Dodaj do ulubionych

Club Mermaid z Itaką

IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 20:34
wczoraj wróciłam jeżeli ktoś ma pytanie chętnie odpowiem
Obserwuj wątek
    • Gość: niezdecydowany Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.chello.pl 27.07.06, 21:16
      Czy hotel spełnia warunki pobytu rodzinnego (z dziećmi - jakie są atrakcje dla
      dzieci od 6 do 12 lat)? Napisz proszę jak wyposażone są pokoje i czy do morza
      daleko? Jak sprawuje się obsuga hotelowa - czy nie dyskryminuje Polaków
      względem np Niemców czy Rosjan? Czy smaczna jest hotelowa kuchnia i jakie
      podaja drinki procentowe? Co warto zwiedzić w okolicy? To na razie na tyle, ale
      pytań zapewne bedzie jeszcze więcej. Chyba że wyczerpiesz wątek.
      • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 21:49
        hotel jak najbardziej nadaje się dla dzieci. składa się ze starszej części-
        apartamentów ( salon i sypialnie), oraz dużego budynku oddanego rok temu ładny
        pokój z łazienką. dla dzieci jest mini club prowadzony przez angielkę i
        rosjankę Mariję ( moja córka bardzo ją polubiła), są też zjeżdżalnie otwarte 2
        razy w ciągu dnia, ogólnie jest 5 animatorów ( w tym 1 Polak Daniel, który w
        ciągu dnia również zajmuje dzieci różnymi grami.Wieczorem jest dla dzieci mini
        disco show, są lotki, bilar, siatkówka, tenis stołowy, Ogólnie tam nie można
        się nudzić. Jest też bardzo czysto i bezpiecznie. Ja mieszkałam w nowym budynku
        4 piętrowym( jest winda panoramiczna), pokoje sprzątane codzienie, każdy z
        balkonem, telewizorem, łazienki czyste.
        Ogólnie w hotelu najwięcej jest Polaków, obsługa jest bardzo miła i uczynna,
        nigdy nie odczułam że jesteśmy gorzej traktowani.
        Kuchnia jest rewelacyjna( to potwierdzi każdy kto tam był)jedzenie jest na
        okrągło zaczyna się śniadaniem, później naleśniki na basenie ( rewelacja)
        lunch, ciasto , kolacja i zupa o 23,napoje alkoholowe podają od 10 ( wtedy jest
        otwierany bar na basenie, do 24, podają wódkę wisky, gin, raki, ogónie nie złe
        ( nikt z nas nie narzekał). Jedynym mankamentem tego hotelu jest plaża nad
        morzem, do której dowozi darmowy bus z hotelu, jest brzydka,ciemny piasek,
        kamieniste dno w morzu, ale nikt kto raz poszedł na basen nie chciał iść nad
        morze, byli tacy którzy morze widzieli tylko z autobusu :), ja swoją córkę
        zmusiłam 2 razy do pójścia nad morze, ale zrobiła to bardzo niechętnie.
        Wycieczki są różne ale my jeździliśmy tylko do miasteczek wokoło i do Alanii. (
        dowozi do nich bus z hotelu za darmo albo za 2 euro od os.
        No to chyba starczy :)) Ogólnie bardzo żal było wracać, nadal jestem pod
        wrażeniem tego miejsca.
        Iza
        • mbweronika Re: Club Mermaid z Itaką 03.08.06, 22:27
        • Gość: mbweronika Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:43
          Droga Izo z wielkim zainteresowaniem pczeczytałam twojego maila. Sama wybieram
          sie za kilka dni do tego hotelu. Jeśli to możliwe przoszę odpowiedz na moje
          pytania. Oto one:
          Czy jest sens brać tam wózek(lecimy z 3-letnim chłopcem ,który nie lubi dużo
          sam chodzić, a swój wózek wprost uwielbia) Chodzi nam głównie o plażę. Czy
          często jeźdżą tam te hotelowe busy? Czy przywożą ludzi na obiad? Czy w ogóle da
          radę iść z wózkiem na plażę? i czy można zabierać go na fakultatywne wycieczki?
          Wiem, że Ty byłaś tam z 11-letnią córką, ale może widziałaś osoby z małymi
          dziećmi. Jak one sobie radziły w takich sytuacjach?

Piszesz też że zajmowaliście leżaki przy basenie ręcznikami. Czy to były Wasze
          ręczniki czy hotelowe? Jak częst je zmieniali? (my zastanawiamy sie ile wziąć
          naszych -one w końcu zajmują trochę miejsca)

I chyba ostanie pytanie - jaką walutę wziąć najlepiej? i czy warto kupić
          wycieczke u nich np. W Alanie czy u naszego rezydenta?

Na razie tyl;e przychodzi mi do głowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszelkie
          rady. Czekam na nie z niecierpliwością. Gorąco pozdrawiam - Monika
    • Gość: madzia Re: Club Mermaid z Itaką IP: 195.69.230.* 28.07.06, 09:55
      Czy pokoje rodzinne są tylko w tej starszej części czy w głównym budynku też? I
      jak długo jedzie się z lotniska do hotelu?
      • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 28.07.06, 11:45
        pokoje rodzinne są tylko w tej starszej części. z lotniska jedzie się ok 2
        godzin
    • Gość: hajka Re: Club Mermaid z Itaką IP: 195.69.230.* 28.07.06, 19:13
      A czy jest w pobliżu jakiś sklep,minimarket? Chodzi mi o kupno
      pampersów,mokrych chusteczek dla dzieci,czy jest z tym jakiś problem?
      Na basenie,czy jest dużo leżaków,czy trzeba wcześniej rezerwowac?
      • Gość: Gaia Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 22:34
        Podbijam pytanie o rezerwowaniu leżaków o świcie przy basenie?
        I jakbyś mogła napisać czy wieczorem jest jakaś rozrwyka np. dyskoteka lub
        jakieś animacje dla młodych? Czy w pobliżu hotelu można gdzieś wyjść wieczorem
        na imprezę, czy ten hotel jest na totalnym odludziu?
        • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 15:42
          w pobliżu są 3 sklepiki, niestety nie wiem czy są tam pampersy :(
          Natomiast jeśli chodzi o wieczory to codziennie od 21.30 zaczyna się program
          animacyjny ( muzyka na żywo, skecze, moda i tym podobne), trwa do 23-23.30.
          Dyskoteka jest 3 razy w tygodniu wtorek, czwartek i sobota- od 24 do ostatniego
          klienta. Leżaków jest dużo ale trzeba rezerwować, ja kładłam ręczniki przed 8.
    • Gość: buziaczek Re: Club Mermaid z Itaką IP: 195.69.230.* 30.07.06, 12:19
      Czy w hotelu można wymienic pieniążki? A może lepiej gdzies w mieście?
      W której części znajduje się stołówka i w jakich porach śa posiłki?
      Czy można wnosic na teren hotelu własną wodę mineralna,oczywiście nie całą
      zgrzewkę tylko 1,2 butelki w plecaku?Sprawdzają przy wejściu?
      Jaki filtr p/słoneczny dla dorosłych i dla dzici polecasz?
      • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 21:56
        w hotelu można wymienić pieniądze w recepcji, niestety nie wiem jak to wychodzi
        bo miałam swoje. W miasteczkach obok można wymienic bez problemu, co kawałek
        jest kantor.
        Stołóka jest praktycznie na środku, jest spora, składa się z 3 cz ( taras, częć
        z klimą i bez) posiłki:śniadanie 8-10, od 10 są naleśniki w barze na basenie,
        od 12.30-14 lunch ( na basenie i w restałracji), ciasto i kawa 16, 19.30-21.30
        kolacja(pełny ful wypas).
        Jeśli chodzi o wnoszenie picia to nikt absolutnie nie sprawdza czy masz swoją
        czy nie ( sprawdzanie plecaków- koszmar-nigdy), my na wieczór schodziliśmy do
        baru na basenie i nalewaliśmy sobie wodę z dystrybutora, byli też tacy, kótrzy
        w szklaneczkach zanosili do pokoi. Raz zwrócono nam uwagę jak wlewaliśmy do
        butelki napój przy barze z dystrybutora, podszedł chłopak i powiedział że tak
        nie wolno, żeby teraz sobie nalać ale na przyszłość napoje pić w
        szklaneczkach :)
        Co do filtrów to zabraliśmy 20, 15 i 8( byliśmy z córką 11 lat)Radzę zabrać od
        15 do 30 . Tych wyższych szło nam bardzo dużo więc radzę zabrać ze sobą, bo w
        sklepiku w hotelu za balsam w filtrem 15 krzyknął 10 euro ( w Awsalar kupiliśmy
        za 5 dolarów)
      • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 22:00
        co do wymiany to na pewno dokaładne informacje poda ci rezydentka ( Pani
        Beata - bardzo fajna :)) i Daniel polski Animator , którego bardzo podrawiam.
    • Gość: madzia Re: Club Mermaid z Itaką IP: 195.69.230.* 30.07.06, 18:59
      Czy korzystanie z sauny,minigolfa,tenisa,siłowni jest wliczone w wersje
      allinclusiv czy trzeba za to płacic?
      • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 21:58
        korzystanie z sauny,minigolfa,tenisa,siłowni nie jest wliczone w all, siłownia
        kosztowała 2 euro, minigolf ok 5euro, reszty cen nie znam, bilard też kosztował
        5 euro
    • Gość: agiband Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.saint-gobain.com 31.07.06, 09:42
      Zmartwiłam się tym "ciemnym morzem" czy to bardzo przeszkadza??

Leżaki na plazy są darmowe?

Co ze sportów jest i udogodnień jest za darmo?

Jakie wycieczki fakultatywne wybrać?

CZy są problemy z żołądkiem po spożyciu ich jedzonka?

Pozdrawiam
      JAdę 02.08 z Poznania

• Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 31.07.06, 21:52
        co do morza to nie jest naljepsze - ale nie jest tak źle. Radzę zabrać buty do
        pływania bo dno na brzegu jest kamieniste. Leżaki nad morzem są darmowe.

Co do sportów w all to było różnie zależy co animatorzy wymyślili, była piłka
        wodna, siatkówka, dark, tenis stołowy, aerobik w basenie, to te które pamiętam

Ja na wycieczki nie jeździłam więc ci nie pomogę, wiem od innych że lepiej
        kupić wycieczki w alanii bo wychodzi dużo taniej .

my przez 2 tyg nie mieliśmy absolutnie żadnych problemów - no może jesynie
        przejedzenie :) ( jedzenie mają przepyszne !
        Jeżeli jedziesz do Mermaid to pozdrów bardzo cię proszę animatorów MAriję (
        Rosjanka), Daniela ( Polak świetny gość) od Oliwii i Izy
    • Gość: madzia Re: Club Mermaid z Itaką IP: 195.69.230.* 31.07.06, 10:43
      Czy na stołówce jest problem ze znalezieniem miejsca? Może są tury w jedzeniu?
      I czy w okolicy znajdują się jakieś inne hotele?
      • Gość: Iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 31.07.06, 21:55
        jeśli chodzi o miejsce to zależy do tego ilu jest gości. w 1 tygodniu nie było
        kompletnie żadnych problemów, w 2 tygodniu było dużo ludzi ale zawsze znalazło
        się miejsce.
        W okolicy są same hotele :) najbliższy to aidinbay gold dreams
    • Gość: aneta49 Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.chello.pl 01.08.06, 19:37
      Hej :)
      Czy sejf jest w pokoju i ile kosztuje za 2 tyg. ?
      • Gość: iza Re: Club Mermaid z Itaką IP: *.ztpnet.pl 02.08.06, 19:02
        tak sejf jest płatny 13 euro za tydzień

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka