Dodaj do ulubionych

Turcja Fethiye-Calis

IP: *.aster.pl 20.09.05, 21:27
wrocilem pytajcie
Obserwuj wątek
    • Gość: agu Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:43
      ja tez właśnie wróciłam i chętnie pomogę.
    • Gość: annna Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.chello.pl 21.09.05, 14:42
      w ktorym hoteliku? czy sa jeszcze ludzie? wieczory na promenadzie - jest co
      robic?
      • Gość: agu Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 19:00
        ja byłam w Simsek Hotel - tuz przy promenadzie - ludzi było w sam raz - nie
        dużo nie za mało. Co robić jest: są dyskoteki (z pianą), restauracje, można
        kupić piwko w sklepie i spędzić wieczór na plaży...
    • scarabeus Re: Turcja Fethiye-Calis 21.09.05, 21:58
      czesc
      Co warto zobaczyc w okolicy
      Czy cos zwiedzales?
      Czy warto wypozyczyc samochod? Za ile gdzie??
      • Gość: szochal Re: Turcja Fethiye-Calis IP: 212.76.37.* 22.09.05, 15:50
        hej!!! co warto zobaczyc napewno Oludenizm-laguna pieknie tam jeste mozna
        dojechac dolomuszem za 3-4 liry i wejscie na plaze 2,25 lira ale naprawde
        warto,w samymy Fethiye skalne grobowce i to chyba raczej wszsytko co bylo by
        ciekawsze,polecam wybrac sie do Efezu i Pamukkale ale z lokalnych biur o wiele
        tansze sa wycieczki ja bylem z biura sisaide-polecam super biuro a i jeszcze
        rejs an 12 wokol 12 wysp przepiekne widoki calodniowa rejs to jest ii tez
        zlokalnych biur nie hotelowych najlepiej samemu dojechac do portu i tam jest
        mnostwo stateczkow ktore codziennie wyplywaja do wyboru do koloru koszt ok.10
        euro z posilkiem trzeba sie targowac ,i w okolicy jest jeszcze wawowoz Saklient
        tez polecam przepieknie jest dolomuszem mozna dojechac podroz godzinke troszke
        wiecej moze,samochodu nie oplaca sie wypozyczac drogie paliwo poprostu jeste to
        nie oplacalne pozdrawiam.Dodaje ze za Efez i Pamukkale zaplacilem 55 euro
        wycieczka byla dwu dniowa z noclegiem w hotelu **** z wyzywieniem dwu dniowym
        takze naprawde oplacalo sie rezydenci nasi o wiele drozej proponuja
        wycieczki,wiec polecam sie rozejzec po miejscowych biurach ktorych tam nie
        brakuje szczegolnie na promendzie
        • Gość: agu Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:05
          ja tez polecam Oludeniz: niesamowicie przejrzysta woda w morzu, dolmusz podwozi
          pod samą plaże,
          - Saklikent: koniecznie, przejazd z Fethiye 5 lirów w jedną stronę.
          Zarezerwujcie min. 3 godziny na zwiedzanie wąwozu,
          - Tlos: antyczne ruiny,
          - Xantos: antyczne ruiny, dojazd klimatyzowanym autobusem z dworca autobusowego
          5 lirów w jedną stronę,
          - Patara: długa i piaszczysta plaża, szerokie pasma wydm (plaża jak w Polsce,
          ale woda w morzu o kilkanaście stopni cieplejsza) i antyczne ruiny,
          i wiele innych miejsc...

• Gość: pinezka Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:56
        wycieczki fakultatywne kupujcie w lokalych biurach- dużo taniej niż u
        rezydentów, no i można się potargować. Opis tych, na których ja byłam z fotkami
        i z cenami na www.pinezka.strefa.pl/turwycieczki.html.
        • Gość: agu Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:51
          link jest nieaktywny
    • Gość: aga Re: Turcja Fethiye-Calis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:37
      hej ja wrocilam stamtad w sobote , az zal bylo wracac..... mieszkalam obok
      hotelu simsek - w Berlinie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka