Dodaj do ulubionych

ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz!

19.01.07, 09:19
Jedziemy z mężem i synkiem (2,5r.) oraz z przyjaciółmi i ich córeczką (4,5r.)
do tego hotelu drugi raz, byliśmy rok temu sami i tak nam się podobało, że
postanowiliśmy w tym roku to powtórzyć. Będziemy tam 18.07/07 dwa tyg. czy
ktoś się jeszcze wybiera w tym terminie? W tym hotelu jest przewaga Niemców,
więc można by się było jakoś zgrać i razem zaszaleć.
Obserwuj wątek
    • kama1978k Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 19.01.07, 10:18
      Bardzo się cieszę czytając takie posty bo my w czerwcy ( 06.06 ) również
      wybieramy się do tego hotelu a takie informacje jedynie utwierdzają mnie w
      słusznym wyborze. Napisz prosze czy plac zabaw - bo głownie to mnei
      interesuje - jest "oprzystosowane" do takich maluchów jak mój Filip ( 1,5
      roku ). Aha - i czy mini barek jest w opcji bo to strasznie zastanawia
      mojego męża ;)
      • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 19.01.07, 11:29
        Kama, myślę że będziecie bardzo zadowoleni, bo plac zabaw dla dzieci jest
        świetny, są smerfy wielkości Twojej pociechy, miniaturowe drzewka, domki,
        zjeżdzalnie i fajne brodziki dla dzieci, my głównie przesiadywaliśmy nad tym
        mniejszym bo wydawał nam się bardziej czysty i mniej oblegany. Dzieciom poza
        tym bardzo pobobają się sztuczne zwierzaki porozstawiane na terenie całego
        ogrodu, są tygrysy, nosorożce i żywe, wielkie, kolorowe papugi, zresztą sami
        zobaczycie. A co do mini baru w tamtym roku był w opcji all incusive, była w
        nim woda gaz. i niegaz., cola, fanta i sprite. Udanego wypoczynku!
        • Gość: elfik Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: 213.17.183.* 19.01.07, 12:24
          Mam pytanie dotyczące ręczników przy basenie czy sa one odpłatne pytam bo w
          biurez podrózy nie potrafili mi odpowiedzieć My lecimy 23 maja a wracamy 6
          czerwca. Niestety do tej pory nikt na forum nie napisał że leci w tym terminie
          do tego hotelu. Mam nadzieję że będziemy zadowoleni
          • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 19.01.07, 13:02
            Ręczniki przy basenie i na plaży są bezpłatne, przy zakwaterowaniu dostaniecie
            karty na ręczniki i codziennie będziecie mogli wymieniać ręczniki na świeże,
            niestety trzeba tych kart pilnować bo przy wykwaterowaniu trzeba je zwrócić, a
            jak nie to zapłacić za każdą po 20 euro.
            Wyjazd będzie na pewno udany. Pozdrawiam.
            I czekam czy ktoś się wybiera 18.07?
            • Gość: z krakowa Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 19:57
              Doga Jagódko, mam pytanko a propos reczników na plażę - czy to sa duze ręczniki
              czy tylko takie do ewentualnego wytarcia ciała po zażyciu kapieli morskiej?
              Nie wiem czy zabierac swoje, ja akurat lubie leżec na wielkim ręczniku...i nie
              wiem czy taki z Alba resort jest wystarczjaco duzy...
              czy bar na plaży też jest w all inclusive? czy wieczór turecki to naprawde taka
              lipa jak to opisują na forum? my lecimy z mężem 27 czerwca, więc się nie
              spotkamy, trudno. pozdrawiamy
              • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 20.01.07, 10:12
                Ręczników raczej nie warto zabierać, bo te hotelowe są może nie ogromne ale
                dość dużę żeby na nich leżeć. A jeśli chodzi o noc turecką to nie wiem nic bo
                nie byliśmy na takiej, ale chyba wybierzemy się w tym roku, bo pewnie jak
                wszyscy mamy ją gratis z itaki. pozdrawiamy
            • andrzejb303 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 20.01.07, 12:34
              Czy możesz rozwinąć o co chodzi z tymi kartami na ręczniki. Dają ręczniki a Ty
              dajesz kartę... Oddajesz ręcznik zwracają Ci kartę. Dobrze rozumię czy też
              nie...? I czy ta karta dotyczy tylko ręczników, czy też dotyczy all. A może w
              wersji all dostaje się opaskę na rękę? Możesz coś napisać na ten temat?
              Z góry dziękuję!
              Andrzejb
              • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 20.01.07, 17:04
                Z ręcznikami jest dokładnie tak jak mówisz, a jeżeli chodzi o all to
                dostaniecie właśnie takie opaski na rękę i jeszcze jedną kartę na którą
                będziecie mogli brać np. soki ze świeżych owoców i alkohole importowane za
                które na podstawie tej karty przy wykwaterowaniu trzeba będzie zapłacić.
                • andrzejb303 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 20.01.07, 23:28
                  Dziękuję za odpowiedz! Mam jeszcze pytanie o mini barek w pokojach. Czy jest on
                  wliczony w cenę all, czy też płaci się przy koncu wypoczynku za
                  jego "opróżnienie". Czy byliście na wycieczkach np. Kapadocja. Jeśli tak to co
                  była to wycieczka kupiona od Rezydenta czy też lokalnego Biura?
                  Pozdrawiam!
                  Andrzejb
                  • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 21.01.07, 10:08
                    Już pisałam,że mini bar był rok temu wliczny w cenę ale jak będzie teraz to nie
                    wiem mam nadzieję jednak że tak. Nie jedźimy na wycieczki, nastawiamy się
                    głównie na wypoczynek. Pozdrawiam.
          • braffka Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 25.01.07, 19:22
            wszystko na to wskazuje, że będziemy w tym hotelu od 16 maja przez dwa tygodnie.
            Może się spotkamy zatem;)
    • renatab4 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 21.01.07, 10:52
      witam

lece tam po raz pierwszy .Interesuje mnie jak dziala klima w pokojach i
      jakie pokoje najlepiej poprosic tak aby były ciche blisko basenu i ładne .
      odpiszcie prosze .
      • Gość: alykon Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: *.realestate.net.pl 21.01.07, 11:49
        Witam
        W jakim terminie lecisz Renatab4 ?
        alykon
        • renatab4 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 21.01.07, 12:38
          lece w sierpniu od 8 na 2 tygodnie .
      • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 21.01.07, 18:56
        We wrześniu klimatyzacja działała bez zarzutu, jest sterowana indywidualnie,
        ale w nocy na kilka godzin jest wyłączana -co wcale nie przeszkadzało. Jeżeli
        chodzi o pokoje to wszystkie są małe, tylko te rodzinne są super( dwa pokoje i
        dużo większa łazienka),ale tych niestety nie ma w ofercie, a szkoda. Jeżeli
        chodzi o położenie to wszystkie budynki mają swoje plusy i minusy, ale
        najgłośniej jest w tym przy amfiteatrze.
        • renatab4 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 21.01.07, 20:47
          C oto znaczy małe pokoje - ile maja metrow i jak sa urządzone.Jesli masz
          zdjecia to prosze o meila podaje adres
          renatabrukiewicz@arko.com.pl

bede wdzieczna
          • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 22.01.07, 08:41
            Niestety nie mamy zdjęć, ale pokoje wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciu w
            katalogu. Łazienka może 1,5/1,5 m.(mała ale....). A w pokoju są 2 łóżka
            pojedyńcze i jedna sofa rozkładana(dostawka), fotelik, 2 szafeczki nocne, szafa
            rozsuwana, komoda z lustrem. Trochę ciężko było przejechać wózkiem z jednego
            końca pokoju na drugi.
    • Gość: agata Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: *.rybnet.pl 21.01.07, 13:20
      Mam pytanko. Czy napoje w disco wchodzą w all?
      • Gość: elfik Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: 213.17.183.* 22.01.07, 08:14
        Czy przy basenie i na plaży są materace i czy są one odpłatne
        • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 22.01.07, 08:29
          I na plaży i przy basenie są materace bezpłatne!
      • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 22.01.07, 08:32
        Tego nie wiem, bo tylko raz tam byliśmy, ale coś mi się wydaje, że tylko do
        pewnej(może do 00.00) godziny są bezpłatne.
    • magda_plo Re: ALBA RESORT -pierwszy raz 22.01.07, 14:09
      czy ktoś tam leci na początku września
      • kama1978k do magda_plo 25.01.07, 22:06
        A czy to nie Ty przypadkiem narzekałas że podobno w Turcji tak brudno i pełno
        placów budowy w związku z czym zrezygnowałaś z wyjazdu do tego kraju?
        Rozumiem że jednak się zdecydowałaś :)
        • magda_plo Re: do kama 1979k 08.02.07, 12:11
          tak,jednak zdecydowałam sie na Turcje, hotel 5* lepszy standardem od tych na Krecie 3*, bo na taki byłoby mnie stać,...
          no i wyżywienie ALL-w grecji o takie trudno, a jade z dzieckiem,
          wiec plany uległy zmianie
          aha, nie narzekałm-tylko stwierdziłam, ale mam zamiar siedzieć tylko na terenie hotelu i nie wysuwać tyłka poza jego granice
          • kama1978k Re: do kama 1979k 08.02.07, 12:33
            Hej,
            Spoko ja wcale nie chciałam Cię krytykować. Też zawsze wybieram hotel pod
            kątem dziecka ale tez zalezy mi na tym żeby mimo wszystko coś tam zobaczyć.
            Wieć staram się zawsze wybierać hoteliki przy ( nie w centrum )
            miastecazek żeby było miejsce na wieczorne spacerki i zakupy. Szkoda że
            lecisz we wrzesniu. My lecimy w czerwcu - nota bene juz się doczekać nie
            mogę. Pozdrawiam
            • magda_plo Re: do kama 1979k 12.02.07, 11:40
              ok, ja wcale nie uważam że mnie krytykujesz...,
              Napisz jak było, a tak wogule to chyba znowu zmienią nam sie plany-mieliśmy zarezerwowany hotel-a tu nici z rezerwacji(pani coś przeoczyła) i na 100% jedziemy do Grand Prestige -zapłaciliśmy od razu zaliczke-bo widze ze sa problemy z miejscami...
              napisz co myślisz o tym hotelu-może coś słyszałaś
              • tomoni Re: do kama 1979k 01.03.07, 12:10
                cześć
                my też jedziemy do Grand Prestige w Side. może ty coś wiesz na temat tego
                hotelu wyślij mi na e-maila swój adres to ci prześle zdięcia jakie zdobyłam na
                necie. aaa... kiedy jedziecie, bo my 20 czerwca na 2 tygodnie z 8 letnią córką.
                Mój e-maill tomoni@interia.pl
              • kama1978k Re: do magda_plo 01.03.07, 16:10
                Hejka, dopiero przeczytałam twój post - niezłe mam opóźnienie. Nie mam
                pojęcia o tym hoteliku. Przeszukałam sobie opinie na
                www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=2394
                i na holidaycheck - przejżyj. Pozdrawiam
      • tomoni Re: ALBA RESORT -pierwszy raz 01.03.07, 12:12
        cześć
        my też jedziemy do Grand Prestige w Side. może ty coś wiesz na temat tego
        hotelu wyślij mi na e-maila swój adres to ci prześle zdięcia jakie zdobyłam na
        necie. aaa... kiedy jedziecie, bo my 20 czerwca na 2 tygodnie z 8 letnią córką.
        Mój e-maill tomoni@interia.pl
    • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 06.02.07, 13:05
      No i co? Nikt nie jedzie 18 lipca?
      • Gość: z krakowa Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:36
        mam pytanko - czy w mini barze woda jest bezpłatna? i co z barem na plazy? bo
        głosy sa rózne, a dawno nie czytałam postów... juz nie mogę sie doczekać
        morza...
        • jagoda10111 Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! 09.02.07, 12:34
          Cały mini bar i bar na plaży są bezpłatne - all incllusive
          udanych wakacji!
          • Gość: z krakowa Re: ALBA RESORT 18.07/07- drugi raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 16:58
            dziękuje za miłe wiadomości. nie musze martwić sie o napoje na plazy i moja
            zielona herbatę w czasie sjesty poplazowej w pokoju./zawsze jeżdzę z mini
            grzałką.../. a nie zawsze chce sie iśc do sklepu po wodę, wygodnicka staję sie
            na wakacjach. Myślę,że alba resort to dobry wybór. czekam na wrażenia
            forumowiczów, kiedy powrócą z pierwszych turnusów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka