Dodaj do ulubionych

SULTAN SIPAHI

IP: *.gorzow.mm.pl 12.05.06, 08:50
proszę o jakieś informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek SULTAN SIPAHI IP: *.gorzow.mm.pl 16.05.06, 14:56
      • Gość: i SULTAN SIPAHI IP: *.gorzow.mm.pl 24.05.06, 14:20
        • Gość: Wanda Re: Sultan Sipahi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 07:34
          Też interesuje mnie ten hotel, może ktos juz z niego wrócił i co nieco napisze,
          będę wdzięczna!
          • Gość: miron Re: Sultan Sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:53
            Moj brat byl w tym hotelu w maju. Byl bardzo zadowolony, bardzo dobre jedzenie
            i duzo, czysto, dobre polozenie. Zakwaterowany byl w budynku głównym i mial
            opcje all. Ale podobno HB tez bardzo dobre.
    • Gość: anucha Re: sultan sipahi resort IP: *.tvgawex.pl 06.06.06, 16:47
      Z ciekawością czekam na jakieś info bo też jadę.
    • Gość: anucha Re: sultan sipahi resort IP: *.tvgawex.pl 07.06.06, 18:20
      up
      • Gość: anucha Re: sultan sipahi resort IP: *.tvgawex.pl 10.06.06, 14:18
        Położenie świetne podobno jedzenie też ale czy to napewno 5 gwiazdek.
        • Gość: Wanda Re: sultan sipahi resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:01
          Ten hotel ma dwa budynki, jeden to ***, drugi *****
          (www.sultansipahiresort.com ), trzeba mieć nadzieję( albo walczyć),że polskie
          biura umieszczają w tym budynku, za który sie zapłaciło, choć pewne wątpliwości
          mam!
          Trochę informacji na www.wakacje.pl - forum- TUrcja/Riviera Turecka, szukajcie
          Autor: ~Kronikus 27-05-2006 13:00 wyślij odpowiedź

"No witam wszystkich po udanym urlopie i juz pisze co i jak. Hotel składa się z
          2 budynków nowego 5* z recepcja i starego 3* zaraz obok (wspólna recepcja). Po
          przyjeździe weszlismy głownym wejściem i po zameldowaniu przeprowadzono nas do
          hotelu 3* (kupilismy 5*), zapytalismy się bagażowego czy to jest 3 czy 5
          gwiazdek i okazało się ze miałem rację. Kolejnego dnia rozmowa z rezydentem i
          po 3 minutach jesteśmy w 5* - jak ktoś zapłacił za 5 to niech sie przenosi bo
          różnica jest bardzo duża w komforcie i nie dajcie się przekupic jakas
          wycieczką. Pamiętajcie 5* to hotel w którym jest recepcja i stołówka to jeden
          budynek. Nie rozpakowujcie sie jesli zaprowadza was do sąsiedniego budynku,
          róbcie awanturę i koniec. Co do pokoi 3* to sa one czyste ale łazienka jest
          mikroskopijna i jak na mój gust 3* są na wyrost - choć jesli komuś nie
          przeszkadza ze w łazience 1.5 metra na 1 metr jest toaleta, prysznic (wersja
          mini :)) i umywalka to OK. Hotel znajduje się ok 50 metrów od plazy więc jest
          bosko. Jedzenie jest wspólne i do bólu więc nawet jak ktoś wykupił HB to się
          naje a w wersji All Inc, to przytyjecie az miło :). Ja polecam wersję All bo
          napoi jest do bólu w tym i alkohole (wódka, gin, whisky, raki, piwo i wino
          czerwone i białe) i jest barek na plaży. Jedzenia strasznie duzo choć pod
          koniec ja miałem wrażenie że jest trochę monotonne ale po 14 dniach może trochę
          przejadło, acha na kolację jest zawsze koło basenu z tyłu grill i polecam
          najpierw tam zaglądać. Co do cen to nie kupujcie na głownej ulicy i się
          targujcie nie płaccie wiecej niż 50% ceny wyjściowej ale ja i tak niepłaciłem
          wiecej niż 35-40% jak wam cena nie odpowiada to po prostu odchodźcie,
          sprzedawca i tak za wami poleci, kupujcie wieczorami po 21-22 wtedy są bardziej
          skłonni do targów a stoją przynajmniej do 1-2 w nocy. Polecam przed
          jakimikolwiek zakupami poszwendac się po bocznych uliczkach bo można kupic
          sporo rzeczy taniej niz na głównej. Nie kupujcie nic okazyjnie typu podchodzi
          chłopak do was w sprzedaje purfumy za 10 euro :) mozna za 10 euro kupić 3
          flaszeczki nawet przy głownej :). Sporo fajnych koszulek maja i niektóre dobrej
          jakosci. Przy markecie MIGROS jest sklepik przy ulicy biegnącej przy plazy tam
          koles ma dość tanio schodzi się po schodach w dół. Plaza jest OK ale lekko
          żwirowa a morze kamieniste więc bez butów do pływania sie nie obejdzie ale te
          kosztują pare euro.
          Dobra teraz pare rzeczy do polecenia: obowiazkowo wyprawa na zamek ale w nocy z
          aparatem (nie pozałujecie) w dzień do zwiedzania zamku polecam dolmusza żeby
          się dostać, zwiedzanie czerwonej baszty - widoki super.
          MOżna zagrac w minigolfa fajna zabawa :) - pochwalcie się ile mieliście uderzeń
          przy 6 dołku z ta górką :)
          NIE KUPUJCIE WYCIECZEK U REZYDENTA - za drogo, ja zapłaciłem 95 euro za 3
          wycieczki - 2 dni do Kapadocji, 1 dzien Pammukale, Rafting - wszedzie były
          kolacje a na raftingu obiad, mieliśmy polskojęzycznego przewodnika Atille i
          koles jest OK. Kupcie wycieczkę w PACHO TOURS i nei wazne u kogo czy Leny,
          Bogusi czy tak u innych, pojedziecie tym samym rzutem. Pammmukale ja bym
          odpuscił bo już jest lekko zniszczone ale Kapadocja i Rafting obowiazkowo, moja
          pani nie umiała pływac a popłynęła i nawet skoczyła ze mną z 2 metrowej skałki
          do wody więc jest bezpiecznie :). Pieniądze to chyba teraz dolary najlepiej
          stoja ale Euro tez OK. Nie wymieniajcie na lotnisku i w hotelu bo zdzierają.
          Pochodzie po kantorach i porównajcie ceny. OK kończe ale jak będa jakies
          pytania to chetnie odpowiem."
          • Gość: jarek Re: sultan sipahi resort IP: *.gorzow.mm.pl 13.06.06, 11:53
            z opisu hotelu przeczytałem że na plaży jest hotelowy bar jeśli jest to czy
            można z niego korzystać w All , czy trzeba nosić identyfikatory do opcji ALL
            • Gość: anucha Re: sultan sipahi resort IP: *.tvgawex.pl 13.06.06, 23:53
              Mmmm plaża to jest to.. Widze Jarku, że też parę rzeczy nie daje Ci spokoju.
              Ale nawet jak nie ma all ( chociaż gdzieś wyczytałam, że same napoje są w barze
              na plaży w opcji all)to do hotelu rzut beretem...
              Pozdrawiam Ania.
              Ps. Ale może ktoś ma 100% informacje????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka