Dodaj do ulubionych

Alanya 19.05

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:07
Wraz z koleżanką lecę do Alanya 19.05. Zatrzymamy się w hotelu Bilkay
(centrum miasta). Wycieczkę wykupiłyśmy w biurze podróży "Wezyr". Wylatujemy
z Warszawy. Jeśli ktoś ma ochotę się przyłączyć to miło by było ;-)
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: Alanya 19.05 12.04.06, 19:35
      Gość portalu: aniołek napisał(a):

> Wraz z koleżanką lecę do Alanya 19.05.-)
      Na jak długo lecisz.My też lecimy z Wezyrem ale dopiero 25.05.Jeśli pobyt by się
      zachaczał to jest możliwość np.wspólnego wypożyczenia samochodu lub wycieczek
      bez domyślania się podtekstów bo co niektórzy na forum mają jakieś fobie w tym
      względzie.
      • Gość: organza Re: Alanya 19.05 IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 12.04.06, 19:42
        Ja wylatuję 5 maja
      • Gość: aniołek Re: Alanya 19.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:15
        Lecę na 2 tygodnie. Wracam do Polski 02.06. Wspólne wycieczki w Alanya to
        bardzo fajny pomysł.
        • janan2 Re: Alanya 19.05 13.04.06, 21:16
          Gość portalu: aniołek napisał(a):

> Lecę na 2 tygodnie. Wracam do Polski 02.06. Wspólne wycieczki w Alanya to
          > bardzo fajny pomysł.
          Lecę też na 2 tygodnie nie po raz pierwszy z konkretnymi planami.Pobyt się
          nakłada.Jeśli jesteś pierwszy raz nie dawaj się naciągać na wycieczki są inne
          możliwości,nam brakuje towarzystwa do wypożyczenia samochodu można by się
          dogadać będzie połowę taniej a plany wycieczek to kwestia dogadania.W ubiegłym
          roku nie wszystko mi wyszło dlatego wracam bo warto.Możemy się domówić lub
          spotkać w Alanyi np. pod pomnikiem A.Tiurka niesposób pobłądzić.My będziemy nie
          w tym samym hotelu bo ja wracam do starego gdzie już byłem i znam realia.My
          wracamy 7.06.Jak masz pytania lub propozycje to napisz wszystko jest
          otwarte.Ostrzegam przed 1 dniową wycieczką do Pammukale.
          • Gość: alga38 Re: Alanya 19.05 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 08:56
            Dlaczego ostrzegasz przed tą wycieczką? Co jest nie tak?
            • janan2 Re: Alanya 19.05 14.04.06, 11:51
              Z Alanyi jest ok 500 km.Po drodze są piękne krajobrazy z jednym ale.4 razy
              trzeba robić postój po zaprzyjażnionych sklepach z potwornymi cenami +
              posiłki.Na zwiedzanie i basen mieliśmy około 3 godz nic nie można zobaczyć choć
              jest co nawet nie zdążyłem do amfiteatru bo trzeba to robić wszystko biegiem,o
              muzeum nie wspomnę.Słynne krasowe baseny są niedostępne,tylko po określonej
              trasie gdzie praktycznie nie ma wody.Wstępu na widoczkowe baseniki pilnują
              kałasznikowy oczywiście z obsługą.Wody jest mało bo poniżej zrobili odwierty i
              woda która płynęła od wieków uciekła praktycznie 100 m niżej.Na grobowcach nawet
              postawili motel i CPN. poza tym cena z biurem ok.50 $ jest wygórowana,u Turków
              taniej ale trzeba praktycznie mieć tłumacza.Byłem w maju w ubiegłym roku może od
              tej pory coś się zmieniło ale nie sądzę.
              • Gość: matti Re: Alanya 19.05 IP: *.elb.vectranet.pl 14.04.06, 19:23
                mam nadzieję że ktoś jeszcze napisze o 1-dnio dniowej Pamukkale...bo chcielismy się wybrać...ponieważ lecimy tylko na tydzień.
              • Gość: aniołek Re: Alanya 19.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:08
                Ja również byłam w Turcji. Wybrałam się tam już dwa razy. Pierwszy pobyt był w
                Alanya, a następny w Istanbule. Teraz kolejny raz mam zamiar polecieć do
                Alanya, bardzo mi się spodobało to miasto. Wiem, na które wycieczki powinnam
                się udać, a na które nie. Nauczyłam się po pierwszym pobycie. Wiem również, że
                rezydenci proponują wycieczki czasami dwu-krotnie droższe. Bardzo chciałabym,
                zebyśmy się spotkali na miejscu w Alanya. Im więcej osób tym weselej. Z iloma
                osobami jedziesz? Odezwę się tuż przed wyjazdem. Mam nadzieję, że uda ci się
                tutaj jeszcze zaglądnąć. Pozdrawiam serdecznie.
                • Gość: janan2 Re: Alanya 19.05 IP: *.dami / 81.15.189.* 24.04.06, 15:09
                  Faktycznie.Pobyt się zahacza i to chyba 5 dni.Będziemy we dwoje,tak że jest
                  możliwość wspólnych planów przede wszystkim związanych z wypożyczeniem samochodu
                  ewentualnego planu wyjazdu na zakupy lub wycieczkę np do Antalyi lub dalej,albo
                  w drugą stronę na wschód lub w góry kwestia jest otwarta do wspólnego
                  uzgodnienia bo zainteresowania możemy mieć różne.Jesteśmy otwarci na wszystkie
                  propozycje. Będziecie nieco wcześniej wobec czego rozpoznacie częściowo
                  sytuację,tym bardziej że nie jesteście pierwszy raz.Chciałbym uniknąć np.
                  potwornej drożyzny w Alanii i zakupy czy inne przyjemności zrobić poza nią gdzie
                  jest taniej.Wycieczki też można samemu zorganizować.Ponawiam propozycję
                  spotkania w Alanyii pod pomnikiem i jeśli nasze towarzystwo będzie wam
                  odpowiadać z wzajemnością bo różnie to bywa,nie widzimy przeszkód w podjęciu
                  jakichś wspólnych pomysłów.Nie można ciągle leżakować na plaży a przynajmniej
                  jeden mężczyzna z trzema kobitkami to bezpieczniej i rażniej Nie wiem kiedy się
                  spotkamy bo i wy możecie być na jakimś wyjeżdzie lub termin będzie nieodpowiedni
                  ale wstępnie proponuję zaraz po naszym przylocie o 20 pod pomnikiem 25 .05.Jak
                  macie inne propozycje to proszę się odezwać podam telefon jakby coś nie wyszło i
                  jest problem jak się rozpoznamy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka