Dodaj do ulubionych

Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites

IP: *.182.80.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.14, 20:45
Witam,

Poszukuję informacji i opini na temat hotelu Poseidon Suites w Gumbet - Bodrum. Z tego co szukałem, nie ma jeszcze żadnej opini, gdyż ten hotel jest dostępny dopiero od tego roku. Być może ktoś z Was już był, lub wiecie gdzie ewentualnie mogę szukać informacji na ten temat? Bardzo mi na tym zależy, bo hotelik ładny, super lokalizacja, na zdjęciach wygląda to przyzwoicie, a nie chcę się opierać na tym kryterium.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: martyna Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 19:20
      Rownież chetnie sie dowiem cos na temat tego hotelu planuje 14 sierpnia sie wybrac na wakacje
      • Gość: patrycja Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.static.sitel.net.pl 10.06.14, 15:46
        Szukałam informacji na temat hotelu, ale niestety też nic znalazłam. Zaryzykowałam i lecę 14 sierpnia.
    • Gość: Damian Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 16:14
      Ryzyk fizyk...kupilismy ten hotel pomimo braku polskich opinii za 1860 zł...dzien przed wylotem (9 lipiec) hotel jest za 1350 zł :(( trudno...mam nadzieje, ze bedzie warto i bedzie dobrze :) jezeli ktos leci 10 lipca z Katowic to do zobaczenia jutro ! :))
    • Gość: Asia Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.14, 19:48
      Witam,

Ja lecę jutro (10 lipca) z dzieciakami - muszę przyznać, ze mam pewne obawy, ale ... zobaczymy ... Dodam swoją opinię po powrocie :)

Pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: 91.236.174.* 10.07.14, 13:44
        Bardzo proszę o opinię bo tez się tam wybier z dziećmi.
        • thea19 Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites 15.07.14, 16:53
          Poseidon jest obok mojego hotelu, wg poznanych osób które tam mieszkają, pokoje nie maja żadnych gwiazdek. Samo gumbet nie nadaje się dla rodzin z dziećmi a dla bywalców dyskotek, które sa mega głośne. Plazy praktycznie nie ma. Wg Turków dla dzieci super jest side, kemer, Antalya, turunc. Gumbet jest paskudnym bazarem. Bodrum nieco ladniejsze.
    • Gość: Alicja Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: 169.143.244.* 17.07.14, 09:42
      tez jestem b. ciekawa tegorocznych opinii lecimy dopiero 31 lipca ale chetnie po powrocie napisze co i jak
    • Gość: Asia Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.14, 22:31
      Witam,
      Dziś wróciłam z pobytu w tym hotelu z dwójką dzieci (3 i 8 lat). Moja osobista opinia:
      Hotel: położony nieco na uboczu (ale to akurat pozytyw dla rodzin z dziećmi), niestety z ogromną ilością schodów do pokonania i aby dojść do pokoju każdego czeka dość męcząca w tamtejsze temperaturze gimnastyka. Brak windy tzn. jest tak która dociera na I piętro, resztę dystansu do pokoju trzeba pokonać na piechotę (w dniu naszego przyjazdu winda nie działała). Przez cały dzień do 23.00 przy basenie jest włączona bardzo głośna muzyka. Bez znaczenie gdzie znajduje się pokój – słychać ją wszędzie. Wieczorem o godzinie 21.00 jest organizowane disco dla dzieci (trwa około 20 minut) – może brzmi tandetnie (sama tak o tym pomyślałam) ale akurat musze przyznać, ze dzieciaki bawiły się świetnie.
      Basen: jeden duży i mały. OK. Niestety zjeżdżalnia dla dzieci w ciągu 8 dni została włączona 2 razy i to na 30 minut.
      Pokoje: Ja miałam pokój rodzinny z podziałem na dwie sypialnie i salon (do którego musiałam dopłacić w Polsce). Okazało się, że klimatyzacja jest umieszczona w jednej z sypialni z możliwością chodzenia tylko do 18 stopni. Takie rozwiązanie nie dawało możliwości schłodzenia wszystkich pomieszczeń – szczerze mówiąc chłodno było tylko w jednym pokoju (olbrzymi minus!!! – bo człowiek miał wrażenie, ze wchodzi do łaźni a nie do pokoju). Łazienka w opłakanym stanie. Warunki (jak dla mnie) niestety złe !!!!
      Jedzenie: musze pochwalić przynajmniej w tej kwestii. Jedzeni było smaczne – każdy znajdzie coś dla siebie. Na dowód tego przytyłam około 2 kg więc musiało być smacznie. Pyszne słodycze, dużo owoców, warzyw … Do tego cały dzień można korzystać z napoi (woda, kawa, soki, cola, piwo ..). Jest tego wszystkiego bardzo dużo i smacznie. Dominuje kuchnia ichniej sza ale są naleciałości europejskie.
      Czystość i obsługa: sprzątane pokoje są każdego dnia (ale to raczej prowizorka a nie sprzątanie). Każdego dnia są wymieniane ręczniki.
      Plaża: na hotelowej nie byłam (jest na platformie). Dla dzieci żadna atrakcja i mało bezpiecznie. Myśmy chodzili na plaże miejską niby bezpłatną, ale aby na niej zostać trzeba zamawiać „coś” do picia, więc płacić za nią trzeba. Polecam plaże przy lokalu „A lora” (znak rozpoznawczy to różowe parasole i różowe poduchy. Około 18.00 każdego dnia jest 15 min dyskoteki w pianie (dzieci mają frajdę zresztą dorośli też).
      Okolica: w centrum miasteczka wieczorami jest baaaaaaardzo głośno … muzyka huczy z każdo budynku, dlatego dobrze, że ten hotel jest trochę oddalony od ścisłego centrum. Mnóstwo sklepów, restauracyjek (w centrum jak i przy plaży).
      Wycieczki: ja byłam 2 dni na Kos (polecam płynąć katamaranem – ok. 30 minut rejsu – koszt 27 euro, promem podróż trwa około godziny – koszt 25 euro).
      To raczej wszystko – tak pokrótce.
      Życzę miłych i udanych wakacji
      Pozdrawiam
      Asia
    • Gość: Damian Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: 109.95.200.* 18.07.14, 23:10
      Hotel połozony na wzgórzu czyli kaskadowy. Dużo schodów na wyższe kondygnacje ale to chyba nie minus. Zacznijmy od poczatku ( nie chce minusować hotelu czy plusowac ale wyrazić moją opinie z pobytu)...pokoje przydzielane sa z marszu wiec jak komuś trafi sie taki, który go nie zadowoli śmiało do recepcji i poprosić o zmiane (tak było w moim przypadku). Sam hotel jest przyjemny i wg mnie czysty. Jedzenie bardzo dobre i rozmaite. Pokój (mój) łózko duze, dwuosobowe, lodówka, TV, klima...łazienka OK, duży prysznic. Basen hotelowy OK, chociaz mógłby być wiekszy ale jest OK, jedyne zastrzezenia do ostrych krawedzi, można się skaleczyć. Kelnerzy mili, uprzejmi, mili starają sie jak mogą zeby było OK, ich angielski jest ubogi ale dogadac sie nie ma problemu. Animacji brak bo....leniwi animatorzy !! tu minus !! tyle chyba o hotelu :)) a więc jak dla mnie hotel OK i polecam dla ludzi którzy nie wymagają bóg wie czego. Teraz miasto....Gumbet i Bodrum są rozryzkowymi i głosnymi miastami, po zmroku otwierają sie liczne dyskoteki, które dudnią ile wlezie :P duzo barów, sklepików i kawiarenek. Wyjście z hotelu po skończeniu all'a czyli o 23 spokojnie mozna skończyc o 3 w nocy. Komunikcja....co chwile jeżdzą busiki (dolmusze) za 3 liry do centrum Bodrum. Hmm jezeli miałbym zakończyc i podsumować moje wakacje to tak: hotel OK - polecam ale podkreslam jego 3 gwiazdkowość. miasto - rozrywkowe :)
    • Gość: Aga Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.14, 22:35
      Nie jesteśmy wymagający, ale bardzo nie lubimy jak nas oszukują.
      Nie wierzcie w to co widzicie na zdjęciach! Ani w to, że w hotelu są trzy bary! W rzeczywistości jest jeden i tam rzeczywiście można usiąść przy stoliku, który czasem nawet bywa umyty. Pozostałe dwa miejsca, gdzie powinny być bary są zapomniane przez personel. Nie ma barów a stoliki przedstawiają smętny widok. Nikt tam nie sprząta. Za jedynym barem zmieniają się za to sami mili barmani.
      W przeciwieństwie do nich pan, który "sprzątał" nam pokój (4 razy przez dwa tygodnie) dwa razy wziął sobie z lodówki naszą wodę. Raz wszedł tylko po to... Nie mogliśmy w to uwierzyć! Zginęła nam też bluzka z szafy, ale nikt tego pana za rękę nie złapał... Rzeczy wartościowe pozostały, chociaż nie korzystaliśmy z sejfu.
      Ciepła woda tylko w godzinach 18 -19.
      Zjeżdżalnia to kolejne oszustwo. Została bowiem wzbogacona w barierki, dzięki czemu można zamykać do niej dostęp. Działa ok 1-2 godziny dziennie. DJ męczy ciągle tą samą muzyką. Niezależnie od pory dnia jest tak głośna, że przy basenie nie można normalnie rozmawiać.
      Wieczorem są animacje. Dla dzieci mini disco ok. 15 minut, a potem prawie zawsze jakiś występ. Po animacjach muzyka do 23.00. Z hotelu korzystają głównie Turcy, więc DJ puszcza muzykę, przy której się wspólnie bawią. Nam akurat bardzo się to podobało i po paru dniach potrafiliśmy już do nich dołączyć.
      Jedzenie dobre, mało owoców, ale zawsze jakiś był. Talerze za to brudne, zwłaszcza od spodu.
      Plaża- oszustwo. Bezpłatna, 100 m od hotelu? Bzdura. W rzeczywistości ta, co znajduje się blisko jest płatna, bo można z niej korzystać tylko po zamówieniu napoju dla każdej osoby. Najtańszy napój to wydatek ok 10 zł. Dla naszej czteroosobowej rodziny to min 40 zł za każdy pobyt na plaży! Plaża należąca do hotelu jest w zasięgu 20 minut piechotą. Jest możliwość dojazdu bezpłatnym (zawsze spóźnionym) busikiem dwa razy na dobę. Jechaliśmy nim jeden raz i stanowczo odradzamy każdemu. Jazda trwa na szczęście 5 minut, ale warunki są koszmarne. Jedyne skojarzenie - przewóz bydła! Nasza plaża jest platformowa, do morza schodzi się po schodkach. Panowie chodzą i proponują coś do picia do kupienia w barze, ale nie ma obowiązku kupna. Nie można za to pić własnych napojów.
      12-17 hotel oferuje przekąski. Przy barze znajduje się piec, w którym na maksa wkurzony, smutny pan wypieka zwijane placki nadziewane szpinakiem, serem lub mięsem. Ok godziny 15, kiedy ludzie zdążyli już zgłodnieć od lunchu zaczyna tworzyć się kolejka. Można w niej stać nawet pół godziny a rzeczony pan rzuca wypiekami do naczynia, z którego człowiek, który odstał już swoje bierze na zapas, a potem zostawia. Często wypiekający pan zamyka interes o 16.00 a o 17.00 podają ciastka. Ludzie rzucają się znowu. Nie można się spóźnić. Tu kolejka idzie szybko, bo wystarczy nałożyć sobie kopiasty talerz, by znowu gdzieś na stoliku zostawić.... Ok 17.10 jest po ciasteczkach! Jak Wam się to podoba? My byliśmy zażenowani.
      Kolacja tylko do 21.00
      Do dyspozycji jest woda z dystrybutorów, nie ma problemu z nabraniem do butelki w razie potrzeby. Zauważyliśmy, że dużo ludzi tak robi.
      W recepcji czasem ciężko dogadać się po angielsku. Wifi dostępne w recepcji, Czasem działa w barze przy basenie.
      Polecamy wycieczkę do Dalyan.
      • Gość: ela Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.radomsko.vectranet.pl 18.09.14, 14:19
        Hotel.polozony w fajnym miejscu,spedzilismy tam dwa tygodnie .Blisko do centrum Gumbet,basen niezbyt duzy ale czysty.Mila obsluga w hotelu i na tym koniec zalet.W hotelu pokoje brudne tak samo jak stoliki przy ktorych mozna usiasc i wypic kawe.Polecono nam ten hotel ktory podobno byl po remoncie co jest malo prawdopodone biorac pod uwage stan pokoi.Nie jestem wymagajaca i nastawilismy sie raczej na zwiedzanie a nie na siedzenie w pokoju ale pewne minimum powinno byc.Ktos sugerowal przeczytanie opinii ale stwierdzilam ze jest ich malo ze wzgledu na to ze hotel byl remontowany.Wiec pretensje moge miec tylko do siebie.Ogolnie zastanowcie sie dobrze bo na trzy gwiazdki on nie zasluguje.Na wycieczki jezdzilismy z biura p.Doroty biuro lokalne ,wspaniali ludzie i wrazenie.Jezeli wybierzecie sie do tego hotelu koniecznie walizki zamykane ,gdyz nawet opiekunka uprzedza o mozliwych kradziezach.Ogolnie pobyt uwazam za udany pomimo warunkow hotelowych.
        • Gość: Patrycja Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites IP: *.static.sitel.net.pl 19.09.14, 12:35
          Hotel faktycznie położony w fajnym miejscu. Piękne widoki. Atmosfera w hotelu jest fantastyczna, a ludzie przyjaźni. Faktycznie lepiej uważać na sprzątaczki, ponieważ zdarzyło się, że znajomym zniknęły pieniądze. Niestety nie idzie nazwać tego sprzątaniem, ale czego chcieć od dwóch sprzątaczy na cały hotel (a jest duży). Jedzenie jest dobre, ale lubi się powtarzać. Okolica jest bardzo imprezowa więc hotel raczej dla ludzi młodych, aczkolwiek rodziny z dziećmi też były. Ogólnie pobyt bardzo udany, a widoki pozostaną w pamięci na długo. Polecam dla ludzi nastawionych na życie nocne :)
    • klsvoyages Re: Bodrum - Gumbet - Poseidon Suites 24.08.14, 22:26
      Witam!
      Nazywam sie Dorota.Od 20 lat wraz z mezem prowadze lokalne biuro podrozy w Bodrum-Gumbet.Biuro nasze nazywa sie KLS VOYAGES.Jestesmy w centrum Gumbet obok hotelu Baba i hotelu Nagi Beach.Oferujemy wyc?eczk? fakultatywne z polskim przewodn?ikiem po bardzo atrakcyjnych cenach..Obslugujemy wszystkie hotele w rejonie polwyspu Bodrum.Serdecznie zapraszam do zapoznania sie z nasza szczegolowa oferta,na naszej stronie inetrnetowej www.klsvoyages.com.
      Zapraszam takze do kontaktu mailowego dbeling80@wp.pl albo na komorke 00 90 535 679 06 54.
      Pozdraw?am ? zapraszam Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka