Dodaj do ulubionych

Stambuł .... krótka relacja

21.04.12, 09:22
Witam , w marcu byliśmy na przedłużonym weekendzie w Stambule ,
może kogoś zainteresuje realcja ze zdjeciami

forum.wakacje.pl/read.php?16,1405542
przepraszam , że sama relacja tylko zalinkowana , ale na tym forum
nie mogę pisać i wklejać zdjecia jednocześnie :(
na pytania chętnie odpowiem
Obserwuj wątek
    • Gość: Turek Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 11:48
      To nie żadna relacja tylko zestaw źle skadrowanych zdjęć opatrzonych infantylnymi komentarzami. Wstydziłbym się coś takiego upubliczniać.
      • wojtek37k Re: Stambuł .... krótka relacja 21.04.12, 13:31
        Nie pozostaje mi nic innego ...... wstydzę się ;)
        • Gość: wiosło Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 13:59
          to nie starczy ci tam? Jeszcze tu nas będziesz mordował. Jakiś niedowartościowany jesteś!
      • Gość: Walduś Kiepski Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.04.12, 14:20
        Raczej nie "Turek",chyba turas,albo inny niedomyty i niedopieszczony malkontent.
        Bo niby z czego ten atak wynika!?.Fotki jak fotki.Pewno na szybko,może pod wrażeniem i raczej o artyzm nie chodziło.Kto chce oglądnie i powspomina miejsca czy kraj w którym był.Orzesz!Tak od razu naskakiwać.Nie rozumiem,dlaczego nie można publikować zdjęć na fotoforum tureckim.Osobiście wstydził bym się tego komentarza,no chyba,że zachodzą inne okoliczności lub gdzieś autor zdjęć podpadł albo się odgryzł.
        • Gość: Turek Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 17:51
          Po prostu nie lubię wszechogarniającej bylejakości. Jeżeli ktoś już chce publikować swoje zdjęcia i reklamuje je gorąco to niech się minimalnie przyłoży. Czytałeś podpisy pod zdjęciami? Gimnazjalista miałby więcej do napisania. Koleś nie ma krzty wiedzy, a nawet tej drobnicy która gdzieś mu się tam między uszami kołacze nie jest w stanie przekazać. Pewnie jestem niedzisiejszy, ale denerwuje mnie, gdy ktoś jest dumny z własnej miernoty.
          • Gość: Gość55 Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.szczecin.mm.pl 21.04.12, 18:40
            myślisz, że jesteś boski w swojej boskości:-)
            grubo się mylisz turek... jesteś wielkie ZERO!
            • magdalenaa_b Re: Stambuł .... krótka relacja 21.04.12, 19:13
              Turek, to są zdjęcia z wakacji, a nie profesjonalny przewodnik po Stambule... Za profesjonalne zdjęcia z ekstra opisem historycznym, płaci się odpowiednią cenę. Nie ma tez obowiązku oglądania cudzych zdjęć, więc po co te złośliwości? Trochę luzu... ;)
          • Gość: Walduś Kiepski Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.04.12, 19:27
            Częściowo masz rację.Trochę taka sieczka nieposortowana.Ale to pewno z pośpiechu albo z wrażeń.Swoją drogą Turek wyraził swoje zdanie,no i ma do tego prawo.To znowu nie powód aby naskakiwać na niego.Sam spodziewałem się jakiejś negatywnej riposty z jego strony,no i się zdziwiłem,że jej nie było.Więc trzeba ważyć opinie.Zdjęć można nie oglądać,można się nimi podniecać,a można też skrytykować byleby w ramach dobrych manier o które co raz trudniej na forach.
            • magdalenaa_b Re: Stambuł .... krótka relacja 21.04.12, 19:42
              Gość portalu: Walduś Kiepski napisał(a):

a można też skrytykować byleby w ramach dobrych manier o które co raz trudniej na forach.

Pewnie, że można skrytykować, nikt nie powiedział, że wszystkim musi się podobać to samo. ;) Tylko, że wypowiedź na publicznym forum jest zarazem wizytówką rozmówcy.

Swoją drogą uważa pan, że moja wypowiedź do pana Turka była napastliwa? :)
              • Gość: Walduś Kiepski Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.04.12, 20:40
                Nie nie była,taka sobie.Ale poprzednika już tak.Dlatego zaskoczony jestem bardziej brakiem napastliwości Turka,niż innymi wypowiedziami.A moich zdjęć jeszcze coś tam wisi z Turcji,byłem wielokrotnie.Ale i napastliwość też skutecznie odstrasza przed publikacją,więc i raczej likwidacja a nie wystawka.Bo to też urlopowe bez wartości artystycznej.
          • Gość: vvv Zapodaj coś swojego IP: *.ists.pl 21.04.12, 19:46
            abyśmy się coś poduczyli
    • magdalenaa_b Re: Stambuł .... krótka relacja 21.04.12, 19:21
      To błąd, że nie poszliście do owego parku przy Top Kapi... Jak na razie tylko tam widziałam wolno żyjące papugi w Turcji. Po za tym na końcu parku są kafejki herbaciane, a których jest świetny widok na Bosfor i część azjatycką. Do tego kwiecień jest miesiącem tulipanów i warto było zobaczyć "dywany" kwiatów. ;)
      • wojtek37k Re: Stambuł .... krótka relacja 26.04.12, 18:20
        Witam
        Czytam , że się mała dyskusja toczy :)
        Turek w żaden sposób mnie nie obraził , jestem zwykłym turystą , a nie reporterem czy podróżnikiem i mój opis jest ewidentnie dla ludzi mojego pokroju . Infantylny ..... z całą pewnością , jak ktoś chce fachowo , to przecież kupi przewodnik . Co do zdjęć , hmmm nie mam nic na swoje usprawiedliwienie , może po za tym , że są to zwykłe zdjęcia z aparatu , a nie z photoshopa i robione są pod wpływem chwili .
        Dziękuję za wszystkie komentarze , chętnie obejrzę lepsze relacje np autorstwa Turka , jak byś mógł zalinkować , to pewnie się czegoś nauczę
        magdalenaa_b , Stambuł był bardzo interesujący , ale nasz czas był ograniczony , tam jest całe mnóstwo rzeczy , których nie wiidzieliśmy .... pewnie za jakiś czas to nadrobimy , bo wyjazd dość tanio wyszedł .
        Pozdrawiam , jeśli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem , tyle w temacie .
        :)
        • isabeau Re: Stambuł .... krótka relacja 26.04.12, 18:47
          Mnie się ta relacja podoba. Jasne, że zdjęcia mogły być lepszej jakości, ale kilka z nich jest bardzo udanych. Fajne są zwłaszcza te, które przedstawiają nie najważniejsze zabytki, a zwykłe uliczne życie Stambułu. Widok z Wieży Galata - super sprawa! Wojtku - serio jadłeś kokorec?
          • wojtek37k Re: Stambuł .... krótka relacja 26.04.12, 19:18
            Jadłem , jakoś mnie nie przerażał bardzo , żona też skubneła i żyje ;)
            Tam gdzie udaje nam się dotrzeć , staram się spróbować takich "egzotycznych"
            miejscowych rzeczy , czasem nie daję rady , ale kokorec nie wymagał
            jakiegoś poświęcenia , chętnie powtórzę jak będzię okazja .
      • Gość: jot Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.12, 19:17
        . Po za tym na końcu parku są kafejki
        > herbaciane,
        Kafejki herbaciane następna mądra się trafiła
    • Gość: plk66 Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 19:22
      Relacja krótka i treściwa. Pisana na "gorąco" więc wartościowa. Fotki naturalne czyli robione normalnym aparatem przez normalnego (statystycznego) turystę. Dla mnie bomba !!!! Zamiast typowego folderowego pokazu Turcji , pokaz miasta okiem typowego turysty. Dzięki za te fotki i opisy. A swoją drogą co jest złego w opisach na poziomie gimnazjalisty? Czyżby Turek miał jakiś kompleks gimnazjum ?
      • Gość: elka Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 20:16
        no akurat Wojtek chetnie dzieli się informacjami i wrażeniami ze swojego pobytu
        i to się ceni, bo nie wszystkim się chce :)
        i też jestem baaardzo ciekawa profesjonalnych zdjęć @Turka, których pewnie nie ma :):)
        nie ma to jak zawiść, polska szczególnie :)
        • Gość: Wacław Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.0.83.193.193.in-addr.arpa 18.06.12, 13:34
          Ja się przyczepię do tego opisu zlikowanego. Przejazd metrem + tramwajem do Sirkeci jest o wiele przyjemniejszy niż taksówką. Raz, że przejazd jednej osoby kosztuje tym sposobem 6 zeta, a dwa, jedzie się krócej bo bez korków. Rozkład jest w necie, ale nie potrzeba tam zaglądać, metro i tramwaj jeździ co kilka minut. Jak ktoś nerwowy to problem, ale nie ma tam czym się denerwować idąc z przystanku do hotelu - Sirkeci to niewielki teren, tramwaj jest tuż obok wiekszości hoteli, chodniki takie, że nie sprawiają kłopotu. Łatwo wszystko znaleźć. Przejazd z lotniska do Sirkeci wraz z wygodną przesiadką trwa ok. 45 minut o ile dobrze pamiętam, jedzie się wygodnie na siedząco. Jak zdrzyło mi się opuścić tramwaj, bo był zapchany, za 2-3 minuty przyjeżdżał pusty.
          • kasia_p45 Re: Stambuł .... krótka relacja 18.06.12, 15:22
            A mnie tam sie podobają takie relacje. Proste i z serca...
            Jedno mnie zastanawia. Nie wiem czy to grecki czy turecki zwyczaj. Tam było tez takie zdjęcie..Takie siadanie przodem do ulicy i np palenie sziszy.. czy w ogóle długie wieczorne siedzenie i gapienie sie na przechodniów..
            Osobiście podoba mi sie ten obyczaj szczególnie w ciepłe letnie wieczory.. pod rozłożystymi drzewami przy piwku... Oj ale mi sie zamarzyło :))
            • Gość: Walduś Kiepski. Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.06.12, 16:08
              Coś tu komuś się zebrało na melancholię i tęsknotę.Jedziesz niebawem więc się doczekasz.Radzę usiąść sobie na głównym deptaku w Alanii lub Antalyi,będzie namiastka Stambułu,to blisko.Sam bym tak długo nie posiedział,pewno by mnie skręciło w korkociąg.A relacja jak relacja.Na szybko,wiec trochę nieuczesana,ale przynajmniej prawdziwa.

Bywają jednak malkontenci,co szukają niekiedy dziury w całym,trzeba pomijać takie czepialstwo i wypowiedzi.
              • kasia_p45 Re: Stambuł .... krótka relacja 18.06.12, 16:47
                No więc własnie :)) A jak juz tam bede to siąde sobie pod jakims rozłozystym drzewem i będe piła piwko i udawała, że pale sziszę..
                • Gość: Walduś. Re: Stambuł .... krótka relacja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.06.12, 17:21
                  No to wybierz fikusa.Zawsze to "dżungla" prawie.W Alanii(i nie tylko) rosną tak dorodne jak nasze dęby.Jest piękny gaj palmowy w porcie,obok dużo lokali i innych atrakcji,a nawet piękny mini park z dorodnymi palmami,drzewkami laurowymi,stawkiem i mostkiem nad nim.Nawet ja tam trochę posiedziałem tak pięknie.Więc i tobie wypada.Dobry sposób na smutę.Tylko mi bez "efeza",bo po tym małpiego rozumu się dostaje.
                  • kasia_p45 Re: Stambuł .... krótka relacja 18.06.12, 17:26
                    Jak to bez "efeza"? Efez obowiązkowy :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka