Dodaj do ulubionych

Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie

IP: *.met.pl / 217.153.134.* 03.07.05, 08:02
Wróciłem wczoraj z Turcji i służę info. Byłem w Ovacik Oludeniz
Obserwuj wątek
    • Gość: elvik Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:44
      witam,

czy możesz napisac ile kosztują podstawowe rzeczy:
      - wypożyczenie leżaka
      - napoje
      - piwko
      - wypozyczenie samochodu/motora
      - atrakcje turystyczne- np. przejażdzka wielblądem i tym podobne! :) w
      szczególności interesuje mnie ostatnia pozycja, bo jak zwiedzać, to zobaczyć
      maksymanie dużo!
      • Gość: pepe Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 03.07.05, 15:39
        witam,
        na publicznej plaży w Oludeniz wypożyczenie parasola kosztuje 4,5 YTL a leżaka 4
        YTL, w prawo od tej plaży jest Park Narodowy BŁĘKITNA LAGUNA (to co często jest
        pokazywane na różnych folderach)- wstęp tam kosztuje 2,25 YTL a ile wypożyczenie
        sprzętów plażowych tego już nie wiem.
        napoje, hm różnie np. na plaży zimna woda 0,5 l 1-1,5 YTL, puszka coca-coli od 3
        YTL, soki tak samo, zimne piwko EFEZ od 5 YTL, jednym słowem bardzo drogo,
        dodam, że 02 lipca za 1 euro dostawało się 1,5 YTl a za 1 dolara 1,2 YTL. Od
        końca czerwca zaczął się tam sezon turystyczny i wszystko poszło do góry np.
        jazda dolmuszem do Fethiye przed sezonem kosztowała 2 YTL a po jego rozpoczęciu
        już 2,5 YTL.
        Polak potrafi zaoszczędzić, więc radzę na plażę przychodzić z wcześniej
        kupionymi napojami w pobliskich sklepach, wychodzi o wiele taniej już piwko
        kosztuje 2-2,5 YTL, duża 1,5 l woda 1 YTL.
        wypożyczenie samochodu zaczyna się od 20 euro, nie wiem jakie Cię interesują a
        skuterek można już mieć za 15 euro.
        Atrakcji turystycznych jest mnóstwo, jest dużo wycieczek ceny najróżniejsze np.
        rejs 12 wyst ok.12 euro, jeep safari ok. 24 euro, latanie na paralotni ok. 90
        euro, wycieczka do Pamukkale ok. 25 euro, itd. niestety przejeżdżek wielbłądami
        nie uświadczysz (na plaży jest jeden taki wyliniały zwierzak, którym możesz się
        przejechać).
        Podpowiem, że najlepiej wypożyczać auta, robić zakupy lub zamawiać wycieczki w
        dzielnicy Oludeniz - Hisaronu. Jest tam dużo sklepów, biur podróży ale
        najważniejsze TRZEBA O WSZYSTKO TWARDO SIĘ TARGOWAĆ !!!
        Jeśli chcesz dopytać dokładniej to służę, mogę nawet polecić biuro podróży z
        którego usług sam korzystałem.
        Miłego wypoczynku

pepe
        • Gość: ToMeK Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:56
          Napisz prosze cos wiecej o wypozyczalni samochodow (jakie ceny za samochod z
          klima) i o miejscowych biurach podrozy. Jedziemy 15 sierpnia i zbieramy
          wszelakie info. Czy wstep na publiczna plaze jest platny (czy lezak i parasol
          to obowiazek??) Jak daleko jest do Hisaronu i jakie sa koszty dolmusza?

Z gory dzieki, pozdrowienia
          • Gość: Weronika Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 18:58
            witam, wstęp na plaze publiczną nie jest płatny i nie ma obowiązku wypozyczania
            leżaka i parasola, ale słońce jest tak silne, że nie wytrzymacie na nim caly
            czas, a poza tym to jest wygoda:), więc jeśli macie trochę miejsca, to wejzcie
            parasolke, plaza nie jest piaszczysta, lecz jest na niej pełno kamyczków. Ja
            byłam w Fatiyah - 10 km od Oludeniz, wypozyczyaliśmy samochód bez klimy za 36
            euro z ubazpieczeniem - co wazne, gdyz normalnie rzuca cene nizsza nie dodając
            ze samochod nie ma ubezpieczonych opon, szyb i swiatel. Z klima, wieksze,
            zaczynaja sie od ok. 38 euro. Do Hisaronu z Oludeniz nie wiem, jak jest daleko,
            ale np. z Fatiyah Calis, gdzie jest dzielnica tyrystyczna miasteczka do centrum
            Fatiyah jest 2 km, i dolmusze jeżdża za 1 lira, wiec pewnie podobnie. Pozdrawiam.
          • Gość: pepe Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 03.07.05, 20:47
            w mojej dzielnicy Oludeniz(Ovacik)wypożyczenie samochodu z klimą to koszt ok.
            30-35 euro.
            W Hisaronu od Oludeniz pod górę,bardzo stromo, bez chodników jest ok. 2-3 km,
            koszt dolmusza przed sezonem to 1 YTL. Jest tam mnóstwo miejscowych biur
            podróży. Ja korzystałem z usług biura MISTYCAL (w połowie drogi mniedzy jednym
            rondem a drugim po lewej stronie, wejście przez kafejkę-charakterystyczny
            właściciej w kowbojskim kapeluszu, mówi troszkę po polsku, posiada zeszyt z
            rekomendacjami od Polaków nasza jest pierwsza w nowym kajecie, nazywa się
            RAMOS-bardzo miły, trzeba sie targować, fajnie schodzi z ceny i ma super ofertę,
            profesjonalista)
            Jeśli chcesz wiedziec coś więcej pytaj

pozdrawiam

pepe
            • Gość: ToMeK Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:09
              Dzieki za odpowiedz. Nie wiesz moze ile na miejscu kosztuje parasolka??:-) Bo
              14 dni wypozyczania plazowej strzeli troche po kieszeni:-( Wiec wymyslilem ze
              moze kupie na miejscu jakas nieduza:-) Bedziemy na dole w Oludeniz (hotel
              blisko plazy). Bardzo wazne pytanie, czy w morzu sa fale?? (na roznych forach
              roznie pisza:-). Wypozyczales samochod? Jesli tak to w jakie miejsca mozna
              pojechac (mysle ze taki koszt podzielony na 4 os = super tanie fakultety:-)
              Napisz prosze jakimi liniami leciales (my Sun Expressem) i jak bylo. W sumie
              nie wiem jeszcze o co pytac, jak mi cos przyjdzie do glowy, to pozwole sobie
              napisac. Chyba ze jeszcze napiszesz cos o oludeniz:-)
          • Gość: aMaca Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:33
            hej!
            a z jakiego biura sie wybierasz na wyjazd? ja planuje urlop w Turcji wlasnie od
            15 sierpnia i trudno mi sie na razie zdecydowac na konretne biuro i miejsce w
            Turcji;)

Pozdrawiam
            • Gość: pepe Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 03.07.05, 22:00
              tylko nie jedź z BP AXEL ze Szczecina - odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: asia Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.gazownia.pl 04.07.05, 12:40
                ja własnie zastanawiałam się nad Turcją z BP AXEL ze Szczecina??? czemu
                odradzasz???
            • Gość: ToMeK Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:02
              Jedziemy z Itaka
              • Gość: pepe Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 03.07.05, 22:24
                może będziesz zadowolony, życze miłego wypoczynku
        • Gość: elvik Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:52
          Wielkie dzięki!
          Póki co zastanawiam się gdzie jechać. Wiele osób chwali Turcję wiec badam :)
          chcemy wykupić ycieczkę z opcją all inclusive, by móc sobie pozwolić na
          atrakcje.. ehh byle do urlopu

• Gość: pepe Re: Właśnie wróciłem z Ovacik-Oludeniz, pytajcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 03.07.05, 23:21
            owszem, jest tam cudnie, dobrze się zastanów nad wyborem biura podróży, aby nic
            nie zepsuło Ci upragnionego urlopu

życzę tylko trafnych decyzji

pozdrawiam

pepe
    • Gość: Łukasz Jaki Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:58
      Czy mógłbyś napisać w jakim byłeś hotelu?? I czy odległość, którą miałeś do
      pokonania z hotelu na plażę była uciążliwa?? Bo jeśli się nie mylę Ovacik jest
      trochę oddalone od samego Oludeniz. Z góry dzięki
      • Gość: pepe Re: Jaki Hotel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 10:07
        Byłem w Solaria Park Club, do plazy w Oludeniz miałem ok. 10 min. jazdy
        dolmuszem (tam szybko, bo z górki z powrotem było juz gorzej)
        jeśli chcesz wiedzieć coś więcej na temat hotelu to podaj maila a prześlę zdjęcia
        • Gość: Aga Re: Jaki Hotel IP: *.aster.pl 04.07.05, 10:44
          Czy widziałeś moze hotel Manzara albo hotel Aymera. jezeli tak to napisz cos o
          nich. Dzięki Aga
          • Gość: pepe Re: Jaki Hotel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 10:48
            szczerze powiem, że niestety nie widziałem, hoteli jest tam mnóstwo jeden prze
            drugim, to typowa turystyczna miejscowość
            • Gość: Aga Re: Jaki Hotel IP: *.aster.pl 04.07.05, 11:00
              Słyszałam ze jest tam dużo komarów.czy to prawda? A co z insektami?
              • Gość: pepe Re: Jaki Hotel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 11:20
                Owszem są komary ale nie jest ich dużo, gorsze od nich są małe wredne muszki,
                OFF - skutecznie je odstrasza.
                Wieczorem trzeba pamiętać aby spryskać sobie odkryte miejsca (tj. całe ciało) i
                nie zostawiać otwartych okien w pokoju, bo zjawią sie tam bzyczący goście.
                Dzieci fatalnie znaszą ukąszenia tych insektów (ogromne czerwone bąble)
        • Gość: Łukasz Re: Jaki Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:18
          Będe wdzięczny za fotki. Adres helixltd@tlen.pl Czy te dojady były dużą
          uciążliwością?? I czy w samym Ovacik jest co robić wieczorami?? Tzn czy są tam
          jakieś knajpki, w których mozna wypić piwko, coś zjeść?
          • Gość: pepe Re: Jaki Hotel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 11:21
            wybierasz się do tego hotelu?
            • Gość: Łukasz Re: Jaki Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:42
              Póki co jeszcze nie mam nic zarezerwowanego, a o tym hotelu nic nie wiem. Wiec
              za fotki o informacje o samym Ovacik będe wdzięczny
              • Gość: pepe Re: Jaki Hotel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 11:52
                nie polecam tego hotelu, rzeczywistość jaką zastaliśmy była odmienna niz oferta
                jaka nam zaproponowano

w Ovacik są knajpki ale blisko jest Hisanonu a tam już jest mnóstwo dyskotek,
                klubów nocnych restauracji, kafejek, sklepów itp. (to ok. 20-30 min. spacerkiem
                od Solaria)
                ceny hm, warszawskie tj. zastaniesz tam ogromna ilaść anglików (ceny podawane w
                funtach, nie mylic z euro, wie i oferta jes głownie dla nich przeznaczona
                • Gość: Łukasz Re: Jaki Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:00
                  To już wiem do którego hotelu z pewnością ne pojadę. A z jakiego B.P. wykupiłeś
                  wycieczkę? A ceny... a wybrałem Turcję ze względu na niższe ceny niz na
                  przykład na greckich wyspach...
                  • Gość: pepe Re: Jaki Hotel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 12:43
                    zdcydowanie nie polecam biura AXEL ze Szczecina-oszukują, będziemy składać
                    reklamacje
                    obiecują góry złota a w rzeczywistości jest miernota (ale mi się powiedziało,
                    he, he, he)
                    • Gość: Łukasz Re: Jaki Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:50
                      Pisałes, że wypożyczyłeś samochód. Można wiedzieć, gdzie byliscie i gdzie warto
                      jechać. I czy ta cena którą podałeś była juz z ubezpieczeniem auta?? I jeszcze
                      jedno. Czy Turcy jeżdżą w miarę normalnie czy może strach się bać?
                      Na czym polegały niedogodności w Axelu?
                      • Gość: pepe Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 04.07.05, 17:56
                        oto link do posta jednego z gości Solaria Park

forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=204487&t=204487&dest=&id_oferty=
                        • Gość: Just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 23:42
                          Ja rowniez jade do solaria z BP AXEL.przeczytalam wszystko i boje sie tam
                          jechac.
                          • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 07.07.05, 23:50
                            już klamka zapadła, wykupiłaś pobyt więc musisz tam pojechać, mam jednak radę o
                            wszystko się wykłócaj, nic im nie przepuszczaj, to są przecież Twoje pieniądze....

miłego pobytu, może będziesz miała więcej szczęścia niż ja

pozdrawiam
                            • Gość: Just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 23:58
                              Najgozej co bedzie w hotelu.Jade z 8-letnim dzieckiem.Czy naprawde sa tam
                              insekty.Pierwszy raz jade do Turcji.I jeszcze jak samolot?
                              • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.07.05, 00:10
                                problemem było otworzenie drzwi balkonowych wieczorem, wpadały i nie można się
                                było ich pozbyc. Przy basenie po drzewami sa małe wredne muszki które pija
                                krew. Off skutecznie działa na te owady. Tak naprawde to wcale nie sa uciążliwe
                                i nie ma ich dużo - można przeżyć
                                Lecielismy w obie strony boeingiem 757-200. Cateringu nie ma, obsługa b. miła,
                                kawa 5 zł, herbata 5 zł, kanapka 8-10 zł. Strefa bezcłowa w Dalamanie - głownie
                                alkohol i perfumy tańsza niż na Okęciu
                                Ja byłem z o wiele młodszym dzieckiem.
                                Pytaj jesli chcesz coś jeszcze wiedzieć
                                • Gość: just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 00:40
                                  Dziekuje bardzo za informacje!Lece pierwszy raz samolotem!Do tej pory latem
                                  wczasowalam w dobrych warunkach w Polsce .Oferta ta wydawala mi ciekawa ze
                                  wzgledu na dziecko.Chcialam jeszcze zapytac o : napiwki,pokoje,sprzatanie i
                                  uczciwosc turkow w tym hotelu.Jutro zamierzam zadzwonic do BP AXEL i zapytac
                                  czy maja zamiar zrobic cos z tym wszystkim!
                                  • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.07.05, 00:55
                                    w BP Axel zapewnią Cię,że już wszystko jest ok,
                                    wiem, że ludzie zmieniają hotel i Axel się na to godzi (o dziwo, bez dodatkowych
                                    opłat)
                                    napiwki zostawialiśmy sprzątaczkom, ale powiem szczerze, że to nic nie dawało,
                                    raz przykładały się bardziej a raz pozostawiały po sobie SYF np. nie zmyta
                                    podłoga, brudna łazienka itp.
                                    na uczciwość tamtejszych Turków podam przykład:
                                    raz znajomy degustował piwko w hotelowym barze, po .... zorientował się, że
                                    kelner raz mu liczy je po 4, raz po 5 a raz po 6,
                                    zezłościł się strasznie i zrobił awanturę,
                                    tak to jest z Turkami
                                    jeśli chcesz to mogę przesłać zdjęcia pokoju, podaj tylko adres
                                    • Gość: just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 01:15
                                      Mam jeszcze pare pytan!Gdzie mozna zjesc bo przerwa pomiedzy sniadaniem a
                                      obiado-kolacja jest dosc dluga.Gdzie najlepiej wynajac samochod albo wykupic
                                      wycieczke.I jeszcze cos wiecej o ovacik jesli bys mogl.Czy slyszales cos o
                                      delfinarium w Antalyi? Za zdiecja z gory dziekuje.Moj adres juwald@wp.pl
                                      • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.07.05, 09:29
                                        jak już wyjeżdżaliśmy to w hotelu przy basenie był organizowany mini barek z
                                        grillem i frytkownicami, więc można zjeść tam
                                        idąc do Hisaronu (to dzielnica Oludeniz w której jest mnóstwo sklepów, knajpek,
                                        biur podróży) jest dużo restauracji w których bez problemu coś zjesz
                                        w Ovacik są tylko domy mieszkalne, hotele, sklepiki, tak jak pisałem wyżej
                                        Hisaronu jest o wiele ciekawsze (wychodząc z hotelu w lewo spacerkiem ok. 1/2
                                        godz. lub dolmuszem za 1,5 YTL0, możesz też pojechać do Fethyie (w stronę
                                        przeciwną 2,5 YTL)-to większe miasteczko, dużo sklepó, na wzgórzu zabytkowe
                                        ruiny i grobowce, port jachtowy, bazar we wtorek (ceny i towar jak na stadionie
                                        X lecia w W-wie i bardzo drogo-nie polecam)
                                        korzystałem z biura podróży o nazwie MYSTYCAL - polecam (pierwsze wpisy w nowym
                                        zeszycie są nasze)
                                        niestety o delfinarium w Antalyi nie słyszałem nic - Antalya jest b. daleko ok.
                                        130 km.

jeśli jeszcze coś pytaj śmiało

pozdrawiam
                                        • Gość: just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 12:55
                                          Mam jeszcze jedno pytanko. Jak wyglada sytuacja z nowymi YTL ? Czy duzo jest w
                                          obiegu starych ? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
                                          • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.07.05, 14:03
                                            tyle samo jest starych jak i nowych
                                            nowe są identyczne jak stare z tym,że nowym "obcięto" sześć zer, więc stary 1
                                            milion to 1 nowy (musisz liczyć zera, bo łatwo się oszukać)stare są bardziej
                                            zniszczone, porwane i posklejane niż nowe (na jednych i drugich takie same
                                            wizerunki ich "ojca narodu" ATATURKA
                                            w sklepach jeszcze posługują się i podają ceny w starych lirach, więc jeśli np.
                                            zapytasz o wodę, sprzedawca może powiedzieć, że kosztuje 1 milion, co w
                                            rzeczywistości daje 1 YTL

no i jak wrażenie po obejrzeniu zdjęć?
                                            jesli coś jeszcze to śmiało pytaj
                                            • Gość: just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 19:55
                                              Zdjec jeszcze nie widzialam.A pytania to :czy trzeba miec cos cieplego na
                                              spacery wieczorno - nocne? Gdzie na dobra kawe? Jesli mozna spytac byles
                                              tydzien czy dwa tygodnie i ile poszlo kaski na przyjemnosci?
                                              • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.07.05, 20:34
                                                Wy kobiety jesteście ciepłolubne, więc radzę wziąść jakiś sweterek (trzeba
                                                pamiętać, że wylatuje się z Polski do ciepłego kraju i z też miejsca wraca się
                                                do Polski - nigdy nie przewidzisz temperatury, w samolocie jest klima)

najlepiej zabierz ze sobą grzałkę i kawę - będziesz nezależna
                                                napojem narodowym Turków jest herbata (podobno pyszna, nie wiem, bo nie pijam
                                                herbaty) a kawa taka jak u nas parzona po turecku z fusami

nie pytaj proszę o finanse, co prawda zrobiłem dobre zakupy w Oludeniz i na
                                                stefie w Dalamanie, jeździłem na wycieczki, kupowałem dużo napojów, nie
                                                odmawiałem sobie, więc sama widzisz - poszło jej trochę
                                                jeśli zamierzasz żyć oszczędnie to nie wydasz dużo
                                                • Gość: tomaszek Re: Axel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:13
                                                  No pochwal się ile wydales (przez jakis czas). Planuje kilka wycieczek
                                                  fakultatywnych (tych ceny mniej wiecej znam), kilka prezentów-pamiatek i troche
                                                  szalenstw (przeciez to wakacje:-) czekam na odp oczywiscie jezeli to nie jest
                                                  zbyt osobiste pytanie
                                                  • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.07.05, 02:35
                                                    ok. 7 tys. licząc wszystko, zakup imprezy, prezenty, "drobne wydatki na
                                                    miejscu", czy to dużo na dwa tygodnie pobytu?
                                                • Gość: Just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 21:14
                                                  Zdjęcia widzialam. Czy widzial je BP AXEL? Duzo rdzy i brudu.Plac zabaw wola o
                                                  pomste do nieba.Myslalam ozamianie hotelu ale ten ktory proponuja tj. Malhun
                                                  jest w Fethiye. Wydaje mi sie ze Oludeniz jest o niebo ladniejsze.A Solaria ma
                                                  swoja plaze z darmowymi lezakami w Oludeniz.Na drugi raz trzeba brac 4*.
                                                  • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.07.05, 02:38
                                                    złozyliśmy już reklamację, BP Axel jeszcze się nie odezwało

plaża w Solarii jest OK i taka ciekawostka: jedzenie i napoje są tańsze niż w
                                                    hotelu (jest wszystkiego więcej i jest lepsze)

już teraz widzisz, że moje wypowiedzi wcale nie są przesadzone
                                                  • Gość: Just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 20:04
                                                    Zapomnialam zapytac o jeszcze jedna rzecz - basen ! Czy woda jest czysta ,czy
                                                    sa one duze i czy lezakow wystarcza dla wszystkich?
                                                    Pozdrowienia
                                                  • Gość: pepe Re: Axel IP: *.met.pl / 217.153.134.* 11.07.05, 09:07
                                                    witam,
                                                    jak rozpoczynaliśmy nasz pobyt woda była krystaliczna, później z dnia na dzień
                                                    co raz to gorsza-nie tragiczna
                                                    dwa razy dziennie jest basen czyszczony, rano wkładają odkurzacz, który czyści
                                                    dno a wieczorem leją chemię.
                                                    jeśli tuż przed śniadaniem zarezerwujesz sobie leżak, to będziesz go miała,
                                                    później może być kłopot (najlepiej położyc na nim ręcznik), są obszerne z
                                                    miękkimi materacami,
                                                    jeśli będziesz sobie tego życzyć, to może pojechać na plażę (dolmusz 2 razy
                                                    dziennie o 10.00 i 10.30), tam taz są bezpłatne leżaki i parasole.
                                                    polecam plażę jest zdecydowanie spokojniej niż na basenie (mniej ludzi, chłodna
                                                    bryza, no i MORZE)

POZDRAWIAM
                                                  • Gość: just Re: Axel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 22:31
                                                    Dzisiaj tj.13,07 dowiedzialam sie ze BP axel rozwiazalo wspolprace z hotelem
                                                    Solaria.Dostalam do wyboru 2 hotele w Fethiye.Wybralam Seketur.Prawie nic o nim
                                                    nie wiem a wylot 16,07.Zero checi do wyjazdu !
                                                  • Gość: pepe Axel-nareszcie jakies dobre posunięcie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 15.07.05, 08:08
                                                    Kochana, nie zrażaj się zapytaj na forum jak tam jest, miejsce i okolica jest
                                                    bardzo fajna, będzie dobrze
                                                    pozdrawiam i życze miłego wypoczynku
                                      • Gość: eldorado Oludeniz IP: 217.153.63.* 08.07.05, 09:32
                                        wybieram sie do hotelu Artemisia. Może ktoś z Was był/widział? Jaka jest
                                        okolica i czy dojazd do plaży podobnie uciążliwy jak we wspomnianych wcześniej
                                        przypadkach?
                                        • Gość: pepe Re: Oludeniz IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.07.05, 11:43
                                          przykro mi niestety nic o w/w hotelu nie wiem
                                          miłego wypoczynku
                                        • Gość: Just Re: Oludeniz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 21:23
                                          Do eldorado.
                                          Zobacz we wczesniejszych wypowiedziach. Bylo duzo pozytywnych opini.Zobacz tez
                                          na forum www.wakacje.pl
                                          • Gość: eldorado Re: Oludeniz IP: 217.153.63.* 15.07.05, 10:46
                                            Dzieki bardzo. Chyba nie jest źle ;-)
                                            Pytanie mam ostatnie: czy można wypożyczyć skuterek i ile kosztuje? dzień lub
                                            np od razu na 2 tygodnie (może jakaś zniżka?) ?
                                            • Gość: pepe Re: Oludeniz IP: *.met.pl / 217.153.134.* 15.07.05, 14:38
                                              wypożyczenie skuterka zaczyna się od 15 euro za jeden dzień, no oczywiście im
                                              dłużej tym taniej

dewiza współpracy z turkami to : TARGUJ SIĘ BRACIE DO UPADŁEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka