Dodaj do ulubionych

Turcja dla nowicjuszy

10.02.15, 09:17
Witam,
Proszę o informację dla nowicjuszy, którzy pierwszy raz wybierają się do Turcji.
Rodzina 2 + (4l i 6l)
Czysty, zadbany hotel 4 lub 5 gwiazdek,
piaszczysta plaża z łagodnym wejściem do morza,
jaka miejscowość Incekum, Side, Lara, Belek, Kemer, Marmaris, Alanya, Antalaya?
Który hotel ( z animacjami dla dziecka) polecacie?
Transfer z lotniska do hotelu do max. 1 godziny.
Czy wziąć ze sobą leki na biegunkę (stoperan, nifuroksazyd)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.15, 09:48
      Godzinny transfer do hotelu to tylko Lara, Belek i Side. Kemer też spełnia to kryterium, ale tam są plaże żwirowo-kamieniste. Incekum, i Alanya odpadają - transfer prawie 2 godziny.

Jeżeli chodzi o konkretne hotele, to mogę polecić coś z oferty TUI, bo z nimi latam na wakacje.
      Bardzo dobry hotel z polską animacją i przy pięknej piaszczystej plaży to Club Grand Side, ewentualnie tańszy Sural Resort (w Side).
      Polecam też rewelacyjny hotel (dla dzieci bajka!) Paloma Club Sultan - to Turcja Egejska, gdzie nie ma zbyt dużo piaszczystych plaż, ale akurat ten hotel położony jest przy dwóch piaszczystych zatoczkach z łagodnym zejściem do wody. Hotel REWELACYJNY. Transfer z lotniska w Izmirze trwa ok 50 minut.
      Byłam z dziećmi w Turcji już kilka razy i nigdy nie potrzebowałam żadnych leków na biegunkę, bo nikt nie miał nigdy żadnych problemów żołądkowych (Turcja to nie Egipt:)).
    • sandra00 Re: Turcja dla nowicjuszy 10.02.15, 09:56
      Latamy z dzieckiem do Turcji co roku pierwszy raz miał roczek nigdy biegunka nie miała miejsca oczywiście leki możesz zabrać ale pewnie będą zbędne ( w Egipcie również były niepotrzebne ) .Z podanych miejscowości to Marmaris odradzam całkowicie , reszta najmniej polecam Kemer reszta ok . ale z transferem max godzinę raczej ciężko będzie , ładne plaże są w Side szczególnie szeroka piaszczysta w Side Tyterengol niestety hotel który mogłabym polecić a byłam dwa razy w tej chwili nie sprzedają polskie biura podróży , szeroka plaża z grubszym piaskiem jest w Alanyi tam polecam hotel Mukarnas naprawdę super dla małych dzieci dla większych dzieci osobno baseny i zjeżdżalnie wszystko w przepięknym ogrodzie , czysto pokoje w jednym budynku hotelowym , bardzo profesjonalnie prowadzony mini club w dzień mnóstwo zabaw i konkurencji wieczorem dyplomy dla najlepszych ponadto trampolina , karuzela ,ścianka dmuchana dla najmłodszych przepyszne jedzenie , w Alanya również polecam Utopia World ale w budynku hotelowym ( nie bungalow ) plaża trochę węższa ale ładnie zagospodarowana grubszy piasek , co do hotelu również rozrywka dla dzieci i dorosłych w każdym wieku aquapark , mniniclub itd , czystość na najwyższym poziomie , super smaczne jedzenie ( transfer ok 2h ) ponieważ to hotel na samym końcu Alanyi na wzgórzu widoki niesamowite , słyszałam że bardzo ładne plaże są w Incekum może ktoś się wypowie bo osobiście nie byłam . Turcję polecam szczególnie z dziećmi !
      • pitunia1 Re: Turcja dla nowicjuszy 10.02.15, 12:06
        Sandra, hotel który nie jest w sprzedaży w polskich BP to czy jest w ofercie niemieckich biur? Jeśli tak to czy możesz podać mi jego nazwę?
        Pozdrawiam
      • Gość: Ala Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.15, 12:47
        Najładniejsze piaszczyste plaże są w Belek, Side i Larze, a w rejonie Turcji Egejskiej w Sarigerme.
        Zdecydowanie nie polecam Alanyi - w ogóle, a tym bardziej na pierwszy wyjazd, bo może skutecznie obrzydzić ten piękny kraj. Alanya to zatłoczone blokowisko paskudnych w większości hoteli, do tego piaszczysta jest tylko plaża Kleopatry, też zatłoczona na maksa, na dodatek zejście do wody jest żwirowo- kamieniste. Ktoś już wcześniej pisał, że transfer tam też trwa bardzo długo, więc moim zdaniem żadnych zalet. Bardziej przyjazne jest Incekum (też długi transfer), ale z plażą jest różnie przy niektórych hotelach jest bardzo ładna, przy innych może być kiepska.
        Ładną, klimatyczną miejscowością z zabytkami starożytności jest Side, są tam też piaszczyste plaże i dobre hotele, więc jak najbardziej jest godne polecenia. Jeżeli komuś nie zależy na zwiedzaniu to może wybrać Belek, gdzie przeważnie są hotele o wysokim standardzie, ale wokół resortu raczej nic nie ma. Ale prawdę powiedziawszy te hotele położone na rozległych terenach w pięknych ogrodach zapewniają małym i dużym tyle atrakcji, że przez 2 tygodnie można nie wychodzić za bramę.
        Lara to miejsce z najbardziej luksusowymi 5* hotelami (transfer z lotniska 15-20 minut) przy przepięknej, piaszczystej i długiej plaży. Hotele są super. ale też w super cenie :).
        Byłam w Turcji już 9 razy (Riwiera Turecka i Turcja Egejska), ale do Alanyi już raczej nie pojadę, jest dużo ładniejszych turystycznych miejscowości np. na wybrzeżu Egejskim bardzo urokliwe jest Oludeniz, ale tam wybrzeże jest pełne pięknych małych zatoczek, niewielkie piaszczyste plaże są tylko miejscami. Ładna plaża jest np. w Icmeler.
        Podsumowując na pierwszy wyjazd to najlepiej Side lub Belek na Riwierze, a Sarigeme np. hotel Iberotel Sarigerme Park
        • Gość: Ala Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.15, 13:10
          miało być
          a Sarigeme w Turcji Egejskiej np. hotel Iberotel Sarigerme Park
    • Gość: heniu Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.capgemini.de 10.02.15, 10:03
      Witaj,

Jesli chcesz blisko maks 1 godzina dojadzu to Alanya Incekum odpadaja, Marmaris to turcja Egejska.
      W Lara masz bardzo duzo hoteil 5 * z wysokiej polki, napewno godne polecenia sa hotele z sieci Delphin, Titanic, lub tez siec Royal.

Ceny w Lara sa wysokie ale transfer trwa 15 minut. Na pewno Side super miejscowosc tylko hotele nigdy nie sa w centrum miasta czesto pare dobrych km .

W Side Turquoise bardzo fajny hotel.

W kazdym resorcie sa animacje dla dzieci tylko lepsze lub gorsze czasami nie ma polskiego jezyka tutaj najlepiej spawrdzic w buirze podrozy.

Turcja to nie Egipt i raczej nie ma takich problemow z biegunka lepiej niz stoperan jak sie bardzo o to martwisz przed podroze mozna brac takie preparaty typu Floridral czy acidolac.

Turcja to piekny kraj, fajni ludzie i pycha jedzenia zycze udanych wakacji.

• kajaw1 Re: Turcja dla nowicjuszy 10.02.15, 14:42
      Piaszczysta plaża do tylko rejon Side. My całą rodziną wybieramy się jak co roku na Riwierę Turecką, w tym roku po raz drugi do tego samego hotelu, w którym byliśmy w roku ubiegłym - Lonicera World. Jest to wielki obiekt, piaszczysta prywatna plaża, od razu przy niej hotel, dla dzieci animacje w języku polskim (biura Rainbow), mini zoo, zjeżdżalnie, zadaszone place zabaw i odpłatna część z karuzelami, samochodzikami itp. Bardzo duży wybór jedzenia, owoców, ciast, lodów itp praktycznie przez całą dobę. obok hotelu duże pasaże handlowe, które tętnią życiem dopiero po zmroku. Hotel pomimo ilości ludzi spokojny, w nocy cisza. Cena bardzo dobra do jakości. Jest tylko jeden minus około 1,5 godzinny transfer z lotniska, ale i tak polecam.
      • fasol-inka Re: Turcja dla nowicjuszy 10.02.15, 15:32
        i to jest rejon Side? chyba bliżej mu do Alanyi...

piękne piaszczyste plaże są w Larze pod Antalyą, transfer max 20 minut
        • Gość: Greg Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.15, 19:13
          Dokładnie Lonicera World jest w miejscowości Avsallar to rejon Alanyi, leży od niej ok. 20 km, od lotniska w Antalyi ponad 100 km, transfer trwa dobrze ponad 1,5 h. To jeszcze ponad 40 km za Side.
    • Gość: Aga Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.15, 19:58
      Mogę polecić najlepszy hotel, w jakim do tej pory byłam. To Club Grand Side, przy pięknej piaszczystej plaży (wejście do wody też piaszczyste, bez żwiru czy kamieni). Hotel przyjazny rodzinie z przepysznym jedzeniem w ilościach nie do przejedzenia (część produktów spożywczych z własnego gospodarstwa ekologicznego), wszystko świeże, pachnące. Piękne otoczenie z bujną zielenią i super aquaparkiem (w naturalnym kamieniu), dla dzieci raj, przemiła obsługa. Wieczorem przedstawienia (na dobrym, a często bardzo profesjonalnym poziomie np. występ cyrku chińskiego) w ogromnym amfiteatrze.
      W hotelu większość gości to Niemcy, ale stanowi to żadnego problemu. Chcemy jeszcze tam wrócić.
    • stokro-tkaaa Re: Turcja dla nowicjuszy 11.02.15, 13:55
      Witam,
      Ja również jestem nowicjuszem jeśli chodzi o wakacje w Turcji - w tym roku wybieram się tam na wakacyjne wojaże, chociaż nie wybrałam jeszcze docelowej miejscowości. Podpinam się więc do wątku i zadam takie oto pytanie: które z wycieczek fakultatywnych po Turcji polecacie? Od razu napisze, że należę do osób lubiących ruch, więc siedzenie całymi dniami na plaży nie będzie mnie do końca cieszyć :) Liczę na pomoc.
      • Gość: Monika Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.15, 14:30
        Zależy gdzie będziesz w Turcji czy na Riwierze, czy na wybrzeżu Egejskim, bo w tych rejonach są różne wycieczki.
        Propozycji wycieczek jest mnóstwo, byłam w Turcji 8 razy i zawsze jadę przynajmniej na 2 wycieczki i jeszcze wszystkiego nie widziałam. Turcja to duży kraj.
        Są oczywiście wycieczki obowiązkowe jak Kapadocja (2 dni) na Riwierze czy Efez (Turcja Egejska). Na Riwierze ciekawa jest też wycieczka do Demre i Kekovy - Likia i likijskie grobowce skalne, z bardziej rekreacyjnych rafting i piękny Zielony Kanion, jest też lotnicza wycieczka do Stambułu (1 lub 2-dniowa) - to takie najbardziej popularne.
        Jest jeszcze Pamukkale, ale tam bliżej jest z Turcji Egejskiej, tutaj (oprócz Efezu) jest np. rejs po rzece Dalyan, rejs na wyspę Kos czy wycieczka do delfinarium.
        Z okolic Kusadasi jest też wycieczka do Izmiru, na wyspę Samos czy wycieczka Piene-Milet-Didim (zabytki starożytności).
        Tak jak pisałam wcześniej na początek obowiązkowa jest Kapadocja z Riwiery i Efez W Turcji Egejskiej
        • Gość: michal Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.capgemini.de 11.02.15, 14:50
          Tylko wez pod uwage ze z malymi dziecmi moim zdaniem cappadocia odpada ewentualnie pommukale express jedno dniowy ale dzieci sie szybka nudza tak samo rejsy statkami to jest czesto wyczieczka na calutki dzien.

• sandra00 Re: Turcja dla nowicjuszy 11.02.15, 15:14
            Z małymi dziećmi to napewno aquarium Antalya , delfinarium Alanya dużo lepsze niż w Antalyi ponadto rejs po rzecze Manavgat ewentualnie , natomiast reszta odpada oczywiście znam maluchy które były na Pammukale , ale nie wiem co to za przyjemność tyle godzin w autokarze , w upale .
          • Gość: Aneta Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.15, 20:16
            michal napisał(a):

> Tylko wez pod uwage ze z malymi dziecmi moim zdaniem cappadocia odpada..

A ci ty z tymi dziećmi??? stokro-tkaaa słowem nie wspomina o dzieciach
            • sandra00 Re: Turcja dla nowicjuszy 12.02.15, 09:13
              Jeżeli chodzi o hotel o który pytałaś to w tej chwili nie ma go w ofercie biur ! Natomiast był w tej samej dzielnicy co Nashira i Otinum przy deptaku . Moim zdaniem to super położenie bo wieczorem można pospacerować , blisko do starego Side można dojechać dolmuszem !
            • stokro-tkaaa Re: Turcja dla nowicjuszy 13.02.15, 13:01
              Witam ponownie, dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Jadę bez dzieci, więc postaram się skorzystać z jak największej ilości tamtejszych atrakcji :) a że tak zapytam - te wycieczki fakultatywne są do zarezerwowania na miejscu, czy dotyczą one tylko jakiejś konkretnej oferty wycieczkowej z naszych biur podróży? A jeśli są dostępne na miejscu to gdzie można je kupić?
              • sandra00 Re: Turcja dla nowicjuszy 13.02.15, 13:42
                Wycieczki kupisz wszędzie - na miejscu z biura z którego jedziesz jak również w różnego typu biurach na miejscu , sprawdź jednak dobrze oferty bo nie zawsze taniej znaczy lepiej !
                • stokro-tkaaa Re: Turcja dla nowicjuszy 25.02.15, 08:41
                  A możecie mi jeszcze powiedzieć jakie ceny wycieczek fakultatywnych w Turcji? Rozumiem, że ile lokalnych biur tyle też cen, ale może polecacie jakieś konkretne biuro podróży? Najbardziej interesuje mnie wyjazd do Stambułu - kto organizuje? Czy jak jechaliście na wakacje do Turcji to już stąd na miejscu rezerwowaliście takie wycieczki fakultatywne w tych lokalnych biurach, czy dopiero jak byliście już w Turcji?
                  • sandra00 Re: Turcja dla nowicjuszy 25.02.15, 08:53
                    Ja raczej korzystam z biur z których wykupiłam wczasy , ponieważ po tylu pobytach w Turcji i wycieczkach , do miejscowych nie bardzo mam zaufanie szczególnie jak podliczy się naprawdę cenę wycieczki i wszystkich kosztów ( ukrytych ) w biurach miejscowych wtedy róźnica wychodzi tak mała że już nie ryzykuję . Natomiast co do wycieczki do Stambułu chciałam jechać już wiele razy ale nigdy ( pewnie z powodu kosztów ) nie uzbierała się wystarczająca liczba chętnych .
                  • Gość: Ewa Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.15, 10:31
                    Ja byłam na wycieczce lotniczej do Stambułu (jednodniowej) z TUI, kosztowała ok. 120e, więc tania nie była, ale najdroższy jest przelot samolotem (lepszy niż czarter, którym lecieliśmy do Turcji:)), w cenę wliczony jest posiłek na pokładzie, wylot rano powrót wieczorem - z Antalyi lecie się ok. godziny. W Stambule ogląda się podstawowe zabytki (Błękitny Meczet, Hagia Sophia, Pałac Topkapi), jest też rejs statkiem po cieśninie Bosfor, po południu wizyta na największym bazarze w Turcji, obiad i kolacja. Wiem że wycieczki lotnicze do Stambułu organizowane są też z Turcji Egejskiej (Bodrum, Marmaris)
                    • ciamcia80 Re: Turcja dla nowicjuszy 03.05.15, 19:45
                      Ceny wycieczek fakultatywnych w tych lokalnych biurach faktycznie jest niższa niż ta w biurach podróży. Znajoma bardzo sobie chwali ostatnie wakacje w Turcji i korzystanie właśnie z takich wycieczek miejscowych. Pewnie kojarzycie biuro podróży Metintour - to właśnie z tego biura ona jechała i bardzo miło wspomina urlop tak pod kątem atrakcji, które na nią czekały jak i pod kątem organizacyjnym.
                  • domgusinski Re: Turcja dla nowicjuszy 08.04.15, 21:29
                    Witam, osobiście nigdy nie ufałem takim lokalnym biurom podróży i jakoś wolałem mieć wszystko załatwione u nas w Polsce, ale znajomi korzystali i byli bardzo zadowoleni. Wiem, że polskie biuro podróży w Alanyi organizuje tanie i dobre wycieczki fakultatywne więc może warto się rozglądnąć za takimi? :)
      • krab7 Re: Turcja dla nowicjuszy 03.03.15, 17:56
        Ja mogę polecić rafting - super sprawa. Przyda się aparat foto w wodoszczelnej obudowie.
        • domgusinski Re: Turcja dla nowicjuszy 02.06.15, 08:38
          Aparat wodoszczelny do raftingu w Turcji z pewnością się przyda, ale nie tylko to tej aktywności tam. Wydatek rzędu 300 zł, a wspomnienia niezapomniane.
    • sandra00 Re: Turcja dla nowicjuszy 25.02.15, 08:57
      Zapomniałam jeszcze że nawet jeżeli kupisz wycieczkę na miejscu w biurze X , porównując oferty innych biur lokalnych np.Y,Z finał jest taki że oni to wszystko zbierają do jednego autobusu , słyszałam że w zeszłym sezonie zdarzało się np.że autobus nie podjechał po wycieczkę w drodze powrotnej i zostali bez transportu , natomiast z biur w których wykupiłaś wczasy takie rzeczy nie mają miejsca , zaraz odezwą się głosy że po co przepłacać itd. ale wiesz mi byłam już na tylu wycieczkach że warto przepłacać .
      • Gość: gosc Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.capgemini.de 25.02.15, 10:39
        Ja mam inne zdanie zawsze placilem w lokalnych biurach nigdy nie bylo problemu a bylo sporo taniej, najlepiej na miesjcu sie popytac i nie brac pierwszej lepszej oferty.
    • anulka_dab Re: Turcja dla nowicjuszy 10.04.15, 06:27
      Polecam zdecydowanie liczne hotele w Larze jest to dzielnica Antalyi transfer z lotniska ok.30 min.Hotele zwykle 5* duze,plaza piaszczysta no i blisko do pieknej Antalyi mozna jechac miejskimi autobusami za 1,75 TRY czyli ok.2,50zll od osoby w jedna strone
    • Gość: gośćgośćgość Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.15, 18:31
      Polecam hotel Kosdere
      Hotel bardzo fajny, pokoje zadbane
      Sam hotel składa sie z dwóch części - oddzielonych uliczką (rucha samochodowy tam żaden)
      Zresztą jak dzieciaki biegały między jedną częścią (przy plaży) a drugą (baseny) to tam jest tyle ochrony hotelowej, że nawet jak jakiś motor był w zasięgu wzroku, to pomagała ochrona przechodzić na druga stronę.
      częśc plażowa - to chyba trzy budynki hotelowe (4-5 pietrowe). W najwyższym jest winda (także można się starać tam jak rodzina z dzieckiem a dziecko wózkowe) jest bar przed wejściem na plażę, w ciągu dnia można też zjeść świeżego placka gozemle. Napoje gorące, zimne - alkoholowe i bezalkoholowe
      W jednymz budynkow jest też stołówka - także na posiłki nie trzeba chodzić z części jednej do drugiej, idzie się atm gdzie bliżej ;)
      Sama plaża mała - ale nie ma problemu z wolnym leżakiem, czy miejscem dla zabaw dla dziecki
      Jest to zatoczka- więc woda spokojna
      Łagodne zejście do morza, drobnych kamyczków sporo ale nie potrzeba butów do wody
      Na miejscu jest też możliwość zakupienia różych atrakcji wodnych- skutery, banany, czy inne
      Przy wejściu/wyjściu są prysznice duże i małe do opłukania stóp
      Tuż przy samym wejściu na plazę jest też dystrybutor z wodą i słynnymi słodkimi "sokami"

W drugiej częsci hotelowej- basenowej
      Są też budynki hotelowe, jest recepcja, restauracja, bar
      i tak w budynku recepcji
      jest zejście do podziemnego przejścia do jednego z budynków części plażowej
      jest tam basen kryty, mini siłownia, łaźnia, masaże, lekarz

W pzoostałej części basenowej
      Dwa baseny - jeden o jednej gł na całości z małym wydzielonym brodzikiem, drugi z głębszą i płytszą częścią + wydzielony brodzik
      Leżaków zwsze dość, jak brakowało czy leżaka ( na basenie tuż przy restauracji nie są wszystkie rozkładane) czy materaca, to wystarczyło poprosić kogoś z obsługi, zaraz służył pomocą
      Przy tym basenie jest też bar- ale czynny tylko w porze obiadowej
      Ale zaraz kilka kroków jest kolejny bar
      Napoje i ciepłe i zimne, i alko i bezalko
      w ciągu dnia przekąski - hamburgery robione na życzenie, prócz tego pide, lahmacun , warzywa i inne dodtaki
      praktycznie jedzenie jest non stop
      po sniadaniu jest późne śniadanie, ok 12 obiad, po obiedzie ok 14-14.30 już wyjeżdżają przekąski o 17 ciasta, ciasteczka a kolacja już o 19

Animacje
      Dla dzieci każdego dnia od rana
      W ciągu dnia zabawy, gry
      Gry np rzutki, frisby (czy jak się to tam pisze ;) ) są punktowane
      wieczorem każdy zwycięzca zostaje nagrodzony okolicznościowym dyplomem + specjalny drink )dla dorosłych z alko) bo dorośli również są nagradzani
      Nagrody są wręczane podczas wieczornych animacji
      wpierw są dla dzieci - konkursy, zabawy, tańce + wręczanie nagród
      jak ktoś ma urodziny (zgłasza się na recepcji) dostaje od hotelu tort a podczas animacji jest to głośno mówione no i "sto lat" odśpiewane
      Po animacjach dla dzieci zaczynają się animacje dla dorosłych
      tutaj też i konkursy i zabawy, ale też można zagrać w bingo ( nagrody) i pokazy galanterii skórzanej
      wszystko się kończy ok 23
      O 24 otweirana jest dyskoteka ( budynek w części plażowej)
      Disco otwarte do 2 w nocy, obowiązuje tam opcja AI

W sumie
      Świetny hotel
      całościowo
      za animacje, obsługę, kuchnię - było smacznie, bardzo!!!
      Plaża fajna, spokojne miejsce i bezpieczne dla dzieci

Ogólnie bardzo bezpiecznie i spokojnie - a to wązne dla rodzin z dziećmi
      Wokół też wszystko w zasięgu ręki - sklepy, bazary, apteki, restauracje wszystko co trzeba
      Ciut dalej to warto wsiąść w dolmusze i wszędzie się dojedzie
      zresztą wszystko tak blisko, ze w sam raz na wieczorny spacer

• miki-2015 Re: Turcja dla nowicjuszy 13.04.15, 11:33
      Wpisz swoją odpowiedź
      No z tym 1 godz. transferem to loteria bo nawet do hoteli oddalonych o 30 km od lotniska potrafią jechać 1,5 godziny:(( tu bym już przymknęła oko i bardziej nastawiła się na hotel jak fajny to nawet te 2 godziny można przeboleć, do hoteli położonych nad morzem Egejskim transfer jest bardziej urozmaicony bo czasami trzeba się przesiadać do mniejszych dolmuszy bo duże autokary nie wyrabiają na" serpentynach". Ja byłam sama w zeszłym roku z dwójką dzieci (5 i 11) wybrałam hotel właśnie nie przy plaży aby mieć dzieciaki na oku plan miałam taki ja na leżaku a dzieci w basenie i... tak było , na miesiąc przed wyjazdem faszerowałam siebie i dzieci probiotykami i na miejscu też braliśmy (profilaktycznie) ale stoperan, nifurksazyd też miałam starszy syn dostał anginy z wys. gorączką i zaliczyliśmy wizytę lekarza, który przejechał do hotelu a do pokoju nawet w ciągu 30 min od telefonu, leciałam z Rainbow Tours do Titan Select , w tym roku tez lecę ale już do Titana nie da rady bo nie mają pokoi rodzinnych a w tym roku już cała familia do Mukarnasa. Ten jest przy plaży wprawdzie kamienistej ale damy radę :)) Na animacjach dla dzieci mi nie zależy w Titanie też były ale moje dzieci nie chciały tam chodzić pomimo, że były polskie animatorki to jest dwa razy dziennie po 2 godziny tylko wieczorem mini disco :)) zaliczaliśmy, dzieciaki w brodziku fajnie się bawiły. Ja jadąc sama nabrałam mnóstwo leków nawet antybiotyk he he ale się nie przydał musiałam kupić tam inny, w aptece za receptę zapłaciłam 3 EURO. Opinie, że w pokojach się tylko śpi są przereklamowane jadąc z dziećmi musisz wziąć pod uwagę że możesz spędzić urlop w pokoju ba akurat jakaś choroba kogoś dopadnie.
      • Gość: Ga Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.15, 21:27
        Byłam 6 km od Side (Cumkoy) plaża piękna, transfer 55 min. Bardzo polecam. 2x byłam na wybrzeżu Egejskim, plaży nie polecam-wycieczki tak. Jak masz leki w walizce to nie będą potrzebne. Jest początek maja, woda w Side( morzu) jest ciepła, dzieci przedszkolne więc można jechać..Ceny w last minet , All bardzo atrakcyjne.Pakuj walizki i ciesz się urlopem.Jak dziecko pójdzie do szkoły to tylko wakacje - inne ceny -dużo wyższe. Pozdrawiam. miłego last minet urlopu.
        • Gość: Zoja Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.15, 18:29
          Dla rodzin z dziećmi zdecydowanie polecam Club Grand Side . Piekna piaszczysta plaża , dobre jedzenie i wiele atrakcji dla maluszków.
    • Gość: Jaro GD Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.gdansk.vectranet.pl 29.07.15, 21:07
      Byłem w Galleri Resort z 2 dzieci. Było SUPER !!! Drogo ale nie znajdziesz tam niczego na minus !!! priv : jjpawlo@wp.pl
    • Gość: Śruba Re: Turcja dla nowicjuszy IP: 5.62.1.* 13.11.15, 21:57
      Turcja jest piękna i tańsza! Zamiast do Włoch wybraliśmy Turcję, spędziliśmy cudowny tydzień w Alanya, zwiedziliśmy okolice, na pewno jeszcze tu wrócimy! Nie zgodzę się z przedmówcą, że polskie biura podróży są niepewne. Skorzystaliśmy z dwóch tanich wycieczek z biura Metin Tour i nam to odpowiadało, ale każdy ma inne gusta i preferencje. Co dla nas było czymś fajnym dla kogoś może być kiepską namiastką atrakcji. Ale nie każdego stać na najdroższe imprezy
    • Gość: Ada Re: Turcja dla nowicjuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.15, 13:03
      To nie tablica ogłoszeniowa, tylko forum turystyczne, reklamuj swoje biuro gdzie indziej
    • Gość: Arek Rewelacyjny kraj na urlop dla idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.15, 22:55
      Zjeżdżalnie, plaże, hotele,
      a zarobione pieniądze kupują broń dla terrorystów i mordują Europejczyków.
      A durne polactwo będzie się podniecać hotelami....

A jaki jest stosunek tubylców do Europejczyków i terroru pokazuje to:
      www.sport.pl/pilka/1,64946,19204488,skandaliczne-zachowanie-tureckich-kibicow-wideo.html#BoxSportCz
      • Gość: Arek Re: Rewelacyjny kraj na urlop dla idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.15, 00:40
        I proszę mi tu nie wyjeżdżać z tekstami, że prawdziwi Turcy to misiaczki-przyjemniaczki

Kibole są prawdziwym obrazem danej nacji, jej większości (sumieniem tejże). ONI są szczerzy, nie kryją się ze swymi poglądami. Ich nie obchodzą reguły savoir vivre, zasady poprawności politycznej. Mimo odganiania przez mainstreemowe media tej myśli, mają poparcie milczącej, konformistycznej większości.
        • Gość: Ada Re: Rewelacyjny kraj na urlop dla idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.15, 07:34
          Arek napisał(a):

>
          >...
          > Kibole są prawdziwym obrazem danej nacji, jej większości (sumieniem tejże).

Nie wypisuj bredni, chyba, że uważasz, że Polscy kibole to prawdziwy obraz Polaków.
          To oczywiście nonsens - kibole to patologia i margines, ale widać, że ty się z nimi identyfikujesz, cóż każdy ma autorytety na jakie zasługuje.

• Gość: Arek Re: Rewelacyjny kraj na urlop dla idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 00:48
            Fakty:
            1. Głównym wrogiem Europy a przyjacielem Państwa Islamskiego jest Turcja, wściekła na UE, że jej nie przyjęto
            2. Wspiera terrorystów od dawna a przy okazji likwiduje Kurdów, których się boi i nienawidzi.
            3. Wysyła imigrantów tysiącami do Europy, płacąc im za przemyt
            4. Spędzając urlop w Turcji finansuje się terroryzm
            • werkaem Re: Rewelacyjny kraj na urlop dla idiotów 19.11.15, 07:22
              Czyli z twoich wypocin wynika, że Turcja jest bardzo bezpiecznym miejscem na urlop, bo jest przyjacielem państwa islamskiego, a przyjaciół się przecież nie atakuje.
              Może jeszcze jakieś "mądrości" z tego cyklu??
              • Gość: Arek Re: Rewelacyjny kraj na urlop dla idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.15, 00:20
                To nie są wypociny, to są fakty, same fakty...

Turcja jest krajem bezpiecznym dla turystów, bo po co mieliby mordować ludzi, którzy płacąc za urlop finansują terroryzm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka