Dodaj do ulubionych

BELLA ROSA Hotel w Turcji

IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.09.04, 21:41
W Alanii, czy ktoś zna ten hotel? Jedziemy z Triadą 29 wrzesnia i ciekawa
jestem tego hotelu. Opis W ofercie Triady nie zbyt mi się podobał, ale już
innego hotelu nie mogliśmy dostać na ten termin.
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: BELLA ROSA Hotel w Turcji IP: *.proxy.lucent.com 19.09.04, 23:56
      najprościej zajrzeć na forum turcja-hotele.
      troszke samoinicjatywy koleżanko turystko ;-)
      • Gość: anka Re: BELLA ROSA Hotel w Turcji IP: *.tpnets.com 20.09.04, 13:26
        Już zajrzałam kolego.
    • Gość: Gosia Re: BELLA ROSA Hotel w Turcji IP: 57.67.16.* 24.09.04, 11:46
      Hotel znajduje się jakieś 300m od plaży. Nam lokalizacja jak najbardziej
      odpowiadała, gdyż hotele bliżej plaży (np. Melani) były w sąsiedztwie lokali, w
      których życie rozpoczynało się o 21 (oczywiście na świeżym powietrzu).
      Właściciele "przekrzykiwali się" grając różną muzykę a Melani jest tuż przy tej
      uliczce... Nawet ma swój własny lokal, do którego przychodzą też ludzie z
      zewnątrz. Nie wiem czego oczekujesz, może taki styl spędzania wakacji by ci
      odpowiadał, lecz nam nie, więc lokalizacja Bella Rosa była dla nas idealna. Do
      morza 5-10 minut (a po drodze Melani i cała sieć handlarzy, lokali itp). Dużym
      plusem hotelu były pokoje: sypialnia z dużym łożem plus pokój dzienny z aneksem
      kuchennym, TV, balkonem (widok niestety nieciekawy). Klimatyzacja sterowana
      indywidualnie, co pozwala na szybkie schłodzenie pokoju. Niestety wyłączała się
      po opuszczeniu pokoju. Obługa dziwna... Pokojówki potrafiły wejść do pokoju w
      godzinach, w których teoretycznie nie powinno być nikogo z nas (12-15:00) a my
      przypadkiem byliśmy. Bez pukania otworzyły drzwi, weszły roześmiane, potem
      zaskoczenie naszym widokiem i zawrócenie w drzwiach z hasłem "Kontrolle". I na
      pewno nie chodziło o sprzątanie, bo sprzątnięte było od rana. Nie wiem o co
      pannom chodziło - podobno szukały żywności zakupionej poza hotelem, ale to były
      tylko domysły grupy Polaków. Zresztą codziennie zostawiany bakszysz na poduszce
      raz na zawsze zakończył zabieranie naszych prywatnych artykułów spożywczych
      zakupionych poza hotelem przez obsługę. Sytuacja z pokojówkami miała w naszym
      pokoju miejsce dwa razy, tyle że za drugim razem był to facet (a ja akurat
      byłam po kąpieli, prawie nago bo tylko w ręczniku a gość nawet nie zapukał...)
      Dzień przed naszym przyjazdem okradziono kilku Polaków, więc lepiej wykupić
      sejf. Tam na pewno nie zaglądają - sprawdziliśmy to metodą "włosa w
      drzwiczkach". Jedzenie takie sobie, choć podobno tak jest w całej Turcji.
      Szwedzki stół, dużo dziwnych sałatek, które mi osobiście nie smakowały. Brudne
      i pogniecione obrusy na stołach więc czuliśmy się jak w chlewiku, lecz z
      naszych obserwacji wynika, że w lokalach jest podobnie. Jest mi ciężko
      cokolwiek Ci doradzić, bo nie wiem jakie są Twoje oczekiwania i jak bardzo
      jesteś wymagająca. Dla nas generalnie było OK, choć jedzenie mogłoby być
      lepsze. Na przyszłość weźmiemy 4*. Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie
      pomogę.
      • Gość: anka Re: BELLA ROSA Hotel w Turcji IP: *.toya.net.pl 24.09.04, 17:48
        Dzięki za odpowiedź!!! Generalnie jestem troche rozczarowana; czytałam opis na
        forum Turcja-HOtele i tam opis wyglądał troszeczke bardziej optymistycznie. No
        ale może to ktoś z biura Trida, z którym jedziemy.Najbardziej obawaim się tych
        kontroli obsługi - jeżeli jest aneks kuchenny to fajnie byłoby coś samemu np
        kanapki zrobić (a mój mąż dużo je), a nie płacić w knajpach.
        Jak możesz to napisz czego unikać z jedzenia i co to jest bakszysz (waluta?)A z
        jakim biurem byliście? Sejf jest drogi? Czy to prawda że z hotelu do centrum
        Alanyi jedzie się 10 minut dolomuszem, a na piechotke plażą jest 20 minut?
        Dzięki za odpowiedź
        • Gość: Ana Re: BELLA ROSA -są tam kradzieże IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.09.04, 01:12
          Byłam w sierpniu w Turcji. Po objazdówce byliśmy w róznych hatelach. Jak nas
          zabierali to ludzie dzielili się wrażeniami. W tym hotelu. potewierdz się,
          pokojówki kradną. Ludziem zgineło, od 100 euro, 10 dolarów. milionów. Dopiero
          pekło po 100 uuro, bo zrobili aferę, wtedy inni też się przyznali, że im też
          goinęło. Torby przetrząsane do tego stopnia, że rzeczy były wymieszane i
          powkładane nie do tej torby z której były wyjete. (była dziewczyna z
          chłopakiem , i jej rzeczy znalazły się w jego torbie). Sejf jest dość drogi.
          Lepiej wszystko nisić ze sobą.
          Pozdrawiam
        • Gość: Gosia Re: BELLA ROSA Hotel w Turcji IP: 57.67.16.* 27.09.04, 10:25
          Byłam z Triadą. Bakszysz to tzw napiwek, a walutą są liry tureckie. 1 USD to
          około 1.450.000 lirów. Myślę, że przetrzymywanie niewielkich ilości jedzenia w
          pokoju nie powinno stanowić żadnego problemu, nam na przykład nie zginęło nic,
          a mieliśmy owoce, orzeszki, napoje, czasami pieczywo (plus codzienne napiwki na
          poduszce dla obsługi...). Rzeczywiście, do centrum jest 10 minut dolmuszem, z
          tym że dolmusz zatrzymuje się czasami nawet co 100 metrów, gdyż "zbiera" ludzi
          z ulicy a nie z przystanków. Gdy kierowca widzi turystów idących w kierunku
          jego jazdy to po prostu zwalnia, trąbi i ich zabiera, dlatego podróż może się
          przedłużać. Piechotą niestety nie szłam więc nie wiem ile to może trwać, ale
          jak na moje oko to może być do centrum około 2 km. Sejf kosztował 14 EUR za
          tydzień, choć wywieszka w recepcji mówi o większej kwocie (20 lub 30 EUR, nie
          pamiętam). Moim zdaniem każdy turysta ma inne oczekiwania co do standardu
          hotelu i całego wyjazdu dlatego na Twoim miejscu nie przykładałabym zbyt dużej
          wagi do opisów na forum. Przed wyjazdem również naczytałam się różnych opinii
          na temat Triady, hoteli i samej Turcji i przyznam się, że byłam bliska
          rezygnacji z wyjazdu. Teraz wiem, że byłoby to dużym błędem, bo przekonałam się
          na własnej skórze, że nie taki diabeł straszny. Baw się dobrze!
    • Gość: anka Re: BELLA ROSA Hotel w Turcji IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 28.09.04, 19:06
      Niespodzianka - przed chwilą dostałąm telefon z Triady i niestety nie mamy
      pokoju w Bella Rose tylko OBa Asa. Szlag mnie trafił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka