Dodaj do ulubionych

Z Marmaris na Rodos - kilka pytań....

IP: *.home-net.com.pl 13.08.06, 12:55
Witam

Wiem że było kilka wątków na ten temat, ale też zdania były bardzo podzielone.
Jako że we wrześniu wylatuję do Fethiye - Marmaris mam pytania związane z
wykupieniem wycieczki z biura lokalnego na Rodos. Z tego co pamiętam taniej
jest z Marmaris bo odległość zaledwie 20km. Chciałbym aby wypowiedziały się
osoby, które niedawno tam były i wykupiły wyczieczkę Marmaris - Rodos.
1. Z jakiego biura załatwialiście tę imprezę 1 dniową ?
2. Czy był problem z wizą ? (Chyba nie powinien być z uwagi że wiza jest ważna
chyba przez 1 msc lub 3 o ile mi wiadomo - na forum to pytanie było bardzo
kontrowersyjne)
3. Jakiej ceny za wycieczkę się spodziewać od osoby ?
4. Co było w programie zwiedzania, jak przedstawiała się sprawa
zagospodarowania czasem ? Ile wszystko trwało...na miejscu ?
5. Ocena subiektywna Wasza ? Czy to impreza dla podróżnika lubiącego zabytki,
historię i fotografowanie...?

Za odpowiedzi bardzo dziękuję, chętnie włączę się do dalszej rozmowy na ten temat

Pozdrawia
Anakin
chcącego trochę pofotografować
Obserwuj wątek
    • Gość: koko Re: Z Marmaris na Rodos - kilka pytań.... IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 17:37
      w zeszłym tygodniu byłam na Rodos z Marmaris,cena od osoby z biura polskiego 50
      euro,katamaran wypływa o 10 z portu w Marmaris,płynie 1 godz, na miejscu
      zwiedzaliśmy miasto na własną rękę wg planu ,który otrzymaliśmy od rezydentki,
      w ten sposób zwiedziliśmy najważniejsze miejsca,powrót na statek o godz
      16,odprawa i o 16.30 rejs powrotny ,nie bylo żadnych problemów z wizą,miasto
      przepiękne,warte zobaczenia, tylko ceny wyższe niż w Turcji.
      • bartolusek Re: Z Marmaris na Rodos - kilka pytań.... 15.08.06, 10:33
        Bylem w czerwcu w Marmaris. Na Rodos plyneliśmy z biura na ulicy. Cena od osoby
        to 40 euro. Autobus zabiera spod hotelu, dowozi do portu i po powrcie przywozi.
        Rola biura ograniczyla sie wylacznie do transportu hotel-port-hotel. Jadac z
        ulicy, a nie z oferty swego biura nie jest sie chyba ubezpieczonym podczas
        pobytu na Rodos (podroz morska zawiera ubezpieczenie w bilecie). Takze jesli
        oferta z biura nie przekaracza 50 euro to dla ubezpieczenia nie chyba warto
        oszczedzac. W Wezyrze wycieczka ta kosztowla cos kolo 70 euro wiec wybor byl
        prosty...
        Jest jeszcze jedna mozliwosc: mozna pojechac dolmuszem lub taxowka bezposrednio
        do portu i kupic bilet samemu - niestety nie znam ceny, tylko pozniej trzeba
        znalezc transport by dojechac na czas.
        Z tego co mowil koles w biurze to sa tansze polaczenia, ale plynie sie wodolotem
        a nie katamaranem, podroz trwa dluzej i doplywa sie nie do miasta Rodos tylko do
        Lindos gdzie nic nie ma.
        Bar na katamaranie bardzo drogi.
        Jesli chodzi o wize to nie bylo zadnych problemow. Sklep wolnoclowy w Marmaris
        tanszy niz na Rodos, ale najtanszy i tak byl w Poznaniu przy wylocie :-)
        Na Rodos ceny kosmiczne. Greckie piwo Mythos w knajpie w starej czesci miasta 4
        euro.
        Jesli znajdziesz knajpke mieszczaca sie na dachu domu (w miare niedaleko portu -
        po wejsciu w brame murow starego miasta najblizej portu kilkunastominutowym
        pobladzeniu :-)warto ja dla super widokow.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka