Gość: 1703 IP: *.uml.lodz.pl 05.07.06, 08:12 Czy ktoś był w któryms z tych hoteli? Nie wiem czy można zdecydować się na którys z nich a szybko musze podjąć decyzję Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mqo Re: Hotel Torba Buk i Kriss 05.07.06, 08:29 witam my lecimy 14 do hotelu Torba Buk, też jesteśmy ciekawi. decyzja zapadła po rozmowie z panią z biura podróży.... podobno tam była itd.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1703 Re: Hotel Torba Buk i Kriss IP: *.uml.lodz.pl 05.07.06, 08:32 planujemy pojechać we wrześniu Mnie pani z biura tez namawiała na ten hotel bo w Kriss jeszcze z Itaki nikt nie był i go nie znaja z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
mqo Re: Hotel Torba Buk i Kriss 05.07.06, 08:38 a co ciekawego mówiła na temat torby? Odpowiedz Link Zgłoś
mqo Re: Hotel Torba Buk i Kriss 05.07.06, 08:44 jak chcesz, podaj mi adres internetowy, po powrocie prześlę Ci kilka fotek moj nr gg:3875558 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1703 Re: Hotel Torba Buk i Kriss IP: *.uml.lodz.pl 05.07.06, 09:02 Jasne ze chce marta1703@wp.pl A co mówiła ciekawego? to że przyzwoity hotel, pokoje odnowione, standard europejski a nie turecki, ciekawa okolica, bezproblemowa możliwość dojazdu do Bodrum nawet wieczorem i powrót w nocy dolmuszami, fajne miejsce na wypady wycieczkowe po okolicy a nwet gdzies dalej generalnie zachwalała zastanawiałam się jeszcze na hotelem Crystal bo 4 gwiazdkowy i ładnie wyglądajacy ale okazało sie że lezy na zupełnym pustkowiu i to jeszcze górskim pustkowiu gdzie nie ma mozliwości swobodnego poruszania sie po okolicy wiec siedzisz w fajnym hotelu ale lekko ograniczona w poruszaniu sie a mnie raczej nie o to chodzi :) a z jakiego biura lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1703 Re: Hotel Torba Buk i Kriss IP: *.uml.lodz.pl 05.07.06, 11:27 Zatem miłego pobytu a jak wrócicie to bardzo prosze o info ale ja tez sie chyba zdecyduję na ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiak Re: Hotel Torba Buk i Kriss IP: *.spon / 80.51.246.* 18.07.06, 14:17 Ja też prosiłabym o kilka fotek, mamy problem z decyzją, wybieramy pomiędzy hotelem Golf w Side a Torbą. Z jednej strony Golf ładnie wygląda, jest w lesie itd. ale port przy hotelu w torbie wygląda bardzo zachęcająco... Miłego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiak Re: Hotel Torba Buk i Kriss IP: *.spon / 80.51.246.* 18.07.06, 14:18 mój mail: gosiak@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piesiej Re: Hotel Torba Buk i Kriss 04.08.06, 17:55 Witam, ja się udał pobyt w tym hotelu. jadę tam niedługo i chciałabym wiedziec z czego moge się spodziewać. Dzięki za info. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Biker Re: Hotel Torba Buk i Kriss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:52 Hej, ja jade 08.09 wylot z wawy, wiec zapewne sie zobaczymy na miejscu. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 10:36 Ludzie tylko nie Torba buk.Byłem tam w lipcu ,hotel nie tylko nie spełnia żadnych standardów europejskich ale nawet jak na turcje jest beznadziejny,jesli pani z itaki wmawia wam że hotel jest o.k to znaczy że kłamie .Wtej chwili Itka ma kilka spraw sądowych w toku dotyczących niewywiązania się z warunków umowy dotyczącej w/w hotelu.Prawie nic co zawarte jest w ofercie nie jest prawdą ,tzw odnowienie hotelu to pomalowanie szarą farbą olejną kilku pokoi,powiedzieć o łazienkach że są skromnie urządzone byłoby wielkim eufemizmem,plaża jest nie o 50 m od hotelu a dobre kilkaset metrów dalej a na dodatek leżaki wbrew temu co twierdzi itaka są płatne,bliżej jest co prawda inna plża ale jest to plaża prywatna i goście hotelu torba buk nie mają na nią wstępu.w hotelu brakuje też bilardu i tenisa stołowego który w ofercie jest,ciepła woda jest tylko w niektórych pokojach a po barze biegają wielkie karaluchy.Więc jesli jeszcze możecie to omijajcie biuro itaki i hotel torba buk szerokim kołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: 88.247.209.* 07.09.06, 12:17 Wrocilismy z zona z hotelu Torba Buk 1 wrzesnia. Bylo super. Moze hotel faktycznie troche skromny ale za te pieniadze nikt nie obiecywal ekskluzywnego 5 gwiazdkowca. Pokoje czyste, obsluga mila jedzenie dobre. A plaza, coz... jak ktos chce super plazy to niech jedzie na Hel albo na Seszele. To tyle, zyczymy mılego urlopu, pozdrowcie milego pana z recepcji (taki okraglutki w okularach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:57 Co TY SCIEMNIASZ ? Kto ci zapłacił za takie kłamstwa? jaki czysty i miły ? nie chodzi o to że plaża mi się nie podobała,problem w tym że jej po prostu nie ma a itaka sprzedając wczasy reklamuje się że jest,zresztą mijają sie z prawdą w wielu innych przypadkach.Tak apropo ten " milutki " pan z recepcji wziął odemnie 20 euro wzamian za zmiane pokoju na taki za jaki zapłaciłem ale oczywiście pózniej o obietnicy zapomniał i kase też zapomniał oddać.Na koniec chciałbym dodać że kasa którą zapłaciłem za pobyt w hotelu wcale nie była taka mała bo ponad 6000 tys zl za dwie osoby dorosłe + dziecko które miało rzekomo pobyt gratis to wcale nie jest mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.zdnet.com.pl 14.09.06, 14:52 My bylismy w Torbie Buk w sierpniu i zlozylismy reklamacjętak jak większość osób które z nami tam przewbywały Itaka w ogóle nie wywiązała się z oferty, hotel był brudny, obsługa niemiła , łazienki wyglądały tak ze az było strach z nich korzystać. jesli ktoś mówi że hotel jest Ok to naprawdękłamie za takie pieniądze możńa mieć lepsze warunki. Poza ty Itaka jeszcze nie odpowiedziała na nasząreklamację i jeśli nie odpowie chyba skończy sięto w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.zdnet.com.pl 14.09.06, 14:56 Poza tym w hotelu rano i wieczorem nie było ciepłej wody, all inclusive polegało na tym ze nie było ginu przez 2 tygodnie a ze snackow były tylko tosty bo reszta "finished, finished!!!!"w hotelu po 23 uciszali nas bo chcielismy trochę poimprezować jak to na wakacjach. Plaży nie będękomentować bo nie chcę się znowu denerwować ale to wybetonowany kawałeczek cały wysypany kamiennym grysem. Ogólnie beznadziejny hotel i brudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:51 My byliśmy w lipcu i słyszeliśmy tą samą spiewke jesli chodzi o gin ,jedyny alkohol dostępny w opcji all inclusiv to wódka,obsługa rzeczywiście była beznadziejna a najgorszy był chyba własnie ten " miły " pan z brzuszkiem.Ja dostałem odpowiedz na moją reklamacje i zgadnijcie co mi odpowiedziano? że wszystko to sobie wymyśliliśmy bo rezydent tego nie potwierdził ,a co miał powiedzieć ten beznadziejny leń, przecież przez cały nasz pobyt w hotelu nie raczył się pofatygować do nas ,w hotelu był dwa razy po 30 minut i wtym czasie nie wyszedł poza hol przy recepcji.Jeszcze lepsza była rezydentka Agnieszka " gwiazdeczka która nie widząc pokoi które nam zaoferowano informowała swego przełożonego że pokoje są " very nice" i wogule nie wie o co nam chodzi.POWTARZAM JESZCZE RAZ ,JAK NAJDALEJ OD ITAKI I LUDZI KTÓRZY SWOJĄ NIEKOMPETENCJĄ PSUJĄ WIZERUNEK SWEJ FIRMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.zdnet.com.pl 14.09.06, 15:00 tu jest link do strony na temat tego hotelu albo Ty byłeś pierwszy raz za granicą i się tak podniecasz tym co zobaczyłeś albo jesteś chory jeśłi Ci się podobało. www.wakacje.pl/hotele/turcja/wybrzeze_egejskie/torba_buk.html#ocena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: 81.215.74.* 14.09.06, 15:54 Gość portalu: tomek napisał(a): > Wrocilismy z zona z hotelu Torba Buk 1 wrzesnia. Tomek, dlaczego klamiesz? Piszesz z Turcji i do tego uzywajac tureckiej czcionki! chodzi o literke ı w "zyczymy mılego urlopu", i z kropka jest w innym miejscu na tureckiej klawiaturze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.dialog.net.pl 17.09.06, 20:44 Właśnie wróciłyśmy z hotelu Torba Buk i jesteśmy zadowolone. Jedzenia było dużo, a alkoholi nawet za dużo jak na nasze potrzeby. W tym hotelu w recepcji wiszą różne informacje w językach innych niż polski i nasi turyści mają problemy. Jak jest napisane, że sprzątanie pokoju należy zgłaszać, to trzeba zgłosić a nie pyskować. Itd. Robactwa nie ma, a wiem jak trudne je wytępić w tym klimacie, bo wiele lat temu mieszkałam w Turcji kilka miesięcy. Wody ciepłej nie było chwilami, ale czy to koniec świata? To jest hotel 3gwiazdkowy turecki, więc tak m/w europejska dwójka. Obsługa jest całkiem męska, to młodzi Turcy, w większości studenci. Przyjeżdżający Polacy bez znajomości języków, przy zerowej pomocy rezydenta Itaki, zachowują się skandalicznie. Mają roszczeniowa postawę, a nie pamiętają ile zapłacili za wczasy. Jedzenia jest dużo, jest to jedzenie tureckie, urozmaicone, dużo warzyw, bo tak się je w tamtym klimacie. A pić się powinno raki, bo najzdrowsza. Wstyd mi było za współplemieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:25 Co ty za bajki mi opowiadasz ? robactwo widziałem nie tylko ja ale także kilkanaście innych osób spędzających urlop w tym hotelu,o cenie mi nie mów bo wcale nie była najmniejsza jak na hotel trzy gwiazdkowy,średnio wychodzi ponad 2400 za osobe .Z znajomością języków nie jest u mnie najgorzej,jak obsługa miała coś odemnie dostać to rozumiała to bez słów ale jak czegoś od nich oczekiwałem to ani angielski ani niemiecki do nich nie przemawiał!Jestem wegetarianinem więc nie opowiadaj mi bajek o tym że ich kuchnia obfita w warzywa mogła mi nie odpowiadać bo po prostu jedzenia było mało i było monotematyczne a jesli mówimy o alkoholu to jesli tobie wystarczała zwykła wódka ( jedyny dostępny alkohol w barze) to gratuluje gustu bo dla mnie to troche za mało jak na opcje all inclusiv.Jedyne co jest prawdą w tej twojej wypowiedzi to to że rezydent itaki był osobą nie robiącą nic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: *.dialog.net.pl 19.09.06, 12:54 Nie chcę polemizować z subiektywnymi wrażeniami. Każdy oczekuje czegoś innego. Mnie razi polskie chamstwo i postawa roszczeniowa tam, gdzie wystarczy zwykła grzeczność. W sprawie robaka, który przebiegł przed grupą Polaków, nie dyskutuje. Mówiłam, że trudno czasem nie spotkac robaka w tym klimacie. Skorpionów nie było, więc jest OK. Pamiętam z dawnych moich pobytów, jak Turczynki co rano myły podłogi na parterze bieżącą wodą, by uniknąć spotkania ze skorpionami. Ja mogłam w hotelu Torba Buk w każdej chwili pójść i coś zjeść, w tym warzywa, owoce, ciasta etc. Nikt nie obiecywał koniaków i szampana. A widok Polaków, którzy wlewali sobie do pojemników wodę stołową, bo im szkoda było kilka centów na kupno wody na spacerze, to miły widok? Nie powinnam się odzywać, bo szkoda słów, ale może ktoś spokojny przeczyta i zastanowi się czasem, że są z nim za granicą ludzie, którzy muszą się wstydzić, że są Polakami. Bądzmy bardziej tolerancyjni dla krajów, w których jesteśmy przelotnie, w gościach. Usmiechnijmy się czasem serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro44 Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka 19.09.06, 16:42 Mistrzuniu, skoro z żoną wróciliście to jakim niby cudem masz IP adres z sieci Turk Telekom, co? Kłamać to też trzeba umieć panie rezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago Re: Omijajcie TORBA BUK z daleka IP: 213.17.223.* 27.09.06, 12:41 dokładnie Pedro, ja byłem z żoną w tym hotelu. Tam wszystko jest finished...poprostu tragedia..Już reklamacja poszła do Itaki i pewnie spotkamy się w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś