turhotel 07.09.04, 12:07 www.maksimgroup.com/kemalbay.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turhotel Re: Maksim Kemal Bay (5*) - Alanya 07.09.04, 12:10 Moim zdaniem hotel jest na prawdę niezły. Bardzo dobrze połozony - nad samym morzem, większość pokoi z widokiem na morze. Bardzo duży kompleks, trzy baseny, dobra kuchnia, bepiecznie, są warunki do pogrania w tenisa i koszykówkę. W maju bardzo dobra cena w porównaniu do standardu - ja płaciłem 2150zł/2tyg. To z plusów. Z minusów: dużo Rosjan, ale to chyba standard w Turcji. Obsługa hotelowa mi nie pasowała, ale w końcu to ma być 5*, więc może chcieli być tak "ę" i "ą". Kiepska plaża, chociaż to chyba też nic nowego w Turcji. Beznadziejne rezydentki GTI, jak wszędzie. Ja chętnie wybrałbym się tam jeszcze raz, pomimo minusów. Lewis Odpowiedz Link Zgłoś
sapinski Re: Maksim Kemal Bay (5*) - Alanya 01.10.04, 13:37 Jestem bardzo zawiedziony poziomem usług w tym hotelu. Byliśmy tam od 15.09 do 29.09.2004. Po przylocie okazało się, że nie ma dla nas miejsc ,bo jest 120% obłożenie i zakwaterowano nas na szczycie góry w pobiskim Green Hill Bay (bardzo odradzam - wszędzie daleko, wyjście na plażę, do restauracji itd. to istna wyprawa). Opiekunka z Pegas'a nic nie mogła załatwić pokoju w Kemal Bay (twierdziła że ona osobiście woli grenn Hill) więc sam załatwiałem pokój w hotelu za który zapłaciłem. Poza pokojami nigdzie nie działała klima. Jedzenie było chyba na absolutnie dopuszczalnym minimum dla 5 gwiazdkowego hotelu. Gdybym rok temu nie był w innym hotelu tej klasy w którym wszustko było naprawdę na 5-kę to może(!!!) by mi się spodobało. Zresztą kilka osób z naszego "turnusu",które wcześniej zasmakowały prawdziwego standardu 5 gwiazdek, również bardzo narzekało na ten hotel. A tak: śniadanie poza jajkami, pieczywem i paroma nie istotnymi szczegółami to wspomnienie kolacji i obiadu z dni poprzednich (masło okropnie śmierdziało, wędliny okropne), obiad - trochę lepiej, a jakieś świeże mięsko dopiero na kolację + remake mięska z dni poprzednich w postaci klopsików itp. Animacje były - jak wyżej. Tylko do części barowo-alkoholowej nie mam zastrzeżeń. Reasumując - nie polecam osobom, które już kiedyś były w all inclusive 5* Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Maksim Kemal Bay (5*) - Alanya 16.09.05, 20:41 autorka: joanna.durzynska@orion.wroc.pl Polecam wszystkim zwłaszcza jeżeli ktoś jedzie z małym dzieckiem. Bardzo dużo jedzenia, owoców, sałatek napojów -opcja all inclusive. Wieczorem kolacje na wysokim standardzie i obsługa kelnera. Jedzenie przygotowywane na powietrzu bezpośrednio dla gości. Miła obsługa hotelowa. Zabawy w czasie pobytu przy basenie. Niestety wadą jest to że koło 7 rano trzeba zajmować leżaki przy basenie kładąc ręczniki. Jak się przychodzi później to nie ma wolnych miejsc. Zaraz przy basenie jest plaża i morze. Trzeba też mieć swoje ręczniki na plaży choć w ofercie jest że są dostępne gratis. Waluta to koniecznie dolar, bo jak się weźmie euro to przelicznik jest 1dolar=1euro i kto ma euro ten traci. Pegas organizuje też wycieczki, ale są droższe nawet o kilkadziesiąt dolarów niż w propozycjach u miejscowych. W pokojach codzienne sprzątanie, a jak się na drobne to nawet płatki róż położą na łóżku. Klimatyzacja ręcznie sterowana i sejf 2 dolary/na dzień w pokojach. Oprócz tego codziennie dostarczana jest za darmo woda do lodówki w pokojach. Bardzo polecam jeszcze raz no i najważniejsze że nikt z nas czylia ja, mój mąż i 1,5 rocznie dziecko nie mieliśmy biegunki Odpowiedz Link Zgłoś