andzik.st1 09.02.15, 13:51 Wybieram się do tego hotelu w lipcu. Czy ktoś mógłby udzielić mi aktualnych informacji na temat hotelu? A może ktoś się tam wybiera z początkiem lipca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Simena Sun Club IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.15, 15:30 Bylam tam w tamtym roku na 2 tygodnie od 24czerwca. W tym roku również sie wybieram od 28czerwca. Co chcesz wiedzieć? Pytaj..p Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Simena Sun Club 17.02.15, 09:31 No to może ja się podepnę: - jak jedzienie, dobry wybór? - a owoce? - czytość w łazience? - lody w all? To tak na początek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andzik.st1 Re: Simena Sun Club 17.02.15, 09:55 Ogólne wiadomości o hotelu, bo w poszczególnych opisach się różnią np. sejf i minibar w pokoju czy są płatne. Jakie jedzenie czy trzeba skoro świt zajmować leżaki itp. Lecicie po raz drugi więc rozumiem że warto? To będzie nasz pierwszy pobyt w Turcji i jesteśmy "zieloni". Będziemy wdzięczni za każdą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_hashimoto Re: Simena Sun Club 17.02.15, 14:41 Jedzenie jest bardzo smaczne, doprawione, wybór i ilości ogromne. Restauracja w której serwowane są posiłki główne jest bardzo dużą więc nie ma problemu z wolnymi stolikami. Co wieczór jest organizowany inny kącik tematyczny i serwowane są kulinarne specjały. Np wieczór turecki, meksykański, włoski itp. Owoców jest bardzo dużo, jedyne czego nie ma to banany (akurat na to zwróciłam uwagę bo moje dziecko bardzo je lubi) natomiast jeżeli ktoś tak jak my nie potrafi bez nich żyć to są do kupienia w pobliskich sklepach. Nasza łazienka była bardzo czysta, nowoczesna, wszystko sprawne, bez grzybków ;) Lody na gałki w all są dostępne w barze na plaży oraz w barze przy basenie głównym. Kilka smaków ok 5-6. Do tego różne polewy i posypki. Oferują też całkiem niezłe gofry. Sej w pokoju bezpłatny, boy który nas wprowadza do pokoju wyjaśnia jak samemu ustawić swoje hasło. Mini bar w pokoju również jest bezpłatny. Uzupełnia go Pani sprzątająca. W opcji było piwo, woda mineralna, napój energetyzujący, 1 litrowe butelki pepsi i mirindy. Z Panią sprzątającą idzie się bez problemu dogadać (na migi bo kiepsko u nich z językami) żeby zamiast jakiegoś napoju zostawiała inny. Leżaków jest dużo zarówno na plaży jak i przy basenie. Nie lataliśmy nigdy o świcie bo nie było takiej potrzeby, zawsze znalazło się coś wolnego. No chyba że ktoś koniecznie musi dzień w dzień leżeć w tym samym miejscu to już inna sprawa ;) Miejsca w hotelu rzeczywiście bardzo szybko schodzą raz że naprawdę warto a dwa wezyr i sun fun mają ich niewiele. My lecimy 2 raz w to samo miejsce ponieważ byliśmy naprawdę bardzo zadowoleni! Nie znaleźliśmy innego hotelu "w zbliżonych pieniążkach" który oferował by tyle samo. Jeszcze co do czystości w pokojach. Kilkukrotnie widzieliśmy jak po czyjeś wyprowadzce malowali na nowo ściany, na podłodze w części gdzie stoją łóżka jest wykładzina dywanowa która w razie potrzeby jest prana. To czego nie podają w katalogach i mało jest na ten temat informacji to fakt, iż w morzu jest sporo dmuchanych atrakcji typu trampolina, poducha do skakania, ścianki wspinaczkowe, tory wyścigowe - super zabawa zarówno dla starszyzny jak i dzieciaków. Dla najmłodszych o godzinie 19 startuje mini disko a z nią mini park rozrywki. Trampoliny, karuzele, ciufcia na torach wielki dmuchany zamek z poduchami do skakania i ścianką do zjeżdżania (panie wpuszczające dzieci na ten zamek dzielą je ze względów bezpieczeństwa na grupy wiekowe tak aby np 10 latki nie skakały z 3 latkami). Dla większych dzieci były takie trampoliny z majtkami do wysokich podskoków. Mini golf ping pong. Bardzo fajne animacje! Gusta są różne jedne wieczorki były ciekawsze inne mniej ale animatorzy bardzo się starali aby miło i wesoło spędzić wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
andzik.st1 Re: Simena Sun Club 18.02.15, 08:34 Dziękuję za informacje, napisz jeszcze jak możesz ile trwał transfer z lotniska. (gdzieś czytałam, że nawet 3 godziny) i czy po wymeldowaniu do momentu opuszczenia hotelu można korzystać z ALL. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_hashimoto Re: Simena Sun Club 18.02.15, 10:24 Z lotniska do hotelu jechaliśmy ok 60 minut. Nikt inny nie jechał w tamtym kierunku więc na naszą trójkę dostaliśmy małego busika kierowcę i kobitkę z biura która nam wstępnie o wszystkim opowiedziała. W drugą stronę zbieraliśmy innych wczasowiczów z hoteli które mijaliśmy po drodze. Transfer trwał ok 2 godzin. Ale jest znośnie bo przejeżdża się przez całe miasto (Antalya) a później jedzie się drogą tuż przy morzu więc jest na czym oko zawiesić. Dla pocieszenia dodam, że znajomi którzy byli w tym samym czasie (lecieliśmy w obie strony tym samym samolotem) do Alanya jechali prawie 3 godziny a z powrotem ponad 4. Nie było problemu z korzystaniem z All po wymeldowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Simena Sun Club 24.02.15, 19:03 aga_hashimoto lecimy do tego hotelu 21.06-04.07 napisz proszę jeszcze coś o plaży i jakie mniej więcej temperatury są w drugiej połowie czerwca oraz coś o okolicy, czy jest coś poza hotelem, jakieś sklepy itp. w jakiej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_hashimoto Re: Simena Sun Club 26.02.15, 21:57 Temperatura - wysoka (lepiej nie obserwować termometru nad basenem i na molo bo można dostać zawrotów głowy) ale nie ma tragedii jest przyjemnie od morza wieje lekki wiaterek. Czuć ciepło ale nie ma duchoty. Pokoje są w większości zacienione, klima działa bez zarzutu. Plaża hmm nie wiem co dokładnie cię interesuje. Minusem jest to, że nie ma piasku - jest żwirek. Przy wejściu bo wody większe kamyki i szybko opadające dno. Woda w morzu bardzo czysta, ciepła ale pozwalająca się przyjemnie schłodzić. Plaża dość długa szeroka chyba na 6 lub 8 rzędów parasoli. Nie ma ścisku, można swobodnie wędrować z leżakiem za słońcem ;) Na plaży dostępne prysznice i przebieralnie. Toaleta przy basenie (kilka kroczków). Nie ma znaczenia w którym miejscu się zajmie leżak zawsze jest jakiś bar pod ręką. Jak nie na molo to na plaży albo tuż przy plaży jest cała alejka gastro gdzie nie trzeba się ubierać aby coś smacznego zjeść. Leżaki plastikowe, większość z regulacją oparcia, na leżakach ceratkowe materace. Przez cały dzień po plaży krąży Pan dbający o czystość. Alejki między leżakami wyłożone drewnianymi podestami. Kilka razy w ciągu dnia roznoszą zmrożone ręczniczki. Okolica - Po wyjściu z hotelu od razu w prawą stronę ciągnie się rząd sklepików z pamiątkami, ręcznikami, zabawkami, dmuchańcami do wody, kosmetykami apteka spożywczy punkt sprzedaży wycieczek (z którego korzystaliśmy i było ok) itp. Ale bez szału. Większy sklep typu market z ustalonymi cenami to Metro. Znajduje się już praktycznie na wylocie z miejscowości. ok 30 minut na nogach (mało ciekawa okolica) lub busikiem za grosze. Ewentualnie w Kemer z głównym punkcie przesiadkowym jest też METRO i chyba jak się nie mylę to Carrefour. A pro po busików. Ceny są ok, klima działa nie ma się po co rozglądać za taxówką - szkoda kasy. W większości busów nad kierowcą jest wywieszony cennik z możliwymi opcjami przejazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
komanczop5 Re: Simena Sun Club 05.03.15, 16:45 Lecimy do Simeny Sun 18 06 2015 .Leci ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
andzik.st1 Re: Simena Sun Club 17.02.15, 10:10 segregatorwpaski decyduj się szybko, bo już mało miejsc w tym hotelu zostało Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Simena Sun Club 17.02.15, 21:22 No już za późno, brak miejsc w 'moim' terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
andzik.st1 Re: Simena Sun Club 18.02.15, 08:32 :-( my rezerwowaliśmy z końcem ubiegłego roku, ale za kilka dni Wezyr już nie miał miejsc. Sun Fun jeszcze miała ale drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
komanczop5 Re: Simena Sun Club 05.03.15, 21:22 Lecimy do Simeny Sun 17 06 2015 .Leci ktoś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
bbiedrona1 Re: Simena Sun Club 17.05.15, 10:42 Witam ja lecę 24.06.2015 na dwa tygodnie sun club dziwi mnie tylko ten mini bar bezpłatny ale jeśli to prawda to super :) aga napisz mi jakie temperatury były rok temu w czerwcu pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu :) Magda z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
kaziaral Re: Simena Sun Club 17.05.15, 10:55 Temp w ubieglym roku w czerwcu wachaly sie miedzy 32-40 st.C temp. morza 26,27 st. Odpowiedz Link Zgłoś
muchospatatos Re: Simena Sun Club 17.05.15, 20:38 Magda....tez jestem z Poznania, bylem w Simenie Sun Club 6 lat temu wlasnie w drugiej polowie czerwca z synem...bylo super...mini bar uzupelniany byl w wode, napoje i piwo, temperatura byla okolo 35-40C..woda ciepla...jak masz pytania pytaj, jak masz ochote pogadac czy sie spotkac daj znac...Robert Odpowiedz Link Zgłoś
bbiedrona1 Re: Simena Sun Club 17.05.15, 20:56 tak tylko ja pomyliłam hotel i jadę sun club djerba :) ale myślę że też będzie bosko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Simena Sun Club IP: *.centertel.pl 19.06.15, 19:55 Witam tez lecimy w środę mam pytanie o sejf czy jest w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
komanczop5 Re: Simena Sun Club 14.07.15, 07:35 Super hotel,dobre jedzenie,miła obsługa.Byliśmy w czerwcu 2015.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś