mamkaantka 11.03.13, 08:34 Dawno tu nie byłam i ze smutkiem stwierdzam ze forum spada na psy! Powinno się przemianowac na hotele w Turcji. Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antala Re: Hotelowe forum? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.03.13, 09:59 Coś w tym jest... :) Przecież hotel można obejrzeć i sprawdzić opinie o nim w internecie, zwykle na stronie hotelu... Poza tym, czy akurat hotel jest najważniejszy? :) To tylko miejsce do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Hotelowe forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.13, 10:20 Poza tym, czy akurat hotel jest najważn > iejszy? :) To tylko miejsce do spania. Tylko do spania???? Szczególnie w Turcji dla mnie hotel jest właśnie najważniejszy, musi mieć bogatą infrastrukturę dla dzieci, dużą powierzchnią basenów, zjeżdżalnie, być przy ładnej plaży, czysty, z dobrym jedzeniem i all inclusive, oczekuję także dobrych animacji, dla dzieci najlepiej w języku polskim oraz pomocną i miłą obsługą. W hotelu spędza się większość czasu na 2 tygodniowym urlopie i dlatego co roku wybieram hotel bardzo starannie, żeby uniknąć rozczarowania i zmarnowanego urlopu. Poza hotelem spędzam najwyżej 2-3 dni na wycieczkach fakultatywnych, na ewentualne zakupy wychodzę po kolacji, więc dobry hotel to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antala Re: Hotelowe forum? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.03.13, 10:31 ja inaczej spędzam tam czas, wiec dla mnie najważniejsza jest okolica, hotel to tylko element pobytu. Ale rozumiem, że z dziećmi ma się jednak inne priorytety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Hotelowe forum? 05.04.13, 16:36 Ja x dziećmi też zwiedzam i nie rozumiem ludzi którzy przebywają na wakacjach tylko w hotelu i na plaży.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Hotelowe forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 20:12 Ale po jaką ciężką cholerę te wszystkie atrakcje naraz ? Dzieci to akurat marzą o tym, żeby być z rodzicami, a nie z animatorami, animacje nie są nikomu do szczęścia potrzebne, aquaparków jest w Polsce dostatek, wystarczy ładna plaża, największą atrakcją dla dzieci jest samo morze, no i poznawanie tak odmiennego od Polkski kraju. hotel może być bez luksusów, wystarczy że czysty i z dobrym jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Hotelowe forum? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 22:42 Ale po jaką ciężką cholerę te wszystkie atrakcje naraz ? > Dzieci to akurat marzą o tym, żeby być z rodzicami, a nie z animatorami, > animacje nie są nikomu do szczęścia potrzebne, > aquaparków jest w Polsce dostatek, Byłam w hotelu a animacjami po polsku (z TUI) i uważam, że to jest bardzo dobre rozwiązanie, animatorki proponowały dzieciakom super kreatywne i atrakcyjne zajęcia i dzieci bardzo chętnie z nich korzystały i nie tylko moje, bo wszystkie polskie dzieci przychodziły na te zajęcia, panie animatorki miały bardzo dobry kontakt z dziećmi. I zajęcia z animatorkami (2-3 godziny dziennie) nie wykluczają kontaktu z rodzicami przez cały pozostały czas, a dzieciaki spędzają czas sensownie i i ciekawie. Poprzednio jak w hotelu nie było animatorek to dzieciaki czas spędzały głównie w basenach i na zjeżdżalniach, ale z twojego wpisu wynika,że powinny cały czas być w towarzystwie rodziców (nie jest prawdą , że tylko o tym marzą, szczególnie te nieco starsze), co jest oczywiste jakąś utopią. Dzieci nie lubią się nudzić, lubią natomiast także zabawy z innymi dziećmi. Jak komuś animacje niepotrzebne (rozumiem, że należysz o takich osób) to nie musi z nich korzystać, ale ja również podobnie jak Justa mam duże wymagania w stosunku do hotelu, do którego jadę i który zapewnia dużo atrakcji i rozrywek, bo wtedy mogę z nich korzystać jeżeli mam na to ochotę, a np. dla moich dzieci zjeżdżalnie to bardzo ważne kryterium wyboru hotelu na wakacje i nie widzę związku z tym, że w Polsce też są aquaparki. Ludzie mają różne potrzeby, jednemu wystarczy łóżko i coś do przegryzienia, a inni chcą mieć pięknie położony komfortowy hotel oferujący różne możliwości spędzanie czasu, nie ograniczające się jedynie do kawałka miejsca w okolicach basenu, które trzeba rezerwować bladym świtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Hotelowe forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 23:56 Załamka, lecieć spory kawałek świata po to, żeby dzieciakami się zajęły polskie animatorki ! A same dzieciaki są tak pozbawione kreatywności, że bez animatorek niczego nie stworzą ? Nie potrafią nawiązać kontaktów z innymi dzieciakami, nie umieją się odezwać do swoich rówieśników, niekoniecznie z Polski ? Aberracja Aż tak trudno zabrać je na wycieczkę poza hotel ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Hotelowe forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 07:45 Załamka, lecieć spory kawałek świata po to, żeby dzieciakami się zajęły polskie > animatorki ! > A same dzieciaki są tak pozbawione kreatywności, że bez animatorek niczego nie > stworzą ? > Nie potrafią nawiązać kontaktów z innymi dzieciakami, nie umieją się odezwać do > swoich rówieśników, niekoniecznie z Polski ? > Aberracja > Aż tak trudno zabrać je na wycieczkę poza hotel ? Widzę, że należysz do osób, które uznają swoje pomysły na spędzanie urlopu za jedyne do przyjęcia i najlepsze, a na dodatek jeszcze usiłujesz narzucać je innym, bo masz jakieś nonsensowne zarzuty np. do korzystania z animacji w języku polskim. Może twoje dziecko jest takie genialne (chociaż podejrzewam, że nie masz dzieci), że potrafi sobie samo wykreować super interesujące spędzanie czasu w hotelu, ale nie wszystkie dzieci są takie. Ja ze swoimi dziećmi wyjeżdżam za granicę od wielu lat , od kiedy były maluchami, oboje świetnie znają angielski i swobodnie porozumiewają się w tym języku, często były tłumaczami w kontaktach dzieci polskich i z innych krajów. Ale na zajęcia z animatorkami czekały każdego dnia, spotykały się z grupą pozostałych dzieci i świetnie się bawiły i uczestniczyły w różnych zawodach, zajęciach sportowych, plastycznych i w wielu innych a rodzice wiedzieli, że dzieci są pod okiem profesjonalnych opiekunek, są bezpieczne. Oczywiście mogły całe dnie siedzieć w wodzie lub na placu zabaw (chociaż dla tych starszych to już żadna atrakcja), pograć na automatach (to mogłyby robić całe dnie), ale ja wolałam żeby bardziej sensownie spędzały czas. Dzieci z "łezką w oku" żegnały się z animatorkami i w tym roku także jedziemy do hotelu, gdzie będą polskie animacje, dzieciaki już się nie mogą doczekać (mam nadzieję, że trafimy na równie profesjonalne i sympatyczne osoby jak poprzednio). Turcja nie jest na krańcu świata, lot trwa trochę ponad 2,5 godz, ja nad polskie morze jadę dużo dłużej, w Turcji z dziećmi zwiedziliśmy praktycznie wszystkie ciekawe miejsca, warte zobaczenia, bardziej i mnie znane, łącznie ze Stambułem, Kapadocją, Izmirem itd. Podczas każdego 2-tygodniowego pobytu 2-4 dni jesteśmy na różnych wycieczkach i jest OK. Jakbym chciała spędzać czas tylko na zwiedzaniu to wyjechałabym na objazdówkę. Więc to twoje wydziwianie jest po prostu śmieszne, a mnie załamuje to, że jesteś tak ograniczona, że nie możesz pojąć, że pomysły na urlop i wakacje mogą być różne, bo każdy ma inne potrzeby, ja nie zamierzam cię zmuszać do korzystania z polskich animatorek, a Ty nie krytykuj tego jak ja spędzam swój urlop z dziećmi, bo nic Ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Hotelowe forum? 12.03.13, 10:52 jedzie się też po to aby i rodzice mogli trochę wypocząć, a rozbrykane kilkulatki mogą nieźle dać w kość, tak więc jeśli jest możliwość "zagospodarowania" dzieci na 2-3 godziny pod opieką animatorek, to moim zdanie jest to bardzo dobre rozwiązanie nie każdy jest cyborgiem, a rodzicom też się należy chwila oddechu na leżaku z drinkiem, zamiast ciągłego wartowania przy dzieciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Hotelowe forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:45 Dokładnie, to też jest ważne, te 2 tygodnie w roku to powinien być wypoczynek dla rodziców, żeby nie wracali do pracy bardziej wymęczeni niż przed urlopem, chwila oddechu, kiedy dziećmi zajmują się animatorki to naprawdę fajna sprawa. I dlatego uważam, że to świetne rozwiązanie i dla dzieciaków i dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 15:16 Gość portalu: Justa napisał(a): 2 tygodnie w roku to powinien być wypoczynek dla rodziców, żeby nie wracali do pracy bardziej wymęczeni niż przed urlopem, chwila oddechu, kiedy dziećmi zajmują się animatorki I nie będzie problemu zmęczonych rodziców Sorry za szczerość, ale jak matka tak pisze o swoich dzieciach, to chce się napisać nawet ostrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.1 Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 15:36 I to mają być rozmowy o Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
atednat Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka 12.03.13, 15:58 Dokładnie w tym zasadniczy problem. Jak tylko pojawi się jakiś inny wątek niż w typie - jaki hotel polecacie - to zaraz specjaliści od rozmowy na forum typu black_pukas już są gotowi do leczenia swoich kompleksów i problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
werkaem Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka 12.03.13, 22:33 I nie będzie problemu zmęczonych rodziców > Sorry za szczerość, ale jak matka tak pisze o swoich dzieciach, to chce się nap > isać nawet Włączam się do tego wątku, bo jak czytam te beznadziejnie głupie wpisy Wolfi, która najlepiej wie jak wychowywać cudze dzieci to trudno wytrzymać. Na stówę nie ma własnych dzieci, bo by takich bredni nie wypisywała. Wakacje to powinien być odpoczynek i dla rodziców i dla dzieci, jeżeli rodzice uważają, że zajęcia z animatorkami są korzystne i ciekawe dla dzieciaków, to dlaczego mają z tego nie korzystać (ja zresztą też uważam, że to fajne rozwiązanie). A Wolfi uważa, że rodzice to chyba jacyś niewolnicy przyspawani do dzieci 24 godziny na dobę, którzy nie mają prawa do odpoczynku na urlopie. Sama mam dzieci i wiem że tylko te zupełnie małe wolą bezustanne towarzystwo rodziców, te tylko nieco starsze nie mówiąc już o nastolatkach preferują zabawy w towarzystwie rówieśników, a jeżeli mają sensownie zorganizowane i ciekawe zajęcia to przynajmniej nie głupieją z nudów. Z pewnością gdyby te zajęcia z animatorkami były nudne to gwarantuję, że dzieciaków nikt by tam siłą nie zaciągnął, jeżeli chodzą chętnie to wszystko jest w porządku, a korzyść mają i dzieciaki i rodzice. PS Sądzę, że kolonie czy obozy dla dzieci to zdaniem Wolfi jakiś dopust boży, no bo przecież wtedy rodziców w o ogóle nie ma z dziećmi, nie tylko przez 2 godziny dziennie, a wyrodni rodzice wysyłający na nie dzieciaki to jakaś patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 00:31 Obawiam się, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Zachęcam dzieci, żeby zamiast uczestnictwa w przygłupich animacjach, wakacje to nie szkółka plażowa, gdzie na komendę dzieciaki wykonują rozkazy animatorów, zajęły się zabawą we własnym gronie i szukaniem rówieśników. Rodzice rzucą okiem, dzieciaki się same bawią. Nie po jadą nad morze, żeby mieć zajęcia z nauczycielami-animatorami. Druga rzecz to zorganizowanie dla dzieciaków wycieczek, poznawanie Turcji. Oczywiście wszystko trzeba dopasować do wieku dzieci. Te starsze wio na kolonie, jak miałyby marudzić Zrozumcie do jasnej cholery, że nie jedziecie do hotelu, tylko do Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 00:39 Przecież 90% hoteli dałoby się przenieść do każdego ciepłego miejsca na świecie i nikt by się nie połapał, że to hotel z Turcji. Biura podróży kroją was jak małe dzieci sprzedając aquaparki, animatorów itp. gadżety, bo na tym można dodatkowo zrobić kasę. Wystarczy hotel z dobrymi opiniami, tu nie trzeba filozofii,sprawdzamy np. na holidaycheck, czysty, dobra kuchnia, dobra plaża dla dzieci, najlepiej żeby był blisko miejscowych atrakcji i koniec. Cała reszta to płacenie za coś, czego nie potrzebujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 16:33 >...........Cała reszta to płacenie za coś, czego nie potrzebujecie ............< hahahaha, a skąd paniusiu wiesz, czego potrzebują inni??? To, że ty tego nie potrzebujesz to wiemy, jak ja lubię takie idiotki, mówiące innym jak mają żyć, skończ już te swoje głupawe wywody, bo to forum dla normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 00:21 Bo mam dzieci i wiem, że niczego bardziej nie pragną na wakacjach, niż obecności taty i mamy. Jak ktoś pisze, że go własne dzieci na wakacjach męczą, to po co je zrobił ? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka 14.03.13, 07:50 tak więc zakładasz, że jak przez 2-3 godziny dziennie mama i tata będą mieli święty spokój, to dzieciom stanie się trauma i krzywda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 13:14 >Zachęcam dzieci, żeby zamiast uczestnictwa w przygłupich animacjach, wakacje to nie szkółka plażowa, gdzie na komendę dzieciaki wykonują rozkazy animatorów< ..... Przestań już zachęcać innych jak mają spędzać wakacje, nie masz bladego pojęcia jak wyglądają animacje w języku polskim i na czym polegają, bo byś nie wypisywała takich nonsensów, tak jak pisałam wcześniej moje dzieci brały udział w takich zajęciach i były nimi zachwycone, nie mogły się ich doczekać i żałowały, że nie było ich w niedzielę , to nie jest to żadna szkółka, nie ma żadnych komend, nie wiem skąd w ogóle wzięłaś takie bzdury??? Zabawy były w gronie innych polskich dzieci, i codziennie był jakiś inny ciekawy program, nikt nikogo do niczego nie zmuszał tylko proponował, dzieciaki się zaprzyjaźniły i zapewniam cię, że żadne najbardziej genialne dzieciaki nie byłyby w stanie same się zebrać i sobie tego wszystkiego zorganizować, do dyspozycji miały też mnóstwo sprzętu sportowego, wydzielone fragmenty basenów, materiały plastyczne itp, które nie były ogólnie dostępne. Ty możesz spędzać urlop jak chcesz, jestem ciekawa tylko co zrobiłabyś w sytuacji gdyby wszystkie dzieciaki świetnie bawiły się na wspólnych zajęciach (z animatorkami), a ty swojemu zabroniłabyś brać w nich udział, bo są podobno przygłupie, co jest kolejną brednią. Co do zwiedzania to moje dzieci lubią wycieczki, jeździmy na nie zawsze w każdym kraju, w którym jesteśmy, nie wiem co do tego ma hotel??? I zrozum, że jadąc do Turcji (czy innego kraju) jadę też do konkretnego hotelu, który musi spełniać w jak największym stopniu wszelkie moje wymagania, dlatego przed jego wyborem zbieram bardzo dokładnie wszelkie opinie na jego temat ,korzystając też m.in. z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 00:19 Jesteśmy na forum dyskusyjnym, czy mamy tu towarzystwo wzajemnej adoracji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Oddać dzieci do Domu Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 07:30 No właśnie to jest forum dyskusyjne, na którym każdy może wyrazić swoją opinie, ale ty uważasz, że jedynie twoje racje są słuszne, usiłujesz innym udowodnić, że są złymi rodzicami, bo chcą inaczej niż ty organizować swoim dzieciom czas wolny. Posługujesz się jakimiś oklepanymi stereotypami, nie jesteś w stanie zrozumieć, że dzieci mogą być różne, a w wielu rodzinach rodzice mają dobry i bliski kontakt ze swoimi dziećmi przez cały rok, a nie jedynie na wakacjach i nie muszą razem spędzać 24 godziny na dobę, bo to jest niewykonalne i niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
atednat Re: Hotelowe forum? 11.03.13, 12:37 Pewnie trudno w kilku zdaniach napisać dlaczego tak się stało. Kilka lat wcześniej rzeczywiście w tureckim wątku prowadzone były "rzeczowe" dysputy "super" specjalistów i znawców wyjątkowości Turcji i Turków. Każda forma, która odbiegała od "przyjętej zasady", i która wyrażała nieco odmienne zdanie spotykała się z zdecydowanym atakiem w/w, często z brakiem kultury i zwykłym prostactwem. Wymieniać ich nie koniecznie trzeba. Pewnie się zaraz na mnie rzucą sami. Dlatego pewnie "bezpieczniej" zapytać o jakość hoteliku!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Hotelowe forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.13, 13:05 Wydaje mi się, że już spora grupa Polaków poznała Turcję dość dobrze, wiele osób wyjeżdża do Turcji nieraz co roku w różne rejony i potrzebują właśnie informacji o hotelach, a nie o samej Turcji, którą już poznali sami na miejscu, jeżdżąc na wiele wycieczek fakultatywnych lub zwiedzając Turcję indywidualnie, wiele też można się dowiedzieć od znajomych którzy często bywają w tym kraju. Polacy wyjeżdżają do Turcji raczej tylko w rejony turystyczne, często w dziećmi, bo jest stosunkowo blisko, niedrogo, pogoda murowana, więc jadą głównie żeby odpocząć. Kilka lat wcześniej, kiedy tak bardzo masowo ludzie nie jeździli do Turcji, może faktycznie było zapotrzebowanie na inne informacje, ale teraz sytuacja jest trochę inna i ważny jest standard hotelu, jego położenie, wyżywienie i różne udogodnienia, bo każdy chce spędzić urlop w jak najlepszych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antala Re: Hotelowe forum? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.03.13, 16:21 Macie racje, ale świat się także zmienił i dziś można znależć informacje o każdym hotelu w sieci, łącznie ze zdjęciami, czasem panoramami i wirtualnymi spacerami, mapami z lokalizacją. Nic się nie ukryje. Już hotelarz nie napisze, ze do plaży jest niedaleko metrów a na googlowej mapie widać, ile naprawdę. Ja wybierałam hotel w Antalyi i to wszystko sprawdziłam, poczytałam też wpisy turystów, nie tylko Polaków. Teraz bardziej mnie interesuje, co można gdzieś zobaczyć a o czym przewodniki nie piszą... Niestety, tu też nikt nie pisze...:) I nadal mam tylko jedna opcje dojazdu do Perge o Termessos. Pewnie reszty się dowiem na miejscu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antala Re: Hotelowe forum? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.03.13, 19:29 Witaj...Najwidoczniej...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfi Re: Hotelowe forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 20:16 90% turystów nie interesuje się ani trochę Turcją, tylko hotelem. Przypuszczam, że 90% nie wie, jakie jest największe miasto Turcji, jaka jest stolica Turcji, nigdy nie słyszało o żadnym z zabytków Turcji, założę się, że 90% jest przekonanych, że Turcy to Arabowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antala Re: Hotelowe forum? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.03.13, 20:20 :) Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: Hotelowe forum? 12.03.13, 09:53 Dla sporej części osób hotel ma istotne znaczenie i dlatego chcą przed wyborem hotelu zdobyć jak najwięcej opinii od ludzi, którzy faktycznie byli w danym hotelu. Opisy na stronach hoteli nie zawsze są wyczerpujące, a z pewnością są podkolorowane i nic nie mówią o ewentualnych niedociągnięciach, więc najbardziej wiarygodne są opinie osób, które mogą odpowiedzieć na konkretne pytania, bo były w tym hotelu. Portale z opiniami o hotelach są już bardziej przydatne, ale często opinie są dość ogólne i jak ktoś chce się dowiedzieć szczegółów to właśnie zadaje pytania na forum, nie wiedzę w tym nic złego, widocznie takie wątki o hotelach są potrzebne. I nie zgadzam się z wypowiedziami Woffi (moim zdaniem to osoba z poczuciem wyższości, zupełnie nieuzasadnionym), że jak kogoś interesuje hotel to już z pewnością nie Turcja, co jest oczywistą nieprawdą, bo jak najbardziej można pogodzić pobyt w bardzo dobrym hotelu (z wieloma udogodnieniami i rozrywkami) ze zwiedzaniem i zainteresowaniem Turcją, nie mam pojęcia dlaczego to miałoby się wykluczać. Ps. Moje dzieci w wieku szkolnym, wszyscy moi znajomi i ich dzieci wiedzą jakie miasto jest stolicą Turcji, widzieli prawie wszystkie tureckie zabytki i wiedzą, że w Turcji mieszkają Turcy, a nie Arabowie, nie wiem skąd pewność Wolfi, że 90% ludzie nie ma o tym pojęcia??? A jeździmy do wypasionych tureckich hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas Re: Hotelowe forum? 12.03.13, 09:56 Się miałem nie wypowiadać, ale ten fragment "widzieli prawie wszystkie tureckie zabytki" wywołał u mnie napad niepohamowanego rechotu :P Na zobaczenie 'prawie wszystkich zabytków' w Turcji to Wam życia nie starczy... Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: Hotelowe forum? 12.03.13, 10:37 Się miałem nie wypowiadać, ale ten fragment "widzieli prawie wszystkie tureckie > zabytki" wywołał u mnie napad niepohamowanego rechotu :P > Na zobaczenie 'prawie wszystkich zabytków' w Turcji to Wam życia nie starczy... Dlaczego to takie śmieszne??? Nie napisałam, że widzieli WSZYSTKO, napisałam, że "prawie wszystkie" i miałam na myśli najważniejsze i najciekawsze zabytki tureckie, jeździmy do Turcji prawie co roku od kilku lat i widzieliśmy prawie wszystkie zabytki opisywane w przewodnikach, łącznie z zabytkami Stambułu, gdzie jest ich najwięcej, byliśmy i na wybrzeżu Egejskim, w Licji, w Kapadocji i wielu innych miejscach. Sądzę, że NIKT nie jest w stanie zwiedzić w żadnym kraju WSZYSTKICH zabytków jako turysta, nie sądzę, żeby mógł tego dokonać nawet ktoś zajmujący się podróżowaniem zawodowo. Może jednak szkoda, że się zdecydowałeś na wypowiedź. Chociaż podobno śmiech to zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
black_pukas Re: Hotelowe forum? 12.03.13, 10:39 To kiepskie przewodniki macie ;) Cieszę się, że dużo zwiedzacie i dziękuję za poprawienie mi humoru z rana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: api Nienormalne forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:43 Najbardziej mnie rozbawila sciema, ze osoby, ktore pytaja sie tylko o hotele, jednoczesnie zwiedzaja Turcje. Taa, zwiedzaja sklepy i to wszystko. Animatorzy sa po to, zeby dzieci nie zawracaly d... rodzicom i prosze do tego nie dorabiac ideologii. Sam jezdze po to, zeby leniuchowac i drinkowac, tak jak prawie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaB Re: Nienormalne forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 12:18 Właśnie takie osoby jak ty jeżdżące do hotelu jedynie żeby drinkować, sądzą wszystkich po sobie i nie są w stanie pojąć tego, że są osoby, które lubią zwiedzać, bo samo picie drinków przy basenie przez 2 tygodnie jest zwyczajnie nudne. Ja też należę do osób, które jeżdżą na dużo wycieczek fakultatywnych i uważam, że dość dobrze poznałam Turcję, do której lubię wracać, ale oczywiście interesuję się hotelem, w którym mam mieszkać przez te dwa tygodnie, bo po powrocie z wycieczki chcę odpocząć w warunkach bardziej niż przyzwoitych, jeść smaczne jedzenie, poopalać się na ładnej plaży czy poczytać książkę przy basenie, a dzieci muszą mieć różne możliwości rozrywki, a nie jedynie możliwość pochlapania się w zatłoczonym basenie. Niektórzy mają po prostu większe wymagania niż "prawie wszyscy" jak to określiłeś, ale z doświadczenia wiem, że i tak nic cię nie przekona, że to ściema, bo to przecież niemożliwe, żeby ktoś wyjeżdżał na urlop w innym celu niż drinkowanie całymi dniami. Odpowiedz Link Zgłoś