tomek22344 15.08.07, 17:06 Mogę odpowiedzieć na j.w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika403 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.crowley.pl 15.08.07, 18:05 Ja lecę dzisiaj, napisz jakie masz wrażenia z pobytu w tym hotelu , na co zwrócic uwagę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 15.08.07, 20:30 Ja miałem kłopot z lodówką, miała wtyczke typu samica, tak jak gniazdko, recepcjonista i rezydent sprawqy nie załatwili, weź kawałek przewodu. Niestety jest kawałek do plaży, poza tym hotel nie ma własnej plaży. Jak będziesz szedł na plażąe to zamów od razu 2 piwa- będziesz miał w cenie leżak. Większość pokoi ma nieciekawy widok z okna na ulicę lub dach sąsiedniego motelu, podobno 10 euro może to zmienić. Weź (poważnie!!!) śrubokręt krzyżakowy- klima w pokojach ma piloty przykręcone tak że dostępny jest tylko przycisk on/off. Jak odkręcisz osłonke masz pilot w dłoni- to połowa sukcesu bo jego obsługa to kilka godzin. Poza tym do hotelu nie mam wiekszych uwag. Za napoje i inne wydatki płaci się kartą hotelowa rozliczaną ostatniego dnia pobytu. Eliminuje to fochy kelnerów na dawanie napiwków których ogólnie (ja dawałem sprzątaczkom). Obsługa ogólnie b. fajna, niektórzy próbują po polsku, miły jest gość w barze. Posiłki można jeść na zewnątrz ale trzeba sie pospieszyć na posiłki. Ja jechałem z GTI- rezydent Turek ma do obslugi 8 hoteli więce kiepskiz nim kontakt i jego celem jest głownie sprzedaż wycieczek. Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:46 Jadę na tydzień (29.08) więc chciałabym skorzystać z 1 wycieczki, resztę przeznaczyć na odpoczynek. Co byś polecił i dlaczego?A może warto wypożyczyć samochód na jeden dzień?Czy byłeś w ManaVgat i co z tym wodospadem?Czytałam ,że byłeś na kilku wycieczkach więc myślę, że masz rozeznanie.Jadę również do hotelu Kervan i również z GTI. Jakimi liniami latają. Jakie ceny napojów, piwa, drinków w hotelu i na plaży? Czy dużo Polaków w hotelu? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 17.08.07, 18:08 Polaków w hotelu jest dużo, poza tym jest duzo Turków, trafiają się Francuzi i Anglicy. Hotel jest mały i dzięki temu jest fajna atmosfera. Jeżeli lubisz tańczyć to zabierz płytę ze swomi nagraniami bo Sadat często włącza turecką muzykę i wtedy jest klucha. W hotelu woda 1,5 litrowa- 2,5 lira, piwo chyba 4 liry,drinków nie pijałem, frytki bardzo duża porcja-5 lirów. GTI do Turcji lata Sky Airlines (przynajmniej z Warszawy), w samolocie śniadanie trochę małe ale smaczne. Co do wycieczek to nie chcę radzić sama zdecyduj. Z krótkich mnie najbardziej podobał sie rafting, byłem też w aqualandzie, na Alanya Tours i w Pamukkale. Jeżeli lubisz cuda natury to ta ostatnia jest super tylko że pobyt w Pamukkale jest stosunkowo któtki a podróż męcząca (chyba że pojedziesz na 2 dni to obejrzesz znacznie więcej). Manavgat mialem wykupiony ale zamieniłem go na aqualand bo żona źle znosi podróż statkiem (bardzo źle zniosła krótki rejs na Alanya Tour). Samochód możesz pożyczyć jak nie boisz się jeździć, wypożyczalnia jest 300 m od hotelu, chyba 35 E za dzień. Do Manavgatu możesz pojechać dolmuszem bo to blisko. Miłego wypoczynku, jeżeli coś jeszcze to pytaj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:35 Czy mógłbyś mi przybliżyć rafting, jak długo trwa i czy są jakieś ciekawe widoki, jak z poziomem adrenaliny? Ludzie pisali o bezpłatnych leżakach w Sunny Beach i o jakichś wizytówkach jakie dają w recepcji? Czy coś wiesz na ten temat? Z tego co pisałeś Alanya Tour to rejs statkiem-co w sobie zawiera? Jeśli możesz mnie oświecić, będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 17.08.07, 22:54 Rafting trwa ok 3 godzin z przerwą na obiad. Miejsc w których woda wlewa się do pontonu i rzeczywiście adrenalina podskakuje jest kilka, najlepsze miejsce zaraz na początku. Potem są miejsca łagodniejsze, momentami łagodnie jak na Dunajcu. W czasie jednej przerwy możliwy skok z kilkumetrowego drzewa. Spływ jest kanionem i widoki są momentami ciekawe. Co do wizytówek na leżaki- mnie nikt o tym nie poinformował dlatego nie miałem, spytaj rezydenta na spotkaniu. Jak chcesz coś z rezydenta wyciśnąć to molestuj go na pierwszym spotkaniu. Alanya Tour - dowozą do Alanii busem, po drodze plantacja bananów (kicha), potem punkty widokowe, powinno być zwiedzanie wieży i jaskini ale nas ominęło (program wycieczki dostaniesz w folderze z GTI lub z lokalnego), potem plaża Kleopatry, ok. 1 godzinny rejs stateczkiem. Mieliśmy przerwę na obiad w super miejscu - na rzece, potem godzina wolnego w Alanii. Inne grupy miały nieco inny program ale pytaj o to w biurze. O hotelu Kervan i Side masz nowy post innego użytkownika- zgadzam się z nim w 75%. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:23 Witam :) co kryje się w owych 25% rozbieżności? Myślę, że nasze odczucia mimo wszystko są bardzo pozytywne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 18.08.07, 21:13 To co dla niektórych jest wadą, dla innych jest zaletą. Na forum jest dużo wątków które nie rozwiązują,problemów tylko je pogłębiają (np. czy wiząć z sobą dolary czy euro albo czy na wycieczki jeździć z lokalnymi czy nie). Dla mnie podstawowym problem nie dotyczył samego Krevana ale jego położenia. Odległość do morza,to raczej 15 niż 10 minut a w upale 40 C to jest daleko, dla mnie wręcz wyprawa, lubię często schodzić z plaży na kawę lub na basen a tutaj było to utrudnione. Kolejny problem to plaża, niby piaszczysta a momentami gdy jest mokra wygląda jak breja (nie było to tylko moje zdanie), poza tym leżaki są tak gęsto ustawione że zero intymności. Sam hotel jak na 3*** jest ok ale jak już gdzieś pisałem- jeśli następnym razem jechał bym do Side to do innego hotelu z powodów j.w. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 19.08.07, 00:18 Dzięki bardzo za odpowiedż. Z wadami i zaletami - racja. Nie każdy oczekuje tego samego. Mimo wszystko Kervan dla lubiącyhc spokój był ok. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 19.08.07, 20:05 Zgadza się, jeżeli ktoś chce wypoczynku w spokoju i miłej atmosfery to Kervan jest jak najbardzej osdpowiedni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:57 Dzięki za informacje, mam nadzieję , że będę zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 20.08.07, 19:41 Kiedy lecisz? Jak długo będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:40 Na tydzień od 29.08 Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 20.08.07, 20:45 Skąd , jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajrisz NINO:) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.07, 12:09 Hej! Ja też się wybieram 29.08 z koleżanką na tudzień do kervana. Czy wylatujecie z Warszawy? Miło by się było rozpoznać ;) Kto był niech mi powie jeszcze...czy ten rafting to razem z jeep safari jest? i jak te jazdy jeepem wyglądają? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajrisz i jeszcze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.07, 12:19 Czy ktoś się może orientuje ile kosztuje parasailing na plazy? I czy był dostępny w ogóle? I leżaki na plaży...gdzieś wyczytałam, może nawet tutaj :), ze w cenie leżaka jest drink/piwo.. Jak w ogole z napitkami alkoholowymi przy plazy? jak sie ceny kształtują 'drinków z palemką' :) Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: i jeszcze 24.08.07, 14:47 Witam, parasailing dostępny. Były też przyjażdżki na "bananie". Ceny w zależności od ilości osób 9Od 1 do 3 na spadochronie). Niestety nie przyswoiłam, bo sama nie korzystałam. Rafting można mieć sam, lub w zestawiem Zależy za co płacisz oczywiście. Byłam tylko na raftingu. POlecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajrisz Re: i jeszcze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.07, 22:16 Dzięki Ci Dobra Kobieto. Może ktoś mi jeszcze udzieli arcyważnej informacji o tym, czy w Side jest jakis bankomat? I jak z tymi leżakami? Na zdjęciach widziałam dość pustawe plaże, czy faktycznie nie ma z nimi problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: i jeszcze 25.08.07, 00:49 Hej, nie korzystałam z bankomatów ani z leżaków na plaży. Gotówkę miałam z sobą. Na plaży rozkladałam się tam , gdzie akurat mi sie podobało :) Leżaków było mnóstwo, ale wiele z nich an plażach hotelowych, na które nie byli wpuszczani ludzie spoza hotelu. Ale były również te płatne. Niestey nie mam pojęcia na jakiej zasadzie rezerwowano miejsca i kiedy zrywali sie pierwsi. Opowiadania ludzi z hoteli, gdzie zrywali sie o 6 rano żeby sobie zająć miejsce były dla mnie jak zły sen. Polecam rano basen hotelowy (nie jst jeszcze w pełnym słońcu) a póżnym popołudniem (ok.17) nadmorskie leżaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajrisz Re: i jeszcze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.08.07, 01:23 Nie no, ja mam sie zamiar zrelaksować a nie spinać, że leżaczka nie dostane :) reczniczek pod pupe też jest spoko ;) ja też planuje zbarac ze sobą gotowke, ale obawiam sie ze moje kalkulacje na niewiele sie zdadzą jak sie rzuce w wir wydawania... Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: i jeszcze 25.08.07, 13:50 Hej, oprócz ręczika polecam wzięcie takiej zwijanej maty plażowej. Nie zajmuje wiele miejsca a myslę, że będzie dobrym rozwiązaniem pod ręcznik. Ja wiem to dopiero teraz :) Zakupy? To już zależy od Ciebie. Na pewno polecam Ci świeżo wyciskany sok z ulicznych straganów, zwłaszcza jeśli owoce są z lodówki. Zajadaj sie owocami! Większość rzeczy masz w Polsce. Radzę próbować tego, za czym będziesz tęsknic do kolejnych wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Do AJRISZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 13:22 Nie odzywałam się , bo po burzach wysiadł mi internet!!! Lecę z W-wy o 9.20 z rodziną (mąż+córka). Również lecimy na tydzień. Odezwij się jak jeszcze tu zajrzysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Pozdrowienia 27.08.07, 14:04 Miłego wypoczynu w Kervanie :) Czekam na wasze wrażenia po powrocie. Pozdrówcie recepcjonistów i szefa hotelu od 2 nauczycielek z POlski :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszkofi Re: Do AJRISZ 28.08.07, 11:42 No to tak samo jak my :) Na pewno się jakoś wypatrzymy, nas raczej nie będzie trudno, bedziemy pewnie najmlodsze i do tego skrajne rozne wygladowo (drobna blondynka i solidna brunetka ;)) Lece zalatwiac ostatnie rzeczy czyli praktycznie wszelkie niezbędne rzeczy, a ktore zostawilam standardowo na ostatnia chwile ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Do AJRISZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 12:05 A więc do zobaczenia, najprawdopodobniej w hotelu, bo na lotnisku czy w samolocie trudno będzie rozpoznać. Czuję, że bardziej wiekowo będziecie pasowały do mojej 17-letniej córki:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 21.08.07, 19:43 Jak wrócisz zdaj relację jak było i czy tak sobie wyobrażałaś urlop i hotel pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fetor Wróciłeś to dopisz swoja opinię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=67576158 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka_2009 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.gl.digi.pl 20.08.07, 21:06 Witam mam wazna sprawe: mam do sprzedania wczasy w Turcji od 05.09. do 19.09., all inclusive, wykupione w biurze podrozy ITAKA. Wylot z Katowic. Z waznych powodow rodzinnych wycieczka nie moze byc wykorzystana niestety. Wczasy kosztowaly 5.000,00 zł / 2 os. ale cena jest oczywiscie do negocjacji. Jesli mozecie to popytajcie znajomych a znajomi swoich znajomych czy ktos nie jest zainteresowany - bede bardzo wdzieczna. Wczasy są w 4-gwiazdkowym Hotelu VENUS - miejscowosc Side. W razie pytan podaje moj e-mail julka_2009@poczta.onet.pl Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Kto wyjeżdża do Kervana ze Śląska? 25.08.07, 13:53 Mam do dostaczenia książkę do hotelu Kervan. Czy ktoś mógłby mi pomóc w szybkiej przesyłce? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.08.07, 15:14 Po kolei: rafting kosztuje (w lokalnym biurze) 15 euro a z jeepami 25 euro. Loty na parasolce- nie pamiętam ale drogie, parasole na plaży chyba 2,5 lira i leżak 2,5 lira. Piwo nie jest w cenie ale jak kupisz ze dwa to możesz się rozłożyć na dowolnym wolnym leżaku i gość nie skasuje opłaty za leżaki. Jest to dobre rozwiązanie bo Kervan nie ma własnej plaży. Leżenia na ręcznikach nie uskuteczniałem i nie polecam bo dłuższe leżenie na pełnym słońcu może źle się skończyć. Drink na plaży typu "sex on the beach" chyba 10 USD. Najbliższy bankomat jest 100 m od hotelu (bank widać z wyjścia hotelowego). Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszkofi Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 25.08.07, 16:09 Dzięki wielkie. Na raftingu z lokalnego biura mozna sie dogadac po angielsku? jest jakies ubezpieczenie? zawsze to 15 euro w kieszeni w porownaniu z oferta przez GTI oferowana. Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 25.08.07, 20:29 Witam, po angielsku dogadasz sie bez wiekszych problemów. Po niemiecku i rosyjsku też. Na plaży będą oferować wiele propozycji wycieczek, w tym raftingu. Na pewno jest z czego wybierać. Osobiście wybrałam inny sposób. Skorzystałam z biura w Alanyi proponowanego na ty,m forum. Poprosiłam o cenniki i mogłam obejrzec ich oferte programową i cennik przed wylotem do Turcji. Wszystko na miejscu grało. Biuro sie sprawdziło. Faktycznie zapomniałam o 2 bankach po drugiej stronie ulicy, na przeciwko hotelu :) Sa tam bankomaty. Jeśli masz jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajrisz Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.08.07, 11:41 Dzięki, chyba już wyczerpaliście mój głód informacji ;) Czas teraz się zacząć pakować i obrabować bank ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 12:09 Kervan to super hotel 3*** godny polecenia- taka jest moja opinia po powrocie. Nie można oczekiwać zbyt wiele za tak niewiele!Często hotele 4**** mają gorszy standard samych pokoi niż ten hotel. Czysto, klima i lodówka działają, a to najważniejsze. Położenie ma też ok, blisko centrum. Plaża z tej strony nie jest godna polecenia, ale my jeździliśmy na publiczną-czysta, bez tłumów, super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 20:00 Miło słyszeć, że komus też sie podobało :) tak jak mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś