Dodaj do ulubionych

Objazdówka 7+7

IP: *.net81.citysat.com.pl 23.11.06, 14:06
[Prosze o polecone biura podrózy ,które organizuja 7+7 . Mam do wyboru -ciut
tańszy TRAF lub hotele . Prosze o polecenie mi w miare fajnych 3-4* hoteli
na 7 dni wypoczynku z rodzinką .Sas
Obserwuj wątek
    • tunhotel Re: Objazdówka 7+7 23.11.06, 23:58
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943&sortuj=6
    • Gość: dod Re: Objazdówka 7+7 IP: *.crowley.pl 24.11.06, 12:23
      cześć
      w tym roku na przełomie września i października byłam na objazdówce 7+7 z
      Triadą i z czystym sumieniem mogę polecić to biuro podróży (NIE JESTEM JEGO
      PRACOWNIKIEM). Z wakacji wróciliśmy bardzo zadowoleni. To był najpiekniejsza
      podróż mojego zycia i gdybym mogła do Turcji wróciłabym natychmiast. My
      zdcecydowalismy sie na droższą opcję z wybranym hotelem - taką polecam, bo traf
      to może być jednak duże ryzyko. Wybraliśmy świetny hotel Club Big Blue w
      Alanii - bardzo polecam, opcja all inclusive (taką oferuje obiekt). Jedzenie,
      obsługa i pokoje (pokój dzienny z aneksem kuchennym, klimatyzowana sypialnia i
      łazienka, lodówka, suszarka, TV)SUPER! Codziennie animacje dla dzieci (bawią
      się wszyscy),taniec brzucha, taniec derwiszy itd. Najpierw mieliśmy objazd:
      świetny przewodnik, autokar też dobry (z fakultetów gorąco polecam rejs po
      Bosforze! koniecznie!). NA pobycie korzystaliśmy z miejscowego biura podrózy
      Jolcia i Adam's (ona jest Polką). Z wszystkiego wywiązali się znakomicie (rejs
      statkiem po morzu, rafting). W Alanii polecem wycieczke nad rzekę Dimcay -
      knajpy po wodzie, dojedziecie lokalną komunikacją (dolmusze. Jeszcze jedno
      hotel nie jest położony w samym centrum Alanii (nam to odpowiadało), dojazd
      busiekim to około 5-10 minut, a spacer trwał koło godziny. Na terenie hotelu
      jest brozdiek dla dzieci i dwa nieduże baseny, w tym jede3n ze zjeżdżalniami
      (hotel ma 3,5 gwiazdki, a dałabym mu 4). Jesli masz jakies pytania, to chetnie
      odpowiem. Miłych wakacji, pozdrawiam
      • Gość: deo Re: Objazdówka 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:56
        Turcja objazdówka ... to tylko z Triada i należy wybrać hotel ..
        może byc taki jak autorka postu powyżej albo z katalogu i sprawdzić
        na forum opinie o hotelu ....
        • Gość: Sas Re: Objazdówka 7+7 IP: *.net81.citysat.com.pl 24.11.06, 13:11
          A jezeli to nie jest tajemnicą to zapytam jeszcze -jaki jest koszt takiej
          imprezy . Czy kupowac firsta , czekać na lasta a moze inne propozycje. Musze
          mnozyć X5 osób- dlatego pytam . Pozdrawiam Sas
          • Gość: Dod Re: Objazdówka 7+7 IP: *.crowley.pl 24.11.06, 13:49
            My jechaliśmy pod koniec września, bo była idealna pogoda (objazd około 23 st,
            pobyt 35 st, morze 28 st). sama piloptka mówiła, że latem jest skwar nie do
            wytrzymania. Ja na bieżąco śledziłam ich oferty gazetkowe (mniej więcej co
            tydzien jest nowa i są lepsze ceny). Wybraliśmy opcję wsłaśnie z takiej
            gazetki, a koszt (ze wszyastkimi dopłatami) to 2100 zł/os. Wycieczkę
            rezerwowaliśmy pod koniec sierpnia. Ludzie, którzy dokładnie to samo
            rezerwowali na tydzień przed wylotem płacili 1800 ze wszystkimi dopłatami, ja
            nie mogłam tak zrobić, bo pracuję i urlop muszę mieć ustalony dużo wcześniej.
            Do tej kwoty musieliśmy doliczyć 15 dolarów za wizę i 100 euro (dokładnie tyle,
            łącznie z fakultetem rejs po Bosforze)na wejścia do zwiedzanych obiektów. Na
            objeździe należy też pamiętać, że są śniadania (z napojami) i obiadokolacje
            (napoje płatne dodatkowo), a w ciągu dnia autokar zatrzymuje się w wyznaczonych
            miejscach i tam można zakupić sobie lunch w cenie 5 euro za osobę (bez
            napojów) - tzw. szwedzki stół. Lecieliśmy tureckimi liniami Sun Express
            (samolot ciasny, ale lot spokojny, miła obsługa, na pokładzie nie podają
            posiłków, jest bufet, ale drogo, podają tylko napoje: kawa, herbata). Niestety
            jedynym minusem Triady jest to , że kolejność 7+& może uleć zmianie. My jednak
            w umowie zaznaczyliśmy, żę bardzo zależy nam na pierwszym objeździe i niem
            wiem czy to przyopadek czy też skutecznośc zapisu - ale zadziałało ;-))), buźka
            • Gość: Małgoś Re: Objazdówka 7+7 IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.06, 19:11
              Byłam w Turcji w drugiej połowie lipca br. Planowałam wcześniej Grecję, ale w
              ostatniej chwili (w związku z tańszą ofertą) wybrałam Turcję i NIE ŻAŁUJĘ!!!!
              Kraj, kultura, ludzie - to piękne przeżycia! Jeżdżę trochę po Europie, byłam w
              Afryce i wszędzie jest pięknie, ale Turcja mocno zapadła mi w sercu.
              Skorzystałam z oferty TRIADY i niestety co do obsługi przez biuro mam kilka
              uwag. Część objazdowa była bardzo dobrze zorganizowana! Kompetentna pilotka,
              która równocześnie była też przewodnikiem. Miła, sympatyczna ale przede
              wszystkim znająca się na rzeczy. Bardzo dużo przekazała nam informacji
              historycznych ale też i ciekawostek. Na trasie objazdu hotele były czyste i
              ładne. Dobrze, że mieliśmy najpierw objazdówkę,bo jednak trzeba pamiętać, że
              objazdówka (mimo, że jest to dobry z klimatyzacją autokar) to jednak jest to
              3000 km! Na wstępy trzeba mieć ok. 100 eur i należy pamiętać o wizie, za którą
              się płaci 10 eur lub 15 dol. Śniadania na trasie objazdu są standardowe,
              obiadokolacje różnorodne.Jeśli chcesz przywieść sobie coś oryginalnego warto
              podczas objazdu kupować lokalne pamiątki (mówi o nich pilotka), bo na pobycie
              już niestety nie kupi się takich rzeczy oryginalnych. Turcy przyjmują pieniążki
              nie tylko w ich walucie, można płacić w EUR, Dolarach i funtach ang. Objazdówka
              jest super!!!!! Warto też korzystać z imprez podczas objazdu (np. wieczór
              turecki, który jest w Kapadocji). No i przede wszystkim aparat!!!!!!! Zdjęcia
              są fantastyczne. A teraz co do minusów. Otóż hotel na pobycie najlepiej 4+ i
              wzywyż, chociaż i w takich są wpadki. Nie licz na TRAF, gdyż ja niestety
              trafiłam niezbyt dobrze. Hotel niezbyt czysty, nie mówiąc już o tym w jaki
              sposób podawano pożywienie. A poza tym pani rezydentka nie była wcale
              zainteresowana swoimi podopiecznymi i jeżeli sami nie załatwiliśmy sprawy z
              obsługą hotelową to nie mogliśmy liczyć na jej pomoc. Poza tym nie otrzymaliśmy
              zaległej obiadokolacji (o której często przypominaliśmy) i w dniu odlotu też
              nie otrzymaliśmy lanch pakietu. I jeszcze jedno. Jeśli lecisz z Warszawy bądź
              Katowic to masz komfortową sytuację, gdyż przylatując masz cały dzień i prawie
              całą noc na przygotowanie się na objazdówkę. Gorzej jest z wylotem z Poznania i
              Wrocławia gdyż po przylocie (ok. 1.30) czeka Cię najpierw półtoragodzinna jazda
              busem do hotelu (ok. 3.30 jesteś w hotelu) a o 4.45 jest już wyjazd na
              objazdówkę. Podczas niej w miejscach wyznaczonych są postoje i możliwośc
              posilenia się, ale z tym jedzeniem też jest różnie.Za napoje do obiadokolacji
              płaci się. To tyle informacji, którymi chciałam się podzielić. Może się
              przydadzą w planowaniu podróży.
              • Gość: deo Re: Objazdówka 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:30
                ale napisz jaki to hotel ... bo nie zauważyłem ....

to najbardziej istotne ...

• Gość: TUFA2 Re: Objazdówka 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:35
                  A ja nie polcam Triady - zdecydowanie, oczywiscie to jest kwestia tego jak sie
                  trafi, a nam akurat trafilo sie zle, tzn hotel w czesci pobytowej Club Big Blue
                  byl naprawde w porzadku , jedzenie tez, chociaz nie przesadzalabym i mysle ze te
                  ich 3+ gwiazdki jest akurat, wiecej bym nie dala. Porazka byl objazd, pilotka
                  niekompetentna, niesympatyczna , majaca cala grupe i jej prosby gleboko gdzies,
                  stary zdezelowany autokar, w ktorym klima dzialala kiepsko i jak padal deszcz to
                  lalo mi sie na glowe bo byl nieszczelny, agresywny wrzeszczacy kierowca i
                  turecki przewodnik wygrazajacy i niesympatyczny ( nie wdaje sie w szczegoly bo
                  bym musiala za duzo pisac a juz mi sie nie chce, juz wczesniej o tym pisalam na
                  forum) Hotele takie sobie a dwa tragiczne z tragicznym jedzeniem i syfiaste.
                  Generalnie na objezdzie masz wrazenie , ze jestes tam glownie dla tureckiego
                  organiztora, wiekszosc czasu to wizyty w drogich sklepach i pokazy zachecajace
                  do kupna , skory, bizuteria , dywany (wszystko o wiele drozsze niz gdzie
                  indziej)i zatrzymywanie sie na posilki, ktore byly w postaci ochydnych bufetow i
                  na dodatek za 5 euro, podczas gdy obok (co odkrylismy sami) mozna zjesc cos
                  lepszego i za nizsza cena , ale o tym pani pilotka nie wspomina, bo miejsca do
                  ktorych nas woza to takie , z ktorych oni czerpia profity i nie bylo by nic w
                  tym zlego gdyby nie to ze czlowiek czasem nie ma ochoty na ochydny bufet
                  salatkowy juz nie mowiac ze niektorzy moze chca wydac na posilek mniej
                  pieniedzy, zwlaszcza, ze to my placimy, wiec chyba powinnismy miec mozliwosc
                  wyboru zwlaszcza jesli domaga sie tego wiekszosc osob w autokarze. Jesli
                  poczytasz poprzednie wypowiedzi na forum na temat triady przekonasz sie , ze nie
                  tylko ja mialam takie doswiadczenia, co oznacza, ze moze to sie trafic kazdemu.
                  Do rozwazenia. Pozdrawiam .
                  • Gość: maciuś Re: Objazdówka 7+7 IP: *.lnet.pl 09.01.07, 14:02
                    A ja polecam Triadę i jej 7+7. Może rzeczywiście nie opcję TRAF, ale konkretny
                    hotel na pobyt wybrać i jest ok.
              • kudlatek Re: Objazdówka 7+7 30.11.06, 19:04
                wydaje mi się że byłaś jak ja w marmaris na 7+7. Tak jak ja. Pilotka Ania
                rzeczywiście super, kompetentna, lubiąca to co robi, znająca takie ciekawostki,
                że nigdzie ich nie znajdziesz w przewodniku. Zawsze uśmiechnięta i pomocna.
                Przewodnik turecki jak to przewodnik.... Hotele oki, pobyt też może być. Ale
                objazd rewelacja!!!!!!!!!
                • Gość: Małgoś Re: Objazdówka 7+7 IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.06, 20:32
                  Deo! Dopiero dziś weszłam na forum, gdyż nie jestem częstym gościem.
                  Rzeczywiście nie podałam tego hotelu. Jeśli jest to jeszcze aktualne to
                  infromuję, że jest to hotel GRAND PRESTIGE w Marmaris! Jeśli chcesz o nim coś
                  więcej wiedzieć, to wejdź na forum o hotelach. Jest tam kilka opinii o tym
                  hotelu.
                • Gość: Małgoś Re: Objazdówka 7+7 IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.06, 20:35
                  Kudlatku! Bardzo się cieszę, że akurat TY przeczytałeś moją wypowiedź o
                  imprezie 7+7 z Triady, gdyż Twoja i moja wypowiedź będzie dla kogoś bardziej
                  wiarygodna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka