Gość: Kaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:23 Wylatuję 20 lipca z Wrocławia.Proszę o informacje o hotelu i o all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaka Re: Hotel Alperbey w Obagol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:39 Właśnie wróciłem i skoro nikt mi nie odpowiedział, odpowiem sobie sam. Hotel jak na trzy gwiazdki całkiem przyzwoity. Najważniejsze że indywidualna klimatyzacja w pokoju działała przez całą dobę bez zarzutu. Pokoje są czyste i codziennie sprzątane. Obsługa miła i sympatyczna. Basen nie za duży ale czysty i zadbany. Jedzenie smaczne i bez ograniczeń to samo można powiedzieć o napojach alkoholowych i bezalkoholowych. W sumie oferta jest zgodna z rzeczywistością. Według mnie hotel leży w dzielnicy Tosmur a nie Obagol jak jest podawane w ofercie. Leciałem z Wezyrem z Wrocławia i w sumie gdyby nie dezinformacja związana z lotem byłbym z pobytu zadowolony. Wykupując ofertę byłem przekonany, że będzie bezpośredni lot z Wrocławia do Antalyi a tymczasem dwa dni przed wylotem dowiedziałem się że mamy międzylądowanie w Krakowie ale z powrotem wracamy bezpośrednio do Wrocławia. Tymczasem na miejscu w przeddzień odlotu dowiedziałem się że lecimy przez Poznań a rezydentka w hotelu bezczelnie odpowiedziała że informacja była w internecie. Słowem miałem codziennie śledzić strony Wezyra a nie leżeć na plaży to bym nie zadawał głupich pytań. Co prawda następna rezydentka która odwoziła nas na lotnisko przeprosiła za zmiany ale pozostał mi duży niesmak. W sumie nie polecę już z Wezyrem bo nie lubię być wprowadzany w błąd. Chętnie odpowiem na pytania związane z Turcją i tym hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
campari34 Re: Hotel Alperbey w Obagol 05.08.05, 14:15 Proszę o info jaka jest rzeczywista odległość od centrum Alanyi i czy na plazy też jest all incl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Hotel Alperbey w Obagol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:07 Do centrum Alanyi jest dobre 5 km. Dolmuszem jedzie się około 20 min. Na plaży nie ma all inclusiv. Plaża jest zaniedbana ale spokojna, nie ma tłoku a łóżka i parasole - mocno już wysłuzone są bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
campari34 Re: Hotel Alperbey w Obagol 16.08.05, 10:49 Dzięki za informacje. Mam jeszcze pytanko czy w okolicy hotelu są jakieś sklepy i knajpy czy totalne odludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Hotel Alperbey w Obagol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:06 Najbliższy sklep 30 m od hotelu a dwie małe knajpki w odległosci 10 m od hotelu. Teren jest zabudowany i zwarty chociaż w ciągłej budowie. Obok są inne hotele np pięciogwiazdkowy Gran Kapitan gdzie podobno są dobre dyskoteki. Ok 200 metrów od hotelu w kierunku na Alanyę co poniedziałek i czwartek jest duży bazar. a nieco dalej ulica z mnóstwem sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Hotel Alperbey w Obagol IP: 195.136.186.* 18.08.05, 15:02 wylatuje do alperbey 31-08 na co zwrócić jeszcze uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Hotel Alperbey w Obagol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:47 Bardziej szczegółowo opisałem ten hotel na - Forum.hotele . W hotelu nie warto wymieniać waluty. W Alanyi przelicznik jest znacznie korzystniejszy. Zresztą można się obyć bez wymiany. Oni wszędzie doskonale znają przelicznik. Nieprawdą jest co piszą niektórzy że 1 lir turecki to jeden dolar czy euro. Przykladowo w lipcu w hotelu za jednego dolara płacono 1,20 lira a na mieście 1,35 lira. Nie warto jechać na bezpłatną wycieczkę do Antalyi do fabryki skór i odzieży . Ceny są tam kosmiczne a cały dzień zmarnowany. Wycieczka - platna - statkiem dookoła Alanyi niesie z koleji ryzyko zapadnięcia na poważne dolegliwości żołądkowe. Co prawda na statku jest all inclusive ale z higieną jest nie za ciekawie. Warto do obiadu czy kolacji wypić szklaneczkę raki co może zapobiec kłopotom żołądkowym. Odpowiedz Link Zgłoś