Dodaj do ulubionych

praktyki zagraniczne

07.02.05, 12:05
czesc. szukam info na temat praktyk zagranicznych poza europa. Turcje
zjechalem prawie cala wiec tym chetnie sprobowalbym tam pracy .
czy wie ktos moze jakie organizacje posrednicza lub rekrutuja na praktyki?
jakie sa wymagania wobec praktykantow, oplaty?

interesuja mnie praktyki platne, zwiazane z ekonomia. jesli ktos ma namiary na
firmy chetnie biorace studentow na praktyki to bylbym wdzieczny za wszelkie
informacje.

pozdro :))
Obserwuj wątek
    • fatima18 Re: praktyki zagraniczne 20.02.05, 17:34
      Hej! Nie tylko Ty szukasz tego typu praktyk... Z doświadczenia wiem, że
      najlepszą alternatywą jest "zakręcenie się" wokół firm tutystycznych. sama tak
      zrobiłam i od roku współpracuję z pewną firmą turystyczną polsko- turecką i
      zajmuje się sezonowo finansami kilku hoteli w Alanya`i. Myślę, że to dobry
      początek- turystyka. Spróbuj, trzymam kciuki ;-)
      • dominik2115 Re: praktyki zagraniczne 14.04.13, 23:55
        Ja osobiście bardzo polecam program Global Talents organizowany przez AIESEC (globaltalents.pl/).

Ostatni rok spędziłam na praktykach w Kopenhadze w jednej z firm zajmującej się usługami finansowymi i konsultingiem. Zawsze chciałam pojechać do Danii, a dzięki programowi Global Talents, organizowanemu przez AIESEC, miałam okazję spełnić swoje marzenie.

O wyjeździe usłyszałam na standzie w SGH, i od początku miałam wrażenie, że może być to świetny pomysł - zwłaszcza, że byłam na jednym z ostatnich lat studiów i miałam już trochę doświadczenia zdobytego na praktykach.

I rzeczywiście, okazało się, że była to idealna decyzja. Miałam okazję poznać kulturę Danii i wielu Duńczyków, z którymi do tej pory utrzymuję kontakt. Poza tym poznałam pracę w innym kraju i myślę, że jest to zawsze ciekawe doświadczenie. Mimo braku znajomości duńskiego (znam świetnie angielski i dość dobrze niemiecki) nie było to problemem, ponieważ ludzie, których poznałam, okazali się być niezwykle przyjaźni i sympatyczni.

Jednym słowem, naprawdę bardzo gorąco polecam aplikowanie na Global Talents:) Taka szansa nie zdarza się codziennie, więc naprawdę warto z niej korzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka