Gość: hania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.04, 18:59 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Turcja Didim chce ktoś siępodzielić wrażeniam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.04, 23:14 No właśnie, mnie to też interesuje. Wprawdzie niedaleko o tym już była mowa, ale mnie ciekawi podróż, np jakie pieniądze trzeba ze sobą wziąć na posiłki po drodze. Czy wystarczą euro, czy miejscowe waluty? Jaki standard jest w hotelu w Didimie? Czy da się wytrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozia Re: Turcja Didim chce ktoś siępodzielić wrażeniam IP: *.zabrze.net.pl 01.09.04, 09:12 Didim to miejscowosc typowo turystyczna, plaża mała i brudna, ale miasteczko super (Meduza - swietna dyskoteka). Pełno knajpek, opłaca się placić w miejscowej walucie która korzystnie mozna wymienic na miejscu (najlepiej za Euro) i koniecznie trzeba sie targować! Ja w Didim bylam z Almaturem na obozie studenckim i mysle że w tym wypadku biuro sie spawdziło - trzy razy dziennie wyżywienie (jedzonko dobre, choc monotonne), hotel 3* (Duman). Oczywiście na poczatek były problemy z zakwaterowaniem - brakowało pokoi, poza tym przez cały pobyt mieszkaliśmy w zupełnie innym hotelu niż było ustalone w ofercie, a o pokoju z widokiem na morze to można pomarzyć. Mimo wszystko plaża była rzeczywiście blisko, basen to raczej sadzawka, pokoje jak na tureckie warunki dosc czesto sprzatane. Hotel w Didimie w każdym razie nienajgorszy. Podczas objazdówki może się trafić o wiele gorzej (robactwo się zdarzyło). Po drodze na posiłki najlepiej mieć Euro, w razie czego prawie zawsze mozna je wymienic na lokalna walute. Z wycieczek fakultatywnych odradzam efez - no chyba że jest sie pasjonatem ruin, a tak poza tym Troja to chyba najwieksze rozczarowanie.Aha, co do przejazdu to owszem podróż męcząca, ale da sie wytrzymac, postoje sa wystarczajaco czesto. No i ostatni dzień w Stambule to jedna wielka gonitwa, ale później w drodze powrotnej dzieki temu przesypia sie pół trasy:) No i trzeba pamietac zeby mieć ze sobą 10 dolców na wizę turecką. Życzę udanego pobytu. Jak macie jeszzce jakieś pytania - pytajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: Turcja Didim chce ktoś siępodzielić wrażeniam IP: *.lodz.mm.pl 01.09.04, 23:11 Ja 6.08.2004 roku wróciłam z objazdówki z Almaturem i przykro mi stwierdzić ale robaka ani jednego w hotelu nie spotkałam. Nie wiem gdzie chodziłaś na plażę bo koło naszego hotelu było czysto.Didim to bardzo fajna nadmorska miejscowość, z dużą ilością pubów i dyskotek( najlepsza to istotnie Meduza).Do Efezu warto pojechać jeśli się interesujesz choć troszkę historią. Osobiście jeśli jedziesz z Almaturem polecam objazdówkę z Kapadocją bo to przepiękna bajkowa kraina i szkoda by jej nie obejrzeć.Na miejscu w Didim goraco polecam -Jeeap safari- cudowna zabawa i zderzenie z prawdziwą Turcją.Pozdrawiam i chetnie odpowiem na inne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozia Re: Turcja Didim chce ktoś siępodzielić wrażeniam IP: *.Zabrze.Net.pl 05.09.04, 22:13 Na moim turnusie jeep safari juz nie organizowano bo na poprzednim zdarzył się na takiej wycieczce wypadek... Wierzę,że przygoda była fajna, no ale jednak okazała się nie dla wszystkich bezpieczna :( I błagam, nie oburzajcie się tak na te robaki, nikomu nie zyczę karalucha w walizce a wycieczki z Almaturem gorąco polecam bo jak za te pieniądze to jest naprawde super!A będąc w Didim do Meduzy trzeba wstapić, i niech was nie odstraszają te drogie bryki i ochrona w gangach przed wejsciem - impra the best!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka13 Re: Turcja Didim chce ktoś siępodzielić wrażeniam 05.09.04, 10:39 ja tez bylam w didimie z almaturu w tym roku i wrocilam bardzo zadowolona. musze powiedziec ze mi sie bardzo podobalo. z przykroscia stwierdzam, ze w zadnych z hoteli w ktorych mieszkalismy nie spotkalam robakow, a standard byl niezly. fakt meduza to jedna z najfajniejszych dyskotek. najlepiej jest jak maja wstep za darmo (nie da sie ruszyc). rzeczywiscie basen w hotelu byl bardzo maly,ale juz bez przesady, to nie byla zadna sadzawka. polecam wszystkim wyjazd w tamte okolice, bo naprawde warto. ja przywiozlam ze soba niezapomniane wrazenia. do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Turcja Didim chce ktoś siępodzielić wrażeniam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.04, 15:29 A napisz w jakim byłaś hotelu, jakie jest wyżywienie, czy w podróży nie ma problemów z uciążliwymi współpasażerami? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka13 o hotelu , jedzeniu i podrozy 06.09.04, 21:12 w sumie to jedzenie jest nawet dobre, da sie jakos przezyc. to zalezy na jaki wyjazd jedziesz? jesli jest to oboz mlodziezowy lub studencki, to macie 3 posilki dziennie. 2 ze szwedzkim stolem i 1 lunch. ogolnie jedzenie nie jest zle. daja duzo owocow, ale wszystkie posilki podaja na zimno i nie ma do nich picia ;(. co do podrozy to roznie bywa. my np jechalismy w obie strony z wczasowiczami , ktorzy byli w nieco podeszlym wieku. jesli chodz o hotel to spoko. 1 dzien klimy kosztuje ok 1 E , ale mozna wlaczyc sobie samemu (nie daja ci wtedy pilota).polecam wszystkim.trzymajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: o hotelu , jedzeniu i podrozy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.04, 12:02 Dzięki, jadę we wrześniu, nie na obóz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Forum TURCJA - HOTELE 06.09.04, 12:48 Proszę bywalców hotelu o zamieszczenie swoich opinii na forum hotelowym, gdyz nie mamy tam żadnych informacji o Didim Hotel. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943&sortuj=6 Odpowiedz Link Zgłoś