Dodaj do ulubionych

Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia

03.07.05, 16:02
Postaram się przestrzec wszystkich którzy planują urlop z biurem podróży
Triada. Jeżeli możecie jeszcze zrezygnować róbcie to bez zastanowienia -
inaczej Triada (czyt. Tragedia) zorganizuje wam "UCIECZKĘ OD CODZIENNOŚCI".
A więc od początku. Zdecydowałem się wykupić ofertę Traf (szlag mnie TRAF-
ia) Egipt(Hurghada, hotel 3*). W Częstochowie niestety nie dowiedziałem się
co to będzie za hotel (zamotana Pani tylko głupio się uśmiechała i mówiła że
nic nie wie) Jak się okazało w warszawskiej Triadzie (czyt. Tragedii) pan
Michał Ś. z działu egipskiego poinformował że będzie to hotel Santa Maria z
dobrym standardem, prywatną plażą, 3 restauracjami itd. Po przylocie do
Hurghady - Triada zaczyna "działać" w swoim stylu. Pierwsze oszustwo wiza 18
$ zamiast 15$ (na lotnisku stoją arabowie i wykrzykują Triada, Triada)
Po przywiezieniu do hotelu Santa Maria - rozpoczyna się szok (dalej będzie
walka z głodem i brudem). Pani rezydent Bogusia przemawia po angielsku (jej
angielski jak w filmie Miś) "Special rooms for special guest from Triada.
Vip room, please") No i dostaliśmy special (brud, bez balkonu, z oknem na
ulicę). Cóż się dziwić hotel w trakcie remontu - podobno to normalne w
Triadzie. Restauracji brak, plaża jest publiczna przychodzą nawet ludzie z
psami aby się popluskały z klientami Triady. Basen - sam nie wiem czy
znajdowały się w nim hektolitry moczu, czy coś innego - żółto-brązowe plamy
się w nim unosiły. Następnie poznaliśmy naszą panią rezydent,
gdyż "poliglotka" Bogusia była z nami gościnnie. MONIKA SZ.-(jeszcze mnie
przechodzą dreszcze). To osóbka która zupełnie nas lekceważyła (nawet
napisała na tablicy informacyjnej w hotelu aby nie dzwonić przed 9 rano)
Wszystko to byłoby do zniesienia, nie oczekiwałem luksusów, jednak w ofercie
nie napisali że są to wczasy ekstremalnie odchudzające. Śniadanie bryła
zjełczałego masła rzucona na stół w nieklimatyzowanej jadalni, czerstwe
pieczywo, padnięte pomidory i mortadela. Kolacja ryż, wołowina, kurczak,
padnięte warzywko a po interwencji wszyskich uczestników otrzymaliśmy melona.
Być może jeszcze coś było jednak nie jestem pewien czy był pokarm. Jadłospis
nie zmieniał się przez 7 dni.
Pokoje - karnisz który został zerwany przez obsługę hotelu pierwszego dnia
pobytu do naszego wyjazdu nie został naprawiony.
Wylot - został nam przesunięty o 3 godziny. Pani Monika Sz. zamiast pomóc i
na bieżąco informować turystów, że będą mieli kłopoty z biletami (wszyscy
lecieliśmy innym samolotem, inny był numer lotu) siedziała na lotnisku ze
swoimi koleżankami i piła kawę. Wszystkich miała dokładnie gdzieś.
Nie chcę żebyście myśleli, że przesadzam i mam wygórowane wymagania. Podczas
naszego pobytu 72 osoby podpisały oświadczenie wyrażające niezadowolenie z
działalności Triady. Została też poinformowana ambasada w Kairze.
I jeszcze jedna informacja, nie jest to pewne ale najprawdopodobniej hotel
Santa Maria w Hurghadzie nie ma certyfikatu przyznającemu mu 3*.

Niedługo będę miał fotki pożywienia jakie dostawaliśmy i hotelu w którym
mieszkaliśmy. (marcin12011978@NOSPAM.gazeta.pl)

NIGDY WIĘCEJ, jeżeli możecie rezygnujcie, Triada (Tragedia) nauczy was
survivalu.
Obserwuj wątek
    • zruc Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 03.07.05, 17:27
      Sam dostałem kopa od Triady ale Ty chyba coś przeginasz to samo na forum Tu
      rcja co poprzednio na Egipcie.Cos za duże zaangażowanie!!!
      • marcin12011978 Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 03.07.05, 18:00
        Rzeczywiście zaangażowanie jest bardzo duże, jednak staram się wszystkich, nie
        tylko wyjeżdżających do Egiptu przestrzec przed tym biurem. Jeżeli uważasz, że
        jestem zbyt nadgorliwy postaram się przesłać Ci zdjęcia, być może wtedy mnie
        zrozumiesz.
        • zruc Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 03.07.05, 18:17
          Okey
          • Gość: Jarek Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 03.07.05, 20:21
            Hotel TRAF*** w Egipcie - to trzeba mieć cholerną odwagę. W Egipcie najlepiej
            wybrać konkretny hotel a jeżeli nie ma takiej możliwości to TRAF*****. Wybieram
            sie z Triadą do Turcji 7+7 i wybrałem konkretny hotel na pobyt - "Kleopatrę
            Dreams Beach". Myślę, że nie powinno być żadnych niespodzianek.
            • Gość: ZRUC Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.cable.wsm.wielun.pl 03.07.05, 21:38
              cO TO ZNACZY konkretnie daj Ci panie boże.Brak mi słów.
              • Gość: sas Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: 67.98.18.* 04.07.05, 08:04
                TAK JEST....NIGDY NIE WYBIERAJCIE Z OFERTY TRAF !!!! BO WLASNIE TAK SIE TO
                KONCZY !!!
                • Gość: mi Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:51
                  No ja akurat TRAFiłam super. Wybrałam hotel 4* na pobycie i było naprawdę
                  luksusowo;))
          • Gość: dora 69 Re: Triada -to kupe dziada !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:07
            Współczuje tej Pani , przeżyłam to samo 2 lata temu w hotelu HILTON RESORT,
            przypadkiem na miejscu okazało sie że hotel był w remoncie itd....
            Drodzy Państwo a tak na marginesie : czy do Egiptu to lata sie co tydzień ????
            Dla mnie to były wakacje marzeń, życia z okazji 10 rocznicy ślubu a co sie
            okazało???? ale jesteśmy z mężem osobami które nie dały sobie popsuć urlopu i
            bawiliśmy się świetnie nawet idąc na plaże 20 MINUT POZDRAWIAM !!!!!!
    • Gość: asia Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.gazownia.pl 04.07.05, 13:00
      ja byłam w Egipcie hotel Traf **** i było super. Były osoby które wybierały
      sobie hotel i im sie nie udało wybrac nic fajnego, chcieli sie przenieść do
      naszego....ale to kwestia szczęścia, a jak się nie zna hotelu to tez ciężko
      trafić bo w katalogach to wszystkie wyglądają ładnie. Ale do Egiptu to min
      hotel **** i tez mozna nieciekawie trafić
      Przykro mi ze ci się nie udał pobyt, bo egipt to piekny kraj, cudne plaże i
      sliczna woda z rafami
      gorąco pozdrawiam
      a co do Triady to słyszałam że nie jest za dobra, ale chyba się z nia wybiorę
      do Turcji bo ma najlepsza ofertę 7+7

pozdrawiam
      • Gość: Jarek Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.07.05, 13:14
        Konkretny hotel tzn. taki wybrany przez ciebie hotel, którego nazwę znasz,
        możesz sobie pooglądać go na zdjęciach i poczytać opinie o nim innych turystów -
        chociażby na tym forum. O to mi chodziło, droga ZRUC. TRAF niestety jest
        obarczony dużym ryzykiem, na czym tour operatorzy niestety czasami żerują. Rok
        temu byłem z ALFASTAR na imprezie "Egipt w przekroju" i nie można było sobie
        wybrać konkretnego hotelu na pobyt tylko ilość gwiazdek. Wybrałem 5 gwiazdek i
        miałem szczęście, bo dostałem świetny "Desert Rose Resort". Innym się jednak
        różnie trafiało.
        • Gość: Ewa Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:27
          W przypadku wyjazdu do Egiptu nie masz żadnej gwarancji, że trafisz do
          wybranego hotelu, o czym przkonałam się w ubiegłym roku. Wybrałam hotel bardzo
          starannie(Hilton Dreams w Sharmie) i zarezerwowałam go a Alfa star. Na dwa dni
          przed wylotem zadzwoniła Pani a tego biura i powiedziała, że mam wybrać inny
          hotel(z dwóch), bo w Hilton Dreams nie ma miejsc, a jeszcze kilka dni wcześniej
          mówili, ze rezerwacja jest potwierdzona i na pewno nie będzie żadnych zmian.
          Oczywiście żaden z hoteli zamiennych nie miał standartu Hiltona, pomimo
          posiadania 5*(wg Alfy Star). Więc znalazlam się w sytuacji klientów Trafu i
          trafiłam do hotelu, który był mi właściwie narzucony przez biuro. W jeszcze
          gorszej sytuacji były osoby, ktore dopiero po wylądowaniu na lotnisku
          dowiedziały sie o zmianie hotelu. Pozdrawiam
          • Gość: Adam Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:43
            byłem 2 lata temu z Triada w Egipcie 7+7 traf **** i nie narzekam hotel był
            ekstra teraz sie z nimi wybieram do Turci 7+7
      • Gość: mi Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:52
        polecam na 7+7 Traf w Turcji wybrac hotel 4* - nie powinno byc wtedy problemów.
        Ja trafiłam do super hotelu gdzie obsługa bez zarzutu , stoły uginały się od
        jedzenia, a pokoje były czyściutenkie .
        • Gość: asia Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.in.gazownia.pl 04.07.05, 14:53
          a możesz napisać w jakim byłas hotelu??? tez się wybieram na 7+7, hotel
          chciałam sobie wybrac ale na razie nie mam rozeznania który
          • Gość: mi Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 08:29
            Witam. Byłam w hotelu SUNSHINE , ale z tego co wiem to w tym roku nie ma go w
            ofercie TRIADY.
    • Gość: wiki08 Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.kghm.pl 04.07.05, 14:33
      do marcin12011978

Takich gości jak ty wogole nie powinno sie wypuszczac poza granice
      kraju...chyba ze na sybir..!!! Akurat ja bylam z Triadą w tamtym roku w
      Egipcie na obiejździe...w tym samym hotelu "santa maria" na pobytówce....nic
      ale to nic nie mogłam zarzucić temu hotelowi....jedzenia wystarczajaco..robiono
      nam na sniadanko codziennie pyszne omlety...oprócz tego było do wyboru jeszcze
      mase rzeczy...
      a może ty jesteś jakimś obzarciuchem...bo napewno próbując wszystkiego z tego
      stołu można było sie najeśc do syta ..i jedzonko było smaczne !!!! a basen
      czysciutki codzinnie czyszczony !! ale dupek z ciebie szkoda ze nie moge
      pokazać zdjeć....odrazu wyszłoby że jestes jakąś konkurencja traiady i robisz
      im antyreklame..albo jestes z tych bambrów co to za małe pieniądze chcieliby
      murzyna zeby ich wachlował i złote klamki w drzwiach....
      Jedynie co moge to przestrzec ludzi przed takimi dupakmi jak ty...pewnie
      popsułes wszytkim uczestnikom wyjazd swoja osobą..a do tego chcesz jeszzce
      tutaj wystraszyć ludzi...
      Przewodnik byl na każde nasze wezwanie....i nie olewał nas..jak pewna babka
      wenadepneła na jeżowca w morzu...latał przerażony zalatwial lekarza ..
      a tobie placa ci za to że tak lejesz wode czy jak... !!????

• Gość: wiki08 Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.kghm.pl 04.07.05, 14:40
        aż sie we mnie zagotowało ..jak to pzreczytałam...gdybym tam jeszcze nie
        była...byłabym w stanie uwierzyć ..ze może faktycznie TRIADA czasem zawala..ze
        mialam fuksa bo u mnie nie było powodow do narzekan..ale byłam akurat tam !!!
        dlatego wiem ze gościu albo robi to złosliwie albo jest dupkowatym babmbrem tak
        jak pisałam...i nie będe sie powtarzać
        • marcin12011978 Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 04.07.05, 14:56
          Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tab bardzo bronisz Triadę (może w niej
          pracujesz?). Jeżeli mi nie wierzysz mogę przesłać Ci zdjęcia z tego cudownego
          hotelu. Podaj tylko e-mail.
          Poza tym nie wiem dlaczego starasz się mnie obrazić, może jako etatowa
          pracownica Triady masz jakieś kompleksy.
        • Gość: mi Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:57
          Nie denerwuj się wiki08. Nie warto. Zawsze znajdzie się w grupie ktos komu
          poprostu nie jest się w stanie dogodzic. Druga sprawa, że mogą tez zdarzyć się
          pewne okolicznosci, które stawiają biuro w złym świetle a na które jego
          pracownicy moga nie miec wpływu. Ja staram się stawiać w położeniu tej drugiej
          osoby i zdaję sobie sprawę , że nikt nie jest wszechmogący. Nie toleruję
          natomiast ignoranctwa, a zdarzyło mi się parę razy na wyjazdach(np. ze
          Sindbadem) , ze rezydentka kopmletnie nas olała, bo bylismy ostatnim turnusem ,
          a ona najchętniej leżała by plackiem na plaży. Takiego podejścia nie znoszę. I
          tu akurat uważam , że zasłużenie obrywa za to biuro!!!Ale fakt, że w kraju o
          odmiennej kuchnii nie serwują np. schabowych( i ma się o to pretensje do
          pilota) - uważam już za kabaret.
          • marcin12011978 Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 04.07.05, 15:04
            A to, że hotel nie ma certyfikatu przyznającego mu 3*, chociaż Triada w swoim
            katalogu przestawia go jako 3-gwiazdkowy - to według Ciebie jest w porządku.
            Skoro zgadzasz się na to aby biuro oszukiwało Cię to Twój problem. Ja uważam,
            że jeśli się podpisuje umowę z klientem gwarantującą hotel 3* to trzeba się z
            niej wywiązać.
            • Gość: Adam Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:08
              Słuchajcie spotkałem sie już z takimi przypadkami ze klijeńci jeszcze nie
              dojechali do hotelu i już nażekali na hotel,tacy powinni siedziec w domu i moze
              Marcin do nich należy hahaaha
              • marcin12011978 Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 04.07.05, 15:14
                Adam "klijeńcie" myślę, że lepiej będzie jak się zajmiesz ortografią. Podróże w
                te wakacje sobie odpuść - dużo nauki Cię czeka.
                A więc wyłącz komputer i startuj do książek.
                • Gość: Adam Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:20
                  Człowiek nie komputer pomylic sie może, a to Ty chyba powinienieś odejść od
                  kompa i pujść do kościoła modlić się żeby na następnej wycieczce hotel miał
                  złote klamki
                  • Gość: zruc Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.cable.wsm.wielun.pl 04.07.05, 15:33
                    Byłem z Triadą 3x na7+7.I tylko w tym roku Turcja mi nie wyszła.Wiem z tego
                    forum że /byliśmy podzieleni na dwie grupy/tej drugiej grupie wyjazdówka wyszła
                    okey.Nam którzy jechaliś my trasą zaczynając od Pamukalle nie
                    bardzo.Wniosek :nie zawsze jest jak by się chciało ala powinno się chcieć żeby
                    było dobrze.
                  • Gość: rozśmieszona Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:35
                    Adam ucz się lepiej tej gramatyki bo znowu błąd pójść a nie pujsc i nie
                    krytykuj ludzi za to, że domagają się tego za co zapłacili.Czysto powinno być w
                    każdym hotelu niezależnie od ilości gwiazdek, a także potrawy powinny być
                    świeże , a nie przeroboione z poprzedniego dnia.
                    • Gość: Ewa Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:10
                      A Ty droga rozśmieszona, jak już kogoś krytykujesz za jego błędy w pisaniu to
                      sama się postaraj pisać poprawnie. Twoim zdaniem słowo "pujsc" jest wzorowo
                      napisane, albo "przeroboione". Sama sobie jedynie dowiodłaś, że każdy może się
                      pomylić, ale nie o to chyba chodzi w tym wątku.
                      Ja osobiście byłam na 7+7 z Triadą w Egipcie i byłam w pełni zadowolona i
                      ponownie jadę z nimi na 7+7 do Turcji.
                • kuba_halford marcin 04.07.05, 15:34
                  mozna prosic o te zdjecia kuba_halford@gazeta.pl chetnie obejrze jesli mozna.
                  pzdr.
                  dzieki
    • Gość: Kleopcia Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: 217.153.187.* 05.07.05, 16:46
      przeciez od dawna jest wiadomo, ze z triady korzysta sie pierwszy i ostatni
      raz. Ja triadzie dałam 2-e szance. o 2 za duzo!
    • edillas Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 05.07.05, 18:51
      Niestety co tu dużo ukrywać Triada jest beznadziejna idzie na ilość, nie bierze
      pod uwagę indywidualnego klienta, nie pierwszy raz zostałam potraktowana "z
      buta" w tym biurze, po prostu nie kupujesz nie jestes zdecydowana to spadaj,
      takie miałam doświadczenie w Warszawie, a wielu moich znajomych było bardzo
      zawiedzionych wyjazdem z Triadą, niektórzy z nich sie procesują. Odradzam
      Triadę!!! Hotele z lat 70, nie remontowane, brudne baseny, wiele takich np. na
      Krecie, stąd ich niskie ceny.
    • Gość: JAnek Sojka Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:47
      witaj MARCIN.
      Wg mnei pretensje meicpowinieneś do siebei i swojego doradcy turystycznego. Sam
      jestem wąłścicielem biura i wiem co ejst OK a co kicha. I jak widać nikt Cie
      nei uświadomił że hotele 3 *** w EGIPCIE to ejden wielki syf. Gsybys wykupił
      oferte TRAF 4 **** to epwno byłbyś dzis i wiele bardziej radosny i zadowolony.

Pozdrawiam i przykro ze kozrystasz z kiepskich agentów turystycznych.
      Janek S.
      P.S> mój e-mail: turystyka@debica-travel.com.pl
      • Gość: tymiana uwaga UWAGA czytac ten kto jedzie z triada!!! IP: 212.106.18.* 27.07.05, 16:55
        zgadzam sie ze wszystkimi co pisza że triada to tragedia.ja z chęcią wybrałabym
        sobie hotel tyle ze głupia baba w biurze powiedziała ze jak sie robi rejs to
        hotelu wybrać nie można!!!!No wiec ok.Mówie jej że to mój pierwszy raz itp a ona
        na to że jest to poprostu niemożliwe że można sobie wybrać hotel jedynie czy 4*
        czy 5*,i oczywiście ona poleciła mi 4* bo powiedziała ze to wystarczy.Po
        przyjeżdzie okazuje sie ze można było sobie wybrać hotel bo znajomi z rejsu
        hotel normalnie wybierali.Nas wszystkich co nie dano mozliwosci wybrania hotelu
        przywieziono do hotelu "roma"----kochani T R A G E D I A !!! Brudno,śmięrdząco
        pokoje pełne prusaków plaża kamienista przy porcie nikt sie nie kąpał bo cały
        był zaraz w ropie.BIURO TRAGICZNE,rezydentki mimo ponad 100 skarg nie robiły
        nic.Dobrze wam radze rezygnujcie poki możecie..
    • darcio.c Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 19.07.05, 17:36
      Hej. Ja też prosiłbym o te fotki. Z góry dziękuję. darcio.c@gazeta.pl
    • patrycjasol Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia 19.07.05, 18:41
      Facet, kto wybiera do Egiptu oferte TRAF i to ***, tak na marginesie to tak
      jakby zjesc nieswiezego arbuza i dziwic sie ze dostalo sie rozwolnienia
      • Gość: zruc Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.cable.wsm.wielun.pl 19.07.05, 20:12
        A Ty co raptem taki kapryśny polaczek?Jest w HRG Ambasador 3* z którego prawie
        wszyscy są zadowoleni i ja też.
        • Gość: Hanni Re: Triada - Unikajcie!!! Dla mnie to Tragedia IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 20.07.05, 01:12
          Tak, a z Ambasadora są inni niezadowoleni, nie narzekajcie na biura, tylko na
          swojego ewentualnego pecha, bo się pozabijacie na tym forum (a nie ma o co),
          zresztą chyba tylko ktoś niespełna rozomu i lecący z wyciągniętym jęzorem do
          biura wybiera hotel trzygwiazdkowy w takim kraju jak Egipt...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka