Gość: Piotrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:49 Wykupiłem wyjazd na 2 tygodnie do tego uroczego hotelu w lipcu z rodziną. Czy ktoś wylatuje 5 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:18 witaj, lecimy 19.07 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:28 Mało jest informacji o tej miejscowosci w internecie ale znalazłem ciekawa stronę na której jest troszkę zdjęć oprócz tych co są na stronie hotelu. Może osoby które tam były udostępniłyby wykonane przez siebie? www.bodrum-bodrum.com/html/peninsula/gallery/torba/torba_image_gallery.htm Odpowiedz Link Zgłoś
magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum 06.01.07, 17:12 hotel Z "wyszperałam" w necie już w zeszłym roku. rzeczywiscie opinii o hotelu i miejscowosci jest niewiele, ale te które są to same pozytywy. z opinii które znalazłam w necie (forum wakacje.pl, forum gazety.pl, ocenyhoteli.pl oraz z korespondencji z osobami które były w z.) można wywnioskować że jest to hotel godny polecenia, w niewielkiej odległości od bodrum (ok 6-10 km) w spokojnej miejscowości torba. jeżeli chodzi o zdjęcia to osoby z którymi korespondowałam podkreslały że rzeczywiście wygląda tak jak na fotkach w necie i katalogach. Odpowiedz Link Zgłoś
magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum 06.01.07, 17:17 minusem tej okolicy jest niezbyt ciekawa plaża, zwłaszcza w porównaniu z pięknymi plazami bałtyckimi. acha, opinie o Z. znalazłam nawet na stronce brytyjskiej - dotyczącej porad, opinii tutystów o róznych miescach, hotelach... "angolom" też się podobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:14 Napewno zaleta tej lokalizacji jest spokój jak ktoś chce sie wyszaleć to może pojechać do Bodrum. Czy masz informacje o animacjach w hotelu i wycieczkach fakultatywnych - napewno pojedziemy do Bodrum, może wiesz jak długo jedzie sie do Efezu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:52 jeżeli chodzi o wycieczki to powszechnie polecaną wycieczką jest efez:), popularne, choć z innej beczki to: rejs statkiem, aquapark i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.07, 22:47 A wiecie może czy napoje(kawka, herbatka) do śniadanka są płatne? Leżaki i parasole na plaży bezpłatne? Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum 03.02.07, 17:28 według oferty w AI nie ma: swiezych soków, kawy i herbaty po turecku, alkoholi importowanych. leżaki i parasole na plaży płatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.07, 22:33 Dzięki za info, a na śniadanie były jakieś darmowe napoje czy trzeba było cokolwiek dokupić? I przy okazji gdzie leży najbliższa piękna plaża na półwyspie ( do opalania i zabawy dla dzieci), a może widziała Pani gdzieś żółwie (Dalyan czy gdzie indziej?) Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 01:41 @Piotr, tak jak pisałam w pierwszym poście jadę do Zeitinady w lipcu. info jakie mam znalzłam w necie (wakacje.pl, gazeta.pl, ocenyhoteli.pl. pozdrawiam Magda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.kalisz.mm.pl 04.02.07, 14:11 Życzę w takim razie niezapomnianych wrażeń, a zapytam po powtrocie ;-) Sam jadę w sierpniu ;-) A pytam dlatego że niektóre osoby pisały, że napoje są darmo a z kolei na stronie itaki i samego hotelu trochę inna informacja - taka jak Twoja. Pozdrawiam serdecznie Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katjja Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:03 My wylatujemy z Wro, 02.sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
anajka do magda30081 02.07.07, 14:30 a skad wylatujecie? bo my w zasadzie tez zalatwiamy dzisiaj ten wyjazd od 19.07 :-)) nie wiem, czy jest szczecin, bo jesli tak, to my z mezem lecimy ze szczecina lub poznan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.koba.pl 05.03.07, 20:46 Witam. My również wybieramy się na 2 tygodnie do Hotelu Zeytinada od 5 lipca 2007. Lecimy z córką. Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Zeytinada Torba koło Bodrum 05.03.07, 21:09 hotel Zeytinada, do Bodrum kursuja dolmusze spod hotelu srednio co 20min, hotel naprawde fajny, 2 baseny, brodzik, dla dzieci maly plac zabaw, fajnie urzadzone pokoje, niestety nie wszystkie maja balkony, plaza bardzo mala, kamienista AI bez problemow, sniadania, lunche, kolacje, przekaski, do wszystkich posilkow napoje w systemie AI. Polecam ten hotel bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:48 My lecimy Warszawy, Juz mysleliśmy że bedzimy sami a tu taka niespodzianka. Mamy rezerwacje od połowy drudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.koba.pl 05.03.07, 21:49 My też lecimy z Warszawy. Czy lecą z Wami dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:52 Córka 9 lat chłopiec 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.koba.pl 05.03.07, 21:55 Nasza córka ma 10 lat - więc chyba się dobrze składa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia6211 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.zabrze.net.pl 07.03.07, 19:23 W Zeytinadzie: BEZPŁATNIE: napoje typu kawa taka zbiorowa z dużego baniaka (smakuje jak z ekspresu z dzbankiem - tzw przelewowy), herbata wrzatek+torebka, woda oraz soki z dystrybutorów, w barze napoje gazowane i alkohole miejscowe . PŁATNE: kawa po turecku, swieże soki ,alkohole z importu, oraz wszystko to co w minibarku w pokoju nawet jak to jest zwykła woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.koba.pl 07.03.07, 22:16 "marysia6211" proszę o podanie, która plaża w Torbie prezentuje się najkorzystniej? Czy jest to plaża publiczna z ogólnodostępnymi barami i leżakami do odpłatnego korzystania? Czy też te prezentujące się najkorzystniej plaże są "przypisane" do hoteli położonych bezpośrednio przy morzu i niedostępne dla turystów zamieszkałych w innych hotelach? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.50.95.* 08.03.07, 08:01 @Marysia, napisz proszę jak z czystością w hotelu oraz z jedzeniem. jakie wycieczki fakult polecasz i z jakiego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
nubijska Re: Zeytinada Torba koło Bodrum 10.03.07, 21:48 sterylnie. najczystszy hotel w jakim byłam. baaardzo fajny pod każdym względem, z wyjątkiem plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 14:46 dzięki za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.sfwenergia.com.pl 21.05.07, 12:46 Sam hotel jest super. Jedyna moja uwaga jest taka - jeżeli korzystacie z biura podróży Itaka zapiszcie w swojej umowie wszystkie sugestie (tak na wszelki wypadek) np.jaki ma być pokój (chodzi mi tutaj o pokój dwuosobowy). My na miejscu mimo zapewnień że to będzie pokój z balkonem dostaliśmy pokój bez balkonu w dodatku nad kuchnią i wentylatorami z klimatyzacji(szum bardzo uciążliwy). Na następny dzień po wielkich awanturach dostaliśmy lepszy pokój. A tak nawiasem mówiąc ciekawe czy sejfy w szafach są już zamocowane bo jak ja byłam to można było swobodnie wynieść sejf ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.48.238.* 02.07.07, 15:52 @anajka, wylatyjemy z poznania 23.50 :( (jak na razie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.48.238.* 03.07.07, 10:53 może ktoś ma najświeższe wiadomości z hotelu? kto będzie w okresie 19.07 - 03.08? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 135.245.72.* 03.07.07, 11:42 Zamiast marudzić, że niewiele jest opinii o hotelu, poświęć kilka minut na dopisanie swojej. Kazdy chce tylko czytac opnie, ale nie daj Boże napisac cos od siebie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=19416093 Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.48.238.* 03.07.07, 12:42 @Dorota ja zawsze opisuje hotele (patrz wakacje.pl, ocenyhoteli.pl, czy forum gazeta.pl) i chętnie dzielę się info. zbieram info o zeytinada hotel, bo wkrótce się tam wybieram:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.chello.pl 03.07.07, 14:55 Ja w ubiegłym tygodniu wróciłam z Torby. Wprawdzie nie mieszkałam w tym hotelu, ale widziałąm go i rozmawiałam z osobami które tam mieszkały. Hotel faktycznie wygląda jak w katalogu. Położony w ładnie zagospodarowanym ogrodzie przy wjeździe do miejscowości. Niestety do plaży jest calkiem spory kawałek i osoby które przychodziły do naszego hotelu mówiły, że jest ona beznadziejna. Chwalili sobie za to pokoje i jedzenie i generalnie większość była zadowolona. Jako minus wymieniali takze fakt, że trzeba było raniutko rezerwować leżaki przy basenie i wraz z napływaniem nowych urlopowiczów robiło się to trochę męczące. Zeytinada jest to hotel uznawany w Torbie za "Polski" więc raczej ciezko będzie tam spotkać inne nacje. Miejscowość faktycznie bardzo spokojna, ładna a do Bodrum jedzie się dolmuszem około 15 minut. Bilet kosztuje 1,7 YTL czyli 1E. W przeciewieństwie do Grecji tutejsza komunikacja kursuje stosunkowo punktualnie, średnio co 15 minut. Dlmusze Torba - Bodrum łatwo poznać bo są biało-żółte. Niestety żadko sa klimatyzowane. Jeśli macie jakieś pytania dotyczące miejscowości to chetnie odpowiem pozdrawiam i zyczę udanych wakacji Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.48.238.* 03.07.07, 15:12 @Dominika, czy w samej miejscowości torba zajdziemy jakąś knajpkę np na piwko albo kebab? jako że masz świeże wiadomości, proszę napisz jak wygląda sprawa z lokalnymi biurami podróży (ceny), jakie wycieczki polecisz? czytałam w necie, że całkiem blisko znajduje się aquapark. z góry serdecznie dziękuję za informacje:) ps. jeszcze dwa tygodnie...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.chello.pl 03.07.07, 17:16 W samej Torbie jest kilka kanjpek, ale nie wiem czy są ok bo nie korzystaliśmy. Mieliśmy wylupioną opcję all, a że kazano nam stołować sie w 4* hotelu Izer mieliśmy naprawdę fantastyczne jedzonko. Kawałek trzeba było podejść, ale przyznam, że warto było:) Jeśli chodzi o lokalne biuro, to w samej Torbie jest tylko jedno, podobnie jak wypożyczalnia samochodu. Znajdują sie one w pobliżu hotelu Voyage Torba. Ceny wycieczek takie same jak w Bodrum. My płynelismy z nimi na Kos i byliśmy zadowoleni. za 2+2 zapłaciliśmy 56E. Generalnie to była jedyna wycieczka którą gdziekolwiek kupowaliśmy. Resztę zorganizowaliśmy sobie sami. W Bodrum wypożyczyliśmy samochód. Za fiata palio, tylko takiego 3 drzwiowego w niedostępnej w Polsce wersji hatchback zapłaciliśmy 30E za dzień. Przy dłuższych terminach (od 3 dni) cene można było spróbować obniżyć. U rezydenta podobny samochód kosztował 45E za dzień. W Torbie pan zaproponował nam clio za 35E. Też sie opłaca, bo za dojazd do Bodrum tez trzeba zapłacić. Bilet dla osoby w jedną stronę to 1E. Wszystkie samochody są z klima i pełnym ubezpieczeniem. Tylko mają niemiły zwyczaj pozostawiania samochodu z praktycznie pustym bakiem. Pierwsze swe kroki musisz skierowac wiec na stacje benzynową. I tu niemiła niepsodzianka. Benzyna droga jak diabli - 3YTL/l. Podobno Turcy nie lubia placic podatkow, wiec wszystkie jakie sie tylko da władze dodają do ceny paliwa. Mimo wszystko uważam, ze jest to świetny sposób zwiedzania Turcji. żałowaliśmy, że już nie udało nam sie wziać samochodu na jeszcze jeden dzien. Nasz był w bardzo dobrym stanie, oszczedny. Zrobiliśmy ponad 800 km. W pierwszy dzień wybraliśmy dodokoła pólwyspu a w drugi wyruszyliśmy na historyczny szlak. Trasa: Torba - Selcuk - Efez- Priene - Milet - Didyma - Euromas - Torba. Wyjechaliśmy o 5.40 a wróciliśmy około 18. Wrażenia niesamowite. Polecam. Nie taki wilk straszny jak go malują. Ludzie mówią,że jeżdzą jak wariaci a tymczasem w wielu miejscach nie spotkaliśmy prawie żadnych samochodow na drodze. Oczywiście czasem zdarzają się jakieś incydenty, ale u nas to malo szaleńców? Kilka osób było w Dalyan i Pamukkale i bardzo sobie chwalili. Niestety byly jakies problemy z promami na Rodos, ale moze do czasu Waszego przyjazdu sprawa sie wyjaśni, bo też warto popłynąć, jeśli na tej wyspie sie nie było. Aquapark faktycznie jest w pobliżu Bodrum. Ale nie od strony Torby tylko Gumbet. Można dojechać samemu do bodrum i przesiąść sie na dolmusza do Gumbet i poprosic aby kierowca zatrzymal sie przy nim. Z lokalnego biura też sie opłaca - cena ok 15E, czyli tyle co bilet wstępu. Przynajmniej tak mówili Ci którzy byli. Bardzo im sie podobało. Nasze dzieci są troche za małe na takie rozrywki, zreszta w Izerze był mini aqua park z którego mogliśmy do woli korzystać. Ale sie rozpisałam:) Jeśli coś jeszcze Cię interesuje to pytaj. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @d.biel Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 15:49 mam jeszcze pytanie dotyczące wolnocłówki na lotnisku. czy jest dobrze zaopatrzona (kosmetyki)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 15:51 @dominika, przepraszam za "wykorzystanie" Twojego loginu w poprzednim liście:( pomyliłam się, zamiast w "temat" wpisałam w "autorze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.chello.pl 07.07.07, 19:00 Nic nie szkodzi:) Ja byłam zdecydowanie rozczarowana bezcłówką. Kosmetyków maleńko a ceny raczej zblizone do naszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.kalisz.mm.pl 29.07.07, 22:37 A przy okazji, w pokojach jest elektryczny czajnik (ktoś pisał o minikuchni)? Pozdrawiam (z Wa-wy 16.08 z 2-ma chłopakami 6 i 8 lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 88.242.69.* 30.07.07, 17:21 pozdrowıenıa z upalnej torby k. bodrum hotel zeytınada. mamy cudownæ letnıæ pogode bardzo upalnıe. hotel godny polecenıa. bardzo czysty. jedzenıe urozmaıcone dobre. mysle ze kazdy znajdzıe cos dla sıebıe. dwa baseny brodzık mala hotelowa plaza okolo 5 mınut spacerkıem. w pokojach rodzınnych jest czajnık elektryczny. reszta relacjı juz po powrocıe Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum 30.07.07, 21:37 A ja już za 2 dni tam jadę ;) Lecę w nocy ze środy na czwartek z Wrocławia - czy ktos też się tam wybiera w tym terminie? Jakieś porady? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
pit1978 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum 02.08.07, 22:37 A byly listwy przypodlogowe ??? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Kazdy pisze co lubi moje skromne zdanie pokoje ladne hotel cudowny pelno zieleni pokoje czyste jedenie smakowite hmmmmm przyczepic sie mozna tylko do tego ze czas za szybko tam mija no ale to nie wina hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:27 witam już z Polski. wczoraj wrocilismy z torba k. bodrum z hotelu zeytinada. torba położona jest około 10 - 15 min dolmuszem do centrum (bazar) bodrrum. na przeciwko bramy hotelowej znajduje się przystanek dolmuszy, które jeżdżą co około 15 minut (koszt 1 euro, 1,7 lira za osobę). torba uważana jest za dzielnicę bogatych turków, gdzie są ich letnie domy i hotele. z hotelu spacerkiem do morza jest około 5 minut. plaża kamienista, wąska. w okolicy kilka sklepów, knajpek, lokalne biuro podróży (polecam), port jachtowy. hotel zeytinda to miejsce kameralne. nie hotel kombinat. położony w pięknym, pełnym różnorodej roślinności ogrodzie. hotel bardzo zadbany, czysty. pokoje różne, ale ogólnie wszystko jest ok. posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, od rana naleśniki, od 15 snack bar, 17 ciasta. bar czynny od 10 do 23 w ramach AI, na terenie hotelu pojemniki z napojami i wodą, wino. jedzenie bardzo dobre, zwłaszcza kolacje. myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. obsuga bardzo miła, uczynna, nie narzucająca się. goście hotelowi to głównie polacy, są rónież holendrzy, niemcy, francuzi, mało rosjan. hotel godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oljapa Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum 12.08.07, 23:04 Aż chce się jechać, wylot już całkiem blisko. Nikt na forum nie pisze o pieniądzach. Czy lepiej euro, dolary czy ich walutę ? Jak z dostępnością bankomatów w Torbie i Bodrum ? Bardzo proszę bywalców o podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.48.238.* 13.08.07, 09:30 brałam euro i stopniowo wymieniałam na liry. tylko większe zakupy (wycieczki fakult. w lokalnych biurach podróży) płaciłam w euro Odpowiedz Link Zgłoś
oljapa Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum 13.08.07, 19:21 Pamiętasz przelicznik ? Gdzie można wymieniać ? Nie bardzo chcę jechać z większymi ;-) pieniędzmi więc interesuje mnie również bankomat .Z góry dzięki za odpowiedź. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 80.48.238.* 14.08.07, 07:55 dwa tygodnie temu 1 lira = ok. 1,7 - 1.8 euro. wyminić można w kantorach (moim zdaniem najkorzystniej), hotelach, banku. z zeytinadzie można wymienić w recepcji, ale zazwyczaj usłyszysz, że nie mają lir (sic). w torbie, po drodze nad morze jest mały kantor (jest tam również kafejka internetowa i bardzo miła knajpka) bankomaty są w bodrum, w torbie nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.kalisz.mm.pl 15.08.07, 13:56 Dzięki Magda za wszystkie Twoje informacje, spróbuję dorzucić swoje spostrzeżenia jak wrócę ;-) Jedziemy już jutro z Wa-wy !!!! Pozdrawiam serdecznie. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:49 @Piotr życzę super urlopu w tym pięknym "greckim" zakątku Turcji. Czekamy na relację po powrocie. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: 89.228.7.* 05.09.07, 14:54 Tak na szybko, bo wciąż czasu po przyjeździe brakuje... ;-) Hotel wspaniały, w zasadzie łatwiej byłoby wskazać drobne niedociągnięcia a wszystko inne 99% uznać za max. Takim minusikiem może być fakt że hotelowa recepcja znajduje się dość daleko od bramy głównej (jakieś 70m) i bagaże na początku i końcu pobytu trzeba sobie przetaszczyć...a z powrotem jest pod górę;) A tak serio to najbardziej niezrozumiałym incydentem było permanentne zajmowanie leżaków przy głównym basenie. Leżaki w większości kwitły samotnie do wieczora, a ich szczęśliwi "zajmowacze" właśnie podziwiali Efez, Pammukale czy inne wspaniałości. Ale to nie wina hotelu tylko zachłannych... Na szczeście hotel posiada kameralny basen z boczku (12mx6m gł.140cm) gdzie spokojnie można było wypocząć... Hotel Zeytinada ma przepiękną, zadbaną zieleń, te domy (bo składa się z kilkunastu jednopiętrowych budynków) obrośnięte bugenwillą (w różnych odmianach kolorystycznych) są jak z bajki. Obsługa hotelowa b. miła nie narzucająca się (choć proponują wina butelkowe do kolacji - dodatkowo płatne), szybko podchwytująca polskie zwroty - łatwo się można z nimi zaprzyjaźnić. W hotelu jest (za dodatkową opłatą) Internet - 1 stanowisko przy recepcji (1 godzina 3 liry), bilard (1 godzina 5 lir). Z hammamu warto korzystać na początku pobytu, bo nawet lekki masaż (jako że pierwszy) może dać w kość - nie polecam w ostatni dzień. Potrawy serwowane przez restauracje bardzo zróżnicowane, dla entuzjastów kuchni śródziemnomorskiej wymarzona dieta - mnóstwo warzyw duszonych na oliwie z oliwek, ryby, surówki, lekkie mięsa (głównie kurczak), zawsze kilka odmian oliwek - pyszne - duże zielone. Plaża jeśli jest ważna (osobiście uważam że zupełnie nie - za fajny hotel, Bodrum i inne atrakcje) to niestety można się zawieść - drobne kamyki, wąska, bezpłatna dla gości Zeytinady tylko w szerokości kilku metrów bezpośrednio przy restauracji na literę A (zapomniałem nazwę). Samo dojście do centrum miasteczka Torba dość uciążliwe - przez główną bramę, choć znacznie bliżej byłoby gdyby były otwarte wyjścia na samym końcu hotelu. Jeśli chodzi o walutę to najlepiej zabrać euro (już na pokładzie przydadzą się drobne - śniadanie 5 euro, napoje 1 euro, wino 3 euro) i w zasadzie w 99% prócz kas przy zabytkach można bez żadnych obaw płacić w euro - stosują aktualny kurs (podczas mojego pobytu 1euro= 1,7 liry). Nieporozumienie to cena wycieczek z Itaki - lokalne (dooookładnie takie same - połowe tańsze, byłem na rejsie statkiem z Itaki - nawet nie było polskojęzycznej obsługi - biorą z lokalnych i dokładają marże) a nawet niektóre fakultatywne wycieczki z TUI są tańsze niż te z Itaki!!! (tablica ogłoszeń w hotelu przy bilardzie) Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego pobytu. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda30081 Re: Opinie n/t Zeytinada Torba koło Bodrum IP: *.powiat.poznan.pl 06.09.07, 08:08 @Piotr, fajne miejsce na letni wypoczynek wybraliśmy:D Odpowiedz Link Zgłoś