Dodaj do ulubionych

WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:18
hEJKA WSZYSTKIM MOZE MI KTOS POWIEDZIEĆ ILE MINIMUM TRZEBA WYDAĆ KASY JEZELI
SIE MA OPCJE HB W HOTELU NA NAPOJE I DROBNE POSIŁKI W OFERCIE 7+7.??jAKĄ
WALUTE NAJLEPIEJ WZIĄŚĆ ZE SOBĄ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 217.17.33.* 31.08.05, 16:21
      a z jakim biurem jedziesz? Jak z Jet-em, to chętnie odpowiem na twoje pytanie!
      • Gość: oli Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:02
        Ja jade z Triadą ale jezeli mozesz to napisz mi orientacyjne ceny np.drinków w
        pubach napoi??jaką opłaca się zabrać ze soba walute?? i czy lepiej jest jechać
        na wycieczki fakultatywne z swojego biura czy moze z tureckich biur podróży??
        dzieki:)
        • Gość: Zuza Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 217.17.33.* 31.08.05, 22:10
          Jak jedziesz na objazd 7+7 to po co chcesz jechać na wycieczki fakultatywne? mało ci zwiedzania? Ja miałam euro - ale najlepiej gdzie się da wymieniać na liry tureckie (np. w sklepach przy stacjach benzynowych), bo w centrum kraju często nie można płacić w obcej walucie, ale na riwierze podczas pobytu już spoko.Podczas pobytu masz szansę napić się coś tylko włąściwie do kolacji. Ceny w zależności od hotelu od 2 lirów za piwo do 5 nawet. 1 lir=ok. 2,6 zł.
          • Gość: jadser Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:46
            jade z jetem na 7+7. napisz jak byBo i wydatki podczas przejazdun i pobytu. HB
            w Kardelen
        • Gość: mała Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:47
          lepiej jechać na wycieczki z lokalnego biura, polecam szczególnie rafting!!!
          Super sprawa!!! Zapłaciłam za tą super przygodę w lokalnym biurze 13 euro, a
          triada, za tą samą wycieczkę chciała 33euro! Jak sam widzisz różnica jest
          spora! Ponieważ jedziesz na objazdówkę polecam też wieczór turecki w Kapadocji
          (20 eoro-naprawdę warto)-w biurze lokalnym kosztuje tyle samo, a nie ma tego
          specyficznego klimatu, jaki panuje właśnie w Kapadocji (tylko tam jest taniec
          derwiszów!). Jeżeli jedziesz do Alanyi to poszukaj biur z polską (bardzo miłą!)
          obsługą, są one przy głównej ulicy(np. Lena). Udanej wycieczki!
    • magdalaena1977 Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 04.09.05, 17:25
      Myślę, że normalne wydatki (bez inwestycji typu skóra, złoto) to będzie około
      1000 - 1500 zł na osobę. Od śniadania do obiadokolacji jest strasznie dużo czasu
      i po prostu TRZEBA sobie kupić we własnym zakresie lunch. Na pobycie nie jest
      źle można znaleźć coś za 3 - 5 lirów, ale na objeździe Triada zatrzymuje się
      czasami w miejscach, gdzie nie ma wyboru - pełne menu za 5 E (Kapadocja) albo
      nic. Na wstępy, które są bardzo drogie, pójdzie ok. 400 zł, a nie ma sensu z
      czegoś nie korzystać, bo alternatywą będzie np. siedzenie przez dwie godziny na
      parkingu.
      Na pobycie warto kupować wycieczki z biur lokalnych (nawet dwa razy tańsze niż w
      Triadzie), ale jak się chce samemu gdzieś jechać to strasznie drogie są dolmusze
      10 km i 3 albo 4 liry (ok. 10 zł).
      Co do waluty, to radzę wziąć to co wypada taniej i szybko wymienić na liry.
      Owszem przyjmą zapłatę w euro, ale zastosują dużo gorszy kurs wymiany (np. 1,60
      zamiast kantorowego 1,65).
      • Gość: Jarek Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 213.77.45.* 05.09.05, 14:29
        Magdalena słusznie zauważyła, że trzeba mieć przede wszystkim ok. 100 EUR/os.
        na wstępy podczas objazdówki. Na inne wydatki pozostaje reszta kasy.
    • Gość: mała Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:14
      ja miałam euro i dolary, które na miejscu wymieniałam na liry tureckie. Na
      wstępy podczas objazdu musisz mieć min. 90 euro.
      • Gość: Zuza Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 217.17.33.* 06.09.05, 19:34
        Nie bardzo rozumiem tą cenę 90-100 E za wstępy podczas objazdówki z Triadą. Nie wiem jakie z Triadą zwiedza się miejsca (ale raczej dokładnie te same co z Jet-em-bo to standardowa trasa), ale podczas objazdówki z Jet-em na wstępy wystarczyło 51 euro. Nie trzeba było płacić ani za mycie autokaru, ani za prom przez Dardanele. Także nie wiem skąd suma prawie dwa razy większa.
        • magdalaena1977 Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 07.09.05, 00:33
          zwiedzaliśmy ( z miejsc płatnych) - kolejno
          Meryemana
          Efez
          Pergammon
          Troja
          prom
          Stambuł: Błękitny Meczet, Hagia Sofa, Topkapi, bazylika cystern
          Muzeum Cywilizacji
          Goreme + podziemne miasto
          meczet w Konyi
          Pammukkale + Hierapolis z kąpielą w basenie Kleopatry
        • Gość: croma Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.polkomtel.com.pl 07.09.05, 10:34
          Hej,

a co to za dowcip z tym myciem autokaru????

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka