agnieszkakrakow
04.03.13, 10:27
Z góry bardzo przepraszam, jeżeli takowy wątek już istniał, szczerze przyznaję, że szperałam w internecie tylko minimalnie w poszukiwaniu informacji na temat odpowiedniego hotelu dla takiego maleństwa, jednocześnie z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Wierzę, że wasza ogromna wiedza pozwoli mi podjąć odpowiednie decyzje ;)
Planujemy lecieć na przełomie maja/czerwca, córka będzie mieć wtedy 8/9msc.
Planuję częściowo karmić ją z piersi oraz zabrać ze sobą mleko modyfikowane, słoiczki i soczki.
Bardzo proszę o informację na temat hoteli. Czy jesteście w stanie polecić jakiś konkretny?
Kiedyś, kilka lat temu czytałam, iż w niektórych hotelach w Turcji podczas posiłków na stołówce dostępne są słoiczki dla takich maluszków, czy ktoś się z tym spotkał?
Zależy mi na hotelu czystym, najlepiej bezpośrednio przy plaży w okolicy którego znajduje się jakiś dobrze wyposażony market, gdzie będę mogła się zaopatrzyć w pampersy, słoiczki, wodę itp.
Proszę jeszcze i informacje na temat przelotu dziecka. Z tego co się orientuję mogę zabrać na pokład samolotu mały wózek typu parasolka, dziecko lot spędza na moich kolanach - nie ma dodatkowego siedzenia a jak jest z bagażem? Czy przysługuje mi jakiś dodatkowy limit, czy z racji tego, iż dziecko leci praktycznie za darmo żaden dodatkowy bagaż nam nie przysługuje?
Wszelkie ewentualne inne rady, wskazówki dotyczące tego jak się przygotować do wyjazdu z tak małym dzieckiem, co ze sobą zabrać, na co zwrócić szczególną uwagę - mile widziane.