mama_pyzuni 17.03.12, 22:07 Na forum bardzo mało opinii na temat tego hotelu, a podobno był bestsellerem ubiegłego roku w Grecosie... Zastanawiamy się nad nim, bardzo proszę o wszelkie uwagi i rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suzi27 Re: Turan Prince World 01.05.12, 07:44 My lecimy do niego 23 maja z Neckermannem. Opinie na holiaycheck ma całkiem niezłe więc zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
nat10 Re: Turan Prince World 01.05.12, 10:32 a my 16 maja,mam nadzieję,że będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: Turan Prince World IP: *.108.152.186.wlantech.pl 11.05.12, 17:51 Hej my tez lecimy 23.05 z warszawy do tego hotelu z Neckermanna. Bedzie super napewno ! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Turan Prince World 22.05.12, 13:07 Odezwijcie się po powrocie, bardzo proszę o opinie o hotelu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harfa Jak tam wakacje Ci co byli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.12, 20:23 Napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
fliper27 Re: Jak tam wakacje Ci co byli 28.05.12, 14:40 moim znajomi byli w tym hotelu 2 lata temu bardzo im się podobało i polecali wszystkim, Odpowiedz Link Zgłoś
fliper27 Re: Jak tam wakacje Ci co byli 28.05.12, 15:13 pomyliłam, oni byli w hotelu Turunc kolo side Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: Jak tam wakacje Ci co byli IP: *.108.152.186.wlantech.pl 31.05.12, 22:58 Wczoraj wrocilismy z cudownych wakacji w Turcji. Hotel cudowny, naprawde nie mam sie do czego doczepic, no moze do jakosci obslugi recepcji ale reszta na 6! Jesli chcecie wiecej info piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 7 Re: Jak tam wakacje Ci co byli IP: *.leon.com.pl 01.06.12, 08:34 jak można to prosze o pare inf , np : w jakiej części mieszkaliscie i w której są lepsze pokoje , czy w pokoju jest sejf (płatny czy bezpłatny ) jeśli jest to czy trzeba do niego jakieś baterie ?czy lunapark jest bezpłatny ? jaka jest plaża , jade z 4 takiem i nie wiem czy zabrać mu buty ochronne czy nie ma potrzeby ? czy byliście na wycieczkach jak tak to jakich i jaki jest czas podrozy na te wycieczki ? jaką mieliscie pogode ? jaka jest woda w basenach i morzu ? czy w hotelu jest bankomat ? to chyba wszystko , z góry dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Jak tam wakacje Ci co byli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.12, 21:37 ja też podpisuje się pod prośbą o info, lecimy tam z mężem w lipcu z grecosa właśnie. w zeszłym roku opinie były ok Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Jak tam wakacje Ci co byli 02.06.12, 00:12 Cieszę się, że wróciliście zadowoleni :-) Ja proszę o informacje na temat pokoi i ich wyposażenia, czy są w miarę nowoczesne i komfortowe? Jak jedzenie? Baseny i atrakcje dla dzieci - fajne? My jedziemy z trójką dzieci, dlatego nastawiamy się głównie na wypoczynek stacjonarny, nie wiem czy odważymy się na jakąś wycieczkę, wyruszamy 6 lipca z W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: Jak tam wakacje Ci co byli IP: *.108.152.186.wlantech.pl 02.06.12, 12:01 Juz odpowiadam na wszystkie pytania: my mieszkalismy w pokoju w czesci klubowej mniej wiecej po srodku. Wyposazenie pokoju: minibarek z napojami: woda gazowana, niegazowana, pepsi i mirinda - codziennie donoszone. TV, sejf bezplatny, suszarka w lazience i prysznic, balkon. Poznalismy Polakow, ktorzy mieszkali w budynku glownym i mowili ze standard jest podobny. Pokoj byl codziennie sprzatany lacznie z wymiana recznikow. Co do pokoju nie mam najmniejszego zarzutu. Jest cicho, nie slychac sasiadow za sciana. Pokoj przestronny - my bylismy w 4 osoby - ja, maz i 2 dzieci. Jesli chodzi o jedzenie to w zyciu lepszego nie jadlam. Codziennie praktycznie cos nowego. Na sniadania: jajka pod rozna postacia, duzo serow zoltych i bialych, mnostwo salatek i surowek, warzyw i owocow. Do tego przepyszne pieczywo i mnostwo ciast i ciasteczek. Lody serwowane praktycznie caly dzien. Uwiezcie nie da sie umrzec z glodu bo caly dzien sa otwarte restauracje. Bylismy tez w restauracji A'la carte - chinska - ale nie bylismy zachwyceni jakoscia jedzenia. Aquapark otwarty w godz. 10-12.30 i 14-17. Lunapark 16.30-18.30. Czesc atrakcji w lunaparku jest bezplatnych a za reszte trzeba placic. Reczniki na plaze i basen wydawane sa 10-12 i 14-18.30. Nigdy nie mielismy problemu ze znalezieniem wolnego lezaka ani na plazy ani przy basenie. Co do plazy: jest piaszczysta z malenkim zwirkiem ale przy wejciu do wody jest pelno wiekszych kamieni wiec butki do plywania sie przydadza. Co do wody w basenie i morzu. Do basenu weszlam ze 3 razy do morza wcale. Jakos za zimna byla dla mnie woda - do morsow nie naleze wiec pewnie dlatego. Co do wycieczek to niestety za bardzo nie poszalelismy. Mamy roczna dzidzie wiec nie chcielismy go meczyc. Pojechalismy tylko Taxi do Side i Manavgatu. Za 8 osob - 4 doroslych i 4 dzieci taryfiarz wzial 70 $ za caly dzien. Oczywiscie idzie sie targowac. Wozil nas wszedzie pokazywal itp. Warto pojechac do Side bo to przesliczne male miasteczko. Niedaleko hotelu ok200m jest uliczka z bazarkami gdzie mozna kupic mnostwo pamiatek, ciuchow, skory, zegarki, zloto. Oczywiscie nalezy sie targowac bo z cenami przesadzaja. Co do bankomatu to nie wiem czy byl na terenie hotelu. My bylismy na 7 dni i powiem wam ze stanowczo za malo zeby skorzystac ze wszystkich atrakcji tego hotelu. Aha wieczorami tance i spiewy dla dzieci a potem animacje dla doroslych. Jesli macie jeszcze jakies pytania piszcie - chetnie odpowiem. Caly czas mam jeszcze w pamieci pobyt w Turcji i jak patrze teraz przez okno to natychmiast chce tam wracac. Aha co do pogody to byla zmienna. W dzien ok 23-25 C ostatniego dnia mielismy 29. Wieczory chlodne na dlugi rekawek. A w dzien slonecznie ale wietrznie. Generalnie wrocilismy opaleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Jak tam wakacje Ci co byli 03.06.12, 19:27 Po przeczytaniu tego opisu już nie mogę się doczekać wyjazdu :-) (wczesniej miałam trochę obaw, czy wybór hotelu był właściwy). Jedziemy na 12 dni. Mogę jeszcze prosić o informację czy sa jakieś place zabaw dla dzieci, czy teren hotelu jest na tyle duży, że chodzenie wszędzie jest uciążliwe (gdzieś czytałam takie opinie). No i może jeszcze coś Coś Ci się ciekawego przypomniało :-) Pozdrawiam i dziękuję za opis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusia Re: Jak tam wakacje Ci co byli IP: *.108.152.186.wlantech.pl 04.06.12, 10:31 Fajnie ze jedziecie na 12 dni. Dla nas 7 dni to bylo stanowczo za krotko. 2 dni odchodzily na podroz. Placy zabaw jest kilka. Obok plazy i miniclubu dla dzieci. Takze dzieci na pewno nie beda sie nudzily. Moje bynajmniej mialy mnostwo zajecia. Teren jest rzeczywiscie ogromny ale czy chodzenie jest uciazliwe?? to zalezy od czlowieka. W czesci klubowej nad alejkami sa porosniete winorosle wiec jest super chlod i cien a slonce prazy nad basenami. Dla nas z 2 malych dzieci nie bylo problemu z chodzeniem. Na pewno bedziecie super sie bawic. Aha co do wycieczek to znajomi polecali calodniowa wycieczke do jakiegos podwodnego miasta, co do rekinow sie schodzi pod wode w klatce. Nie wiem dokladnie gdzie to sie jedzie. Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to pisz smialo :) i daj znac po powrocie jak sie bawiliscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Turan Prince World 11.06.12, 12:18 Podnoszę wątek - może ktoś jeszcze już wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Turan Prince World IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.12, 21:21 Właśnie wróciłam po dwutygodniowym pobycie w tym hotelu.Miejsce naprawdę idealne dla rodzin z dziećmi.Jedzenie przepyszne w dużej ilości,teren hotelu rozległy,place zabaw ja naliczyłam cztery,animacje dla dzieci i dorosłych świetne,w aqua parku moja 5 latka bez problemu korzystała z większości zjeżdżalni(oczywiście pod naszą opieką)jedynym minusem tego hotelu to brak lub słaba znajomości języka angielskiego obsługa głównie mówi w języku rosyjskim. Ogólnie bardzo polecam ten hotel my na pewno tam chętnie wrócimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Turan Prince World 11.06.12, 23:25 Dziękuję bardzo za kolejny pozytywny opis :-) Zapytam jeszcze - czy do kolacji wymagany jest strój "wieczorowy" (mężczyźni długie spodnie)? W tamtym roku byliśmy w Grecji i było to bardzo przestrzegane, a mój mąż spakował tylko jedne długie spodnie ;-) W tym roku już nie chce popełnić tego błędu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Turan Prince World IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 18:01 Na kolacje mąż spokojnie może iść w szortach.Większość chodziła na luzie zdarzały się oczywiście Rosjanki w sukniach wieczorowych.Jedynie do restauracji a la carte warto zabrać jakiś bardziej wizytowy strój.Pozdrawiam i miłych wakacji życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaaa Re: Turan Prince World 15.06.12, 22:40 czy ktos leci 27.06 do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turan Prince World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 21:34 właśnie wróciłam z tego hotelu i powiem tak ... niby fajnie ale 5* to napewno nie jest napewno cena nie adekwatna do standardu my daliśmy 3800 z grecosa za 2 tygodnie więć jeszcze mozna przezyć ale jak ktoś dał 5000 z neckermana to współczuje ,czytałam w katalogu że w 2011 całość odnowiona to niestety też mija się z prawdą , nasza łazienka napeno odnowiona nie była , jedzenie monotonne i bez rewelacji a to ze ktos napisał że super bo i sushi było to naprawde przesada poprostu zostało im z restauracji chińskiej to dali na główną i tyle , lunapark czynny 2 godziny ale nie wszystko jest bezpłatne trampolina 5euro 5 minut , autka 5euro 10minut i jakiś dmuchany zamek tez dodatkowo płatny ale nie wiem ile , aquapark ok , lody darmowe bez ograniczeń , plaza kamienista ,animacje fajne dla chętnych rózne zajęcia siatkówka strzelanie gimnastyka w wodzie itp .. do bazarów jakieś 500m to chyba wszystko jak coś to pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: Turan Prince World 29.06.12, 16:54 To był nasz trzeci raz w Turcji i nie zawiodłam się. Po pierwsze to nie placiłam za wakacje z neckermanna 5 tys a 3.100 za pokój w części klubowej to tak w celu wyjasnienia. Jeśli chodzi o samo BP to nie żałuję, że dokanlismy akurat wyboru Neckermanna bo mieliśmy pobyt z przygodami i rezydentka oraz biuro spisali sie na medal. Moja córka rozchorowala się na angine, zostalismy przewiezieni do szpitala w Side, córce przeprowadzono niezbędne badania włącznie z badaniami krwi, kierowca zawiózł nas do apteki i odwiózł do hotelu. Wszystko załatwione bezgotówkowo. Za wszystkie leki w tym antybiotyk zaplaciliśmy 7 euro. Niektóre lekarstwa są naprawdę duzo tańsze niz w Polsce. Za maść sterydową dla mojego alergika w Polsce płacę 40 zł w Turcji zapłaciłam 3 euro. Sam hotel jak dla mnie w porządku, dużo placów zabaw, aquapark jak dla dzieciaków wystarczający bez żadnych ekstremalnych zjeżdżalni. Z lunaparku korzystalismy tylko raz i to z platnych atrakcji typu dmuchacze czy trampolina. Dużo Rosjan i niestety ich język można uznać za urzędowy akurat w tym hotelu ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Jedzenie uważam, że było super. Najlepsze z wszystkich tureckich hoteli w jakich byliśmy do tej pory. Przede wszystkim podczas kolacji zawsze kilku kucharzy przygotowywało coś na świeżo np. naleśniki z owocami polane plynną czekoladą, kebab, kurczak w róznych wersjach, pączki, rybka z grilla. Naprawdę było w czym wybierać i było smacznie. Atrakcji dla dzieci wystarczająco. Polecam korzystanie z sauny i hammamu chyba wszystkie BP mają to w cenie, w strefie spa jest też jeden niewielki basen w budynku. Co do pokoju - my mielismy pokój w częsci klubowej, zdecydowanie bliżej aquaparku niż plaży ale pokoje sa tak rozmieszczone, że naprawdę nie robi to wielkiej różnicy. Pokoje są czyste i nie sprawiały wrażenia starych czy zaniedbanych. Łazienka z pewnymi niedoróbkami jak np. nie wytarta fuga z kafelków ale w Turcji zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić. nasz pokój to byla dwójka z dostawką i jeśli chodzi o łóżka to tu był najwększy mankament . W pokoju były 2 łóżka jednoosobowe, coś w stylu wąskiej wersalki i rozkładany fotel. Z maluchem spalam na złączonych łóżkach, mąż na wersalce a starsza córka poszla spać do babci do pokoju obok. Moja mama jako jedynkę dostała identyczny pokój jak nasz co mnie nieco zaskoczylo. Nie wiem jak wyglądają pokoje rodzinne. Podobno tez nie było problemu ze wstawieniem dodatkowego, normalnego łóżka ale już nie zawracaliśmy sobie tym glowy. Co do ręczników plażowych - zdarzyła nam sie kradzież ręcznika z balkonu a kara za zgubienie karty lub ręcznika była słona bo aż 20 euro. Warto od razu po plaży czy aquaparku oddawać ręczniki w wyznaczonych punktach bo strasznie sie mocno trzymają tych zasad. Nas od kary wybronił animator, który dał nam po prostu nowy ręcznik. Hotel naprawde bardzo polecam, super wakacje, wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni. Mogłabym polecieć do tego hotelu jeszcze raz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Turan Prince World 02.07.12, 23:43 Super, cieszę się z kolejnego pozytywnego opisu :-) A byli jacys Polacy z BP Wezyr? Czy jest róznica w zakwaterowaniu w zależności od BP? Nam Wezyr wychodził najkorzystniej cenowo, poza tym mają opcje 10, 11 czy 12-dniowe, ale w sumie dużego zaufania do tego BP nie mam... Czy jest w Turcji zwyczaj wkładania pieniędzy do paszportu w celu wynegocjowania lepszego pokoju No i jeszcze pytanie o wycieczki fakultatywne? Jest w okolicy coś ciekawego, gdzie warto wybrac się z dziecmi (w wieku 4, 7 i 9 lat). Chodzi mi o zorganizowane wyjazdy, coś co bedzie ciekawe a niezbyt męczące. My wylatujemy w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Turan Prince World 02.07.12, 23:46 aaa - i jaką walutę lepiej wziąc - dolary, euro czy liry? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Po powrocie... 20.07.12, 01:29 Wróciliśmy wczoraj po 12-dniowym pobycie w hotelu. Ogólnie jesteśmy w miarę zadowoleni, choć nie podzielę zachwytów z poprzednich postów… Są rzeczy na plus, ale są i na duuuży minus :-( Najpierw pozytywy – naprawdę fajne baseny ze zjeżdżalniami, jaccuzi i innymi atrakcjami. Tu moje dzieci wyszalały i wypływały się naprawdę porządnie, choć akurat wolały basen bliżej morza (ten przy restauracji) niż część z aquaparkiem. Były oczywiście problemy z zajmowaniem leżaków, my rano lubimy pospać, a po 10 już praktycznie brakowało wolnych leżaków… Zawsze jakoś te dwa udało się znaleźć, ale denerwujaca jest sytuacja, że ludzie zostawiają reczniki i przez wiele godzin leżaki stoją nieużywane, a my w 5 osób z trudem zdobywamy dwa czy trzy leżaki… Plaża też na plus – blisko hotelu, dużo leżaków, zejście do morza trochę kamieniste ale udawało się wejść bez specjalnych butów. Gorzej było z dojściem do brzegu po rozgrzanym piasku i tu już klapki były niezbędne. Restauracja i jedzenie – mogę dać 7/10 punktów. Dwie sale + możliwość jedzenia na zewnatrz, dużo stolików, praktycznie nigdy nie trzeba było czekać. Sala pierwsza klimatyzowana i najprzyjemniejsza, w drugiej już gorąco i wilgotno, bo w niej kucharze gotowali i podawali gorące potrawy. Jedzenie w dużej ilości, ale monotonne, praktycznie codziennie to samo. Śniadania – jajka na miekko, twardo, sadzone, omlety, jakieś placki na słodko, kiełbaski (niedobre), wyroby wędlinopodobne, sery żółte (według mnie bardzo słabej jakości, uwielbiam żółte sery a te ciężko było przełknąć), sery białe, platki (moje dzieci uwielbiają płatki z mlekiem a tamtych nie chciały jeść), musli, dżemy i miody – duży wybór, ale np. niektóre dżemy bardzo płynne, bardziej przypominające gesty sok z nielicznymi kawałkami owoców. Pieczywo – część bardzo dobra (precelki z sezamem), część bez smaku i twarda. Warzywa w dużej ilości. Ogromny plus za owoce – duży wybór, urozmaicone (winogrona, czereśnie, morele, brzoskwinie, arbuzy, jabłka, banany, pomarańcze, sliwki) Słodkości – pięknie udekorowane, przeogromny wybór, ale… w smaku niezjadliwe (poza kilkoma wyjątkami) – mdłe, słodkie, próbowałam próbowac coraz to rożnych ciasteczek, ale zazwyczaj na jednym kęsie się kończyło. Za to objadaliśmy się chałwą. Obiady i kolacje – duży wybór duszonych i pieczonych mięs, warzyw, ryb, makaronów. Generalnie każdego dnia można było coś dla siebie znaleźć. Jedzenia poza restauracją nie polecam, odrzucał mnie zapach i czystość w tych barach. Napoje – duży wybór, zadnych problemów z dostępnością, alkohole dobrej jakości (choć zbyt dużo nie próbowaliśmy :-)) Byliśmy w 3 restauracjach a'la carte - chinska i meksykanska- fajne, rybna gorsza Fajne animacje w klubie z opiekunka z wezyra, wieczorne minidisco i przedstawienia. Teraz minusy – pokój – mielismy pokój rodzinny – dwupoziomowy z antresolą w bungalowie. Warunki bardzo kiepskie, pleśń na ścianie, łazienka – masakra (poobijane płytki, popękane drzwi prysznicowe, obdrapany sedes), zapach stęchlizny. Reczniki trafiały się tak stare, że się pruły po bokach, w kolorze beżowym a nie białym… Jakość serwisu sprzątającego – fatalna, panie sprzątały łazienkę (czarnym od brudu mopem), zmieniały ręczniki i ścieliły łóżka. Podłogę zamiatały raz na parę dni i tylko na środku. Na dodatek zginęły nam drobne rzeczy – nie chcę rzucać oskarżeń, bo miałam nadzieję, że to się znajdzie po powrocie gdzieś w walizkach, ale nie mam np. mojej lampki do czytania (takiej na baterie)… odsuwaliśmy w pokoju łóżka, szafki, meble – znikneła tak w połowie pobytu i się nie znalazła :-( Klimatyzacja – chodziła b. głośno a praktycznie w ogóle nie obniżała temp. w pokoju. Lodówka – b. słabo działała. Uzupełnianie mini baru – porażka!! Panowie chodzi ok. południa – jak byłeś w pokoju to zostawiali napoje, jak nikogo nie było to NIE. My dostaliśmy napoje tylko 3 razy… Obsluga w recepcji - kompletnie niepomocna, slabo mowiaca po ang. Ponieważ nie bylo jakiś większych problemów i czas spędzalismy praktycznie cały czas poza pokojem to w sumie wymienione wyżej minusy nie dały nam się szczególnie mocno we znaki, ale jak pomyślę ile kosztował nas pobyt 12-dniowy dla 5-osób w tym niby 5-gwiazdkowym hotelu to mi sie robi lekko słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Po powrocie... 20.07.12, 01:37 Dodam tylko, że standard pokoi w części hotelowej był podobno o wiele lepszy, za to w bungalowach było kiepsko (poznaliśmy kilka polskich rodzin i takie wszyscy mieli obserwacje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasemin11 Re: Po powrocie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.12, 20:22 Super, że tak wszystko dokładnie opisałaś. Ja przymierzałam się do tego hotelu z rodziną i ... czekałam aż spadnie cena, ale cena nie spadała i wybrałam w końcu Egipt. Po tym co piszesz, że hotel nie wart tej ceny, to rzeczywiście trochę kiepsko wywalić tyle kasy, bo w ogóle Turcja w tym roku ma wysokie ceny. Jakby nie było to tylko 2 tygodnie a ile tysięcy trzeba wydać. Co do zajmowania leżaków to stadard u nas mąż chodzi o 7:00 rano inaczej nic by nie było. Natomiast co do jedzenia, to nie wiem czy byłaś pierwszy raz, czy kolejny, ale sery żółte to oni mają inne niż my, takie bardziej stare, twarde to nie chodzi o ich jakość tylko taki typ serów, mnie też nie bardzo leżą. Są sery typu Gołda są w hipermarketach, ale w jakiś wygórowanych cenach (bo importowne). A słodycze, no cóż trzeba poprostu lubić, ja takie słodkie uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKI Re: Po powrocie... IP: *.icpnet.pl 09.08.12, 15:09 czy wiecie moze jak wygladał standard pokoi w villach tych z dostepem do basenu ? czy jest lepszy czy warto dopłacac do nich Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Po powrocie... 16.08.12, 00:04 Wyglądał o niebo lepiej, między budynkami był dodatkowy basen (taki średnej wielkości), parasole i leżaki, ale czy warto dopłacac to nie wiem... Zalezy jaką kwotę, a z tego co pamiętam nie było to mało. Za takie pieniadze chyba warto poszukać innego hotelu o standardzie prawdziwych 5 pełnych gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś