Dodaj do ulubionych

Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące pobytu?

04.03.13, 10:27
Z góry bardzo przepraszam, jeżeli takowy wątek już istniał, szczerze przyznaję, że szperałam w internecie tylko minimalnie w poszukiwaniu informacji na temat odpowiedniego hotelu dla takiego maleństwa, jednocześnie z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Wierzę, że wasza ogromna wiedza pozwoli mi podjąć odpowiednie decyzje ;)
Planujemy lecieć na przełomie maja/czerwca, córka będzie mieć wtedy 8/9msc.
Planuję częściowo karmić ją z piersi oraz zabrać ze sobą mleko modyfikowane, słoiczki i soczki.
Bardzo proszę o informację na temat hoteli. Czy jesteście w stanie polecić jakiś konkretny?
Kiedyś, kilka lat temu czytałam, iż w niektórych hotelach w Turcji podczas posiłków na stołówce dostępne są słoiczki dla takich maluszków, czy ktoś się z tym spotkał?
Zależy mi na hotelu czystym, najlepiej bezpośrednio przy plaży w okolicy którego znajduje się jakiś dobrze wyposażony market, gdzie będę mogła się zaopatrzyć w pampersy, słoiczki, wodę itp.
Proszę jeszcze i informacje na temat przelotu dziecka. Z tego co się orientuję mogę zabrać na pokład samolotu mały wózek typu parasolka, dziecko lot spędza na moich kolanach - nie ma dodatkowego siedzenia a jak jest z bagażem? Czy przysługuje mi jakiś dodatkowy limit, czy z racji tego, iż dziecko leci praktycznie za darmo żaden dodatkowy bagaż nam nie przysługuje?
Wszelkie ewentualne inne rady, wskazówki dotyczące tego jak się przygotować do wyjazdu z tak małym dzieckiem, co ze sobą zabrać, na co zwrócić szczególną uwagę - mile widziane.
Obserwuj wątek
    • Gość: niunia Re: Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące po IP: *.strazgraniczna.pl 04.03.13, 11:08
      Witaj tez jestem w fazie planowania urlopu na przełomie maja czerwca ale z niespełna 2 latkiem. Niestety ciężo wybrac dobry hotel w miare dobrych pieniążkach i z małym transferem z lotniska dlatego bede śedzić post z ciekawością.
      • aga_hashimoto Re: Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące po 04.03.13, 11:45
        Szukam w między czasie jakiś przydatnych informacji, w razie czego, jeżeli nikt nic nie odpisze to możemy się między sobą podzielić spostrzeżeniami :)
      • Gość: Ada Re: Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:12
        W ubiegłym roku byliśmy w podobnej sytuacji (córeczka miała 9 m-cy), wybraliśmy hotel w Belek (mi.in z powodu transferu z lotniska, który trwał tylko niecałe 40 minut) River Garden Residence i to był strzał w dziesiątkę, hotel jest w położony w spokojnym, zacisznym miejscu nad rzeką, to hotel do odpoczynku, a nie imprezowania, bardzo fajne i urokliwe miejsce dla rodzin z małymi dziećmi, teren jest rozległy, a na hotelową ładnie zagospodarowaną plażę wozi stateczek-tramwaj, co jest dodatkową atrakcją. Bardzo dobre jedzenie przez cały dzień, czyściutko, 6 basenów (w tym brodzik), zjeżdżalnie. Obsługa sympatyczna, pomocna i uśmiechnięta.
        No i przede wszystkim w pokoju (składającym się z dwóch pomieszczeń, salonu i sypialni o pow. 56m) jest mały aneks kuchenny z mikrofalówką i czajnikiem, co jest super rozwiązaniem przy małym dziecku, można podgrzać bez problemu słoiczki, zrobić mleko czy kaszkę. Dolmuszem (busikiem) sprzed hotelu można dojechać do centrum Belek lub Kadriye na zakupy (przy wejściu do hotelu jest też nieduży sklepik, także z żywnością)
        Szczerze polecam, my wróciliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Byliśmy z TUI, ale może hotel jest też w ofercie innych biur.
        • Gość: 2barb Re: Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 12:38
          Dwa lata temu zamiescilam podobny post, tylko, ze dziecko w dniu wyjazdu mialo 7 miesiecy i zostalam zmieszana z blotem.
          Bylismy w Maritime Pine Beach w Belek. Polecam 200% z maluszkiem.
          Na stolowce byly sloiczki z deserkami, obiadkami, kaszki, a nawet mleko w proszku. Dodatkowo oczywiscie bufet dzieciecy typu kotleciki, surowki, itd.
          Sloiczki mialy inny sklad, ktory srednio pasowal mojemu dziecku.
          Podgrzewacz do butelek i malutki czajnik mialam ze soba, chociaz na jadalni wszystko stalo.

Najwieksze wrazenie zrobily dla mnie alejki porosniete bluszczem, kwiatami, tak ze sie spacerowalo w zacienionych tunelach. Na plazy mozna wynajac pawilon/ chatke, gdzie mozna spokojnie sie przespac, a obsluga wszystko doniesie:-)

Lot samolotem bajka. Z wrazen natomiast dostalA temperatury, zreszta jak wiekszosc dzieciakow.
    • isabeau Limity bagażu 04.03.13, 12:55
      Dla dzieci do ukończenia 2 roku życia nie ma przewidzianego dodatkowego limitu na bagaż główny, natomiast rzeczywiście można transportować samolotem wózek dziecięcy.
    • seatac Re: Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące po 04.03.13, 14:03
      Wszystko o co pytasz znajdziesz w hotelu Voyage w Belek. Szczegółowy opis atrakcji i udogodnień zamieściliśmy na Holidaychecku (jedyny obecnie po polsku). Jedyną przeszkodą może być cena.
      T.
    • Gość: Wika Re: Hotel dla 8msc dziecka wskazówki dotyczące po IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 18:47
      Byłam w ubiegłym roku w Turcji z synkami (9 miesięcy i 4 lata) i sądzę, że lepiej mieć swoje słoiczki dla malucha, bo te tureckie są trochę inaczej przyprawiane nie wszystkim dzieciom smakuje (mój nie chciał ich jeść, a nie jest jakimś niejadkiem), pampersy można kupić w sklepach tureckich (chociaż ja miałam swoje), a woda butelkowana woda jest dostępna w dobrych hotelach z all inclusive bez ograniczeń. Dobrze jak w pokoju jest czajnik, wtedy w każdej chwili można zagotować wodę na mleko czy herbatkę (mieliśmy własny czajnik). My byliśmy w rewelacyjnym hotelu dla rodzin z dziećmi Club Asteria Belek. Rozległy teren, wiele zacisznych, zacienionych miejsc gdzie maluch mógł spokojnie zasnąć w wózku, dla starszego synka mnóstwo atrakcji. POLECAM!
      Mogliśmy zabrać więcej bagażu, na starszego synka, bo na infanta nie przysługuje, wózek mieliśmy składany (oddaje się go przy wchodzeniu do samolotu), dziecko lot zniosło dobrze (starsze zresztą też), transfer z lotniska do hotelu w Belek trwał ok .45 min.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka