marylakos 09.07.12, 19:19 Proszę o pomoc w wyborze hotelu Bodrum blisko plaża i centrum . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Bodrum -Hotel IP: *.jjs.pl 09.07.12, 20:11 Masz na myśli miasto Bodrum, czy półwysep Bodrum ? I czy chodzi o hotel w ofercie biur turystycznych, czy podróżujesz na własną rękę? Bo jeśli szukasz hotelu z oferty polskich touroperatorów, który ma być w Mieście Bodrum, w pobliżu centrum i plaży to nie masz szans. Najbliżej miasta Bodrum jest resort Gumbet ok 5 km od centrum Bodrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mylisz się mylisz się, poprzedniku IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.12, 21:07 W samym centrum Bodrum są Mandarin Resort i Comca Manzara, ale mają kilkaset metrów do plaży o ile w centrum Bodrum mozna mówić w ogóle o plaży. Między centrum Bodrum a Gumbet - zatoka Bardakci 1 km od miasta Bodrum (od portu jachtowego), koło wiatraków - są Voyage Bodrum 5* Ultra All, 7,3 koła na sierpien 2 tyg., jak i 4* HB Azka czy 4* HB/All Salmakis. W Gumbet (liczmy 3 km od portu jachtowego) Itaka ma duzo hoteli - w tym z zawyżonym przez nich standardem 4*, bo przy Azka i Salmakis to Eken czy Ayaz Aqua na 4* nie pasują. Jeżeli szukasz ładnej plaży to porównywalne cenowo do Bodrum jest Costa del Sol. Mnie kilka lat temu Alanya cenowo przypominała Tunezję. Świat się zmienia. Kia kosztuje tyle co Toyota (i więcej niż Renault) a Bodrum tyle co Costa del Sol (i więcej niż wyspy greckie). Azja górą - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mylisz się, poprzedniku IP: *.jjs.pl 09.07.12, 23:15 Otóż to, hotel w Bodrum w blisko centrum i przy plaży jest bez szans do znalezienia. Hotele które wymieniasz pracowniku biura podróży, są położone w centrum Bodrum, ale nie przy plaży, od której są oddalone co najmniej 350m ale i 500m, dodajmy plaża jest publiczna, żwirowa. Dopytuję więc autorki wątku, aby sprecyzowała swoje preferencje, bo hotelu przy plaży w Bodrum nie znajdzie. Pytanie jest ,co znaczy dla niej blisko centrum i przy plaży?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mylisz się Re: mylisz się, poprzedniku IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.07.12, 19:22 A niby czemu imputujesz mi "pracownika biura podróży", skoro krytykuję, że jedni mają bardzo drogo, inni zawyżają kategoryzacje? Azka, Salmakis i Voyage są blisko centrum i sa bezpośr. przy wąskiej plaży (przy czym ma niebieską flagę), ale woda jest płytka, b. czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mylisz się, poprzedniku IP: *.jjs.pl 10.07.12, 20:06 a taki żartuję, bo orientujesz się w ofertach hoteli niczym ajent BP, gdybyś był/była pracownikiem/pracownicą biura podawałbyś/podawałabyś informacje o hotelach zgodnie z ich aktualną dostępnością. No chyba, że chodziło tylko o zwrócenie uwagi, że mylę się, bo hotele spełniające warunki w/w istnieją w ofercie, a to że ich dostępność jest w sezonie żadna to już pomijasz. Chyba na nie wiele się ta informacja zda komuś, kto aktualnie szuka oferty. Na pewno się przyda komuś , kto w drugiej połowie września planuje wakacje. > Azka, Salmakis i Voyage są blisko centrum i sa bezpośr. przy wąskiej plaży (prz > y czym ma niebieską flagę), ale woda jest płytka, b. czysta. wszytko to prawda, tyle, że w środku sezonu hotele o tak dogodnie położonych hotelach z dobrymi opiniami można pomarzyć. Fakt że są dostępne np. Azka z Warszawy dopiero od 17 września . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylakos Re: Bodrum -Hotel IP: 62.61.38.* 09.07.12, 21:24 gumbet organizowane przez biuro podróży ,polecają mi Itake ale czytając opinie o hotelach mam mieszane odczucia i mętlik w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bodrum -Hotel IP: *.jjs.pl 09.07.12, 23:43 Oferta jest przebrana, w zasadzie możesz wybierać miedzy La Luna (najleprze opnie) i Isis z Itaki oraz Rosso Verdem, który mają GTI, Wezyr i Alfa Star. Jest jeszcze w ofercie Itaki nowy hotel Baba, nie ma zbyt wielu opinii i jest z HB, ale na tripadvisorze (opinie z całego świata) ma niespodziewanie dobrą ocenę. pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298661-d298840-Reviews-Baba_Hotel-Gumbet_Bodrum_Peninsula_Mugla_Province_Turkish_Aegean_Coast.html Pytanie czy szukasz hotelu z dobrymi opiniami (w Torbie około 30km od Bodrum znajdziesz takie, przy plaży np Voyage Torba czy Samara), czy hotele z nieco gorszymi opiniami ale w Gumbet. Odpowiedz Link Zgłoś
marylakos Re: Bodrum -Hotel 10.07.12, 08:08 Tak oferty są już przebrane,właśnie zastanawiam nad La Luna z Itaki ale mam mieszane uczucia co do Itaki mielismy lecieć do Onury ze Sky Club ale wiadomo co się stało ,może uda nam się odzyskać kase bo płaciłam kartą .Chodzi nam o hotel z którego by było w miare blisko gdzieś pochodzić wieczorkami z dobrą animacją no i jedzonko też smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bodrum -Hotel IP: *.jjs.pl 10.07.12, 08:39 A dlaczego masz mieszane odczucia co do Itaki? To lider na rynku od kilku lat, to biuro nie zbankrutuje bo cieszy się największym powodzeniem wśród polaków. La Luna ma na oceniaczu 4/6 (7 opinii), na wakacjach 7,5/10 (9opini) to znaczy, że to nie jest najgorszy hotel:). Na tripadvisorze zając 32 miejsce z pośród 108 hoteli w Gumbet, nie jest źle:). Z tego co piszą to hotel czysty z miła obsługą, jedzenie dobre i lokalizacja tyle, że pokoiki małe. Mi się wydaje, że bez obaw brać, w aktualnej ofercie to najlepsza opcja:) pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298661-d579269-Reviews-Club_La_Luna-Gumbet_Bodrum_Peninsula_Mugla_Province_Turkish_Aegean_Coast.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Bodrum -Hotel IP: *.play-internet.pl 15.07.12, 23:00 w tamtym roku lecialem z itaki do bodrum a raczej gumbet hotel isis...bylem zadowolony z wycieczki i polecialbym tam z checia jeszcze raz...plaza przy hotelu...do centrum jezdzilismy taksowkami ze znajomymi ktorych tam poznalismy...bylo super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Bodrum -Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 09:49 W zeszłym roku byłam w Vera Club TMT. Do centrum spacerkiem wzdłuż wybrzeża 15 minut. Hotel jest przy samym morzu ale są platformy z których schodzi się do wody, jest tylko parę metrów "kawałek" plaży/piasku z którego głównie korzystają dzieci. Bardzo miło wspominam pobyt w nim i przed wszystkim lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
marylakos Re: Bodrum -Hotel 11.07.12, 20:01 Dzięki za pomoc i wasze sugestie, wybrałam Hotel Club Shark z Itaki cieszy się dobrymi opiniami mam nadzieje,że wakacje będą w nim udane po powrocie podziele się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mylisz się Re: Bodrum -Hotel IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.07.12, 22:15 mylisz się że jest to hotel blisko plaży, bo 1,5 km do plaży... ale może to Itaka tak kiepsko podaje, bo na mapach w google jakies 0,5 km wychodzi czyli jako tako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bodrum -Hotel IP: *.jjs.pl 11.07.12, 22:46 A ty znowu swoje:) Dziewczyna wybrała hotel leżący w Gumbet z dobrymi opiniami, ale ok. 1,5 km od hotelu - ta informacja jest podana na stronie Itaki, wiec może mylisz się, zakładając iż ona o tym nie wie, mylisz się, że może Itaka nie podała tej informacji i mylisz się, jeśli sadzisz, że kogokolwiek twoje impertynencie wpisy interesują:). Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Bodrum -Hotel 12.07.12, 14:46 Widzę, że się bardziej przejmujecie tym wyborem, niż autorka wątku, a ostatni kolega niewątpliwie narusza netykietę obraźliwymi wpisami. Trochę da radę znaleźć, autorka już wybrała i jest po sprawie, ale ogólnie - jak ktoś prosi o pomoc, to niech sam choć wskaże termin, czy na tydz., dwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bodrum -Hotel IP: *.jjs.pl 12.07.12, 16:29 Że co narusza? Jeśli ktoś wchodzi na forum pod nickiem "mylisz się" i jego wpisy mają na celu jedynie poprawienie sobie własnego samopoczucia poprzez "szukanie dziury w całym" (a nie udzielanie pomocnych informacji), to jego wpisy są impertynenckie. Zarzucasz mi naruszonej etyce? obrażanie? - o czym ty piszesz właściwie? Jest spora różnica, pomiędzy wyzywaniem kogoś na forum, a nazwaniem konkretnego wpisu np. impertynenckim czy jakimkolwiek przy użyciu kulturalnych słów (nie zakazanych regulaminowo). A Twój wpis tak naprawdę, czemu ma służyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mylisz się Re: Bodrum -Hotel IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.07.12, 17:25 I po co się tak denerwować? "mylisz się" miało być trochę żartem, trochę wynikało z tego, że rzeczywiście - ironia losu - padło kilka pomyłek - że najbliżej Bodrum jest Gumbet a nie Bardakci, że niby jestem pracownikiem BP, że biuro się myli na swą niekorzyść. Mój nick wynikał i z tego, że skoro pierwszy raz się nazwałem to już głupio bylo wymyslanie czego innego. Moje wpisy nie miały na celu poprawienie sobie własnego samopoczucia ani "szukania dziury w całym", a jedynie udzielanie pomocnych informacji - żeby wziąć pod uwagę Azkę i Salmakis. Ty na to jedynie, że z Warszawy - pępka świata - nie ma już wylotów. A sam przyznałeś, że mam wiedzę. Ale nie zamierzam dłużej toczyć dyskusji - człowiek chce dobrze, trochę zażartuje, złapią go za słowa i tyle z tego... Nie chcialem być niemiły - Ty natomiast takim byłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
marylakos Re: Bodrum -Hotel 12.07.12, 21:23 Prosiłam o pomoc w wyborze hotelu osoby które już były w Bodrum bo takie informacje są najbardziej wiarygodne ,pisałam że blisko plaży ale jak zaczełam szukać to jak blisko plaża to hotel kiepski ,opinie nie korzystne. Stwierdziłam, że wole dobry hotel ,a plaża może być dalej bo tak naprawdę pewnie spędzimy więcej czasu przy basenie a na plaże wybierzemy się raz może dwa. Nastawiamy sie na zwiedzanie.. Zapewniam że dobrze sprawdziłam odległość hotel-plaża! Jeśli to istotne to wybieram się na dwa tygodnie,pod koniec sierpnia .A teraz moja prośba więcej życzliwości wobec siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłego pobytu! Re: Bodrum -Hotel IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.07.12, 22:04 miłego pobytu :) bo to najwazniejsze, a nie spieranie sie o wikesze/ mniejzse drobiazgi Odpowiedz Link Zgłoś
marylakos Re: Bodrum -Hotel 13.07.12, 06:48 Gość portalu: miłego pobytu! napisał(a): > miłego pobytu :) > bo to najwazniejsze, a nie spieranie sie o wikesze/ mniejzse drobiazgi Dzięki , no właśnie wszyscy jesteśmy turystami i mamy różne oczekiwania i doświadczenia co do wycieczek powinniśmy wzajemnie się wspierać i udzielać dobrych rad ,a nie udawadniać kto mądrzejszy .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas Re: Bodrum -Hotel IP: 195.136.20.* 18.07.12, 11:57 Ja lecę do Bodrum Club Shark 26 lipca na 2 tygodnei więc chętnie zdam relację po powrocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marylakos Re: Bodrum -Hotel 18.07.12, 20:10 Będe czekać na Twoje relacje i opinie o hotelu i wycieczkach . Pozdrawiam i życze miłego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bodrum -Hotel IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.13, 09:48 Jak wrazenia po powrocie? Ja wlasnie ten hotell rozwazam, bede wdzieczna za info, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martol92 Re: Bodrum -Hotel Club Shark IP: *.dynamic.mm.pl 14.08.13, 18:30 tez chetnie posłucham relacji z pobytu w tym hotelu :) Rozważam wyjazd właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś