iit2 01.06.07, 14:50 Witam. Mam pytanie. Będziemy po raz pierwszy w Turcji okolice Bodrum miejsc. Turguteis hotel Golden Beach. Co należy zobaczyć, zwiedzić w tym rejonie, jakie zabytki, wycieczki ? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daniel Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.poczta-polska.pl 01.06.07, 15:01 Moim zdaniem według mnie: Pożyczasz samochód ewentualnie wsiadasz do pociągu lub autobusu i jeździsz tam gdzie Ci się podoba, my z zoną stwierdziliśmy że tak jest ciekawiejh. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra55 Re: co zwiedzić w Bodrum ?? 01.06.07, 15:20 na Bodrum akurat nie ma nic rewelacyjnego do zwiedzania. tylko błagam nie decydujcie się na wycieczkę organizowaną przez biuro podróży, bo zawiozą Was do Centrum Złota i Centrum skór gdzie będą namawiać na kupno. Byłam w okolicach Turgutreis 2 lata temu. Krajoobrazowo przepięknie, chociaż inna Turcja w okolicach Oludeniz jest chyba ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.sfwenergia.com.pl 01.06.07, 15:36 W samym Bodrum warto wejść na zamek. Jak ja byłam za wstęp można było zapłacić tylko w tureckich lirach dlatego przed wejściem warto wymienić walutę. Poza tym w czasie mojego pobytu wybraliśmy się również na wyspę Kos i do Efezu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.chello.pl 01.06.07, 15:57 My za niecałe 2 tygodnie będziemy w okolicach Bodrum:) A do zwiedzenia jest cała masa miejsc. Wspomniany już wcześniej Efez. Oprócz tego w samym Bodrum zamek olaz Halikarnas. Starożytne ruiny są także w Milecie, Prienie i Didymie. Jest także kilka mniejszych stanowisk po drodze z Bodrum do Miletu. Zamierzamy wybrać sie tam wypożyczonym samochodem. Na pewno ciekawa wycieczką jest także grecka wyspa Kos. Wczoraj znalazłam także,że można wybrać sie na inne wyspy z Turgutreis. Podobno interesujący jest takze rejs po morzu egejskim, w czasie którego zawija się do co piękniejszych zatok półwyspu. Jak widzisz możliwości jest mnóstwo do spędzenia aktywnie czasu w tej okolicy. Życzę udanych wakacji POzdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: co zwiedzić w Bodrum ?? 02.06.07, 16:03 dzięki za podpowiedzi, a jak jest np. z komunikacja w mniejszych miejscowościach? my będziemy w Turgutreis, w jaki sposób dociera się do centrum? czy jest z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.chello.pl 02.06.07, 18:33 Z tego co wiem, a zaznaczam, ze jest to wciąż wiedza czysto teoretyczna;) to bez problemu można dostać się do Bodrum dolmuszem. Sprawdzę już za 12 dni. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominique24 do itt2 IP: *.intersc.com.pl 05.06.07, 14:25 My tez lecimy do tego hotelu 7 czerwca,a wy kiedy???Jeśli w tym samym czasie to na pewno się spotkamy;) , Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: do itt2 05.06.07, 19:13 My niestety dopiero 28 czerwca, więc będziecie mogli wcześniej zobaczyć ten rejon Turcji i hotel. Szczerze mówiąc wahamy się cały czas, bo hotel Golden Beach nie jest znany forumowiczom i nie wiele o nim wiemy. Miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś