Gość: marprzeb IP: *.net.stream.pl 16.05.12, 17:05 Czy ktoś leci z 18.05 z Katowic do Grand Pearl Beach Resort & Spa w Side z Itaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek2012 Grand pearl beach w Side IP: *.quarto.pl 03.06.12, 17:28 Czy ktoś leci 18.07.2012.r do tego hotelu z Katowic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re: Grand pearl beach w Side IP: *.siedlce.domtel.com.pl 03.06.12, 17:31 My lecimy 20 lipca ale z W-wy :) Moz odezwie się ktoś kto wrócił z tego hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP Re: Grand pearl beach w Side IP: *.43.230.141.komnet24.pl 20.06.12, 20:14 W związku z fatalnym opiniami wczasowiczów wracających z pobytu w tym hotelu proponuję, abyśmy dzwonili, pisali do biur podróży, które sprzedały mam te wczasy i prosili o jakąś interwencję. Przecież są rezydenci na miejscu i może coś da się zrobić, np. w kwestii czystości, jedzenia, "stołówki". Po powrocie można domagać się odszkodowania od biura podróży za niezgodność oferty z ceną i zrobienie nas w balona. Proszę wszystkich, którzy wybierają się do tego hotelu o szybkie "działania". Pozdrawiam HP Odpowiedz Link Zgłoś
zamorano28 Re: Grand pearl beach w Side 08.07.13, 01:58 Witam czy ktos leci do Grand pearl beach do side 31 lipca z Wroclawia lub innego miasta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Grand pearl beach w Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 07:47 Witam my lecimy z Warszawy (8 osób dorosłych i 6 dzieci) pozdrawiam Ewa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand pearl beach w Side IP: *.182.131.51.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.07.13, 20:42 My lecimy 3.08 z Warszawy (2 +2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemion78 Re: Grand pearl beach w Side IP: *.bialystok.vectranet.pl 10.07.13, 23:13 Po powrocie napiszcie jak bylo, udanego wyjazdu zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Grand pearl beach w Side IP: *.awacom.net 01.12.13, 16:50 Witam mam zamiar jechac na wakacje do tego hotelu w sierpniu 2014r prosił bym o jakies rady czego sie tam faktycznie mamy spodziewac bo czytajac niektore opinie to az sie zle robi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: Grand pearl beach w Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 09:56 Uważaj na gronkowca, leczenie moich synów zabrało mi 3 m-ce i wiele antybiotyków. Pobyt lipeic-sierpień 2013r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite83 Re: Grand pearl beach w Side IP: *.centertel.pl 02.12.13, 11:07 Witam, byłam z mężem i dzieckiem w tym roku. Napisz mi swojego maila a ja napisze swój nr. Odpowiem na wszystkie pytania dot. Hotelu, za dużo żeby pisać.szczerze nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Grand pearl beach w Side IP: *.awacom.net 02.12.13, 23:06 Witam oto moj adres tomek608864@wp.pl tak sie sklada ze raczej juz jest po zawodach bo mamy wykupiona wycieczke na sierpien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand pearl beach w Siddian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.13, 09:27 Pisałam już wcześniej moją opinię na temat tego hotelu. Byłam z moją rodziną w nim w sierpniu tego roku. Głównie czas spędzaliśmy na plaży, na której nigdy nie brakowało leżaków, nie było kolejek po jedzenie czy picie. Z plaży wracaliśmy z dziećmi po 16 aby mogły parę razy pozjeżdżać na zjeżdżalniach. Moje dzieci wróciły zachwycone z wakacji i zdrowe. Pokój dostaliśmy jak dla mnie bardzo dobry (nawet mieliśmy w nim internet). Jedzenie jest bardzo dużo i moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. W razie pytań podaję moj adres diankag@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamorano28 Re: Grand pearl beach w Side IP: *.play-internet.pl 18.08.13, 22:59 Witam poszukuje kolegow z okolic Warszawy z ktorymi gralismy w siateczke :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamorano28 Re: Grand pearl beach w Side IP: *.play-internet.pl 18.08.13, 23:16 Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutka Re: Grand pearl beach w Side IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 13:57 Właśnie wróciłam z tego hotelu, i nie do końca jestem zadwolona. Przede wszystkim obsługa na recepcji masakra, na pokój czekałam do 14-tej ( o tej godzinie zaczyna się doba hotelowa ) i wtedy dowiedziałam się, że nie ma dla nas ( rodzina 2+2) pokoju 4-osobowego, i zaproponowali na jedną noc pokój 3-osobowy, który otrzymaliśmy dopiero po następnej godzinie czekania. Następnego dnia dopiero po godzinie 12-tej otrzymaliśmy właściwy pokój. ( Oprócz nas jeszcze 5 innych rodzin z Polski miało ten sam problem). Do naszej rezydentki nie szło się dodzwonić, więc byliśmy zdani na siebie. Po wejściu do pokoju okazało się, że nie ma ręczników, a z wanny i ubikacji tak cieknie, że nie nadążyłam z wycieraniem. Nie wspominając o grzybie na wannie i za muszlą. Co się tyczy jedzenia - super, dużo owoców, cias, ciasteczek, fakt, że codziennie prawie to samo, ale tyle tego było, że nie szło tego przejeść. Minusem był brak wolnych stolików, gdy przyszło się później, i chodziło się z talerzami i szukało miejsca. Poza tym czystość sztućców i szklanek pozostawiała wiele do życzenia. Taka sama sytuacja była z leżakami przy basenach, o godzinie 10-tej nie było już wolnych miejsc, więc trzeba było sobie rezerwować dzień wcześniej albo wcześnie rano. Ogólnie baseny rewelacyjne, duże. Natomiast plaża rewelacyjna, czysta, miejsca pełno, woda cieplutka, bar przy basenie w porządku. Jeszcze jeden minus to brak pomocy ze strony rezydentki, godziny dyżurów i ich częstotliwość nieodpowiednia. Ogólnie oceniam hotel na 4. Odpowiedz Link Zgłoś
drbatman Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 04.06.12, 12:07 Welcome to Guantanamo! Pisze wlasnie z tego obozu koncentracyjnego dla rosyjskiej swoloczy. Przeraźliwy hałas od 10 do 23-24, darcie ryja przez animatorów nie pozwala na chwilę spokoju, izolacja akustyczna w pokojach zerowa, wiec macie ruskie disco dosłownie wszędzie. Obrzydliwe posiłki,o które trzeba walczyć z pijanymi rosjanami,którzy potrafią kopniakami przegonic dzieci z kolejki po lody. Kolejki po wszystko. Najgorsze moje wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.incenti.pl 04.06.12, 12:15 No to ładnie... Pocieszające to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginta Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.unknown.vectranet.pl 06.06.12, 22:08 Współczuję, ale cóż współlokatorów się nie wybiera;( Może zacznij głośniej imprezować, albo! jak będą odsypiać narób ogromnego hałasu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.43.230.141.komnet24.pl 20.06.12, 20:21 W związku z fatalnym opiniami wczasowiczów wracających z pobytu w tym hotelu proponuję, abyśmy dzwonili, pisali do biur podróży, które sprzedały mam te wczasy i prosili o jakąś interwencję. Przecież są rezydenci na miejscu i może coś da się zrobić, np. w kwestii czystości, jedzenia, "stołówki". Po powrocie można domagać się odszkodowania od biura podróży za niezgodność oferty z ceną i zrobienie nas w balona. Proszę wszystkich, którzy wybierają się do tego hotelu o szybkie "działania". Pozdrawiam HP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati34 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.net.stream.pl 20.06.12, 23:04 HP kiedy lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.incenti.pl 21.06.12, 07:51 Ja dzwoniłam i pisałam - ale czy to coś da?? Itaka chyba jest za małym graczem żeby jakiś hotel pod nią zmienił organizację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginta Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.unknown.vectranet.pl 21.06.12, 23:12 Czy coś da to się okaże gdy kolejna osoba wróci z wypoczynku, ale szczerze mówiąc nawet jak Itaka zainterweniuje, to będzie trzeba chwilę poczekać na odzew hotelu. W końcu w jeden dzień nie zbudowano Rzymu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bybyby Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 11:28 a moze po prostu wycofac ten hotel z oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.12, 11:57 Wycofanie hotelu z oferty to może i dobry pomysł, ale dla osób, które planują wypoczynek. My natomiast mamy zapłacone wczasy, na zwrot pieniędzy nie możemy liczyć, jedynie prośby organizatorów o interwencje oraz nadzieja, że biura podróży dołożą starań, abyśmy byli zadowoleni. Dlatego jeszcze raz proszę o telefony do biur podróży - niech sprawdzą zgodność ofery z rzeczywistością, niech poczytają opinie i a wtedy zadecydują, czy wycofać ofertę ( dla nas nie ma to znaczenia). My pojedziemy, wrócimy sfrustrowani i napiszemy tak jak jedna z osób na tym forum: "nigdy więcej" . Pozdrawiam, HP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.incenti.pl 22.06.12, 12:35 HP, a Ty gdzie interweniowałeś?? Bo ja nie wierzę w skuteczność pisania e-maili czy dzwonienia do itaki... Choć i jeno i drugie zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.43.230.141.komnet24.pl 22.06.12, 16:03 Dzwoniłam do Itaki oraz napisałam maila na adres: dok@itaka.pl. Powiedzieli, że zajmą się tym , sprawdzą i dadzą mi odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dare2012 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.quarto.pl 23.06.12, 20:26 To nie chyba nie da. Jedźmy i przekonajmy się sami jak jest naprawdę. czytałem opinie na holidaycheck-u, te zagraniczne ... chyba najwięcej narzekają polacy, może to nasza wada?? Inni nie narzekają. Może to tylko My chcemy złota w korytarzach w takich hotelach? Może te opinie piszą ludzie którzy naoglądali się amerykańskich filmów o hotelach w Miamai czy las vegas i chcą tego ssamego. W kurortach to całkiem coś innego przecież. Nie obrzydzajmy sobie wyjazdu tylko zobaczmy sami jak będzie.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.incenti.pl 25.06.12, 07:34 Cytuję odpowiedź Itaki : "Dziękuję za wiaodmość. W odpowiedzi na Pani zapytanie uprzejmie informuję, iż hotel Grand Pearl Beach ***** zarówno w naszej kategoryzacji, jak i w kategoryzacji tureckiej spełnia standard 5*. Potwierdzam, iż osobiście do mnie nie dotarły do mnie żadne sygnały dot. rozbieżności w stanie faktycznym i opisie hotelu, jaki zamieszczamy na naszej stronie internetowej. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dare2012 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 09:18 Ada .... ja lecę z SunFun i dostałem od swojej agentki podobną odpowiedź, że byłw tym hotelu w maju ktoś z Itaki i nie stwierdził różnic w ich opisie ze stanem faktycznym. Albo więc lecą w .... albo rzeczywiście te złe opinie piszą jacyś troszkę zmanierowani ludzie? Zoaczymy jak będzie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.incenti.pl 25.06.12, 09:28 Ja myślę, że jednak jest coś na rzeczy ;-))) Zbyt dużo tych negatywnych wpisów i opinii... Ale w weekend podjechaliśmy do biura podróży gdzie wykupiliśmy wczasy i właścicielka (a mogę jej wierzyć) powiedziała, że w maju w tym hotelu była jej stała klientka i nie miała uwag, wróciła zadowolona. Pozostaje nam jechać i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
drbatman od "zmanierowanego ludzia" 26.06.12, 00:41 Tak przyznaję się, jestem zmanierowany bo nie polubiłem sowieckiego disco, mimo iż nagłośnienie było zazwyczaj na full. To jest piękny hotel, z największym basenem w okolicy. Ma również chyba najlepsze nagłośnienie, które ustawione jest kilka-kilkanaście metrów od waszego leżaka, i zamiast koić wasze cudowne chwile odpoczynku, serwuje wam łomot uniemożliwiający spokojną rozmowę. Łomot przerywany debilnymi bełkotliwymi wrzaskami wodzireja z ADHD. Po tygodniu poznałem osobiście dystyngowanego syna nowego właściciela hotelu, który właśnie zapoznawał się z biznesem hotelarskim. Wylałem swoje żale a on wysłuchał,przeprosił i... Na drugi dzień drastycznie ściszono muzykę, po kilku dniach rozwiązano problem talerzy, wystawiono również kilka automatów z napojami do samoobsługi. Wodzirej został ten sam, bo to cud, że go podobno znaleźli bo pierwotnie animatorzy mieli być niemieckojęzyczni, ale nawał ruskich kazał kierownictwu szybko uzupełniać personel na rosyjskojęzyczny. Kucharza należy rozstrzelać,recepcjonistów wybatożyć i za dwa lata może coś z tego hotelu będzie. Wracając rozmawiałem z innymi Polakami, byli zadowoleni z animacji, jednak narzekali na brud, bałagan i posiłki oraz opowiedzieli o problemach z zapisaniem się na kolację w hotelowej restauracji gdy poczuli się wyraźnie szykanowani. Mnie pindzia zapisała łaskawie za czwartym podejściem ale to tylko dlatego że nie prosiłem po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada_zie Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.incenti.pl 26.06.12, 13:14 drbatman, skoro już tam jadę poradź jak przetrwać w tym obozie ... Może coś optymistycznego - jak plaża, baseny?? jaki alkohol dają ?? - być może to będzie jedyny sposób na taką sytuację ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony w urlop Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.bestgo.pl 28.06.12, 14:21 troszkę przesadzasz drbatman, nagłośnienie na basenie rzeczywiście głośne ale nie zauważyłem aby komuś to przeszkadzało,tylko co to za wakacje nad basenem mają do dyspozycji śliczną cicha plaże i cieplutkie morze ? :-) tzn nei chcę nikomu niczego narzucać ale wypoczynek nad basenem hotelowym zawsze idzie w parze z animatorami, aerobikami konkursami i tego typu rozrywkami. My rano plaża, tam na spokojnie obiad, piwko, lody :-) po 16 emigracja nad basen ( po skończonych konkursach było dużo ciszej). Klika rad ( wg mnie ) - śnaidanie - omlecik serwowany przy basenie - pychota - obiad tylko na plaży ( hamburgery, frytki, rybka z grilla, pizza) zawsze + to co serwują w hotelu - na kolacje nie ma sensu iść wcześniej niż o 20 *, jedzenia nie zabraknie a im póżniej tym mniej "głodnych rosjan" przy tematycznych potrawach. * ta opcja dotyczy dorosłych , z dzieckeim warto jednak byc o 19 ale nie tylko po to aby dziecko zjadło "czikeny" czy frytki podawane na sali dziecięcej ( ale jest ich dość mało) nasza ogólna ocena 7/8 na 10, pokoje czyste dosyć dokładnie sprzątane ( choć czasem trezba było pokazać palcem), jedzenia dużo i do wyboru, basen, plaża czysta - trochę syfiaste prysznice w spa ale polecam haman - łaźnia turecka. mnie przeszkadzało że na każdym kroku tłum ruskich i język rosyjski ale po 3 piwie wchodziłem na tryb wakacje i miałem to w nosie, w nocy cicho i spokojnie, żadnych burd czy atrakcji, mieliśmy pokój nad basenem i spaliśmy bez problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati34 Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.net.stream.pl 28.06.12, 18:48 Bardzo dziękuje za ten opis, wierzę że spędzę w tym hotelu udane wakacje :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek2012 Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.quarto.pl 28.06.12, 20:26 Widac że jednak wielu jest zmanierowanych Polaków, którzy piszą negatywne opinie. Trzeba mieć dyustans i dobre nastawienie. Dzieki za fajną opinię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony urlop Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.bestgo.pl 29.06.12, 00:10 a i jak lecicie z Itaki to nie dajcie się naciągać na wszystkie wycieczki... myśmy byli w delfinarium z itaka i było ok ale np rafting warto zapłacić u turka przy bazarze ( mniejszy bazar po prawo od wyjścia z hotelu - przy aptece - turek mówi troche po naszemu i rafting dużo tańszy a wszystko było ok) pamukale wg tych co byli to piękne ale bardzo ciężkie przeżycie, 10 godzin w autobusie i wszystko biegeiem - ale to już wg gustu jak kto co lubi. Bazary: ten po lewej od wyjścia: duży bazar ale nie wierzcie rezydentce w bajki o połowie cen... tam sa same hotele i sprzedawcy tureccy nie obniżają tak bardzo cen,najlepiej targują się sprzedawcy na samym końcu bazaru i podrobione koszulki:-) ale całkiem dobre jakościowo można tam kupić za około 5 euro bazar po prawej: słabo się targują i mają wyższe ceny ale ten jest dużo mniejszy i przyjemniejszy wg mnie do chodzenia na spacer. dużym plusem w turcji są apteki, jak ktoś potrzebuje jakiś lek na który w polsce ciężko uzyskać recepte to tam jest wszystko...oni tam raczej nie znają recept restauracja ala"carte włoska najlepsza, meksykańska tez ok, myśmy byli w tureckeij i nic ciekawego. W turcji jest niestety tak ze na pobyt jest jedna restauracja do wykorzystania na pokój ale jest limit 6 miejsc, dlatego warto zgadać się z poznanymi znajomymi o na jeden pokój odwiedzić jedna a potem na drugi pokój drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.studiotech.pl.z.tpnet.pl 29.06.12, 12:54 Witam, wczoraj wróciłem, byłem dwa tygodnie w tym hotelu! Ogólna ocena 8na10, oferta odpowiadała cenie 3k/2tyg. - należy pamiętać, że to Turcja - nie Hiszpania, Włochy czy nawet Grecja gdzie za 5 gwiadkowy hotel należy zapłacić min.6K za 2tyg. W Turcji większość hoteli ma 5 gwiazdek ;-) albo diwe. Tutaj hotel sam w sobie bardzo ładny, nie wykorzystuje jednak do końca swojego potencjału, tzn. nie działa bar w basenie, restauracje ala carte nie są czynne wszystkie na raz tylko w różne dni - to może powodować lekki tłok gdyż hotel jest pełny ludzi w szczycie sezonu. Na kolację jak już ktoś pisał należy iść jak ruscy się przemielą czyli około 20 i jest luz, a jak dasz raz turkowi dolara to przyniesie Ci napoje do stolika. Animacje są w ttrzech językach - nie tylko po rosyjsku. Ja na urlopie się nie spinam i staram się dostosować do sytuacji, wale browara, zapijam Finladią (leją na olu ;-) a whisky - Famouse Grosse) i idę grać w siatę albo do basenu. Pokoje według oferty - standart, klima działa, sprzątaczka codziennie wpada ogranąć co trzeba. Udanego urlopu wszystkim którzy dopiero się wybierają. A odnośnie wycieczek to tylko na bazarze po prawej, Itaka plus 40% marży, gość nawet troche po polsku gada a Wy ludzie uczcie się języków to nie będziecie przepłacać ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek2012 Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.12, 14:28 No i jednak pojawiły się pozytywne opinie z dobrymi radami od tych "nie zmanierowanych" którzy wrócili i byli żeby odpocząć a nie szukać tego czego tam nie znajdą. I tak Trzymać ... lecimy wypocząć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek2012 Re:do "zmanierowanego ludzia" :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.12, 10:50 Cześć...napisz proszę jeszcze coś na co warto zwrócić uwagę czy jak się zachować w hotelu, co robić żeby czas tam minął bez problemów - coś typu "dobre rady". Np. czy warto dać w paszport na recepcji 10Euro i dostanie się fajny pokój, czy też nie warto tego robić? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 15:02 Witam Poszukuję osób, które wyjeżdżają do tego hotelu z Pyrzowic 07.08.2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 05.06.13, 22:30 witam, czy ktoś leci z wawy 12.06.2013 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smull Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.toya.net.pl 06.06.13, 18:01 tak:)lecimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.toya.net.pl 08.06.13, 21:18 My lecimy 12.06 z Warszawy, chyba o godz.13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 13:07 witam, my mamy wylot z Wawy o godz. 7 rano. Pytam bo fajnie by było poznać kogoś, a pozatym lecimy z córeczką która lubi towarzystwo innych dzieci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smull Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.toya.net.pl 09.06.13, 23:00 to z jakiego biura lecisz? bo my o 13tej mamy samolot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 11:32 WITAM, lecimy z ITAKA o 7 a powrót o 22.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 13:07 Napiszcie po powrocie Waszą opinię na temat tego hotelu. Wybieramy się tam z rodzinką w sierpniu (również z Itaką). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 13:45 Witam, na pewno napiszę, mam nadzieję że będzie ok:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.cable.net-inotel.pl 10.06.13, 14:20 Witam, A jest ktoś z Poznania i wylatuje 15.06 (z Itaka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemion Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.bialystok.vectranet.pl 23.06.13, 17:24 witam, jak wakacje, wszystko sie udalo moze jakies nowe opinie na temat hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite8 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 10:30 Witam, 19.06 wróciliśmy z Grand. Hotel był super. Zakupiłam wycieczkę w grudniu i od tego czasu do czerwca naczytałam się dużo negatywów. Rzeczywiście niektórzy mają rację. Byliśmy z małym dzieckiem i tak duży hotel i duża ilość ludzi to pomyłka. Na obiad, kolację nie chodziliśmy na czas ponieważ były tak duże kolejki że się jeść odechciewało.... W restauracji lepiej siadać koło drzwi ponieważ nie ma klimy i w głębi sali jest strasznie duszno i gorąco. Z trudem można znaleźć widelec i miejsce wolne. Jeżeli nie pójdziesz na czas to zostają resztki. Pokoje super, zostawiałam codziennie napiwek i miałam sprzątane. Niektórzy po dwa dni mieli nie sprzątane, już sama nie wiem od czego to zależy. Na balkonach trzeba uważać na kupy jaskółek ponieważ wszędzie są gniazda. Najlepiej o 8 wychodzić i położyć ręcznik na leżaku ponieważ o 9 nie znajdziesz wolnego miejsca. 90 % to Rosjanie, to nie przeszkadza ale fakt jest taki że są lepiej traktowani i dostają najlepsze pokoje. Dzieci rosyjskie są rozkrzyczane i uważają że wszystko im można ale to wszystko wychowanie przez rodziców. Lepiej tydzień przed wyjazdem podawać dzieciom probiotyk ponieważ w tym czasie kilkoro dzieci chorowało w tym moja córka trzy razy wymiotowała. Lepiej z Polski wziąść zupki dla dziecka bo ciężko będzie małe dziecko wyżywić tym jedzeniem. Apteka jest strasznie droga, zupki także a pampersy(szok). My na trzeci dzień robiliśmy zakupy w markecie Via SA( DUŻO TANIEJ). Lepiej mieć zapas kremów do opalania ponieważ butelka Nivea kosztuje 33$ .Ale ogólnie było super:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
olla00 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 24.06.13, 10:50 buuu :/, przerazaja mnie jaskolcze gniazda, brak klimy w restr. oraz brak wolnych lezakow:((... a plaza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 11:21 nie za bardzo rozumiem jak to jest z tymi posiłkami. kolacja przypuśćmy jest od 19.00, a my idąc o 20.00 jemy już tylko resztki? to nie dokładają oni ciepłych dań na bieżąco? przecież kolacja jest do 21.00. czy jeździliście na jakieś wycieczki? jeśli tak to z jakim biurem? interesuje mnie wycieczka do Kapadocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 22:46 Mój mąż dwa razy stał w długiej kolejce o godz 18:50 i czekał na otwarcie drzwi, a ja z dzieckiem czekałam do godz. 20 30. Jeżeli pójdziesz później niektórych dań już nie ma. Najpóźniej o 20 trzeba iść. Ogólnie jedzenie jest smaczne, tylko codziennie to samo ale ja nie narzekałam. My byliśmy z małym dzieckiem więc z wycieczek nie skorzystaliśmy ponieważ temp. na to nie pozwalała. Pojechaliśmy do Side dolmuszem naprawdę warto. Koszt przejazdu to tylko 5$ w jedną stronę. I tak jak pisali poprzednicy na bazarze kolo apteki jest turek mówiący po polsku oferujący tańsze wycieczki. Apteka znajduje się ok 500 m od hotelu w kierunku Side. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 22:55 Spotkałam się z beznadziejnymi sytuacjami która dotknęła niestety Polaków. Rodzina z małym dzieckiem została zakwaterowana w pokoju bez okien i zadymionym papierosami dobrze że tylko na jedną noc. Trzeba się kłócić i nie zgadzać na pokój który się nie podoba ponieważ najlepsze dostają rosjanie. A na plaży jest dużo wolnych leżaków. Nie czepiam sie szczegółów i bardzoooooooo miło będę wspominać te wakację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annaizabela Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.icpnet.pl 11.07.12, 21:04 Czytam wszędzie opinie dotyczące tego hotelu i mam mieszane uczucia,żeby nie powiedzieć,że zaczynam się obawiać wakacji spędzonych w Grand Pearl Beach.Tak się składa,że lecimy 19 września z Itaką z Poznania i mam nadzieję,ze mimo wszystko będą to udane wakacje.Czy ktoś może też wybiera się w tym terminie,z tym biurem do tego hotelu? Pozdrawiam forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad82 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: 188.3.122.* 19.09.12, 10:32 Ludzie jak mozecie to nie wybierajcie sie tutaj. Dzisiaj opuszczamy to miejsce i bardzo sie ciesze ten hotel to w Polsce dostal by max 3 gwiazdki. Jedynie 2 budynki z 7 sa ladne ale to dla Ruskich tylko bo sa tu Bogami i jest ich 90% w hotelu-nie liczcie nawet na to ze jak dacie w paszport euro to dostaniecie cos lepszego. Po powrocie wstawie zdjecia co nas tu spotkalo...ponad 500 pokoi i jeden wielki spend, obsluga za mala i nieogarnieta, dogadac sie mozna po rusku bo po angielsku to co trzecia osoba cos lapie....jeden wielki smrod i grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad821 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 19.09.12, 17:49 Ludzie jak mozecie to nie wybierajcie sie tutaj. Dzisiaj opuszczamy to miejsce i bardzo sie ciesze ten hotel to w Polsce dostalby max 3 gwiazdki. Jedynie 2 budynki z 7 sa ladne ale to dla Ruskich tylko bo sa tu Bogami i jest ich 90% w hotelu-nie liczcie nawet na to ze jak dacie w paszport euro to dostaniecie cos lepszego. Po powrocie wstawie zdjecia co nas tu spotkalo...ponad 500 pokoi i jeden wielki spend, obsluga za mala i nieogarnieta, dogadac sie mozna po rusku bo po angielsku to co trzecia osoba cos lapie....jeden wielki smrod i grzyb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałaMi Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 09:40 Czy ktoś się wybiera do tego hotelu z Katowic 11.07.2012?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC123 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 14:45 Ja wczoraj wróciłam z tego hotelu. Ci co krytykują ten hotel to piszą bzdury. Chyba byli w innym hotelu, albo oglądali ten hotel z zazdrością przez płot. Jedzenie full, klimatyzacja działa wszędzie, obsługa chodzi jak w szwajcarskim zegarku. Nie ma się do czego doczepić. Hotel jest po prostu super. Polecam wszystkim tam pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1234 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.43.230.141.komnet24.pl 12.07.12, 18:09 Bardzo dziękuję Pani GOŚĆ 123 za pokrzepiające wieści. Wybieram się do tego hotelu z mężem i z dziećmi za kilka dni. Czy mogłaby Pani podać jakieś rady praktyczne ....... . Interesują mnie np. pokoje - na zdjęciach widać, że kompleks składa się z kilku budynków - w którym z nich jest w miarę cicho i spokojnie (dzieci). Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam GOŚĆ 1234. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek2012 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.12, 07:20 Witam. Wreszcie pozytywne i to bardzo opinie o tym hotelu. Ja tam się wybieram z rodziną 18.07 z Katowic .... proszę również o porady tak jak pisze "Gość 1234". WRESZCIE OPINIA BARDZO POZYTYWNA pod warunkiem że jest szczera, ale mam nadzieję że tak:) . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ123 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 12:24 JEŻELI CHODZI O CICHE POKOJE TO NAJLEPIEJ OD FRONTU HOTELU PONIEWAŻ NA TERENIE SA ANIMACJE DO PÓŹNEGO WIECZORU I POKOJE OD STRONY BASENU NIE BĘDĄ CICHE. W RESTAURACJI NIE SIADAĆ BLISKO TEJ CZĘŚCI GDZIE JEST WYSTAWIONE JEDZENIE BO TAM JEST GORĄCO (OD TYCH SPRZĘTÓW PODGRZEWAJĄCYCH), W POZOSTAŁYCH CZĘŚCIACH KLIMATYZACJA DZIAŁA I JEST OK. JAK DASZ NAPIWEK W BARACH TO OBSŁUGA TO PAMIĘTA I MASZ SOLIDNE DRINKI. W POKOJU TEŻ ZOSTAW NAPIWEK TO BĘDZIESZ ZADOWOLONY. NIESTETY JAK KTOŚ JEDZIE NA WCZASY BEZ ZŁAMANEGO GROSZA I NIKOMU NIC NIE DA TYLKO MA DUŻE WYMAGANIA TO NIGDZIE NIE BĘDZIE ZADOWOLONY. JA BYŁAM ZADOWOLONA BARDZO A JEŻDŻĘ JUŻ NA TAKIE WCZASY KILKA LAT I OGÓLNIE JESTEM WYMAGAJĄCA. TO JEST HOTEL 5-GWIAZDKOWY ALE W TURCJI I JAK NA 5-GWIAZDKOWY TO NIE DROGI I NIE NALEŻY SIĘ SPODZIEWAĆ ŻE BĘDZIE TU JAK W HOTELU HILTON W PARYŻU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 21:30 Dziś wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu. Jechałam tam z duszą na ramieniu, po przeczytaniu opinii m.in. na tym forum. Nie wiem kto pisał te negatywne komentarze??? Może to nie chodziło o ten hotel? Pokój rodzinny: dwa pokoje połączone razem, dwie łazienki... super! z klimatyzacją nigdy żadnych problemów. Jedzenie bardzo dobre. W restauracji ciepło tylko w pobliżu stołów z potrawami, wystarczy usiąść trochę dalej i wszystko ok. Nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem stolika dla czwórki. Ludzi bardzo dużo, zwłaszcza Rosjan, ale to przecież szczyt sezonu a Rosjanie są wszędzie. Jedynym problemem była mała ilość leżaków przy basenie i dość wcześnie trzeba je było rezerwować. Nad morzem bardzo dużo miejsca, duża piaszczysta plaża i cieplutkie morze. Jeśli komuś wieczorem przeszkadzają głośnie animacje, to proponowała bym pokój od frontu a nie od strony basenu, bo jest naprawdę głośno. Bardzo udane wakacje, nawet bardziej, bo spodziewałam się jakiejś porażki i bardzo mile się rozczarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwiazdka Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 11:28 No te negartywne opinie wynikją pewnie z tego że ludzie sa rozni, maja rozne oczekiwania i stad rozne opinie - ktos sie cieszy z animacji bo mam dzieciaki ktore z nich korzystaja a rodzice maja chwile spokoju, a ktos szuka ciszy i ciagle nawalanie z glosnikow mu przeszkadza...i tak ze wszystkim...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciu5ma Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 13:03 A czy w trakcie Waszego pobytu nie napotkaliście problemów z chorobami u małych dzieci? Ja wróciłem dzisiaj rano i przywiozłem dzieci całe w strupach.Praktycznie cały drugi tydzień urlopu to była walka z gorączką i wypryskami na skórze dzieci. Rezydenci twierdzili ze to ospa ale moje dzieci ospę juz miały i tam było widać dużo małych dzieciaczków z takimi objawami. Jak ktoś przypadkiem też tam był i ma to coś juz zdiagnozowane to proszę o informację. PS. Co do reszty to w każdej z przeczytanych opinii jest ziarko prawdy. Więcej napiszę jak znajdę chwilę czasu teraz jadę do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1234 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.43.230.141.komnet24.pl 02.08.12, 19:27 Wróciliśmy wczoraj z Hotelu Grand Pearl Beach - niestety negatywne opinie okazały się rzeczywistością. Kilkoro dzieci rosyjskich chorowało w czasie naszego pobytu - objawy zakażenia wirusem Coxsackie - m.in. wysoka gorączka, pęcherze, zmiany skórne. Osobiście zwracałam uwagę rodzicom, aby nie wprowadzali dzieci chorych do basenu. Rosjanie to ignorowali. Dziecko Polaków, które widzieliśmy miało potwierdzoną diagnozę w klinice tureckiej. Zakażenia "łapią" głównie małe dzieci. Proszę poczytać w internecie: "Wirusy Coxsackie są wydalane przez człowieka wraz z kałem. Z uwagi na odporność na różne czynniki chemiczne są w stanie przetrwać w ściekach, skąd są izolowane. Przenoszone są drogą pokarmową lub kropelkową od zakażonej osoby lub za pośrednictwem wody. Czynnikiem ryzyka zakażenia są: przebywanie w zamkniętych zbiorowiskach oraz korzystanie z publicznych basenów. Wyróżnia się wiele odmian tego wirusa, które ogólnie dzieli się na dwie grupy: - Coxsackie A – odpowiadają głównie za choroby serca i dróg oddechowych - Coxsackie B – są przyczyną głównie chorób dotyczących układu nerwowego." Mam nadzieję, że mają już Państwo diagnozę, ale na pewno trzeba wziąć pod uwagę zakażenie tym wirusem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndyPearlBeach Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.12, 21:16 Witam, Mam pytanie do tej opinii. Wybieramy się Żoną i moim 6 letnim synem do Grand Pearl Beach od 8 sierpnia, na 14 dni. Proszę odpowiedzieć, czy faktycznie jest ten wirus ? czy był to przypadek pojedynczy? Z mojego biura podroży dostałem dziś informację ze faktycznie stwierdzono jeden przypadek tego wirusa, sanepid ma jutro podać informacje o wynikach badań. Moje pytanie jest takie, niezależnie od wyników badań, czy było więcej niż jeden przypadek? Ps. tak się zastanawiam, że poza publikacją, komentowaniem na rożnych forum, stosownym by nie było aby taki przypadek zgłaszać swoimi biurom podróży, touroperatorom, które organizują wyjazdy do tego hotelu? Niech im to da myślenia! Moja żona dzisiaj chciała sprawdzić te doniesienia u naszego organizatora wyjazdu Sun@Fun i usłyszała , że takie komentarze trzeba ignorować, dzielić na pół! Ale jak widać , jednak fakty są chyba inne. Andy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.08.12, 22:48 Witam Byłam w tym hotelu dwa lata temu od tego czasu hotel zmienił już nazwę drugi raz (dawny Dionysos) Plusem i to wielkim tego hotelu jest przepiękny duży i czysty basen, jedzenie było bardzo dobre, alkoholu nie żałowali, animację było po prostu ekstra. Minus do plaży jakieś ok 10 min spacerkiem, były też melaksy które podwoziły.Brak klimy w restauracji ale dało się wytrzymać.Pokoje przestronne ale bez większych luksusów, sprzątane codziennie. To moja subiektywna ocena po pobycie dwa lata temu, może teraz wraz z nazwą hotelu pewne rzeczy się zmieniły. Ale ogólnie hotel całkiem niezły taki na 4 z minusem...:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 09:47 Dzień Dobry, Właśnie wrócilismy z tego hotelu wczoraj 2 tygodnie pobytu. No i niestety dwaj moi synowie cali w ranach ropiejących, byłam u lekarza - diagnoza gronkowiec - 10 dni antybiotyk i maść. Synowie nie kąpali się w basenie dużym tylko zjeżdzali na zjeżdzalniach do małego baseniku. Moje przypuszczenie że zarazili się albo woda w małym baseniku albo niedomyte kubki albo brudne owoce. Z racji tego że jeżdzimy co roku do Turcji i tylko do ichniejszych 5* ten hotel był najgorszy. Moim zdaniem złe zarządzanie. 2 dni brak lodu tak że picie whisky z colą bez lodu to był hardcore. Notorycznie na jadalni brak czystych talerzy, szklanek do picia. Animatorzy leniwi - może nie wszyscy ale bez jakichkoliwek chęci. Może to są drobne rzeczy ale rzucają obraz na cały hotel. Super plaza piaszczysta, woda w morzu ponad 32 stopnie i bardzo czysta. No i pokoje, pierwszy raz dostalismy pokoje z super kliamtyzacją był to apartament rodzinny 2 pokoje plus łazienka. Jeśli ktos ma jakieś pytania bardzo chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: 188.3.122.* 09.08.13, 22:56 Ja za to jestem w tej chwili w tym hotelu i nie mogę się do niczego przyczepić. Jedzenie smaczne, obsługa bardzo dobra, a animatorki bardzo otwarte dla dzieci jak i dla dorosłych. Jak brakuje widelca czy noża wystarczy poprosić kelnera z uśmiechem i zaraz donoszą. W dniu przyjazdu mieliśmy awarię klimatyzacji, po zgłoszeniu w ciągu 10 minut był jakiś Pan i od ręki ją naprawił. Panie sprzątają pokój dokładnie, układają przepiękne łabędzie lub inne wynalazki na łóżku. Jak na razie dzieci żadnych ran nie mają i bawią się super. Jedyny minus to pracownicy recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemion78 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.bialystok.vectranet.pl 02.11.13, 23:17 Witam, ja wrocilem z rodzina 7 wrzesnia z tego hotelu, na 4 dni przed powrotem u mjego 6 letniego syna pojawily sie male czerwone kropki pod pacha, z dnia na dzien robily sie wieksze az do powstania otwartych ran. Po poworcie do Polski okazalo sie ze to gronkowiec, Okolice basenu brudne i nigdy nie sprzatane, brudne naczynia, woda lub caly basen ze zjezdzalniami dla dzieci - to sa moje glowne podejrzenia odnosnie zlapania tej paskudnej bakterii :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1234 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.12, 13:02 Myślę, że trzeba poczekać na oficjalne wyniki badań epidemiologicznych - jeżeli oczywiście dotrą do Polski. Widziałam, że pobierano próbki wody. Tak jak pisałam przypadki były pojedyncze, a dzieci 2-4 letnich było b. dużo. Nie będę komentować zachowania rezydentów, którzy wiedzieli o zachorowaniach. Oboje z mężem wiedząc o jednym przypadku potwierdzonym klinicznie u dziecka z Polski , widzieliśmy co najmniej 5 dzieci rosyjskich i zwracaliśmy uwagę, żeby nie wchodziły do basenu. Może ten Pan, który wczoraj zadał pierwszy pytanie na temat objawów u swoich dzieci mógłby się odezwać i napisać czy diagnoza zakażenia wirusem Coxsackie została potwierdzona. Jestem sama ciekawa, bo znam przypadek z medycznego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dori781 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 03.08.12, 23:26 Witam.Po przeczytaniu ostatnich postów jestem przerażona i pełna obaw co do pobytu w tym hotelu. Mam taką zasadę,że wszystkie opinie dzielę na pół, ale jeśli pada coś o chorobie dziecka, to zaczyna mi to dawać do myślenia. Bardzo bym prosiła Was, którzy właśnie stamtąd wróciliście napiszcie coś więcej na ten temat, czy rezydentki wiedziały o tych przypadkach, co w tej sprawie robiły???Wydaje mi się, że jeśli nie był to pojedynczy przypadek to szerzy się mała epidemia, w której nie sposób się relaksować i odpoczywać. P.S.Czy można prosić pana, który wrócił parę dni temu i wybierał się z dziećmi do lekarza, o informacje co lekarz stwierdził.? P.S.Bardzo proszę o szybką odpowiedź, gdyż do wyjazdu nie pozostało zbyt wiele czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaj Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: 91.210.237.* 05.08.12, 21:44 Cześć, dajcie znać co z tą chorobą, wybieram się z dwójką małych dzieci i zaczynam się obawiać czy to dobry wybór ten hotel. A czy może ktoś napisać, co nie dawno wrócił o jakiś pozytywach ? Dzięki, pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.acn.waw.pl 09.08.12, 22:23 Witam W dniu 8.08. wróciliśmy z Gran Pearl i muszę przyznać iż po przeczytaniu opinii na forum byłam bardzo ciekawa co zastanę na miejscu. Jednak okazało się że wszystko było w jak najlepszym porządku i zgodnie z opisem w ofercie. Nie zauważyliśmy żadnej choroby, ani nikt z nas nie zachorował. Jedzenie ok, pokoje ok, obsługa prawie ok tzn. barman podający napoje przy basenie nie zawsze podawał to co się chciało, basen ok, plaża ok tylko piasek gorący więc bez klapek nie można chodzić, animacje ok, muzyka przy basenie bardzo fajna - głośna ale przyjemna (rano do 10 bez muzyki, później poranne powitanie trochę gimnastyki i do 12 wyciszająca muzyczka która chyba nie powinna nikomu sprawiać problemów, następnie koło 12 zabawa w basenie i muzyka trochę głośniejsza i znowu spokojnie i tak co parę dłuższych chwil ciszej, głośniej). O 20.30 disco dla dzieci a 21.30 show time dla dorosłych z różnymi zabawami i pokazami. Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaj Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: 91.210.237.* 10.08.12, 06:42 Witam, dziękuję za budujące słowa. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że wrócę z takimi samymi pozytywnymi wrażeniami. kecaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 12345 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: 91.210.237.* 19.08.12, 12:46 Witam, a czy może w tym hotelu jest jakaś mała siłownia ? Dziękuję, tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaIzabela Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.icpnet.pl 01.09.12, 20:29 Lecimy 19.09.2012 z Poznania z Itaką do Side, do hotelu Grand Pearl Beach Resort & Spa.Czy ktoś jeszcze? :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 10:09 Witam, Ja też lecę 19.09.2012 tylko że z Warszawy lotem o 15.20 :) Do zobaczenia na miejscu :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaIzabela Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.icpnet.pl 17.09.12, 23:47 O!Fajnie!Do zobaczenia w hotelu!Może się poznamy bo Polaków nie będzie pewnie zbyt dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka40tka Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.wro-com.net 25.10.12, 13:44 Witajcie, mam pytanie czy ktos z was był w tym hotelu poza sezonem??? Ja wylatuje 31 października i zastanawiam się czy np. działa bar na plazy lub bar przybasenie? czy oferta hotelowa jest w jakis sposób ograniczona?? czy korzystaliście z wycieczek lokalnych biur podrózy, jesli tak to z jakich?? czy sa organizowane wycieczki do słynnych wodospadów Manavgat?? Z radościa przyjmę wszystkie propozycje zwiedzania i radzenia sobie w Side, szczególnie,że o tej porze roku po 17.00 będzie juz ciemno, ale urlop nie po to by sie nudzić. Pozdrawiam wszystkich. Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
makelczyk Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 18.12.12, 17:04 Witam ja już mam wykupione wczasy w tym hotelu na lipiec 2013 . Jezeli jest ktoś kto jedzie też w tym terminie prosze o kontakt .Jeżeli ktos ma jeszcze jakięś porady (gdzie wykupić wycieczki , pamukale,kapadocja itp. )co warto zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 02.01.13, 13:56 witam, ja wyjeżdżam 12.06.13 z Wawy do Grand. Szczerze mówiąc to trochę się obawiam po przeczytaniu tych opinii ponieważ jadę z 1,5 rocznym dzieckiem. ALE dwa lata temu byłam w Lara w bardzo luksusowym hotelu i po powrocie dopiero przeczytałam opinie nie wszystkie były pozytywne. Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie narzekał a w LARA nie było do czego się przyczepić. W Polsce szukamy kwater do max. 80 zł więc jak za wycieczkę do Turcji PŁACIMY 2500 od osoby to już oczekujemy hotelu MARRIOT LUB MARDAN. Kto wyjeżdża 12 czerwca z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.mszczonow.vectranet.pl 12.03.13, 20:50 My się wybieramy ale 15.06.2013 z ITAKą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 17:07 cześć jedziemy też w lipcu do tego hotelu jedziemy od 10 z krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 15:17 my również wybraliśmy ten hotel. Czytałam opinie i się nimi nie przejmuję. W tym roku leciałam do hotelu, który też miał różne opinie od super dobrych po takie negatywy, że aż strach. Na miejscu się okazało, że wszystko było super. Życzę udanego urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaite83 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 05.01.13, 21:21 Witam, ja też uważam że nie ma się czym przejmować. Nie ma takiej opcji żeby wszystkim, wszystko odpowiadało. Ja nie jestem osobą wymagającą, na Majorce byłam w hotelu 3* i nie narzekałam. ŻYCZĘ wszystkim Miłego Pobytu w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
siemion78 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 31.01.13, 11:16 :D proponuje zrobic walne zebranie uczestnikow/urlopowiczow na miejscu w hotelu, wybrac jeden bar, omowic nurtujace nas kwestie, watpliwosci, podlac je odrobina sokow , piwa , innych alkoholi jak kto woli, posmiac sie pobawic i poprostu odpoczywac na wakacjach. Nie ma sensu zaprzatac sobie juz teraz glowy tym jak to zle wybralismy albo jak to zle bedzie na miejscu. Odliczajmy dni do wyjazdu i nastawiajmy sie pozytywnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 28.03.13, 19:21 Czy w tym hotelu naprawdę jest tak źle czy można jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka40tka Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.wro-com.net 04.06.13, 15:12 Była, wróciłam i jestem bardzo zadowolon. Faktycznie, sporo Rosjan ale nie tylko, hotel duży, wygodny, tereny basenowe przestronne, nikt nikomu nie wchodzi na głowę. Muzyki przy basenie nie było no ale ja była w listopadzie. Było ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 13:16 My zamierzamy wykupic wycieczke do tego hotelu na 29lipiec z dziecmi. Państwo już wrócili? Fajnie było? pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 15:04 Braliśmy pod uwagę ten hotel na wyjazd , ale nawet pracownica z firmoego salonu Itaka nam ten hotel odradzała. Tak więc coś musi byc nie tak z nim Odpowiedz Link Zgłoś
olla00 Re: Grand Pearl Beach Resort & Spa z ITAKI 18.05 16.07.13, 18:26 wrocilam 2tyg. z tego hotelu, niektorzy maja racje co do wad tego hotelu.Pokoje sa ok, ale jak sie jest bez dzieci lub ew. z 1 dzieckiem.Na spotkaniu z Pania z Itaki mozna bylo sie nasluchac skarg z rodz. z 2 dzieci (brak 4dostawki) dzieko spalo albo z rodzicami albo dzieci spaly razem na 1 tapczanie. Jedzenie w miare, ale trzeba bylo byc pierwszym, pozniej brakowalo co niektorych dan, oraz miejsc i czlowiek chodzil z talerzem w reku i czekal az sie cos zwolni (z taka sytuacja jeszcze sie ngdzie nie spotkalam). Lezaki prze basenie - jak sie przebudzilam rano (5-6) niektorzy juz rzucali reczniki na lezaki, takze ok 10-11 nie bylo po co isc, jedynie poplywac.Plusem byla plaza -duza piaszczysta ,lezakow pod dostatkiem, czyta woda, lagodne zejscie. Jak niektorzy mowili na miejscu -hotel 5*,ale tureckich. Poza tym , jak sie ma mile towarzystwo mozna sie po 2,3 dniach jakos przyzwyczaic :). Duzy hotel i b.dzuo ludzi. Jak ktos juz wykupil wczasy do tego hotelu nastawic sie pozytywnie(kazdy ma swoja opinie), jezeli nie, to proponowalabym inny. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś