Dodaj do ulubionych

jaką wodę pić ?

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.06.13, 13:11
Mam pytanie do wtajemniczonych, czy przegotowaną wodę z kranu można pić w Turcji ? Pytam bo gdzieś przeczytała, że nie. A co z wodą butelkową ? Czy jest jakaś różnica między tą w butelkach plastikowych a wodą w szklanych ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: jaką wodę pić ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 14:14
      Wodę przegotowana z kranu mozna pic. Co do butelkowej to rowniez. jedynie nie powinno sie pic wody prosto z kranu. nalezy uwazac przy płukaniu zębów. Osobiście znam osoby, które płucza zęby w butelkowej i nic im nie jest, ja płucze wodą z kranu i mi również nic nie jest ;)
    • Gość: Jack Bauer Re: jaką wodę pić ? IP: *.wtvk.pl 14.06.13, 20:03
      Najlepiej destylowana 40% vol. bez rozcieńczania. Byłem w Turcji kilka razy i nigdy nic mi ni było
      • Gość: Edi Re: jaką wodę pić ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.06.13, 21:17
        No tak tylko co jeśli nie wszyscy są 18+ ...
        • Gość: gtw Re: jaką wodę pić ? IP: *.static.sl-net.pl 14.06.13, 22:03
          nie pij morskiej

a co może być w tureckiej wodzie, że tak sr...sz ze strachu?
          • Gość: kędzior z bagna Re: jaką wodę pić ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 17:15
            nieraz chlałem z kranu w Turcji i w Egipciei nic mi nie było, po gotowanej na 10000000% nic wam nie będzie, woda jak woda
    • Gość: aga Re: jaką wodę pić ? IP: *.wum.edu.pl 18.06.13, 14:42
      Raczej polecam wodę butelkowaną. Butelki plastikowe są tanie i poręczne.
      Woda z kranu nie jest smaczna nawet jak się ją przegotuje ;)

www.polturk.pl
      • Gość: Edi Re: jaką wodę pić ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.06.13, 17:16
        Dziękuje :-)
        • enyusia Re: jaką wodę pić ? 19.06.13, 11:47
          Polecam tydzień przed wyjazdem i przez kilka pierwszych dni w Turcji łykać jakieś probiotyki, szczególnie dzieciom. Wtedy ani woda, ani obce jedzenie nie straszne są. Wodę oczywiście lepiej pić z butelki niż z kranu, ale z płukaniem zębów bym nie przesadzała.
          • Gość: gonia Re: jaką wodę pić ? IP: *.tvk.torun.pl 19.06.13, 22:24
            nie przesiadajcie z tym płukaniem zębów w wodzie z butelki, a lod w drinkach to myslicie ze z butelkowej wody jest? bo wtedy nikt sie nie zastanawia, byłam w Turcji i normalnie płukałam kranówą i lod w drinkach, jeden dziec bolu brzucha i na tym koniec, a propbiotyki przed wyjazdem i w trakcie nic nie dają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka