Gość: OLI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:18 hEJKA WSZYSTKIM MOZE MI KTOS POWIEDZIEĆ ILE MINIMUM TRZEBA WYDAĆ KASY JEZELI SIE MA OPCJE HB W HOTELU NA NAPOJE I DROBNE POSIŁKI W OFERCIE 7+7.??jAKĄ WALUTE NAJLEPIEJ WZIĄŚĆ ZE SOBĄ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuza Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 217.17.33.* 31.08.05, 16:21 a z jakim biurem jedziesz? Jak z Jet-em, to chętnie odpowiem na twoje pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:02 Ja jade z Triadą ale jezeli mozesz to napisz mi orientacyjne ceny np.drinków w pubach napoi??jaką opłaca się zabrać ze soba walute?? i czy lepiej jest jechać na wycieczki fakultatywne z swojego biura czy moze z tureckich biur podróży?? dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 217.17.33.* 31.08.05, 22:10 Jak jedziesz na objazd 7+7 to po co chcesz jechać na wycieczki fakultatywne? mało ci zwiedzania? Ja miałam euro - ale najlepiej gdzie się da wymieniać na liry tureckie (np. w sklepach przy stacjach benzynowych), bo w centrum kraju często nie można płacić w obcej walucie, ale na riwierze podczas pobytu już spoko.Podczas pobytu masz szansę napić się coś tylko włąściwie do kolacji. Ceny w zależności od hotelu od 2 lirów za piwo do 5 nawet. 1 lir=ok. 2,6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadser Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:46 jade z jetem na 7+7. napisz jak byBo i wydatki podczas przejazdun i pobytu. HB w Kardelen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:47 lepiej jechać na wycieczki z lokalnego biura, polecam szczególnie rafting!!! Super sprawa!!! Zapłaciłam za tą super przygodę w lokalnym biurze 13 euro, a triada, za tą samą wycieczkę chciała 33euro! Jak sam widzisz różnica jest spora! Ponieważ jedziesz na objazdówkę polecam też wieczór turecki w Kapadocji (20 eoro-naprawdę warto)-w biurze lokalnym kosztuje tyle samo, a nie ma tego specyficznego klimatu, jaki panuje właśnie w Kapadocji (tylko tam jest taniec derwiszów!). Jeżeli jedziesz do Alanyi to poszukaj biur z polską (bardzo miłą!) obsługą, są one przy głównej ulicy(np. Lena). Udanej wycieczki! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 04.09.05, 17:25 Myślę, że normalne wydatki (bez inwestycji typu skóra, złoto) to będzie około 1000 - 1500 zł na osobę. Od śniadania do obiadokolacji jest strasznie dużo czasu i po prostu TRZEBA sobie kupić we własnym zakresie lunch. Na pobycie nie jest źle można znaleźć coś za 3 - 5 lirów, ale na objeździe Triada zatrzymuje się czasami w miejscach, gdzie nie ma wyboru - pełne menu za 5 E (Kapadocja) albo nic. Na wstępy, które są bardzo drogie, pójdzie ok. 400 zł, a nie ma sensu z czegoś nie korzystać, bo alternatywą będzie np. siedzenie przez dwie godziny na parkingu. Na pobycie warto kupować wycieczki z biur lokalnych (nawet dwa razy tańsze niż w Triadzie), ale jak się chce samemu gdzieś jechać to strasznie drogie są dolmusze 10 km i 3 albo 4 liry (ok. 10 zł). Co do waluty, to radzę wziąć to co wypada taniej i szybko wymienić na liry. Owszem przyjmą zapłatę w euro, ale zastosują dużo gorszy kurs wymiany (np. 1,60 zamiast kantorowego 1,65). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 213.77.45.* 05.09.05, 14:29 Magdalena słusznie zauważyła, że trzeba mieć przede wszystkim ok. 100 EUR/os. na wstępy podczas objazdówki. Na inne wydatki pozostaje reszta kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:14 ja miałam euro i dolary, które na miejscu wymieniałam na liry tureckie. Na wstępy podczas objazdu musisz mieć min. 90 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: 217.17.33.* 06.09.05, 19:34 Nie bardzo rozumiem tą cenę 90-100 E za wstępy podczas objazdówki z Triadą. Nie wiem jakie z Triadą zwiedza się miejsca (ale raczej dokładnie te same co z Jet-em-bo to standardowa trasa), ale podczas objazdówki z Jet-em na wstępy wystarczyło 51 euro. Nie trzeba było płacić ani za mycie autokaru, ani za prom przez Dardanele. Także nie wiem skąd suma prawie dwa razy większa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 07.09.05, 00:33 zwiedzaliśmy ( z miejsc płatnych) - kolejno Meryemana Efez Pergammon Troja prom Stambuł: Błękitny Meczet, Hagia Sofa, Topkapi, bazylika cystern Muzeum Cywilizacji Goreme + podziemne miasto meczet w Konyi Pammukkale + Hierapolis z kąpielą w basenie Kleopatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croma Re: WYDATKI PODCZAS POBYTU 7+7 IP: *.polkomtel.com.pl 07.09.05, 10:34 Hej, a co to za dowcip z tym myciem autokaru???? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś