teodor24 05.07.06, 19:49 Prosze o informacje na temat hoteli Gul oraz Cenk Bey przy plazy Calis kolo Fethije. Jak daleko jest do centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Fethije IP: *.c31.msk.pl 05.07.06, 19:55 Fethyie to nieduże miasteczko,jego dzielnicą hotelową jast Calis oddalone ok 5 km,można dojechać busem lub tramwajem wodnym.Hotel Cenk bey jest przy dużej ulicy tuż przy centrum Calis,hotelu gun nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor24 Re: Fethije 05.07.06, 20:13 Ten drugi hotel to Gul z dwoma kropkami nad u. Ile kosztuje przejazd do fethije? A jak z czystoscia okolicznego morza bo lubimy sobie ponurkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Fethije IP: *.c31.msk.pl 05.07.06, 20:23 przejazd dolmuszem 1 lira,autobusem 75 kuruszy a tramwajem wodnym 2,5 lira.Morze czyste choć ostatniego dnia był silny wiatr i nawiał nieco roślin i śmieci.Na samej plaży nie ma wielkich warunków do nurkowania-mało życia,trzeba iśc bardziej w stronę skał tam podobno lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor24 Re: Fethije 05.07.06, 21:54 Dzieki Aga za informacje. A jak tam w okolicy z knajpkami bo lubimy je odwiedzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Fethije IP: *.c31.msk.pl 05.07.06, 22:13 jest dużo knajpek wzdłuż promenady i w pobliżu kanału.Widziałam też wejścia do 2 dyskotek w Calis.Ceny zróżnicowane,ostatnio nieco spadły.Wieczorami też jest taniej bo walczą o klienta.Ostatnio piwo Efes duże było nawet po 2 lira,bywają też promocje.Wszystko pisane po angielsku,ale często i po polsku.W samem Fethyie też sporo restauracji i niektórzy jeżdzili tam na dyskoteki ale nic bliższego o nich nie wiem.Busy i wodne tramwaje kursują do 23. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Fethije 06.07.06, 08:00 Cenk Bey jest przy głównej ulicy w Calis. Podobno w środku niezły i nieźle karmią (ja byłem w Harmanie). Minusem jest wlaśnie połozenie przy głownej ulicy. Jeśli tam jedziesz unikaj pokojów od tej strony, zwłasza na parterze, - hałas, a balkony i okna na sięgnięcie ręki z chodnika. Do centrum Fethiye dolumszem jedzie się jakieś 15 min. Jeśli jedziecie większą grupą, opłaca się wspólne wynajęcie taksowki, co jest wygodne np. wracjąc z miasta późno w nocy. Używaliśmy też taksówki wracając z zakupów w supermarkecie Migros, który położony jes przy drodze do centrum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Fethije IP: 62.29.137.* 06.07.06, 10:13 des, a jak Harman, bo wlasnie sie wybieramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia7610 Re: Fethije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:45 Trochę mnie przeraża ta główna ulica przy Cenk Beyu (tam jedziemy)W biurze podróży powiedziano mi że Hotel jest przy asfaltowej ulicy (nikt nie powiedział że to główna ulica!).A czy to prawda że Herman jest przy drodze utwardzanej z której bardzo się kurzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Fethije 06.07.06, 10:58 Gość portalu: monia7610 napisał(a): > Trochę mnie przeraża ta główna ulica przy Cenk Beyu (tam jedziemy)W biurze > podróży powiedziano mi że Hotel jest przy asfaltowej ulicy (nikt nie powiedział > > że to główna ulica!).A czy to prawda że Herman jest przy drodze utwardzanej z > której bardzo się kurzy??? Zgadz się. Cenk Bey jest przy głownej ulicy w Calis. Naprzeciwko, po drugiej stronie ulicy jest aquapark z restauracją. Wieczorami jest tam głośno i gwarno bo kompleks jest wynajmowany na wesela i inne tureckie imprezy. Rówcie wszstko aby nie dostać pokoi od tej strony. Harman jest jakieś 200 m od Cenk Bey przy drodze dochodzącej do głownej ulicy - jakieś 100 skrzyowania. Faktycznie nie jest to asfalt, tylko zwalcowany żwir zmieszany z jakimś lepiszczem. Kurzu w zasadzie nie ma tym bardziej, że na tej ulicy praktycznie nie ma ruch - raz na kilka minut przejedzie jakiś samochód. Mam kilka zdjęć hotelu i okolicy w kompie, mogeę wysłać.... Odpowiedz Link Zgłoś
regr Re: Fethije 06.07.06, 11:55 Mogłabym prosić o zdjęcia na priva? Mój adres regr@gazeta.pl Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
monia7610 Re: Fethije 06.07.06, 12:28 Ja też poproszę o zdjęcia monia7610@gazeta.pl Najchętniej okolice Cenk Beya i plaży. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Fethije IP: 62.29.137.* 06.07.06, 14:50 tez poprosze: mkazmi@wp.pl wielkie dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Fethije 06.07.06, 10:53 Harman jest Ok. Starajcie się dostać pokoje w tylnych pawilonach na piętrze. Mieliśmy ostatni pokój po prawej stronie na piętrze w pierwszym pawilonie patrząc od strony budunku głownego. Zaletą jest to dodatkowy przedsionek gdzie można umieścić wszystkie graty plażowe (byliśmy z dzieckiem więc sporo tego było). Czysto, warto dać sprzątaczkom jakieś drobne, wtedy będą się podwójnie starać. Sprawna obsługa, od razu wymienili nam na żądanie zasłonke do prysznica, bo stara była już dość zużyta. Klima indywidualna. Polska TV - my mieliśmy VIVĘ i TV Polonia. Jedzenie niezłe, 2 razy w tygodniu potrzwy z grilla. Mozna wnosić napoje, owoce i inne jedzenie, oczywiście dyskretnie i bez ostentacji. Bardzo sympatyczny basen. Nie było problemy z tłumem rezerwujących o świcie leżaki. Przy basenie bar. Do plaży 10 min spacerkiem na skróty - z hotelu w prawo, przechodzicie przez głowną ulicę, potem ścieżką przez trzciny, mostek i wychodzicie już na plażę. Obok ciekawa knajpa pod namiotami. Na plażę chodziliśmy co drugi dzień zamiennnie z wyjazdami do Oludeniz - pół godziny dolmuszem z przesiadką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor24 Re: Fethije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:25 Ale na temat hotelu Gul nikt nie napisal. Moze go tam wcale nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor24 Re:Rowery i skutery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:50 Zapytam rowniez ile kosztuje wypozyczenie roweru lub skutera Odpowiedz Link Zgłoś