Dodaj do ulubionych

POMOCY w wyborze hotelu TURCJA przy plaży, centrum

21.08.12, 18:40
Witam,

wybieram się do Turcji (moja pierwsza taka podróż)
niestety dostaję już nerwicy przy wyborze hotelu...chciałabym żeby teeeen pierwszy raz był udany :)

Zależy mi na tym, aby w pobliżu hotelu była ładna plaża i żeby hotel miał na niej swój pkt (bar all, parasole itd) oraz aby z hotelu blisko było do jakiś imprez, bazarków itd.

Mógłby ktoś polecić coś w dobrej cenie (około 2000/os) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cola Re: POMOCY IP: *.dynamic.mm.pl 25.08.12, 18:52
      Witam,
      borykałam się z tym samym problemem. Niestety na ładne plaże to nie ma co liczyć, szczególnie za hotel do 2tys. Musisz zastanowić się na czym Ci najbardziej zależy, bo jeśli chcesz mieszkać w centrum i mieć imprezy, bary i sklepy to plaże musisz sobie odpuścić. Plaże w centrum są wąskie często kamieniste i brudne. Ja wybrałam hotel Akbulut koło Kusadasi ludzie którzy z niego wrócili byli zadowoleni, szczególnie za takie pieniądze. Do centrum trzeba podjechać ale jest dobra infrastruktura a w okolicy jest narodowy park z pięknym plażami tyle, że to nie są hotelowe plaże. Mój brat mieszkał w centrum Bodrum w hotelu Club Shark był bardzo zadowolony no ale musiał zrezygnować z plaży.
      • pariss1 Re: POMOCY 26.08.12, 14:58
        W Alanii w centrum masz kilka hoteli koło plaży Kleopatry i blisko do centrum.
        Kleopatra Beach, Kleopatra Golden Sun, Ada Apartment...najfajniejszy po tej stronie miasta to jednak Grand Zaman Garden. O ile pierwsze trzy MOŻE znajdziesz do ceny 2.000 o tyle ten ostatni na pewno nie, ale spójrz może się zakochasz.
        Jest jeszcze popularny Blue Star, ma bar all na plaży i 4*, ale nie za cene jaką chcesz.
        W ogóle za 2tys to cięzko na wrzesien. Mało hoteli ma też swoje bary na plaży.
        Po drugiej stronie Alanii na plazy Keykubat jest tani hotelik Gunes House, a droższy Panorama np.

Zobacz w Marmaris, tam co drugi hotel jest przy plaży (niestety nie za ładnej) i blisko centrum rozrywkowego.
        W Kemer jest drogo, ale fajnym hotelem jest Lukullus - dalej od plaży, ale w samym centrum prawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka