012 już wkrótce :) proponujemy zapisać się do naszego newslettera to dowiesz się jako pierwsza o naszych promocjach.

www.gtitravel.pl
      0-801-484-444
      info@gtitravel.pl
      • hugo43 Re: wakacje 2012---> pytania 26.10.11, 17:27
        od czerwca do konca wrzesnia jest zdecydowanie za goraco na tak male dziecko.doroslym tez jest ciezko.
        • mamuska255 Re: wakacje 2012---> pytania 26.10.11, 20:46
          Nie zgadzam się z poprzednikami; ja byłam w Turcji 3 razy-pierwszy raz dzieci miały 3 i 5 lat; byliśmy ze znajomymi, których dziecko miało 1,5 roku; w lipcu; temperatura wynosiła w lipcu ok 37 stopni w cieniu; jeśli rodzice podchodzą rozważnie do sprawy-m.in. nie przebywają z dzieckiem na samym słońcu w godzinach gdy słońce jest najmocniejsze czyli 12-15(wtedy np. dzieci miały drzemkę w pokoju), smarują dzieci kremami z filtrem 50+, kładą dziecko raczej pod parasolem itd, to nic sie nie stanie; nie przesadzajmy;czapka na główkę i napewno wakacje będą udane;
          Najważniejsze-dla dzieci i dorosłych-moje porady: nie jedzcie żadnych surowych owoców i warzyw, sosów majonezowych itp; nie myjcie zębów wodą z kranu; i nic Wam nie będzie;
          Plusy Turcji są takie, że jest tam masa hoteli przyjaznych dla dzieci, z animacjami po polsku, z aquaparkami, miniklubami z polskimi babkami itd;
          polecam Turcję, mimi, że spędziliśmy tam 3 razy wczasy, pojechałabym czwarty raz za rok;
          pozdrawiam!
          • Gość: Paulina Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 20:58
            Polecam Alba Resort, w Colakli, okolica Side, mnóstwo basenów, przepiękne otoczenie, pyszne jedzenie. W przyszłe wakacje też się tam wybieramy!:)
            • Gość: gromik Re: wakacje 2012---> pytania IP: 93.179.216.* 27.10.11, 09:08
              W ciągu ostatnich pięciu lat wakacje spędzam tylko w Turcji , hoteli już trochę zwiedziłam i miast , dla małego żeby się nie " ugotował " a starszak był zadowolony , polecam Utopię World aquapark czynny cały dzień , zjeżdżalnie dla małych i dużych , leniwa rzeka , hotel jest tak położony że łatwo znajdziesz cień , aquapark jest wśród drzew jest tam dużo cienia , ponadto baseny przy hotelu położone są w różnych miejscach i w bardzo słonecznych i w chłodnych w mini clubie polskie opiekunki , chociaż dla naszych dzieci akurat obcojęzyczna to tez nie problem , poprzedniczka polecała Albę też nie jest zła , z hoteli z fajnymi basenami jest jeszcze Pegasos w Side niedaleko Alby !
              • karola40 Re: pytania dot. Utopi Word 30.10.11, 21:18
                Czy mogłabyś napisać coś więcej odnośnie Utopi Word. Interesuje mnie wielkość i jakość pokoi w willach i budynku głównym. Czy są one wystarczające dla 4 osób (2 osoby dorosłe i 2 dzieci 10 letnich)? Jaka jest różnica między tymi pokojami - za pokój w budynku głównym trzeba sporo dopłacić, czy jest on większy i lepiej wyposażony od pokoju w willach? Ile pokoi jest w każdej willi? Jak wygląda sprawa jedzenia? Czy jest urozmaicone? Czy są lody, ciasta i inne desery? Czy w pokojach jest codziennie zaopatrywany mini-barek? Czy przy aquaparku znajduje się jakiś bar? Czy rzeczywiście są dostępne (darmowo) kajaki i rowery wodne? Czytałam w katalogu, że jest możliwość wypożyczenia rowerów - ile to kosztuje i czy mają kaski rowerowe? Jak wygląda sprawa dostania się do centum (jak najłatwiej i najszybciej)?
                Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego hotelu. Zastanawiam się nad przyszłymi wakacjami w nim ale mam kilka pytań... Wszelkie porady w tej sprawie mile widziane:)
                Mój adres mailowy karola40@gazeta.pl
                Z góry dziękuję:)
          • Gość: Duch owocowy Re: wakacje 2012---> pytania IP: 91.216.239.* 27.10.11, 08:56
            To co to za wakacje, jak mamy nie jesć warzyw ani owoców? Bez przesady!!!
            • Gość: sandra00 coroczne wakacje w Turcji - moja opinia IP: 93.179.216.* 27.10.11, 09:17
              Co do warzyw i owoców lub wody z kranu - do Turcji jeżdżę od lat , pierwszy raz dziecko miało 1,5 roku hotele wybieram 4,5* lub 5 , ludzie to jest normalny kraj a nie jakiś trzeciego świata , można jeść owoce , warzywa , pić napoje z lodem ( który jest z wody z kranu ) no chyba że ktoś wybierze jakiś hotelik poniżej norm to wtedy może na coś zachorować ale u nas w Polsce może nas to samo spotkać szczególnie na wczasach nad morzem . Co do temperatury no to sorry ale jadę po to na wakcje z dzieckiem zeby z nich korzystać a nie siedzieć w cienu Turcja to nie " tropiki " dziecko cały czas siedzi na słońcu w basenie lub na plaży , smaruję go kremem z filtrem zakładam czapkę i już i to nie tylko moje dziecko ale raczej większość , oczywiście jak mamusie są przemeczone byciem na wakacjach z dziećmi to wtedy robią im 3 godzinną przerwę i kładą nieraz na siłę spać ! Polecam Turcję na rodzinne wakacje !
              • Gość: gtw Re: coroczne wakacje w Turcji - moja opinia IP: 195.158.247.* 27.10.11, 10:05
                z tymi tropikami to pojechalaś, wlaśnie na Karaibach czy Malediwach przeciętna dzienna temperatura jest niższa i rzadko przekracza 30C, co w sezonie w Turcji jest normą, tyle tylko, ze w tropikach taką temperaturę masz praktycznie cały rok
            • Gość: gtw Re: wakacje 2012---> pytania IP: 195.158.247.* 27.10.11, 10:02
              dokładnie, tak wielkich i soczystych brzoskwiń jak w Turcji, niegdzie nie widzialem

w hotelu też nie wolno jeść owoców?

no i jak poprzednicy: lipiec/sierpień unikać riwiery - klimat fatalny ze względu na zaduch i wilgoć, nie ma co też liczyć na morską bryzę bo też gorąca, wilgotna i zatykająca

jak jechać, to do Turcji Egejskiej - w Kusadasi, Cesme są fajne piaszczyste plaże, a klimat jest idealny w dzień lampa, w nocy ciepło, a co naważniejsze sucho
        • hugo43 Re: wakacje 2012---> pytania 03.11.11, 22:41
          dodam,ze nie wiem ile razy bylam w turcji(jestem zona turka) i mam male dziecko,naprawde se lepsze okresy na podroz do tr,chociazby maj
    • wakacyjna_agentka Re: wakacje 2012---> pytania 27.10.11, 10:57
      nie znam fajniejszego kierunku dla rodzin z dziećmi niż Turcja, jest wiele fajnych hoteli przyjaznych dla rodzin z dziećmi ze wspaniałą infrastrukturą, znakomitym jedzeniem, dla mnie rewelacyjna jest Turcja Egejska.
      Co do temperatury często dzieci znoszą ją dużo lepiej niż my dorośli, zresztą proszę zobaczyć ile osób z dziećmi wybiera właśnie ten ten kierunek.
      Poza tym dziecko przebywa prawie cały czas w wodzie.
    • Gość: mareczek07 Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.pasjo.net 27.10.11, 13:12
      to pojedzcie do Bułgarii pooglądajcie www.slonecznybrzeg.biz ,aguapark dla dzieci ok 400m od domu - klimat łagodniejszy proszę dzwonić to odpowiem na wszystkie pytania
      • muskari Re: wakacje 2012---> pytania 28.10.11, 07:07
        myślałam o Bułgarii ale koszty..............
        apartament rzeczywiście ładny ale.....
        nie lubie na wakacjach martwić się o posiłki dla dzieci, biegać kombinować w hotelu zawsze coś zjedzą, coś sobie wybiorą.....
        zastaw=niowię się jeszcze
        a jakie są koszty wstępu do aquaparku???

muskari

• Gość: gromik Re: wakacje 2012---> pytania IP: 93.179.216.* 28.10.11, 09:51
          jak pisałam rok temu byłam w czerwcu w Turcji a w sierpniu w Bułgarii , koszty pobytu w Bułgarii w Apartamentach są nieskie , jedzenie też + aquapark dodatkowo płatny , a w Turcji możesz mieć to wszystko za te same pieniądze dużo pewniejszą pogodę i o nic nie musisz się martwić , biegać za jedzeniem , nie masz mini klubu nic .... nawet jak nie stać Cię na jakiś full wypas w Turcji weź coś tańszego , Venus w Side może nie ma aquaparku ale są zjeżdżalnie , dobre jedzenie , super okolica no i 4 gwiazdki przemyśl to ....
          • Gość: 321 Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.10.11, 16:01
            Z jakiego biura byłes w wenus?
          • Gość: emi39 Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.131.219.91.ip4.hardcom.pl 29.10.11, 21:57
            Ja też w tym roku byłam w Venus z Itaką w sierpniu, fajny hotelik, pyszne jedzonko!!
            • Gość: sandra00 Re: wakacje 2012---> pytania IP: 46.148.0.* 29.10.11, 22:27
              Byłam dwa razy z biura Itaka z polskich biur tylko te chyba ma Venus w ofercie , super hotelik , super okolica i pyszne jedzenie , all wystarczjący polecam !
            • Gość: sandra00 Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.inet-siec.pl 29.10.11, 22:28
              Byłam dwa razy z biura Itaka z polskich biur tylko te chyba ma Venus w ofercie , super hotelik , super okolica i pyszne jedzenie , all wystarczjący polecam !oczywiście 2 razy w Venus
    • sogoisland Re: wakacje 2012---> pytania 30.10.11, 00:38
      A ja Ci zaproponuję inna opcję niż tradycyjne wyjazdy w bardzo popularne miejsca.
      Wyjazd z dzieckiem to nie muszą być koniecznie drogie lub tanie wakacje za granicą z biurem podróży.
      Podczas takiego rodzinnego wypadu liczą się atrakcje dla najmłodszych, spokój, bezpieczeństwo, towarzystwo rówieśników, etc.
      Przejrzyj sobie ofertę zagranicznych wyjazdów Vacansoleil www.vacansoleil.pl/wasze-korzysci/kemping/wstepna-rezerwacja/
      Oni się specjalizują w ofertach dla rodzin z dziećmi. Możesz zamówić na ich stronie darmowy katalog, spokojnie przejrzeć i wybrać coś co najbardziej będzie Wam odpowiadać.
    • Gość: Goś Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 17:55
      Byłam rok temu w Turcji Egejskiej - hotel Voyage Torba - aquapark czynny od 10:00. Dziecko miało wówczas nieco ponad 3 lata. Byliśmy od połowy czewrca - tydzień. I powiem tak - mimo że ja uwielbiam upały - tam dla mnie było nie do zniesienia - nie wytrzymałabym drugiego tygodnia. Ze zwiedzaniem kicha bo takie dzicko nie zniesie zwiedzania Efezu czy Pamukale. Natomiast hotel - rewelacja - plac zabaw zadaszony, duży, domek do zabaw i odpoczynku dla dzieci klimatyzowany. Młoda pobyt znosiła super. Wieczorami bardzo ciepło. Natomiast co do wody - mimo mega uważania z naszej strony w dniu powroty mała złapała biegunkę - więc trzeba byćna taką ewentualność przygotowanym bo małe dzieci jednak szybko się odwadniają. Ogólnie jednak wyjazd wspominam bardzo pozytywnie...
      • Gość: Iza Re: wakacje 2012---> pytania IP: 91.208.72.* 03.11.11, 10:14
        Z jakim biurem jechać na wakacje 2012? GTI co tydizęn przekąłda ofertę, pewnie nic z tego nie będzie. Moze doradzicie któe biuro ma ciekawe, przystępne oferty? Na jakie biuro jeszcze warto czekać? Nie byłąm nigdy w Turcji i nie wiem kto sprzedaje wczasy.
        • Gość: fosio1 Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 11:09
          Ecco Holiday ma ofertę przedpremierową z Turcją
          www.eccoholiday.com/
          • Gość: asiek Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 19:41
            Ecco ma oferty i ceny całkiem niezłe szczególnie dla stałych klientów (niższe niż na stronach z przedpremiery) ale co lepsze już wyprzedane
            • Gość: Agata Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.akson.waw.supermedia.pl 04.11.11, 09:09
              Ja też się nie mogę doczekać oferty na lato 2012 ale ludzie, mamy dopiero początek listopada a ciągle ktoś narzeka, że biura nie przygotowały oferty! :)
            • des4 Re: wakacje 2012---> pytania 04.11.11, 10:08
              i te "co lepsze" będą spokojnie do kupienia co najmniej do wiosny przyszłego roku, hehe...
    • Gość: ewa Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.ip.netia.com.pl 04.11.11, 10:47
      wyprzedane bo dadzą trzy pokoje w promocyjnej cenie;)
    • deborah83 Re: wakacje 2012---> pytania 05.11.11, 15:14
      Jak juz pisalam w poprzednim temacie w Turcji bylam w dwoch miejscach: w Marmaris na Riwierze Tureckiej i w Ayvaliku. Do Marmaris lecialam samolotem, a do Ayvaliku autokarem. Na obu wakacjach bylismy z mezem i naszym dzieckiem (5 letnia coreczka) i musze przyznac ze o dziwo duzo lepiej zniosla dluga jazde autokarem, niz krociutki lot samolotem. W Ayvaliku mi sie duzo bardziej podobalo, przede wszystkim w przeciwienstwie do Marmaris piaszczyste plaze i cieplutkie morze, a hotel tez rewelacyjny z basenem i zjezdzalnia dla dzieci. My bylismy z Funclubem w hotelu 3,5 gwiazdkowym, ale spokojnie wystarczy taki standard. Hotel nazywal sie Billurcu:)
      • Gość: Andy Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.play-internet.pl 06.11.11, 18:18
        Marmaris zawsze było na Egejskiej czyżby coś się zmieniło po trzęsieniu ziemii
        • Gość: aalluuii Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.internetia.net.pl 07.01.12, 17:59
          ja w tym roku wybrałam Turcje licyjską, objazdówkę. Odpoczynek w kleopatrze savk. czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat?
    • Gość: Drakoś Re: wakacje 2012---> pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 14:28
      Turcja to w rzeczy samej piękny kraj, który naprawdę warto odwiedzić. Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy o różnicach kulturowych, a poza tym, spędzić przyjemnie czas z rodziną, za relatywnie niewielką cenę. Słowem wszystko co najlepsze. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca na wypoczynek to sprawdź proszę tutaj:
      Tekst linka

Będą tu wszystkie odpowiedzi, na wszystkie nurtujące cię pytania.
      • Gość: Wczasy Re: wakacje 2012---> pytania IP: 91.202.192.* 23.03.13, 14:59
        [i]Jestem ciekawa co macie do powiedzenia o Hotelu Dorian w Oludeniz wybieram sie tam 28.czerwca 2013r. Jest to hotel 3 gwiazdkowy i tyle wiem. Wiec proszę mi coś napisać o tym hotelu bardzooooo proszę.
        • kasia_p45 Re: wakacje 2012---> pytania 23.03.13, 15:46
          Bardzo prosze:
          www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Dorian-hid_35088.html
          • Gość: Iza Re: wakacje 2012---> pytania IP: 91.202.192.* 20.04.13, 16:02
            Kasia zmartwiłaś mnie tym linkiem, muszę wybrać inny hotel, choć te opinie są różne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka