Dodaj do ulubionych

7+7 czy warto?

IP: 62.29.170.* 15.06.07, 08:27
zastanawiamy się czy warto jechac do Turcji w opcji 7+7. Jak ktoś był to
pradźcie z którego biura i czy nie lepiej jest wykupić urlop 14 dniowy, a
zwiedzać na własną rękę. dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:25
      nawet trzeba obowiązkowo jechac na 7 + 7 ..

ja byłem z Triada i byłem zadowolony ale inne biura tez maja taka
      ofertę ...wszystko kwestia ceny ...

a cena zalezy w dużej mierze od klasy hotelu który wybierzesz ..

w dwie osby samochodem bez sensu .. droga benzyna w Turcji a do
      przejechania 3200 km jesli chcesz naprawde cos zobaczyc w Turcji ...

a tak zawieźli , nakarmili poopowiadali ...

pzdr deo
    • Gość: Ewelina Re: 7+7 czy warto? IP: *.umwd.pl 15.06.07, 12:16
      Dwa tygodnie temu wróciłam z takiej wycieczki z Jet Touristic. I polecam
      gorąco. Wprawdzie jest trochę męcząco bo wiele godzin spędza się w autobusie
      ale wrażenia rewelacyjne!! W tydzień zwiedza się naprawde dużo i dojeżdża do
      takich miejsc, których przy 14 dniowym pobycie na wybrzeżu nie masz szans
      zwiedzić (np. Istambuł).
      Zdecydowanie warto wybrać 7+7
      Pozdrawiam
      • Gość: Lenka Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:59
        No i 7+7 ma tą przewagę nad pełną objazdówką, że przez tydzień dość intensywnie
        się zwiedza, a potem można sobie wypocząć i polenić się pełną gębą :)
        Najczęściej wybiram właśnie taką opcję. W Rurcji byłam na "egejskich skarbach"
    • Gość: aa Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:45
      jeśli chcesz pozwiedzać to tylko 7+7.
      Cena 7+7 jest tylko nieco wyższa o 14 dni pobytu.
      A wykupienie ze stałego pobytu tylko Kopadocji (2 dni - tylko tak jest sens
      jechać) kosztuje chyba 40 EURO! A za te dni chotel na miejscu i tak płacisz.
      Podczas pobutu nie zobaczysz innych ciekawych miejsc ze wzgledu na odległości
      np. Istambuł, Efez.
      Ja wróciła z takiej imprezy z Triada.
      Nie mam zastrzeżeń, było super.
      Budząc, opowiadają, karmia i mówią kiedy siku ;-))))
      • Gość: Ewa Re: 7+7 czy warto? IP: *.netburg.pl 17.06.07, 22:13
        Ja mam wylot za tydzień również z Triady i cieszę się z Twojej wypowiedzi, ale
        PROSZĘ o więcej szczegółów.
        • deoand Re: 7+7 czy warto? 17.06.07, 22:54
          Już wszyscy pisali ... zawioza obwiozą poopowiadaja nakarmią i własciwie
          nic tu dodać nic ując ale ponieważ jest jeden fakultet na ktory
          trzeba się przygotować ... bo kosztuje 150 Euro tzn . lot balonem
          nad Kapadocją ...
          ja akurat nie byłem bo byłem na wieczorze tureckim tylko 0k 20
          Euro ale ci co byli mówili , że to coś wspaniałego ... Trwa 2
          godziny zaczyna się o wschodzie słońca .

Gdybys chciała to jak myślę trzeba się przygotować ...

pzdr deo
      • Gość: Ile euro Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:35
        Ila trzeba mieć euro na wejścia do obiektów zwiedzanych podczas objazdu 7+7 z
        Trady?
        • Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:38
          tyle ile z grubsza podaja w katalogu ... zależy to jednak od kursu
          dnia lira tureckiego do Euro ... w każdym razie w ub.r. pod koniec
          sierpnia płaciłem 85 Euro .. teraz pewno bedzie więcej ,, myslę że
          ok 100 Euro ?? ... to dotyczy Triady ...
        • Gość: aa Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:27
          z wycieczkami fakultatywnymi (rejs po Bosforze i wieczorem Tureckim) ok 130Euro
          • jegomysz Re: 7+7 czy warto? 19.06.07, 06:40
            Ja jadę z Triadą na 7+7 18 lipca i podają, że trzeba mieć ok 130 euro plus 10 na
            wize
            • Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:58
              no... widać zdrożało od ub roku ...to pamietaj jeszcze o fakultetach
              chocby paliwo pewno tez aw Turcji jest wyjątkowo drogie .. więc
              pewno wyrównuja w ten sposób - bo wstepy czyżby zdrożały ??

wieczór turecki i rejs po Bosforze to daje chyba ze 40 Euro
              dodatkowo ... bo nie przypuszczam aby podawali 130 Euro razem z
              tymi fakultetami ..

i ew 150 Euro za lot balonem jakbys chciał

pzdr deo
              • Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:43
                Piepszysz deo jak mały Kazio po dużym piwie.
                Turcja z Triadą?
                Porażka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Napisz uczciwie w jakich hotelach w czasie objazdu mieszkałeś. miej odwagę
                napisać , że był to syf!!!.
                Tylko proszę nie pisz, że w hotelach sie tylko spi. Namówili mnie znajomi na
                taki objazd. Owszem zobaczylam dużo,ale nie mile wraenia zabily ten urok.
                Syfiate hotele,jedzenie pożl się Boze. No coments. NIGDY WIECEJ Z TRIADA!!!!!!.
                Triada to biuro dla ubogich jak ty. Mnie na tanie rzeczy NIE STAĆ(nie stać
                wyrzucac pieniadze).Zapytasz po czorta z nimi jechałam .Chciałam jechać ze
                znajomą parą. na,mawiałam ich na renomowane biuro. Bylo dla nich za drogie. I
                co??????. teraz przyznaja mi rację.Spieprzone wakacje!!! ICH!!! niestety. Ja w
                przyszły czwartek lecę do kochanego Sharmu ...z Neckermannem, oczywiście.
                A Ty bidulu i gołodupcu deo,nie namawiaj ludzi do gupot,dobra.
                • Gość: marek Re: 7+7 czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 21:04
                  Dla mnie wycieczka 7+7 z Triady była niezła.
                  Kobyło, napisz uprzejmie jakież biuro cię zawiezie do"kochanego Sharmu".
                  Chcę, na wszelki wypadek, ominąć twój wyjazd i nie mieć nigdy z tobą nic
                  wspólnego oraz nie chcę żadnego kontaktu z takimi kobyłami jak ty!
                  Wio!!!
                  • Gość: marek Re: 7+7 czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 21:08
                    Z Neckermannem?!
                    Wio kasztanko!
                    I naucz się pisać!
                • deoand Re: 7+7 czy warto? 28.06.07, 22:01
                  Kasztanka dzisus ... ty to masz pecha po prostu - ale niestety
                  marszałka juz nie ma ...

ja miałem podczas objazdówki z Triadą pokój z jaccuzi ...

no i widzisz ... a i do tego w dwóch czy trzech hotelach basen ...

To z kim ty byłas ... moze sama - wzorem jak sądze egiptomaniaków
                  do których sama piszesz należysz ... właśnie , sama pętałas się po
                  Turcji nocujac w skalnych dziurach podziemnego miasta w Kapadocji ??

Do Sharmu z Neckermanem ... najbardziej śmieszy mnie jak niektórzy
                  forumowicze opowiadaja jakie to luksusy by mieli lecąc z super biurami
                  z Zachodu a lądują jak zwykle na Triadzie ... czego jestes dobitnym
                  przykładem ...

ale ja naprawde nikomu nie każę jechac z Triadą gdziekolwiek
                  natomiast pisze , ze Triada ma najlepsze objazdówki po Turcji ..

Neckerman to chyba nie ma nawet objazdówki po Turcji ...?????

a objazdówka to jest dla ludzi zakochanych w prawdziwej turystyce i
                  poznawaniu nowych krajów ludzi zabytków ...a nie tylko zainteresowanych
                  pobytem w hotelu w Sharmie i piciem drinków od rana do wieczora z
                  głównym egiptofano-pijcą derduchem ...
                  chyba znasz go - skoro jak sądzę byłaś w Sharmie x razy ...
                  mógłbym złosliwie napisac ... to go pozdrów ode mnie ... ale nie bede
                  juz aż tak złosliwy hahahahahahah
                  ale jak lubisz taki sposób bycia to ok natomiast jak sama widzisz
                  trzeba sobie dobierac towarzystwo .. bo w tym cały jest ambaras aby
                  dwoje chciało naraz ...

a było jechac do Titanika a nie pętac sie 3200 km po Turcji ...

sama sobie jesteś winna ....

ale nic to ... z turystycznym pozdrowieniem ... tramp deo
                  • Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:06
                    Ty ,deo, to chyba miałes jaccuzi jak sobie pierdłeś w wannie po ichniejszej
                    fasoli.
                    Poczytajcie kilka postów:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64881531
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=64164116&a=64538233
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=64789811&a=64807275
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64804312
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64881531
                    Jeżeli mało, mogę conieco podesłać.
                    Życzę miłych pobytów z Triada. Będzieli mieli za darmo "dodatkowe atrakcje"
                    Na wakacje jedzie sie wypoczywać. Nieżalujcie tych kilku setek na porzadne
                    biuro. Po co macie zepsute miec wakacje.Przeciez Triada to żałosna pomyłka
                    • Gość: Damian i Kasia Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:49
                      My bylismy z triadą 7+7 w 2006r. Polecam z dodatkowych atrakcji wieczór
                      Turecki - rewelka. No cóż, hotele na objhazdówce to standart 2* i 3* z tym
                      trzeba się liczyć. Ale syfaiste nie były. My mieliśmy 4 hotele z basenami.
                      Jedzenie z żadnym z nich nam nie przeszkadzało. Z takeigo małego nie wypału to
                      chyba jest ...... TROJA. Niestety, ale nie tylko mi, ale tam było najnudniej.
                      No ale być w Troji i nie mieć zdjęcia z konikiem :) Jeżlei ktoś ma ochotę na
                      zakupy, to polecam w Pamukale wyroby skórzane. Jedwabiste skóry, w bardzo
                      dsobrych cenach. tzn. jak to w Turcji, ceny na początku zabijają, ale po 30
                      min.targowaniu z 450 na 180 EUR zbiliśmy za kórteczkę. dodam że takiego wyrobu
                      jeszcze nie widziałem. i tylko w Turcji i tylko w tym mieście są te skóry,
                      potem chciliśmy kupić w Alany ieszcze jedną taką kurtke, i sprzedawcy owili że
                      w Turcji niegdzie jej poza tym miejscem nie dostaniemy. A potem pobyt =
                      leniuchowanie w Hotelu Mirador.
                      Wakacje z Triadą jak najbardziej udane.
      • Gość: ania Re: 7+7 czy warto? IP: *.devs.futuro.pl 28.06.07, 22:21
        zgadzam się, 7+7 to idealna opcja.
        i duza oszczedność czasu
        • deoand Re: 7+7 czy warto? 29.06.07, 00:49
          Kasztanka ...

Ty ,deo, to chyba miałes jaccuzi jak sobie pierdłeś w wannie po ichniejszej
          fasoli.

ano akurat miałem jaccuzi ... oczywiscie nie mówie , ze to
          standart ...

kasztanko ty .to tak jak paru innych forumowiczy ...

Marzę - Neckerman
          Planuję - Neckerman
          opowiadam - Neckerman
          rezerwuje - Neckerman

JADĘ --
          • Gość: wojtek Re: 7+7 czy warto? IP: *.kopnet.pl 30.06.07, 17:03
            Od lat jezdze na wakacje 2-3 do roku. Czasami jest to tylko pobytowka,bo chce
            odpoczac.Bylem na kilku objazdach w roznych stronach swiata.Nigdy nie patrzylem
            sie na biuro z ktorym jechalem. Zawsze ufalem mojemu posrednikowi,z ktorego
            uslug korzystam od lat. w tym roku zapalalem checia wyjazdu do Jordani lub
            izraela. Czesto natykalem sie na reklame w gazetach Triady,dosc nawet agresywna.
            Poszedlem do mojego posrednika z gotowcem. I jakie moje bylo zdziwienie. ON MI
            ODMOWIL sprzedazy w/w oferty.Dlaczego?. Bo sie boi!!! Czego?. I przy kawie
            opowiedzial mi kilka histori jego klientow ktorych nieopatrznie wyslal z
            TRAIADA.Ta historia nadaje sie na fajny reportaz|. Najwiekszy odsetek
            reklamacji jest z Triady. Ale to on musial najpierw wysluchac te zale turystow.
            O zawyzonych gwiazdkach w hotelach(mialo byc4*-bylo 0*),o
            niefrasobliwosci,delikatnie mowiac ,rezydentow,o notorycznym spoznianiu sie
            autobusow na wyjazdy, o standarcie hoteli na objazdach, o jedzeniu. Wyjasnil mi
            zasade niedokonca prawdziwej reklamy triady,ktora informuje duzymi
            literami ,ze kosztuje cos 1300zl/os ,a po wejsciu do systemu i policzeniu
            wszelkich oplat wychodzilo kolo 3ooozl. Na reklamowej Triadowskiej gazetce
            pokazal mi cene jakiegos hotelu(duze cyfry) a pod spodem literki o doplatach
            trudno widoczne nawet dla dobrze widzacego. Doplaty na fakultetach tez
            drobniutkim maczkiem. Porownal oferte dwoch innych biur i wyszlo nawet taniej w
            tych drugich.Te inne biura(nie podam nazw,zebyscie nie mysleli ,ze jestem
            jakims tam przedstawicielem)tez,jak wyjasnil maja wpadki ,ale to jest ulamek
            procenta do Triady.Jeszcze jedna sprawa .Mimo czesto ewidentej nawalanki ze
            strony Triady,reklamacja do biura konczy sie:podaniem paragrafow,zwaleniem na
            przewoznika i takie ble,ble.Czasami daja maly rabat na nastepny wyjazd,lub
            talon 100zl.Tylko kto pojedzie jeszcze raz z nimi jak sie sparzyl.Ja wiem,ze
            inne biura bronia sie rekami i nogami ,zeby nic nam nie zwrocic.,ale sam jak
            kiedys reklamowalem moj wyjazd w biurzeX(opozniny lot o 10godzin,to bez
            problemu zwrocili mi za 1dobe plus rabat przy nastepnym wyjezdzie. I oczywiscie
            i moze przede wszystkim byly PRZEPROSINY.Ale wracajac do goscia co prowadzi
            biuro turystyczne. On wyjazdow z Triada nie sprzedaje, bo nie chce miec
            problemow,nie chce stracic klientow.Chyba, ze ktos sie uprze.Nie sorzedaje
            oferty triady,mimo ,ze daje jedna z wiekszych marzy z wszystkich biur.
            Kochani,jak juz jedziecie na swoje wymarzone wakacje i to za nie male pieniadze
            to idzcie to jakiegos dobrego posrednika.Niech porowna oferty z innymi
            biurami,a przede wszystkim jak uprzecie sie na Triade to zapytajcie sie tam,w
            biurze, jaka ma opinie wsrod sprzedajacych te imprezy.Sprawdzie hotele na
            forum,zapytajcie innych.Bo czasami 100-200zl drozej jest warte.
            Nie pojechalem z Trida, wiec nie napisze jak bylo.Ale wiem,ze nie ryzykowalbym
            takiego wyjazdu jezeli czlowiek jak najbardziej kompetentny,czyli z branazy ma
            takie zdanie o tym biurze.Przejzalem sobie ostatnie watki na roznych forach i
            takie moje,moze sie ,myle najbardziej chwala Triade ci ,co chyba tam pracuja. I
            w to teraz uwierze.
            • Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:10
              Wojtku, bardzo fajnie to napisałeś.Trzeba najpierw się rozeznać ,a nie od razu
              wpadać w pajęczynę jak mucha.
              Deo napisał:

kasztanko ty .to tak jak paru innych forumowiczy ...

Marzę - Neckerman
              Planuję - Neckerman
              opowiadam - Neckerman
              rezerwuje - Neckerman

JADĘ --
              • Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:14
                I jeszcze jedno, co przed chwila na innym forum przeczytałam:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=65117720&a=65156726
                Choćby potwierdzenie moich poprzednich słów. a zapewniam was ,że to nie ja to
                pisalam.
                • becik75 Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 11:22
                  Zgadzam się z Wojtkiem, nasz pośrednik ma podobne zdanie...
                  A na potwierdzenie tego podam przykład, 2 różne pary pojechały właśnie w 2
                  różne miejsa z Triadą, dzień po przybyciu na miejsce koleżanka dzwonila i
                  pytala " jak to jest z reklamacją..." druga para była wlasnie w trakcie
                  zażalenia na BB

Co do głównego watku, tez wybralam opcje 7+7, wyruszamy w środę z Itaką..
                  Pozdrawiam :-)
                  • deoand Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 13:00
                    Niestety, Itaka odwołuje następną wycieczkę...
                    Autor: Gość: zorro IP: 82.160.70.*
                    . Jestem głęboko rozczarowany,
                    od dawna się szykowałem na tę wyprawę, a teraz muszę na gwałt szukać czegoś w
                    zastępstwie. Z przykrością muszę napisać, że zraziłem się do Itaki i - mimo
                    naprawdę niekonwencjonalnej oferty - chyba już nie skorzystam z ich usług.

No becik ... i znowu będzie rezerwuje Itaka a jade Triada - jak
                    dobrze pójdzie ...

Nie życzę ci tego ..to tylko taki czarny żarcik pzdr deo ...

Do kasztanki ...

w jednym zgadzam się z tobą całkowicie ... słusznie zakładasz , że
                    nie jestem jednak przedstawicielem Triady .. bo nie jestem .

ja naprawde nikogo nie namawiam do korzystania z Triady 7 + 7 ..
                    i cieszę się jak ktoś wypunktuje słabości Triady i jej oferty a
                    własciwie dostarczanych usług ..

wiemy co może nas spotkać ...

... ale jak dobrze poczytasz forum to nie ma tu biura bez wad ...
                    łacznie z Neckermanem
                    specyfika forum turystycznego polega na tym , że super bogaci tu nie
                    pisza w ogóle - piszą średniacy , którzy jeżdża z tanimi biurami
                    podróży ...
                    wśród nich znajdzie sie paru , którzy jak napisałem marzą i mówia
                    Tui jadą Triada ... i oczywiście jest im źle .. trudno się dziwić

i paru rozgoryczonych nowobogackich , którzy załowali na drogie
                    biuro ... wykupili w najtańszym a myśla , że jakosc usług będzie
                    taka jak w najdroższym ..

Druga sprawa na 7 + 7 jeździ specyficzna grupa ludzi ... niech ci
                    będzie minimalistów zarówno cenowych jak i jakościowych , którzy za
                    to są pasjonatami zobaczenia nowych krajów miejsc zabytków ..

przecież nikt kto cały rok zbiera na wycieczke jak piszesz jeśli
                    nie jest pasjonatem turystyki ... nie będzie tłukł się autokarem 3200
                    km po drogach Turcji Egiptu czy innego kraju ... to trzeba kochać
                    naprawdę kochac a jak ktos kocha .. to zupełnie nie zwraca uwagi czy
                    klamka jest ze złota czy tylko z mosiądzu ...

a jeśli wolisz pobyt stacjonarny i all to nie jedź na objazdówke ..
                    bo się rozczarujesz .. to pewne ...

chcesz minusy ... na objeździe ani w Tustcji ani w Egipcie minusów
                    nie było ... wszystko dokładnie z planem i tyle ..
                    ale w Oba akurat któregoś dnia zobaczyłem chodzące mrówki faraonki ...
                    jakos sobie poszły następnego dnia ...

Samolot do Antatyi opóźnił sie o 1 godzinie ale powrotny byl
                    punktualny ...

pzdr deo

• Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:46
                      Wspólczuje temu komuś, komu itaka odwołala impreze, też bym się zgrzała
                      Ale nie chodzi przecież o to, by wpaść z przyslowiowego deszczu pod rynne,
                      prawda? (czyli nie itaka, to triada)...
                      Nasze wczasy rezerwowalam na samym początku stycznia, przedtem prześledzilam
                      posty, oferty itp z ubiegłego roku, podzwonilam w różne miejsca, wiec nie był
                      to wybór w ciemno, a ze swojej strony nie mam sobie nic do zarzucenia
                      Reszta (obserwując zmagania turystów co roku )to chyba kwiestia szczęścia,
                      ponieważ każde biuro ma mniejsze badź wieksze wpadki.
                      Natomiast jeśli jestem przekonana, iż jakieś biuro X ma tych wpadek wiecej niż
                      pozostale i sa wiekszego kalibru, to poprostu takiego bb nie biore w ogóle pod
                      uwagę.
                      • Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:13
                        byłam i z Eximem ... kasztanka ... no i do czego namawiasz turystów ..
                        przeczytaj sobie sąsiedni temat .. piloci Eximu - gdzie pilot wysadził
                        ludzi nie przed tym terminalem skąd miał byc odlot samolotu i
                        ludzie musieli brac taksówki aby odlecieć do Polski .. ale jaja ...
                        Kasztanka
                        a ty dajesz to biuro za przykład pozytywny ... wstydź się ...
                        Triada takich numerów nie robi .. przynajmniej mnie ...

ale mniejsza różne wpadki bywaja ... teraz do becik ...

każdy podejmuje jakąs decyzję i wykupuje wycieczkę w zimie albo
                        ryzykuje i czeka na lasta ...

i o ile biuro nie odwola wycieczki albo nie stanie się to co w
                        sąsiednim wątku to tak naprawdę to nie ma na co narzekac i tylko od
                        twojej inwencji zależy czy wakacje będą udane czy nie ... jakich
                        ludzi poznasz co zobaczysz jak sie będziesz bawiła .. tego biuro ci
                        nie zapewni ... objazdy sa ogólnie podobne .. najwyżej moze się
                        zepsuć autokar .. a hotel przelotowy .. jesteś pare godzin ...

i co Hilton ci potrzebny ...

ale może napiszesz jaka jest z grubsza trasa objazdu w Itace i
                        jakie koszty ogólne oczywiście głownie zależy to od hotelu ilu
                        gwiazdkowy ... ale ogólnie ile ...

bo jak na razie to tylko mozna sie dowiedzieć od Triadowców ... co
                        gdzie kiedy i za ile a pozostali nabieraja wody w usta ..

pzdr deo
    • Gość: andriej Re: 7+7 czy warto? IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 01.07.07, 15:35
      Mysle ,ze warto wykupic 7+7 ponieważ jak wykupicie 14 dni a następnie będziecie
      korzystac z wycieczek lokalnych np Capadocja 2dni(70-90 Euro) .Pamakule cało
      dniowa(40 -50 Euro),Aspendos-Side-Manavgat(25-30 Euro),Alanya(25-27 Euro) to
      przepłacicie a w dodatku nie skorzystacie z świadczen hotelowych.Na pewno
      taniej i wiecej zobaczycie w opcji 7+7 .Ja żałuje wykupiłem 14 dni i po
      przeliczeniu dochodze do wnoisku ,że lepiej byłoby 7 + 7.Pozdrawiam
      • Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:16
        Trzeba było tak od razu Deo :-)
        Trasa - Antalya, Pamukkale, Hierapolis, Bursa, Istambuł, Ankara,
        Kapadocja,Konya, Antalya. Koszt - 1607 (ale kupowany w first minute, na dzień
        dzisiejszy zaoszczędzone 4 stówki od osoby...), do tego 120 euro na wstępy i
        przewodnika.
        Hotele na objeździe 3 i 4 *
        Drugi tydzień - kemer, hotel greenwood resort, all, koszt - 1090 zł za tydzień
        + 10 e wiza
        Lecimy z krakowa sun express, jak na razie godz odlotów bajka, 7.00 z krakowa,
        4.30 z antalyi -a to oznacza, ze nikt mnie wczesniej z hotelu nie wykwateruje(o
        ile sie to nie zmieni)
        Po podliczeniu naprawde sie opłaca

Po powrocie zdam szczegołowo relacje na forum

:-)
        • deoand Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 16:39
          Objazd prawie dokładnie taki sam ... nie wiem co to Bursa .. u mnie
          akurat był Pergamon i Troja ...

ale 1607 + 1090 ? chyba dobrze zrozumiałem ... bo raczej
          nieprawdopodobne aby za 1601 był objazd + all ???

120 Euro w tym roku ponoc tyle kosztuje i w Triadzie tez ... ja
          płaciłem 85 Euro ale to było w końcu sierpnia i początku wrzesnia
          ub roku ...

no ciekawe jakie wrażenia ... ja akurat w Kapadocji byłem w takim
          hotelu Merit Inn w Urgup ... ładny tarasowo położone pawilony ale
          minus .. nie miał windy ... i mieszkaliśmy w tym najwyżej położonym
          pawilonie

to szczególnie utrudniało powrót po wieczorze tureckim hahahah

pzdr deo
          • Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:22
            Bursa to dawna stolica Turcji a teraz znany osrodek sportów zimowych :-)

1607 to kwota z objazdówke, w tym samolot,opłaty lot. hotele, wyzywienie HB
            Natomiast 1090 -to kwota za pobyt w hotelu z opcja all inc. :-)

Noc Turecka tez w cenie a w Istambule rejs po cieśnienie Bosfor, Wielki Bazar,
            Hagia Sofia, Błękitny Meczet, hipodrom, palac Topkapi.

pergamonu i troi nie ma, była w drugiej opcji - objazdówki, ale nie było znowóż
            tam Kapadocji, daltego sobie darowaiśmy.(Moze kiedyś, przecież jest jeszcze
            piekna Turcja Egejska +wypsy greckie ;))

Pozdrawiam
            • deoand Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 17:58
              nocy i rejsu po Bosforze nie było w standarcie Triady ale jako
              fakultet po bodaj 18 i 22 dolary ... cos koło tego ... a Efezu
              tez nie ma ?
              no nic to i tak dużo ...

hotel bardzo ładny ... widziałem na zdjęciach ... w sam raz na
              odpoczynek .. pewno ta łaźnia turecka też jest w all ..ale warto ja
              wziąść .. fajna zabawa ... sauna + masaż + maseczka

tak więc ogólnie widac te objazdówki są podobne .. niezaleznie z
              jakiego biura jedziesz ... wszystko kwestia ceny ... ci dodadza rejs
              po Bosforze inni odejma .. jeden doda jedno miasto inny inne ...

choc jednak w Triadzie masz Efez Mariemana Pergamon Troja ...

bo co tu mozna wymyślec luksusowego na objazdówce ..
              a hotele w tych małych mieścinach są ogólnie podobne ...
              co innego na wybrzeżu ..

dlatego tez jak widzisz polemizuje z tymi którzy piszą , że
              objazdówka Triady jest do niczego i wymyslają jakies brudne hotele
              na trasie ... i rwa włosy z głowy .. tragedia ..
              a niby czego chcieli .. a z powiedzmy Kermeru czy Antali czy nawet
              z Sinbada w Antalii to z jakim biurem pojadą do Kapadocji czy
              Pamukkle i gdzie beda nocowac ... w Hiltonie ... bzdura ...

fakt faktem ze teraz ponoć za te dziury w tufie w kapadocji płaci
              się krocie bo to teraz szczyt mody hotelowej ...

ale to zostawiam kasztance .. ja juz wole ten mój triadowy Merit
              Inn .. jakos tam doszlismy na drugie pietro i rano na sniadanie
              tez choć niektórzy potrzebowali duzo płynów do picia hahahahahah

pzdr deo

• Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:19
                "fakt faktem ze teraz ponoć za te dziury w tufie w kapadocji płaci
                > się krocie bo to teraz szczyt mody hotelowej ..."

>
                Tak, widziałam coś takiego w turceckiej tv, fajny klimacik :-)
                i pewnie klima w ogóle nie potrzebna, hi, hi

Pozdrawiam
    • Gość: OLA Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:47
      Polecam Triadę .Świetna trasa .Dobrzy piloci . na wypoczynku -wybieraj hotel 4*.
      • deoand Re: 7+7 czy warto? 02.07.07, 00:02
        becik ... leć no ty szybciej na ten objazd i wypoczynek bo jak
        wynika z forum nie ma dobrego biura podrózy .. ostatnio wezyr tez
        zły ... i jak sie tak naczytasz to jeszcze zrezygnujesz ...
        i byłaby dopiero strata
        pzdr deo
        • Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:11
          Witaj!

Wiesz co, nieprzejumuję się tym, bo po co?
          Szkoda sobie humor psuć przed wakacjami, a tak nastawienie będzie tylko
          pozytywne
          Co ma być, to będzie, wpływu już na to nie mam :-)

Bardziej interesują mnie praktyczne sprawy, na które wpływ się ma i można sie
          do tego przygotować, dlatego uważam, że takie fora są bardzo przydatne, bo dużo
          się czlowiek z nich dowiaduje
          A grunt, to nie popaść w paranoje :-)

Ja za chwile pędze po ostatnie zakupki, jutro wpada mama opiekowac się nasza
          kicią
          a w środę....fruuuuuuuu
          • deoand Re: 7+7 czy warto? 02.07.07, 13:04
            to juz tuz tuz ... wszystko będzie dobrze bo objazdówka zawsze jest
            dobra niezależnie z którego biura a na stacjonarce hotel bardzo
            ładny ...

tyle , że w Stambule - przy pałacy Top kapi uważaju na złodziei ...
            tam jest zawsze gwar i pelno ludzi ..

miej drobna kwote w lirach przygotowana oddzielnie na pamiatki i cos
            podobnego ...

moja zona straciła tam 200 Euro i nie wiadomo czy jej ukradli czy
            sama tak niefortunnie wkładała do saszetki ... jak było tak było a
            200 Euro nie było ...

a niby nie po raz pierwszy zona jest za granica .. dobrze ze
            miałem karte Viza ...

oczywiście nic podobnego nie musi sie wydarzyc ..to tylko tak gwoli
            przestrogi ...

pzdr deo
            • Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:54
              Dzieki za rady, tez słyszeliśmy o kradzieżach na bazarze i w ogóle w Istambule
              Będziemy uważać
              A 200 e, kurcze, piechotą nie chodzi

Apropos karty, bierzemy zawsze, to takie zabezpiecznie, na wszelki wypadek, juz
              nie raz się sprawdziło :-)

Pozdrawiam
              • Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:17
                Wróciliśmy wczoraj rano
                REWELACJA!
                Nie mam zadnych zastrzeżeń, same pozytywy, za organizacje przede wszysktim duży
                plus dla Itaki
                hotele na obieżdzie (oprócz 1 i ostatniego -ten sam. 3*) reszta 4 * -opadły nam
                kopary
                szczególnie hotel central w Bursie, byliśmy w szoku
                Autokar dobrze klimatyzowany, wygodny
                Jedzonko przepyszne, my wykupiliśmy sobie z góry obiady (bufet lub serwowane),
                dużo, dużo i pyszne
                zawsze owoce i ciasta
                Widoki obłędne,szczegolnie Itambuł - hagia sofia, błekitny meczet, pałac topkapi
                rejs po bosforze, bazar -wypad najsłabiej, drogo! bardziej opłaca sie
                potargować na trasie kapadocji - a jakie rzeczy!
                Kapadocja zabija, coś pieknewgo -kościoły, podziemne maisto -odbyło sie
                (najpierw maiło go nie byc)
                Noc turecka rewelacja, 3 godz, suto zastawione stoły i super zabawa!
                pammukale -palące słońce, tarasy mają już za soba lata świetności ale warto
                zobaczyć
                Bursa-klimatyczne miasto, podobalo mi sie
                Najsłabiej wypada Ankara, tam mauzolemum ataturka
                no i na koniec antalya - piękny widok na morze , gdzie oczywiście pluskaliśmy
                sie pierwszego i ostatniego dnia :-)

Hotel na pobycie super (greenwood resort) ale to juz inny watek :-)

Pozdrawiam
                • deoand Re: 7+7 czy warto? 19.07.07, 20:33
                  Ciesze się , że jesteś zadowolona z objazdu po Turcji i moje słowa
                  z grubsza sprawdziły się ... tzn . niezaleznie z jakiego biura ..
                  objazdy sa dośc podobne i dobre ...

Ja akurat byłem z Triadą - ale to nie ma znaczenia ... miejsca w
                  Turcji , które widzieliśmy były prawie te same i naprawdę piękne

pzdr deo
                  • Gość: nutka Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:48
                    A ja jadę na 7+7 w sierpniu z Orbistravel, ma ktoś jakieś uwagi?
    • Gość: Piotr Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:40
      A kto był 7+7 z Rainbow Tours? I jakie macie spostrzeżenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka