pucek01 01.02.12, 12:52 Witam, Jak w tytule .Wybieramy się do hotelu Turunc w Turunc;-)może ktoś również leci w maju do w to miejsce?. My startujemy 14.05 z Warszawy. Weseli 30stolatkowie heheh. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dg77 Re: Hotel Turunc -Maj IP: 194.156.48.* 01.02.12, 15:42 Może nie w temacie, ale lecę w sierpniu - duża prośba - napisz jak było:) Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 01.02.12, 16:36 ok, postaram się. ale czytając mase opinii na różnych forach ,wyglda super pozytwnie.choć osobiście uważam że 5* on nie ma...ale niech ma 4 ,też będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: Hotel Turunc -Maj 02.02.12, 12:32 no cóż on napewno nie zasługuje na 5 gwiazdek , a trzydziestolatkowie .... pojechać tam to jak do sanatorium w Ciechocinku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 03.02.12, 08:54 nie liczę na 5*, nie za tą cenę,bądźmy realistami. Napisałaś podobno Ciechocinek,zatem domniemam że nie byłaś w nim,więc opinia z kosmosu,mało przydatna ale dziękuje. A nawet jak Ciechocinek to idealnie bo oprócz zwiedzenia Efezu i Daylan nie zamierzam chodzic dalej jak na leżak by opalać się i do baru po napoje... Hmmm po za tym na holidaycheck ma 91% poleceń czyli 9 na 10 osob była zadowolona, no ale widocznie nalezysz do tej mniejszości. podziękował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.internetunion.pl 03.02.12, 12:05 Bułem w tym hotelu w zeszłym roku jest znakomity w lipcu znowu tam jadę z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.wojewodzki-inspektorat-weterynarii.static.3s.pl 03.02.12, 13:06 Byłam na wakacjach w wielu hotelach w Turcji również w hotelu Turunc !! Wiem również ja jest w Ciechocinku !!! więc mogę porównać , no cóż jeżeli chcesz tylko zwiedzać to ok , jestem osobą po 30 stce ( nie dużo ) i jak dla mnie to najgoryszy pobyt w Turcji , miejscowość Turunc to jedna ulica z przystanią dla łódek i na jej końcu hotel Turunc , z pseudo plażą i morzem czy jakby tą " zupę " nazwać , średnim jedzeniem a nawet miernym , a na alkohole to raczej zbytnio nie licz prędzej woda z lodem i mini zawartość alkoholu . Pięć gwiazdek on nigdy nie miał , można powiedzieć 3,5 , bo byłam nawet w 4 gwiazdkowych z lepszym jedzeniem , plażą no i morzem . Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 04.02.12, 08:24 Forumowiczu"gość" to napisz coś więcej ,jak jest z pokojami, jak z czystością ect. Sandra to jaki zatem polecasz Hotel??? Wydaje mi się logiczym być że hotel który kosztuje w 2800zł w fromule all nie może mieć 5*,ale z tymi 3* to chyba przesadziłaś lub malkontentem jesteś. Bo morze zaciepłe, po basen za zimny,bo słońce za mocno grzeje ect. Ja uwarzam i sądzac po wielu jak już pisałem bardzo pozytwnych komentarzach i śladowej ilości mniej pozywtnych(nie mylić ze złymi) że ma całkiem realną kwotę do jakości. Pozdrowił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.206.c84.petrotel.pl 04.02.12, 08:59 Wybierałam się tam w zeszłym roku i nie wiem jak teraz odbiega od cen innych hoteli 5*. Wiem ze w zeszłe wakacje (za namowa zaprzyjaznionej pracownicy biura) zdecydowałam sie na prawdziwy 5* hotel (roznica w cenie na 2+1 niecale 180 zł drozej). Własnie dlatego ze ma dobre opinie (zauwaz ze przez Polaków) Itaka dała mu 5 gwiazdkę i cena poszła od razu w górę. Ale mimo wszystko mysle ze hotel warty polecenia chociazby ze wzgledu na polożenie. Zwlaszcza ze ruszacie w maju, nie bedzie tłumu dzieci, woda w morzu nie bedzie jak ktos wspomnial "zupą". Jedz smiało i nie przejmuj się opiniami innych. Ja jak kiedykolwiek bede jechac do turcji to wybiore ten hotel. W tym roku padło na inny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.internetunion.pl 04.02.12, 11:21 Pucek01 hotel w znakomitym położeniu.Pokoje sprzątane codziennie wyżywienie super animacje hotelowe b.dobre atrkcji w samym hotelu nie brakuje.Do Marmaris polecam przepłynięcie łodziąze względu na widoki.Co jeszcze chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 04.02.12, 15:17 Czy orientujesz się czy we wszystkich budynkach pokoje są o podobnym standardzie i czy wszystkie budynki są wyremontowane, bo różnie ludzie piszą na ten temat? I jak wygląda rzeczywiście plaża bo też spotkałem się z różnymi opiniami, jedni są zadowoleni, inni strasznie narzekają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.internetunion.pl 05.02.12, 11:16 Budynki są odremontowane. Plaża jest wąska nie taka jak u nas ale można leżeć przy dwóch basenach lub na trawnikach pod drzewami.Cały kompleks jest nad zatoką (co niektórym przeszkadza) widoki rekompensują wszystkie niedogodności plaży. Czy jeszcze chcesz coś wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.02.12, 13:39 info z 09.2010 plaza dosyc wąska, delikatny drobny żwirek, 2 baseny - jeden z duza iloscia gier, zabaw, drugi spokojny do poplywania, dodatkowy malutki basen dla dzieciakow i basen z aqua parkiem - kilka (3-4 duze zjezdzalnie + male dla dzieci). my mielismy pokoj w budynku przy aqua parku - pokoje bardzo czyste, miejsce spokojne, rzut beretem od restauracji i "atrakcji" jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, duzo typowo tureckich dan (w zeszlym roku bylam w kemer, wlascicielem hotelu byl francuz i pomarzyc bylo mozna o kebabie czy swietnych rybnych dania ch jakie byly w turunc, hotel 5* umywał się do turunc wowczs 4 gwiazdkowego), ilosc alkoholu w drinkach - rzecz wzgledna - jak ktos chacial wiecej to wystarczy powiedziec "twice wodka" i leja wiecej, coca cola orygianlna - z butelek, a nie z automatu - to znaczy nie mieszana z woda. miejscowosc - fakt zadupie, ale do marmaris blisko i animatorzy organizowali kilka razy w tygodniu wyjazdy na dyskoteki - to w ramach tego jesli dla kogos siedzenie na plazy to za malo. faktycznie blisko do fantastycznych miejsc: polecam efez, pamukkale, dalyan. region morze egejskiego jest przpiękny, bylam raz nad egejskim i 2 razy okolice alanya - tutaj nigdy wiecej. hotel miesci sie w zatoce zatem nie ma widoku na otwarte morze, uczucie jakby bylo sie nad jeziorem, widok na gory. w turuncu mieszane towarzystwo - malo rosjan, niemcy, holendrzy (znam grupke ktora od 10 lat jezdzi do turunc), anglicy, austriay, sporo turkow ktorzy mimo stereotypow bawią się doskonale - nie szukaj na sile towarzystwa polakow - mozesz sie rozczarowac... Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 05.02.12, 20:33 Bardzo dziękuje Aga za opinię,przydatna. My płacimy za wylot 14.05 kwote 2800zł za osobę na 2tygodnie. Zatem uważam że koszt nie jest mega wygórowany i chyba jest realną kwotą biorąc pod uwagę standart hotelu. Mam dobre przewczucia i realnie podchodzę do jego standartu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.02.12, 21:30 cena wg mnie bardzo dobra, w 2010 placilismy wiecej (moze dlatego że wrzesień), ale trzeba wziąć pod uwagę, że kursy walut od tamtego czasu poszły do góry chętnie pojechałabym tam jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.02.12, 13:19 moze nie w temaie, ale jak ja tam byłam we wrześniu 2010 to nie był jeszcze przekwalifikowany na 5*. miał 4 i było zajefajnie. potem przebudowali basen i wystarali się o kolejną gwiazdkę. w tym roku przebudowują amfiteatr. info z pierwszej ręki bo wciąż mam kontakt z animatorami ktorzy tam wtedy pracowali i nadal pracują. rozrywkowi i bardzo sympatyczni ludzie :D ile w tym roku kosztuje turunc? mozesz napisac ile placiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Turunc -Maj IP: 109.207.103.* 05.02.12, 19:42 Dla mnie hotel porażka !!! Nie za te pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 06.02.12, 08:51 Tzn jaka cena jest za droga ,bo napisałeś to zanim podałem kwotę wyjazdu?? Hmmm nastawienie z gory na tzw"nie" nie znając kwoty,dziwne. Swoją drogą to "uwielbiam takie opinie",nie wiele wiem ale i tak jestem na nie,prawda gościu?? To takie Polskie,narzekanie na wszystko że na innym kontynencie i w innej kulturze nie ma schabowych na obiad,nie ma bigosu,naszej wódki,ze ręczniki nie są codziennie zmieniane itd. A w domu na codzien ta sama kanapka,obiad i reczniki raz na 5 dni zmieniane ale ,nie na wyjazdach musimy się pokazać. Płacę rządam...w koncu wydałem te 2000tys,niestety taka jest większość polskich turystów. Smutna prawda i niestety zgodzę się z Agą że czasami lepiej obcować z holendrami,turkami,czy inną nacją niz bratać się z rodakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.internetunion.pl 06.02.12, 11:41 Pucek01 brawo!!! Od takich idiotów, którzy nie byli a wpisują brednie należy trzymać się z daleka widocznie są ludzie niemający nic lepszego do roboty jak pisać oczymś o czym nie mają pojęcia.Powtarzam hotel jest super i dlatego znowu do niego jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygladacz Re: Hotel Turunc -Maj IP: 109.207.103.* 06.02.12, 19:49 Morał : chcesz wiedzieć prawdę hotelu - nie czytaj opinii baranów którzy to piszą.Oto całe to forum...... Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 07.02.12, 08:57 Heheh będę kierował się sercem i rozumem.. Poświęce jajka,wywiesze słonine sikorką,kupię kwiaty na dzień kobiet,utopię marzannę, zrobię popcorn i aaaaa jeszcze flagę na pierwszego maja wywieszę potem zmykam na urlop nie czytając "mądrych głów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.oswiecim.vectranet.pl 07.02.12, 20:49 jedź i baw się dobrze :) będzie git! ja czytałam opinie, bo przed pierwszym wyjazdem oparłam się na "rzetelności" pani z biura podróży i... 90% ruskich to nawet jak na moją tolerancję za dużo, a ich rozrywkowość mnie przygniotła... nie zraziłam się, następnym razem poczytałam opinie i wybrałam Turunc, fajny hotel za przystępną cenę. Można wydać 4000 na osobę ale czym się ten hotel różni? Tym, że recznik położony a nie złożony w łabędzia? Kicham szczerze mówiąc... nie jadę siedzieć w hotelu i nawet jeśli pokój ma 2x2 a w łazience jest wanna a nie prysznic to mam to gdzies. Jadę poznać ludzi i trochę pozwiedzać, oderwać się od szarej rzeczywistości i to ode mnie zależy jak spędzę ten czas a nie od ceny jaką zapłaciłam. A turki to naród goscinny i sympatyczny więc jak chcesz się dobrze bawić to trzymaj z nimi :) polaków obserwowałam i żenada czasami po prostu. wódki za mało... ale jak poprosić o więcej jak angielskiego się nie zna... "po polsku mow k.wa do mnie brudasie" ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.wojewodzki-inspektorat-weterynarii.static.3s.pl 08.02.12, 09:20 ja skomentuję to może w ten sposób - gdyby był to pierwszy raz w Turcji to Turunc może być ok , ale jeżeli porówna się go z innymi hotelami i pobytami to wypada kiepsko . I sorry ale mieszkając w budynku przy aquaparku nie jest tak blisko do wszystkiego , ponieważ trzeba albo zaliczyć niezłą górkę albo wejść do pierwszego budynku winda na górę przejść cały długi korytarz i znowu do następnego budynku i dopiero tam udać się do pokoju oczywiście jeżeli to wyższe kondygnacje to znowu winda . Piszesz że pobyt kosztuje 2800 złotych w maju , patrzyłam na ceny i niestety hotele które miałam na myśli są droższe , chociaż ceny napewno trochę przesadzone ! Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Hotel Turunc -Maj 08.02.12, 15:42 No już nie róby dramatu że trzeba iść 5minut w jedną strone czy przypadkiem moze 6minut,jakie ma to znaczenie. Nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. Najlepiej to mieć własny prewatny room servis,ale wtedy pewnie byłby problem bo kelner się nie uśmiecha więc znowu marudzenie. Przeraża mnie taki opis sytuacji i podejscie do wakacji. Droga Sandro zatem może nigdzie nie lataj po za sklepem przy bloku skoro wszystko jest nie tak i strasznie daleko. Ceny fakt,są mega kosmosem,niewiedzieć czemu. Bo Euro aż tak mocno nie poszło w górę,ba maleje na chwilę obecną. Podziękował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra00 Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.wojewodzki-inspektorat-weterynarii.static.3s.pl 09.02.12, 07:28 Oczywiście to nie dramat te chodzenie , napisałam już że gdyby był to jedyny hotel w Turcji w Którym byłam to pewnie miałabym inne wrażenia z pobytu , jednak porównuje się wakacje do wakacji szczegolnie spedzając je w tym samym pięknym kraju od wielu lat . Napewno zwiedzanie zrekompensuje Ci wszelkie " usterki " hotelowe . Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turczynka :) Re: Hotel Turunc -Maj IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 21:26 Witam Was serdecznie, byłam rezydentka, a od kilku lat prowadzę biuro wycieczek fakultatywne dla Polakow w miejscowości Icmeler 10km od Turunc, znam większość hoteli w okolicy Marmaris , Icmeler , Turunc. Osobiście uważam, że to najlepszy hotel z mozliwych w tym regionie. jesli bedziecie potrzebowali pomocy, rozrywki lub chcielibyscie fajnie spędzić czas to jestem niedaleko :) na mojej stronie jest telefon turecki do mnie wystarczy mi wyslać sms z numerem pokoju w hotelu to oddzwonie do Was. Pozdrawiam Sylwia moja strona : www.polonezexpress.pl Odpowiedz Link Zgłoś
muchospatatos do sylwi turczynki:) 27.02.12, 08:37 Sylwio, wybieram sie do Turcji Egejeskiej i rozwazam rejon Bodrum, Kusadasi i wlasnie Marmaris...mnie zainteresowal Marmaris Resort i Marmaris Resort Delux...ten drugi bardziej ale jest nowy z 2011 i malo poza opisem Itaki o nim informacji. Znasz je? Co mozesz o nich powiedziec? Moj email muchospatatos@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś