Gość: JA IP: 62.29.170.* 15.06.07, 08:27 zastanawiamy się czy warto jechac do Turcji w opcji 7+7. Jak ktoś był to pradźcie z którego biura i czy nie lepiej jest wykupić urlop 14 dniowy, a zwiedzać na własną rękę. dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:25 nawet trzeba obowiązkowo jechac na 7 + 7 .. ja byłem z Triada i byłem zadowolony ale inne biura tez maja taka ofertę ...wszystko kwestia ceny ... a cena zalezy w dużej mierze od klasy hotelu który wybierzesz .. w dwie osby samochodem bez sensu .. droga benzyna w Turcji a do przejechania 3200 km jesli chcesz naprawde cos zobaczyc w Turcji ... a tak zawieźli , nakarmili poopowiadali ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: 7+7 czy warto? IP: *.umwd.pl 15.06.07, 12:16 Dwa tygodnie temu wróciłam z takiej wycieczki z Jet Touristic. I polecam gorąco. Wprawdzie jest trochę męcząco bo wiele godzin spędza się w autobusie ale wrażenia rewelacyjne!! W tydzień zwiedza się naprawde dużo i dojeżdża do takich miejsc, których przy 14 dniowym pobycie na wybrzeżu nie masz szans zwiedzić (np. Istambuł). Zdecydowanie warto wybrać 7+7 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:59 No i 7+7 ma tą przewagę nad pełną objazdówką, że przez tydzień dość intensywnie się zwiedza, a potem można sobie wypocząć i polenić się pełną gębą :) Najczęściej wybiram właśnie taką opcję. W Rurcji byłam na "egejskich skarbach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:45 jeśli chcesz pozwiedzać to tylko 7+7. Cena 7+7 jest tylko nieco wyższa o 14 dni pobytu. A wykupienie ze stałego pobytu tylko Kopadocji (2 dni - tylko tak jest sens jechać) kosztuje chyba 40 EURO! A za te dni chotel na miejscu i tak płacisz. Podczas pobutu nie zobaczysz innych ciekawych miejsc ze wzgledu na odległości np. Istambuł, Efez. Ja wróciła z takiej imprezy z Triada. Nie mam zastrzeżeń, było super. Budząc, opowiadają, karmia i mówią kiedy siku ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: 7+7 czy warto? IP: *.netburg.pl 17.06.07, 22:13 Ja mam wylot za tydzień również z Triady i cieszę się z Twojej wypowiedzi, ale PROSZĘ o więcej szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 17.06.07, 22:54 Już wszyscy pisali ... zawioza obwiozą poopowiadaja nakarmią i własciwie nic tu dodać nic ując ale ponieważ jest jeden fakultet na ktory trzeba się przygotować ... bo kosztuje 150 Euro tzn . lot balonem nad Kapadocją ... ja akurat nie byłem bo byłem na wieczorze tureckim tylko 0k 20 Euro ale ci co byli mówili , że to coś wspaniałego ... Trwa 2 godziny zaczyna się o wschodzie słońca . Gdybys chciała to jak myślę trzeba się przygotować ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ile euro Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:35 Ila trzeba mieć euro na wejścia do obiektów zwiedzanych podczas objazdu 7+7 z Trady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:38 tyle ile z grubsza podaja w katalogu ... zależy to jednak od kursu dnia lira tureckiego do Euro ... w każdym razie w ub.r. pod koniec sierpnia płaciłem 85 Euro .. teraz pewno bedzie więcej ,, myslę że ok 100 Euro ?? ... to dotyczy Triady ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:27 z wycieczkami fakultatywnymi (rejs po Bosforze i wieczorem Tureckim) ok 130Euro Odpowiedz Link Zgłoś
jegomysz Re: 7+7 czy warto? 19.06.07, 06:40 Ja jadę z Triadą na 7+7 18 lipca i podają, że trzeba mieć ok 130 euro plus 10 na wize Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:58 no... widać zdrożało od ub roku ...to pamietaj jeszcze o fakultetach chocby paliwo pewno tez aw Turcji jest wyjątkowo drogie .. więc pewno wyrównuja w ten sposób - bo wstepy czyżby zdrożały ?? wieczór turecki i rejs po Bosforze to daje chyba ze 40 Euro dodatkowo ... bo nie przypuszczam aby podawali 130 Euro razem z tymi fakultetami .. i ew 150 Euro za lot balonem jakbys chciał pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:43 Piepszysz deo jak mały Kazio po dużym piwie. Turcja z Triadą? Porażka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Napisz uczciwie w jakich hotelach w czasie objazdu mieszkałeś. miej odwagę napisać , że był to syf!!!. Tylko proszę nie pisz, że w hotelach sie tylko spi. Namówili mnie znajomi na taki objazd. Owszem zobaczylam dużo,ale nie mile wraenia zabily ten urok. Syfiate hotele,jedzenie pożl się Boze. No coments. NIGDY WIECEJ Z TRIADA!!!!!!. Triada to biuro dla ubogich jak ty. Mnie na tanie rzeczy NIE STAĆ(nie stać wyrzucac pieniadze).Zapytasz po czorta z nimi jechałam .Chciałam jechać ze znajomą parą. na,mawiałam ich na renomowane biuro. Bylo dla nich za drogie. I co??????. teraz przyznaja mi rację.Spieprzone wakacje!!! ICH!!! niestety. Ja w przyszły czwartek lecę do kochanego Sharmu ...z Neckermannem, oczywiście. A Ty bidulu i gołodupcu deo,nie namawiaj ludzi do gupot,dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: 7+7 czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 21:04 Dla mnie wycieczka 7+7 z Triady była niezła. Kobyło, napisz uprzejmie jakież biuro cię zawiezie do"kochanego Sharmu". Chcę, na wszelki wypadek, ominąć twój wyjazd i nie mieć nigdy z tobą nic wspólnego oraz nie chcę żadnego kontaktu z takimi kobyłami jak ty! Wio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: 7+7 czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 21:08 Z Neckermannem?! Wio kasztanko! I naucz się pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 28.06.07, 22:01 Kasztanka dzisus ... ty to masz pecha po prostu - ale niestety marszałka juz nie ma ... ja miałem podczas objazdówki z Triadą pokój z jaccuzi ... no i widzisz ... a i do tego w dwóch czy trzech hotelach basen ... To z kim ty byłas ... moze sama - wzorem jak sądze egiptomaniaków do których sama piszesz należysz ... właśnie , sama pętałas się po Turcji nocujac w skalnych dziurach podziemnego miasta w Kapadocji ?? Do Sharmu z Neckermanem ... najbardziej śmieszy mnie jak niektórzy forumowicze opowiadaja jakie to luksusy by mieli lecąc z super biurami z Zachodu a lądują jak zwykle na Triadzie ... czego jestes dobitnym przykładem ... ale ja naprawde nikomu nie każę jechac z Triadą gdziekolwiek natomiast pisze , ze Triada ma najlepsze objazdówki po Turcji .. Neckerman to chyba nie ma nawet objazdówki po Turcji ...????? a objazdówka to jest dla ludzi zakochanych w prawdziwej turystyce i poznawaniu nowych krajów ludzi zabytków ...a nie tylko zainteresowanych pobytem w hotelu w Sharmie i piciem drinków od rana do wieczora z głównym egiptofano-pijcą derduchem ... chyba znasz go - skoro jak sądzę byłaś w Sharmie x razy ... mógłbym złosliwie napisac ... to go pozdrów ode mnie ... ale nie bede juz aż tak złosliwy hahahahahahah ale jak lubisz taki sposób bycia to ok natomiast jak sama widzisz trzeba sobie dobierac towarzystwo .. bo w tym cały jest ambaras aby dwoje chciało naraz ... a było jechac do Titanika a nie pętac sie 3200 km po Turcji ... sama sobie jesteś winna .... ale nic to ... z turystycznym pozdrowieniem ... tramp deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:06 Ty ,deo, to chyba miałes jaccuzi jak sobie pierdłeś w wannie po ichniejszej fasoli. Poczytajcie kilka postów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64881531 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=64164116&a=64538233 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=64789811&a=64807275 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64804312 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64881531 Jeżeli mało, mogę conieco podesłać. Życzę miłych pobytów z Triada. Będzieli mieli za darmo "dodatkowe atrakcje" Na wakacje jedzie sie wypoczywać. Nieżalujcie tych kilku setek na porzadne biuro. Po co macie zepsute miec wakacje.Przeciez Triada to żałosna pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian i Kasia Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:49 My bylismy z triadą 7+7 w 2006r. Polecam z dodatkowych atrakcji wieczór Turecki - rewelka. No cóż, hotele na objhazdówce to standart 2* i 3* z tym trzeba się liczyć. Ale syfaiste nie były. My mieliśmy 4 hotele z basenami. Jedzenie z żadnym z nich nam nie przeszkadzało. Z takeigo małego nie wypału to chyba jest ...... TROJA. Niestety, ale nie tylko mi, ale tam było najnudniej. No ale być w Troji i nie mieć zdjęcia z konikiem :) Jeżlei ktoś ma ochotę na zakupy, to polecam w Pamukale wyroby skórzane. Jedwabiste skóry, w bardzo dsobrych cenach. tzn. jak to w Turcji, ceny na początku zabijają, ale po 30 min.targowaniu z 450 na 180 EUR zbiliśmy za kórteczkę. dodam że takiego wyrobu jeszcze nie widziałem. i tylko w Turcji i tylko w tym mieście są te skóry, potem chciliśmy kupić w Alany ieszcze jedną taką kurtke, i sprzedawcy owili że w Turcji niegdzie jej poza tym miejscem nie dostaniemy. A potem pobyt = leniuchowanie w Hotelu Mirador. Wakacje z Triadą jak najbardziej udane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: 7+7 czy warto? IP: *.devs.futuro.pl 28.06.07, 22:21 zgadzam się, 7+7 to idealna opcja. i duza oszczedność czasu Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 29.06.07, 00:49 Kasztanka ... Ty ,deo, to chyba miałes jaccuzi jak sobie pierdłeś w wannie po ichniejszej fasoli. ano akurat miałem jaccuzi ... oczywiscie nie mówie , ze to standart ... kasztanko ty .to tak jak paru innych forumowiczy ... Marzę - Neckerman Planuję - Neckerman opowiadam - Neckerman rezerwuje - Neckerman JADĘ -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: 7+7 czy warto? IP: *.kopnet.pl 30.06.07, 17:03 Od lat jezdze na wakacje 2-3 do roku. Czasami jest to tylko pobytowka,bo chce odpoczac.Bylem na kilku objazdach w roznych stronach swiata.Nigdy nie patrzylem sie na biuro z ktorym jechalem. Zawsze ufalem mojemu posrednikowi,z ktorego uslug korzystam od lat. w tym roku zapalalem checia wyjazdu do Jordani lub izraela. Czesto natykalem sie na reklame w gazetach Triady,dosc nawet agresywna. Poszedlem do mojego posrednika z gotowcem. I jakie moje bylo zdziwienie. ON MI ODMOWIL sprzedazy w/w oferty.Dlaczego?. Bo sie boi!!! Czego?. I przy kawie opowiedzial mi kilka histori jego klientow ktorych nieopatrznie wyslal z TRAIADA.Ta historia nadaje sie na fajny reportaz|. Najwiekszy odsetek reklamacji jest z Triady. Ale to on musial najpierw wysluchac te zale turystow. O zawyzonych gwiazdkach w hotelach(mialo byc4*-bylo 0*),o niefrasobliwosci,delikatnie mowiac ,rezydentow,o notorycznym spoznianiu sie autobusow na wyjazdy, o standarcie hoteli na objazdach, o jedzeniu. Wyjasnil mi zasade niedokonca prawdziwej reklamy triady,ktora informuje duzymi literami ,ze kosztuje cos 1300zl/os ,a po wejsciu do systemu i policzeniu wszelkich oplat wychodzilo kolo 3ooozl. Na reklamowej Triadowskiej gazetce pokazal mi cene jakiegos hotelu(duze cyfry) a pod spodem literki o doplatach trudno widoczne nawet dla dobrze widzacego. Doplaty na fakultetach tez drobniutkim maczkiem. Porownal oferte dwoch innych biur i wyszlo nawet taniej w tych drugich.Te inne biura(nie podam nazw,zebyscie nie mysleli ,ze jestem jakims tam przedstawicielem)tez,jak wyjasnil maja wpadki ,ale to jest ulamek procenta do Triady.Jeszcze jedna sprawa .Mimo czesto ewidentej nawalanki ze strony Triady,reklamacja do biura konczy sie:podaniem paragrafow,zwaleniem na przewoznika i takie ble,ble.Czasami daja maly rabat na nastepny wyjazd,lub talon 100zl.Tylko kto pojedzie jeszcze raz z nimi jak sie sparzyl.Ja wiem,ze inne biura bronia sie rekami i nogami ,zeby nic nam nie zwrocic.,ale sam jak kiedys reklamowalem moj wyjazd w biurzeX(opozniny lot o 10godzin,to bez problemu zwrocili mi za 1dobe plus rabat przy nastepnym wyjezdzie. I oczywiscie i moze przede wszystkim byly PRZEPROSINY.Ale wracajac do goscia co prowadzi biuro turystyczne. On wyjazdow z Triada nie sprzedaje, bo nie chce miec problemow,nie chce stracic klientow.Chyba, ze ktos sie uprze.Nie sorzedaje oferty triady,mimo ,ze daje jedna z wiekszych marzy z wszystkich biur. Kochani,jak juz jedziecie na swoje wymarzone wakacje i to za nie male pieniadze to idzcie to jakiegos dobrego posrednika.Niech porowna oferty z innymi biurami,a przede wszystkim jak uprzecie sie na Triade to zapytajcie sie tam,w biurze, jaka ma opinie wsrod sprzedajacych te imprezy.Sprawdzie hotele na forum,zapytajcie innych.Bo czasami 100-200zl drozej jest warte. Nie pojechalem z Trida, wiec nie napisze jak bylo.Ale wiem,ze nie ryzykowalbym takiego wyjazdu jezeli czlowiek jak najbardziej kompetentny,czyli z branazy ma takie zdanie o tym biurze.Przejzalem sobie ostatnie watki na roznych forach i takie moje,moze sie ,myle najbardziej chwala Triade ci ,co chyba tam pracuja. I w to teraz uwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:10 Wojtku, bardzo fajnie to napisałeś.Trzeba najpierw się rozeznać ,a nie od razu wpadać w pajęczynę jak mucha. Deo napisał: kasztanko ty .to tak jak paru innych forumowiczy ... Marzę - Neckerman Planuję - Neckerman opowiadam - Neckerman rezerwuje - Neckerman JADĘ -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztanka Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:14 I jeszcze jedno, co przed chwila na innym forum przeczytałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=65117720&a=65156726 Choćby potwierdzenie moich poprzednich słów. a zapewniam was ,że to nie ja to pisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
becik75 Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 11:22 Zgadzam się z Wojtkiem, nasz pośrednik ma podobne zdanie... A na potwierdzenie tego podam przykład, 2 różne pary pojechały właśnie w 2 różne miejsa z Triadą, dzień po przybyciu na miejsce koleżanka dzwonila i pytala " jak to jest z reklamacją..." druga para była wlasnie w trakcie zażalenia na BB Co do głównego watku, tez wybralam opcje 7+7, wyruszamy w środę z Itaką.. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 13:00 Niestety, Itaka odwołuje następną wycieczkę... Autor: Gość: zorro IP: 82.160.70.* . Jestem głęboko rozczarowany, od dawna się szykowałem na tę wyprawę, a teraz muszę na gwałt szukać czegoś w zastępstwie. Z przykrością muszę napisać, że zraziłem się do Itaki i - mimo naprawdę niekonwencjonalnej oferty - chyba już nie skorzystam z ich usług. No becik ... i znowu będzie rezerwuje Itaka a jade Triada - jak dobrze pójdzie ... Nie życzę ci tego ..to tylko taki czarny żarcik pzdr deo ... Do kasztanki ... w jednym zgadzam się z tobą całkowicie ... słusznie zakładasz , że nie jestem jednak przedstawicielem Triady .. bo nie jestem . ja naprawde nikogo nie namawiam do korzystania z Triady 7 + 7 .. i cieszę się jak ktoś wypunktuje słabości Triady i jej oferty a własciwie dostarczanych usług .. wiemy co może nas spotkać ... ... ale jak dobrze poczytasz forum to nie ma tu biura bez wad ... łacznie z Neckermanem specyfika forum turystycznego polega na tym , że super bogaci tu nie pisza w ogóle - piszą średniacy , którzy jeżdża z tanimi biurami podróży ... wśród nich znajdzie sie paru , którzy jak napisałem marzą i mówia Tui jadą Triada ... i oczywiście jest im źle .. trudno się dziwić i paru rozgoryczonych nowobogackich , którzy załowali na drogie biuro ... wykupili w najtańszym a myśla , że jakosc usług będzie taka jak w najdroższym .. Druga sprawa na 7 + 7 jeździ specyficzna grupa ludzi ... niech ci będzie minimalistów zarówno cenowych jak i jakościowych , którzy za to są pasjonatami zobaczenia nowych krajów miejsc zabytków .. przecież nikt kto cały rok zbiera na wycieczke jak piszesz jeśli nie jest pasjonatem turystyki ... nie będzie tłukł się autokarem 3200 km po drogach Turcji Egiptu czy innego kraju ... to trzeba kochać naprawdę kochac a jak ktos kocha .. to zupełnie nie zwraca uwagi czy klamka jest ze złota czy tylko z mosiądzu ... a jeśli wolisz pobyt stacjonarny i all to nie jedź na objazdówke .. bo się rozczarujesz .. to pewne ... chcesz minusy ... na objeździe ani w Tustcji ani w Egipcie minusów nie było ... wszystko dokładnie z planem i tyle .. ale w Oba akurat któregoś dnia zobaczyłem chodzące mrówki faraonki ... jakos sobie poszły następnego dnia ... Samolot do Antatyi opóźnił sie o 1 godzinie ale powrotny byl punktualny ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:46 Wspólczuje temu komuś, komu itaka odwołala impreze, też bym się zgrzała Ale nie chodzi przecież o to, by wpaść z przyslowiowego deszczu pod rynne, prawda? (czyli nie itaka, to triada)... Nasze wczasy rezerwowalam na samym początku stycznia, przedtem prześledzilam posty, oferty itp z ubiegłego roku, podzwonilam w różne miejsca, wiec nie był to wybór w ciemno, a ze swojej strony nie mam sobie nic do zarzucenia Reszta (obserwując zmagania turystów co roku )to chyba kwiestia szczęścia, ponieważ każde biuro ma mniejsze badź wieksze wpadki. Natomiast jeśli jestem przekonana, iż jakieś biuro X ma tych wpadek wiecej niż pozostale i sa wiekszego kalibru, to poprostu takiego bb nie biore w ogóle pod uwagę. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:13 byłam i z Eximem ... kasztanka ... no i do czego namawiasz turystów .. przeczytaj sobie sąsiedni temat .. piloci Eximu - gdzie pilot wysadził ludzi nie przed tym terminalem skąd miał byc odlot samolotu i ludzie musieli brac taksówki aby odlecieć do Polski .. ale jaja ... Kasztanka a ty dajesz to biuro za przykład pozytywny ... wstydź się ... Triada takich numerów nie robi .. przynajmniej mnie ... ale mniejsza różne wpadki bywaja ... teraz do becik ... każdy podejmuje jakąs decyzję i wykupuje wycieczkę w zimie albo ryzykuje i czeka na lasta ... i o ile biuro nie odwola wycieczki albo nie stanie się to co w sąsiednim wątku to tak naprawdę to nie ma na co narzekac i tylko od twojej inwencji zależy czy wakacje będą udane czy nie ... jakich ludzi poznasz co zobaczysz jak sie będziesz bawiła .. tego biuro ci nie zapewni ... objazdy sa ogólnie podobne .. najwyżej moze się zepsuć autokar .. a hotel przelotowy .. jesteś pare godzin ... i co Hilton ci potrzebny ... ale może napiszesz jaka jest z grubsza trasa objazdu w Itace i jakie koszty ogólne oczywiście głownie zależy to od hotelu ilu gwiazdkowy ... ale ogólnie ile ... bo jak na razie to tylko mozna sie dowiedzieć od Triadowców ... co gdzie kiedy i za ile a pozostali nabieraja wody w usta .. pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andriej Re: 7+7 czy warto? IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 01.07.07, 15:35 Mysle ,ze warto wykupic 7+7 ponieważ jak wykupicie 14 dni a następnie będziecie korzystac z wycieczek lokalnych np Capadocja 2dni(70-90 Euro) .Pamakule cało dniowa(40 -50 Euro),Aspendos-Side-Manavgat(25-30 Euro),Alanya(25-27 Euro) to przepłacicie a w dodatku nie skorzystacie z świadczen hotelowych.Na pewno taniej i wiecej zobaczycie w opcji 7+7 .Ja żałuje wykupiłem 14 dni i po przeliczeniu dochodze do wnoisku ,że lepiej byłoby 7 + 7.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:16 Trzeba było tak od razu Deo :-) Trasa - Antalya, Pamukkale, Hierapolis, Bursa, Istambuł, Ankara, Kapadocja,Konya, Antalya. Koszt - 1607 (ale kupowany w first minute, na dzień dzisiejszy zaoszczędzone 4 stówki od osoby...), do tego 120 euro na wstępy i przewodnika. Hotele na objeździe 3 i 4 * Drugi tydzień - kemer, hotel greenwood resort, all, koszt - 1090 zł za tydzień + 10 e wiza Lecimy z krakowa sun express, jak na razie godz odlotów bajka, 7.00 z krakowa, 4.30 z antalyi -a to oznacza, ze nikt mnie wczesniej z hotelu nie wykwateruje(o ile sie to nie zmieni) Po podliczeniu naprawde sie opłaca Po powrocie zdam szczegołowo relacje na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 16:39 Objazd prawie dokładnie taki sam ... nie wiem co to Bursa .. u mnie akurat był Pergamon i Troja ... ale 1607 + 1090 ? chyba dobrze zrozumiałem ... bo raczej nieprawdopodobne aby za 1601 był objazd + all ??? 120 Euro w tym roku ponoc tyle kosztuje i w Triadzie tez ... ja płaciłem 85 Euro ale to było w końcu sierpnia i początku wrzesnia ub roku ... no ciekawe jakie wrażenia ... ja akurat w Kapadocji byłem w takim hotelu Merit Inn w Urgup ... ładny tarasowo położone pawilony ale minus .. nie miał windy ... i mieszkaliśmy w tym najwyżej położonym pawilonie to szczególnie utrudniało powrót po wieczorze tureckim hahahah pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:22 Bursa to dawna stolica Turcji a teraz znany osrodek sportów zimowych :-) 1607 to kwota z objazdówke, w tym samolot,opłaty lot. hotele, wyzywienie HB Natomiast 1090 -to kwota za pobyt w hotelu z opcja all inc. :-) Noc Turecka tez w cenie a w Istambule rejs po cieśnienie Bosfor, Wielki Bazar, Hagia Sofia, Błękitny Meczet, hipodrom, palac Topkapi. pergamonu i troi nie ma, była w drugiej opcji - objazdówki, ale nie było znowóż tam Kapadocji, daltego sobie darowaiśmy.(Moze kiedyś, przecież jest jeszcze piekna Turcja Egejska +wypsy greckie ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 01.07.07, 17:58 nocy i rejsu po Bosforze nie było w standarcie Triady ale jako fakultet po bodaj 18 i 22 dolary ... cos koło tego ... a Efezu tez nie ma ? no nic to i tak dużo ... hotel bardzo ładny ... widziałem na zdjęciach ... w sam raz na odpoczynek .. pewno ta łaźnia turecka też jest w all ..ale warto ja wziąść .. fajna zabawa ... sauna + masaż + maseczka tak więc ogólnie widac te objazdówki są podobne .. niezaleznie z jakiego biura jedziesz ... wszystko kwestia ceny ... ci dodadza rejs po Bosforze inni odejma .. jeden doda jedno miasto inny inne ... choc jednak w Triadzie masz Efez Mariemana Pergamon Troja ... bo co tu mozna wymyślec luksusowego na objazdówce .. a hotele w tych małych mieścinach są ogólnie podobne ... co innego na wybrzeżu .. dlatego tez jak widzisz polemizuje z tymi którzy piszą , że objazdówka Triady jest do niczego i wymyslają jakies brudne hotele na trasie ... i rwa włosy z głowy .. tragedia .. a niby czego chcieli .. a z powiedzmy Kermeru czy Antali czy nawet z Sinbada w Antalii to z jakim biurem pojadą do Kapadocji czy Pamukkle i gdzie beda nocowac ... w Hiltonie ... bzdura ... fakt faktem ze teraz ponoć za te dziury w tufie w kapadocji płaci się krocie bo to teraz szczyt mody hotelowej ... ale to zostawiam kasztance .. ja juz wole ten mój triadowy Merit Inn .. jakos tam doszlismy na drugie pietro i rano na sniadanie tez choć niektórzy potrzebowali duzo płynów do picia hahahahahah pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:19 "fakt faktem ze teraz ponoć za te dziury w tufie w kapadocji płaci > się krocie bo to teraz szczyt mody hotelowej ..." > Tak, widziałam coś takiego w turceckiej tv, fajny klimacik :-) i pewnie klima w ogóle nie potrzebna, hi, hi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:47 Polecam Triadę .Świetna trasa .Dobrzy piloci . na wypoczynku -wybieraj hotel 4*. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 02.07.07, 00:02 becik ... leć no ty szybciej na ten objazd i wypoczynek bo jak wynika z forum nie ma dobrego biura podrózy .. ostatnio wezyr tez zły ... i jak sie tak naczytasz to jeszcze zrezygnujesz ... i byłaby dopiero strata pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:11 Witaj! Wiesz co, nieprzejumuję się tym, bo po co? Szkoda sobie humor psuć przed wakacjami, a tak nastawienie będzie tylko pozytywne Co ma być, to będzie, wpływu już na to nie mam :-) Bardziej interesują mnie praktyczne sprawy, na które wpływ się ma i można sie do tego przygotować, dlatego uważam, że takie fora są bardzo przydatne, bo dużo się czlowiek z nich dowiaduje A grunt, to nie popaść w paranoje :-) Ja za chwile pędze po ostatnie zakupki, jutro wpada mama opiekowac się nasza kicią a w środę....fruuuuuuuu Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 02.07.07, 13:04 to juz tuz tuz ... wszystko będzie dobrze bo objazdówka zawsze jest dobra niezależnie z którego biura a na stacjonarce hotel bardzo ładny ... tyle , że w Stambule - przy pałacy Top kapi uważaju na złodziei ... tam jest zawsze gwar i pelno ludzi .. miej drobna kwote w lirach przygotowana oddzielnie na pamiatki i cos podobnego ... moja zona straciła tam 200 Euro i nie wiadomo czy jej ukradli czy sama tak niefortunnie wkładała do saszetki ... jak było tak było a 200 Euro nie było ... a niby nie po raz pierwszy zona jest za granica .. dobrze ze miałem karte Viza ... oczywiście nic podobnego nie musi sie wydarzyc ..to tylko tak gwoli przestrogi ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:54 Dzieki za rady, tez słyszeliśmy o kradzieżach na bazarze i w ogóle w Istambule Będziemy uważać A 200 e, kurcze, piechotą nie chodzi Apropos karty, bierzemy zawsze, to takie zabezpiecznie, na wszelki wypadek, juz nie raz się sprawdziło :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becik Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:17 Wróciliśmy wczoraj rano REWELACJA! Nie mam zadnych zastrzeżeń, same pozytywy, za organizacje przede wszysktim duży plus dla Itaki hotele na obieżdzie (oprócz 1 i ostatniego -ten sam. 3*) reszta 4 * -opadły nam kopary szczególnie hotel central w Bursie, byliśmy w szoku Autokar dobrze klimatyzowany, wygodny Jedzonko przepyszne, my wykupiliśmy sobie z góry obiady (bufet lub serwowane), dużo, dużo i pyszne zawsze owoce i ciasta Widoki obłędne,szczegolnie Itambuł - hagia sofia, błekitny meczet, pałac topkapi rejs po bosforze, bazar -wypad najsłabiej, drogo! bardziej opłaca sie potargować na trasie kapadocji - a jakie rzeczy! Kapadocja zabija, coś pieknewgo -kościoły, podziemne maisto -odbyło sie (najpierw maiło go nie byc) Noc turecka rewelacja, 3 godz, suto zastawione stoły i super zabawa! pammukale -palące słońce, tarasy mają już za soba lata świetności ale warto zobaczyć Bursa-klimatyczne miasto, podobalo mi sie Najsłabiej wypada Ankara, tam mauzolemum ataturka no i na koniec antalya - piękny widok na morze , gdzie oczywiście pluskaliśmy sie pierwszego i ostatniego dnia :-) Hotel na pobycie super (greenwood resort) ale to juz inny watek :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 czy warto? 19.07.07, 20:33 Ciesze się , że jesteś zadowolona z objazdu po Turcji i moje słowa z grubsza sprawdziły się ... tzn . niezaleznie z jakiego biura .. objazdy sa dośc podobne i dobre ... Ja akurat byłem z Triadą - ale to nie ma znaczenia ... miejsca w Turcji , które widzieliśmy były prawie te same i naprawdę piękne pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: 7+7 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:48 A ja jadę na 7+7 w sierpniu z Orbistravel, ma ktoś jakieś uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: 7+7 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:40 A kto był 7+7 z Rainbow Tours? I jakie macie spostrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś