Dodaj do ulubionych

Majówka 2017

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.17, 09:18
Za chwilę długi weekend majowy i wszystko wskazuje na to, że wielu z nas wybiera się do Turcji, bo ostatnie miejsca w samolotach zostały. Jak Wasze nastroje związane z bezpieczeństwem w tureckich kurortach. Dajcie znać gdzie sie wybieracie. My jedziemy do Marmaris 1-15 maja.
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Majówka 2017 10.03.17, 22:45
      zimna woda, średnia pogoda, szkoda marnować 2 tygodnie....

Gość portalu: Anka napisał(a):

> Za chwilę długi weekend majowy i wszystko wskazuje na to, że wielu z nas wybier
      > a się do Turcji, bo ostatnie miejsca w samolotach zostały. Jak Wasze nastroje z
      > wiązane z bezpieczeństwem w tureckich kurortach. Dajcie znać gdzie sie wybierac
      > ie. My jedziemy do Marmaris 1-15 maja.
      • Gość: Anka Re: Majówka 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.17, 08:58
        Po raz trzeci wyjeżdżam w tym terminie, dwa lata temu wyjeżdżałam końcem kwietnia i pogoda była super do 30 stopni, nawet jak zdarzyły sie z dwa razy przelotne deszcze to było super. Wszystko działa a ludzi mniej, choć w hotelu nie czuło się że to nie jest szczyt sezonu. Temperatura wody morza ok. 20 stopni więc żadna tragedia, tyle co na pływalni. Najlepszy czas na zwiedzanie, wszystko pięknie kwitnie, jest czym oddychać a w nocy normalnie sie śpi bez klimatyzacji w pokoju.
        • Gość: Ewelina Re: Majówka 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.17, 12:00
          Dokładnie, ja byłam 2 lata temu na majówce w Turcji i było super, może nie było 30 stopni - raczej - 24-27, ale dla mnie to w sam raz, nie lubię męczących upałów, ze dwa razy był przelotny deszcz, ale to nie był żaden problem. A hotel z najwyższej półki dużo tańszy niż w szczycie sezonu, jedzenie obłędne, mnóstwo atrakcji, za te pieniądze to nigdzie się nie wypocznie w tym terminie w tak dobrym standardzie
          • Gość: gtw Re: Majówka 2017 IP: *.static.sl-net.pl 15.03.17, 22:52
            zimna woda, na Kos po sąsiedzku w tym czasie woda miała 17C

majówka to idealny czas na zwiedzanie....Barcelona, Rzym, Palermo, Jerozolima itd....

w tureckich kurortach ci którzy do taniego wyjazdu poza sezonem dorabiają idelogię super warunków klimatycznych
            • Gość: gość Re: Majówka 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.17, 07:22
              Czy każdy musi wypoczywać zgodnie w twoimi preferencjami??
              Ty chcesz zwiedzać w majówkę, a ktoś chce poleniuchować w komfortowych warunkach i skorzystać z hotelowego spa za nieduże pieniądze. Poza tym w Turcji też jest sporo miejsc do zwiedzania.
              A tak w ogóle na przełomie kwietnia i maja w Turcji na Riwierze jest dużo cieplej niż w Turcji Egejskiej (to ona jest po sąsiedzku Kos), więc nie dorabiaj ideologii do swojego komentarza.. Podczas mojego pobytu w tym okresie na Riwierze, woda miała 19-20 stopni, więc była cieplejsza niż Bałtyk podczas naszego lata, a temperatura powietrza nie spadła poniżej 25 stopni, a jeżeli ktoś woli kąpiel w cieplejszej wodzie to przecież musi wchodzić do morza.
              Ja wolę na majówkę polecieć do Turcji niż spędzić ją nad polskim morzem
            • Gość: Ania Re: Majówka 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.17, 08:11
              A jaka ideologią kierują się turyści w szczycie sezonu? Dzieci mają wakacje, a my urlopy? Ponieważ przećwiczyłam już chyba wszystkie terminy w różnych miejscach w tym w Turcji i mam swoje zdanie. A ty byłeś w maju w Turcji? Turcja w maju to nasze upalne lato z małą różnicą, że w maju kąpałam się w morzu Śródziemnym z wielką przyjemnością, a w lipcu nasz Bałtyk jest zimny, wietrzny i zatłoczony. Naprawdę jest ciepło, można przeżyć w słońcu, wieczory przyjemne, roślinność soczysta i wybujała. Na promenadach ludzie nie wchodzą na siebie, a ci co chcą zrobić zakupy, mają szanse na niższe ceny. A reszta tak jak w szczycie sezonu. Osobiście polecam maj na urlop w Turcji zwłaszcza jak ktoś czuje się zmęczony długa zimą i późną wiosną, i zaplanować następny wyjazd na koniec września lub początek października. Z tym że wtedy dzień znacznie krótszy.
    • metintour Re: Majówka 2017 11.03.17, 22:43
      Miło słyszeć że Turcja odzyskała swoją renomę zepsutą niesłusznie przez media. Czekamy na was w Turcji:) A jak chcecie dowiedzieć się więcej jak wygląda bezpieczeństwo w Turcji obecnie i jak je oceniają ci którzy byli w tamtym roku to zapraszam do dyskusji i zadawania pytań w grupie na facebooku www.facebook.com/groups/turcjawycieczkiatrakcje/ Będzie prościej i szybciej :) Pozdrawiamy, polskie biuro podróży Metin Tour w Turcji www.metintour.pl
    • Gość: Agent x Re: Majówka 2017 IP: *.toya.net.pl 12.03.17, 11:59
      Jak to mówią - wyluzuj, w ubiegłym roku była tam kupa pisowców, zamachów się nie bali cbyba skoro płacili po 10000.
      • Gość: gość Re: Majówka 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.17, 13:03
        Turcja i pisowscy???

A zamachów w kurortach nie było od lat, więc bać się nie ma czego

• lenakemal.com Re: Majówka 2017 22.03.17, 12:47
      Jeśli macie jakiekolwiek pytania dotyczące bezpieczeństwa i obecnej sytuacji w Turcji lub problemy z wyborem hotelu czy inne pytania zapraszam na nasze FORUM 'TURCJA WAKACJE' - https://www.facebook.com/groups/turcja2016
      Tu żadne pytanie nie zostaje bez odpowiedzi!!!
      A wszystkim tym którzy wybierają się na wakacje do Turcji polecamy nasze wycieczki fakultatywne z polskimi przewodnikami. Gdziekolwiek będziecie spędzać urlop w Turcji czy na Riwierze Tureckiej, czy na Riwierze Egejskiej skontaktujcie się z nami i pomożemy w wyborze www.lenakemaltour.com (+905356708842 Viber, What'sApp)
    • Gość: Nuna Re: Majówka 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.17, 12:51
      Nie zaśmiecaj forum. To nie jest miejsce na kryptoreklamę. Jak zauważyłeś, jest tu miejsce dla tych ktorzy już dokładnie wiedzą po co i dlaczego wyjeżdżają do Turcji. Znajdziesz pewnie temat "polskie morze" i tam sie reklamuj. A może gdybys taź wybrał się gdzieś dalej, to może byś odkrył, że Turcja to nie jest kraj arabski. Popytaj w Niechorzu na pewno ktoś będzie wiedział.
      • 77madzik Re: Majówka 2017 03.04.17, 20:27
        Czeka na mnie Kefaluka od 27.04 :) - na 8 dni
        • Gość: gość Re: Majówka 2017 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.17, 10:02
          hotel super, ale w Turcji Egejskiej przełom kwietnia i maja to jeszcze bardzo kapryśna pogoda, zawsze jest kilka stopni mniej niż na Riwierze, może mocno wiać i popadać. Ja kilka razy byłem na majówkę w Turcji, ale na wybrzeżu egejskim tylko raz i raczej nie był to udany wyjazd właśnie z powodu pogody, jeżeli majówka to tylko Riwiera
          • Gość: Anka Re: Majówka 2017 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.17, 13:43
            W tej chwili w Marmaris, tam gdzie sie wybieram 1 maja na dwa tygodnie, jest w dzień 20-24 stopni. Owszem bywają deszcze ale przelotne, więc za trzy tygodnie zapewne jak wynika ze statystyk pogodowych deszcze prawie ustąpią a temperatury bedą wyższe. Byłam w tych terminach i na Riwierze i nad Egejskim. W Alany 27 kwietnia był upał, a 8,9 maja lało i temperatura spadła do 17 stopni. Ale póżniej znowu grzało. Byłam teź, ale to wiele lat temu od 5 maja nad Egejskim i było non stop upalnie w nocy burze się zdarzały. Jasne, źe pogoda to ruletka. W Polsce mieliśmy już przedsmak lata a zapowiadają jeszcze mrozy do -4. Jednak uważam, źe maj to piękny czas na wczasy, bo słońce jest, temeratury ogólnie ok. 25 stopni i wyżej kąpiele jak najbardziej i ludzi trochę mniej.
            • Gość: Aneta Re: Majówka 2017 IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.17, 16:42
              Dla mnie majówka to jeszcze trochę za wcześnie na Turcję, kilka razy byłam przed sezonem, ale raczej na przełomie maja i czerwca (nie ma wtedy jeszcze męczących upałów, ale słońce i ciepło gwarantowane). W majówkę można trafić różnie z pogodą (rok temu było paskudnie), ale generalnie jak ktoś wcześniej pisał średnia temperatura jest wyższa na Riwierze niż w Turcji Egejskiej, więc jest większe prawdopodobieństwo na lepszą pogodę jednak na Riwierze.
    • Gość: Teresa Re: Majówka 2017 IP: *.static.korbank.pl 04.04.17, 13:38
      My lecimy z Wrocławia 29.04., hotel J'adore de lux koło Side - może ktoś też się tam wybiera?
      • x5656 Re: Majówka 2017 05.04.17, 09:14
        www.holidaycheck.pl/hm/0b37391a-4f13-4f45-b7cb-5f7db4beb797/-/m/video/mediaId/a38a8569-1cb5-386d-a015-5dd7757f4eaa

Walcz o pokój nie z takim towarzystwem....
    • kaziaral Re: Majówka 2017 13.04.17, 09:12
      Ja bylem w lutym w Antalyi na Riwierze poranki i noce chlodne,ale w dzien ciepelko opalanie 20st. woda w morzu 17 st to byla super odskocznia od naszej zimy teraz lece w maju na poczatku i napewno bedzie super pogoda byc moze przelotnie popadac,ale to nic temp.24-28 st.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka