Gość: przekula IP: *.toya.net.pl 11.06.06, 11:19 czy ktos juz leciał tymi liniami??czy to prawda że mają duże opóźnienia i trzeba czekać na lotnisku?? My lecimy nimi z Triady z W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Linie Fischer Air IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.06, 23:52 Leciałam tymi liniami w zeszłym roku z Ecco Holiday na Kretę. Nie było żadnych opóźnień. Jedyne co to zmiana godzin wylotu z Krety do Warszawy i Poznania, ale informacja była podana w hotelu dwie doby wcześniej. W sumie żadnych problemów i koczowania na lotniskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Linie Fischer Air IP: *.torun.mm.pl 12.06.06, 00:19 lecialam tymi liniami pare dni temu mialy opoznienie godzine Pozniej lot trwal bez zastrzezen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PINKI Re: Linie Fischer Air IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.06, 07:12 a kiedy i gdzie lecicie?bo my lecimy 02.08 do Alanyii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: Linie Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:11 Ja lecę z Triady do Turcji we wrześniu.Nie wiem jeszcze jakimi liniami ale zastanawiam się czy wyloty czarterowe są z Okęcia czy Etiudy.Co z bezcłówką w przypadku wylotu z Etiud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: Linie Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:30 Nasz wylot jest na pewno z Okęcia. Lecimy do Alani do hotelu kleopatra Dreams Beach 21.06. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: Linie Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:17 Dzięki ale czy lecicie do Alanyi z Triady ? bo jeśli tak to pewnie wszystkie wyloty są z Okęcia a to by mnie bardzo cieszyło.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: Linie Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:59 Tak lecimy do Alani z Triady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisper71@tlen.pl Re: Linie Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:15 leciałam tymi liniami kilka dni temu z Antali do Warszawy. Pomimo prawie godz. opóżnienia wylotu, przylecieliśmy na czas. Tłok w samolocie straszny, wszyscy upchnięci jak sardynki w puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Linie Fischer Air IP: *.acn.waw.pl 13.06.06, 23:08 co znaczy tłok - upchnięci jak sardynki? Przeciez to nie autobus, nikt nie może lecieć jeśli nie ma miesjca siedziącego. a skoro wszyscy siedzieli tzn że mógł być co najwyżej komplet - a nie sardynki. Inna sprawa że na krótkie trasy (do kilku tys km) samoloty nie są jakies super wygodne i jest dość ciasno - tym bardziej że ludzie targają wielgachne toboły (zamiast małego podręcznego bagażu) ze sobą do środka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Linie Fischer Air IP: *.acn.waw.pl 13.06.06, 23:04 Leciałem Fischerem w zeszłym roku waw-varna-waw. Zero opóźenień, wszzystko super. Mają dość nowe samoloty (juz z tego wieku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisper71@tlen.pl Re: Linie Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:00 Pozostanę przy wersji upchniętych sardynek, ponieważ leciało sporo osób z malutkimi dziećmi, które z racji wieku nie zajmują osobnych miejsc w samolocie. Poza tym nie tyle o bagaż podręczny chodzi, ile o to, że miejsca siedzące są bardzo niewielkie, co ma wpływ na komfort podróży. Ale jak słusznie zauważyłeś, linie te latają na krótszych trasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Linie Fischer Air IP: *.acn.waw.pl 18.06.06, 20:20 dość często latam i uwierz mi że latałem w ciasniejszych samolotach. np. planowy rejs waw-wien-waw liniami austrian airlines jakims małych 60 osobowych samolocikiem (chyba embraer). miejsca do siedzenia mniej niż w autobusie mzk, a jak przechodzisz korytarzem musisz sie schylac zeby nie walic głową w sufit. Jak chcesz latac wygodniej to zamiast czarteru wybierz, planowy lot ( nie tanimi liniami lotniczymi) w pierwszej alob biznees klasie - będziezs miał wygody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: Linie Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:46 Mam jeszcze pytanie,czy lecąc tym liniami z biura Triada podawali coś do jedzenia a jeśli nie to czy były chociaż napoje w cenie biletu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: Linie Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:54 O właśnie dobre pytanie...Może ktoś odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda- kraków Re: Linie Fischer Air IP: *.chello.pl 24.06.06, 22:37 czesc , własnie z mezem wrócilismy z Turcji i własnie liniami Fischer Air. Nie wiem kto takich głupot Ci nawciskał, ze opoznienia itd. Nie mamy nic do zarzucenia, linie polskie wiec spoko, wierz mi w zeszłym roku lecielismy do Tunezji ich liniami i gdybys zobaczył tamten gruchot to napewno bys nie wsiadł.Poza tym my mamy nowe boeingi i sa naprawde wiarygodne, nie zapomne dodac o miłej obsłudze na pokładzie ,takze nie masz sie czego obawiac .my juz sie przekonalismy , ze trzeba sprawdzac wszystko na własnej skórze niz wierzyc jakims bezmysłnym plotkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda- kraków Re: Linie Fischer Air IP: *.chello.pl 24.06.06, 23:17 dokładnie jezeli chodzi o papu to jasne ze go nie ma na pokładzie ale nie przesadzajmy , nie jestesmy w kinie gdzie odrazu jak tylko sie usiadzie trzeba cos wrzucic na ruszt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: Linie Fischer Air IP: *.chello.pl 25.06.06, 20:32 Dzięki za odpowiedzi.To nie oto chodzi że muszę od razu dostać jeść czy pić.Jednak 2 lata temu leciałam z triadą na Cypr ,zarówno posiłki jak i napoje były podawane w trakcie lotu.Jak sięgam pamięcią lot trwa mniej więcej tyle samo czasu.Co do zjedzenia śniadania w domu to trochę ciężko mi będzie namówić 4 latkę ,żeby zjała o 2 w nocy jakeś papu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Linie Fischer Air IP: *.chello.pl 25.06.06, 20:40 Masz racje ,jakby podali coś do picia w trakcie lotu to chyba firma by nie zbiedniała.Ja lecę do 3*** hotelu na 14 dni za 3 tysiące więc mogliby na soczku w samolocie nie oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Linie Fischer Air IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:51 > zarzucenia, linie polskie wiec spoko, wierz mi w zeszłym roku lecielismy do to przewoźnik czeski, a nie polski, zarejestrowany jedynie w Polsce jako Fischer Air Polska >Poza tym my mamy nowe boeingi i sa naprawde wiarygodne, nie zapomne Mamy ? hmm Oni mają, ale tylko 2 z czego jeden lata, a drugi z jakiegoś powodu jeszcze stoi w Pradze w hangarze. Ten jedyny który lata od zeszłego roku to dość nowy Beoing 757-200 - jednyny taki model z polskimi numerami. Wyprodukowany w 2000 lub 2001 roku, W swoich pierwszych latach obsługiwał loty Aero Mexico Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whisper71@tlen.pl Re: Linie Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:45 Triada, jak wiadomo jest biurem "oszczędnym", i w ramach tych oszczędności rezygnuje z posiłku w samolocie na rzecz ceny imprezy/wyjazdu.;)W samoloce nie ma więc żadnego poczęstunku, napojów też się nie spodziewaj.Oczywiście w trakcie lotu sprzedawana jest kawa czy też inne napoje.Kawa kosztuje 6 zl, a zestaw (kawa, kanapka, jakiś batonik) - 15.Innych cen nie pamiętam, przytaczam te, znane mi z zakupów na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Linie Fischer Air IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:46 w zeszłym roku leciałem Fischerem do Bułgarii, w samolocie byli klienci róznych biur podróży. To nie jest tak, że jedno biuro czarteruje cały samolot dla siebie, wykupują miejsca i tak wtedy ja leciałem z Rainbow Torus, ale byli też klienci Triady, Scan Holiday, Open Travel i inni. Wszyscy zostali poczęstowani kawą/herbatą/woda i jakimś ciastkiem do przekąszenia. Nie wyobrazam sobie żeby stewardesa chodziła i sprawdzała z jakiego biura kto leci i jednym dawał poczęstunek innym nie Odpowiedz Link Zgłoś