Dodaj do ulubionych

Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI)

15.08.07, 17:06
Mogę odpowiedzieć na j.w.
Obserwuj wątek
    • Gość: mika403 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.crowley.pl 15.08.07, 18:05
      Ja lecę dzisiaj, napisz jakie masz wrażenia z pobytu w tym hotelu ,
      na co zwrócic uwagę
      pozdrawiam
      • tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 15.08.07, 20:30
        Ja miałem kłopot z lodówką, miała wtyczke typu samica, tak jak
        gniazdko, recepcjonista i rezydent sprawqy nie załatwili, weź
        kawałek przewodu. Niestety jest kawałek do plaży, poza tym hotel nie
        ma własnej plaży. Jak będziesz szedł na plażąe to zamów od razu 2
        piwa- będziesz miał w cenie leżak. Większość pokoi ma nieciekawy
        widok z okna na ulicę lub dach sąsiedniego motelu, podobno 10 euro
        może to zmienić. Weź (poważnie!!!) śrubokręt krzyżakowy- klima w
        pokojach ma piloty przykręcone tak że dostępny jest tylko przycisk
        on/off. Jak odkręcisz osłonke masz pilot w dłoni- to połowa sukcesu
        bo jego obsługa to kilka godzin. Poza tym do hotelu nie mam
        wiekszych uwag. Za napoje i inne wydatki płaci się kartą hotelowa
        rozliczaną ostatniego dnia pobytu. Eliminuje to fochy kelnerów na
        dawanie napiwków których ogólnie (ja dawałem sprzątaczkom). Obsługa
        ogólnie b. fajna, niektórzy próbują po polsku, miły jest gość w
        barze. Posiłki można jeść na zewnątrz ale trzeba sie pospieszyć na
        posiłki. Ja jechałem z GTI- rezydent Turek ma do obslugi 8 hoteli
        więce kiepskiz nim kontakt i jego celem jest głownie sprzedaż
        wycieczek. Miłej zabawy
        • Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 15:46
          Jadę na tydzień (29.08) więc chciałabym skorzystać z 1 wycieczki, resztę
          przeznaczyć na odpoczynek. Co byś polecił i dlaczego?A może warto wypożyczyć
          samochód na jeden dzień?Czy byłeś w ManaVgat i co z tym wodospadem?Czytałam ,że
          byłeś na kilku wycieczkach więc myślę, że masz rozeznanie.Jadę również do hotelu
          Kervan i również z GTI. Jakimi liniami latają. Jakie ceny napojów, piwa, drinków
          w hotelu i na plaży?
          Czy dużo Polaków w hotelu?
          Pozdrawiam!
          • tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 17.08.07, 18:08
            Polaków w hotelu jest dużo, poza tym jest duzo Turków, trafiają się
            Francuzi i Anglicy. Hotel jest mały i dzięki temu jest fajna
            atmosfera. Jeżeli lubisz tańczyć to zabierz płytę ze swomi
            nagraniami bo Sadat często włącza turecką muzykę i wtedy jest
            klucha. W hotelu woda 1,5 litrowa- 2,5 lira, piwo chyba 4
            liry,drinków nie pijałem, frytki bardzo duża porcja-5 lirów. GTI do
            Turcji lata Sky Airlines (przynajmniej z Warszawy), w samolocie
            śniadanie trochę małe ale smaczne. Co do wycieczek to nie chcę
            radzić sama zdecyduj. Z krótkich mnie najbardziej podobał sie
            rafting, byłem też w aqualandzie, na Alanya Tours i w Pamukkale.
            Jeżeli lubisz cuda natury to ta ostatnia jest super tylko że pobyt w
            Pamukkale jest stosunkowo któtki a podróż męcząca (chyba że
            pojedziesz na 2 dni to obejrzesz znacznie więcej). Manavgat mialem
            wykupiony ale zamieniłem go na aqualand bo żona źle znosi podróż
            statkiem (bardzo źle zniosła krótki rejs na Alanya Tour). Samochód
            możesz pożyczyć jak nie boisz się jeździć, wypożyczalnia jest 300 m
            od hotelu, chyba 35 E za dzień. Do Manavgatu możesz pojechać
            dolmuszem bo to blisko. Miłego wypoczynku, jeżeli coś jeszcze to
            pytaj
            pozdrawiam
            • Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:35
              Czy mógłbyś mi przybliżyć rafting, jak długo trwa i czy są jakieś ciekawe
              widoki, jak z poziomem adrenaliny?
              Ludzie pisali o bezpłatnych leżakach w Sunny Beach i o jakichś wizytówkach jakie
              dają w recepcji? Czy coś wiesz na ten temat?
              Z tego co pisałeś Alanya Tour to rejs statkiem-co w sobie zawiera?
              Jeśli możesz mnie oświecić, będę wdzięczna!
              • tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 17.08.07, 22:54
                Rafting trwa ok 3 godzin z przerwą na obiad. Miejsc w których woda
                wlewa się do pontonu i rzeczywiście adrenalina podskakuje jest
                kilka, najlepsze miejsce zaraz na początku. Potem są miejsca
                łagodniejsze, momentami łagodnie jak na Dunajcu. W czasie jednej
                przerwy możliwy skok z kilkumetrowego drzewa. Spływ jest kanionem i
                widoki są momentami ciekawe. Co do wizytówek na leżaki- mnie nikt o
                tym nie poinformował dlatego nie miałem, spytaj rezydenta na
                spotkaniu. Jak chcesz coś z rezydenta wyciśnąć to molestuj go na
                pierwszym spotkaniu. Alanya Tour - dowozą do Alanii busem, po drodze
                plantacja bananów (kicha), potem punkty widokowe, powinno być
                zwiedzanie wieży i jaskini ale nas ominęło (program wycieczki
                dostaniesz w folderze z GTI lub z lokalnego), potem plaża Kleopatry,
                ok. 1 godzinny rejs stateczkiem. Mieliśmy przerwę na obiad w super
                miejscu - na rzece, potem godzina wolnego w Alanii. Inne grupy miały
                nieco inny program ale pytaj o to w biurze. O hotelu Kervan i Side
                masz nowy post innego użytkownika- zgadzam się z nim w 75%.
                pozdrawiam
                • Gość: agha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:23
                  Witam :)
                  co kryje się w owych 25% rozbieżności? Myślę, że nasze odczucia mimo
                  wszystko są bardzo pozytywne. Pozdrawiam
                  • tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 18.08.07, 21:13
                    To co dla niektórych jest wadą, dla innych jest zaletą. Na forum
                    jest dużo wątków które nie rozwiązują,problemów tylko je pogłębiają
                    (np. czy wiząć z sobą dolary czy euro albo czy na wycieczki jeździć
                    z lokalnymi czy nie).
                    Dla mnie podstawowym problem nie dotyczył samego Krevana ale jego
                    położenia. Odległość do morza,to raczej 15 niż 10 minut a w upale 40
                    C to jest daleko, dla mnie wręcz wyprawa, lubię często schodzić z
                    plaży na kawę lub na basen a tutaj było to utrudnione. Kolejny
                    problem to plaża, niby piaszczysta a momentami gdy jest mokra
                    wygląda jak breja (nie było to tylko moje zdanie), poza tym leżaki
                    są tak gęsto ustawione że zero intymności. Sam hotel jak na 3***
                    jest ok ale jak już gdzieś pisałem- jeśli następnym razem jechał bym
                    do Side to do innego hotelu z powodów j.w. pozdrawiam
                    • ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 19.08.07, 00:18
                      Dzięki bardzo za odpowiedż. Z wadami i zaletami - racja. Nie każdy
                      oczekuje tego samego. Mimo wszystko Kervan dla lubiącyhc spokój był
                      ok. :) Pozdrawiam.
                      • tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 19.08.07, 20:05
                        Zgadza się, jeżeli ktoś chce wypoczynku w spokoju i miłej atmosfery
                        to Kervan jest jak najbardzej osdpowiedni. Pozdrawiam
                        • Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:57
                          Dzięki za informacje, mam nadzieję , że będę zadowolona!
                          • ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 20.08.07, 19:41
                            Kiedy lecisz? Jak długo będziesz?
                            • Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 20:40
                              Na tydzień od 29.08
                              • ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 20.08.07, 20:45
                                Skąd , jeśli można wiedzieć?
                              • Gość: ajrisz NINO:) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.07, 12:09
                                Hej!

Ja też się wybieram 29.08 z koleżanką na tudzień do kervana. Czy wylatujecie z
                                Warszawy? Miło by się było rozpoznać ;)

Kto był niech mi powie jeszcze...czy ten rafting to razem z jeep safari jest? i
                                jak te jazdy jeepem wyglądają? :)
                                • Gość: ajrisz i jeszcze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.07, 12:19
                                  Czy ktoś się może orientuje ile kosztuje parasailing na plazy? I czy był
                                  dostępny w ogóle?

I leżaki na plaży...gdzieś wyczytałam, może nawet tutaj :), ze w cenie leżaka
                                  jest drink/piwo.. Jak w ogole z napitkami alkoholowymi przy plazy? jak sie ceny
                                  kształtują 'drinków z palemką' :)
                                  • ag-ha Re: i jeszcze 24.08.07, 14:47
                                    Witam,
                                    parasailing dostępny. Były też przyjażdżki na "bananie". Ceny w
                                    zależności od ilości osób 9Od 1 do 3 na spadochronie). Niestety nie
                                    przyswoiłam, bo sama nie korzystałam. Rafting można mieć sam, lub w
                                    zestawiem Zależy za co płacisz oczywiście. Byłam tylko na raftingu.
                                    POlecam.
                                    • Gość: ajrisz Re: i jeszcze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.07, 22:16
                                      Dzięki Ci Dobra Kobieto.
                                      Może ktoś mi jeszcze udzieli arcyważnej informacji o tym, czy w Side jest jakis
                                      bankomat?

I jak z tymi leżakami? Na zdjęciach widziałam dość pustawe plaże, czy faktycznie
                                      nie ma z nimi problemu?
                                      • ag-ha Re: i jeszcze 25.08.07, 00:49
                                        Hej,
                                        nie korzystałam z bankomatów ani z leżaków na plaży.
                                        Gotówkę miałam z sobą. Na plaży rozkladałam się tam , gdzie akurat
                                        mi sie podobało :) Leżaków było mnóstwo, ale wiele z nich an plażach
                                        hotelowych, na które nie byli wpuszczani ludzie spoza hotelu. Ale
                                        były również te płatne. Niestey nie mam pojęcia na jakiej zasadzie
                                        rezerwowano miejsca i kiedy zrywali sie pierwsi. Opowiadania ludzi z
                                        hoteli, gdzie zrywali sie o 6 rano żeby sobie zająć miejsce były dla
                                        mnie jak zły sen. Polecam rano basen hotelowy (nie jst jeszcze w
                                        pełnym słońcu) a póżnym popołudniem (ok.17) nadmorskie leżaki :)
                                        • Gość: ajrisz Re: i jeszcze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.08.07, 01:23
                                          Nie no, ja mam sie zamiar zrelaksować a nie spinać, że leżaczka nie dostane :)
                                          reczniczek pod pupe też jest spoko ;)
                                          ja też planuje zbarac ze sobą gotowke, ale obawiam sie ze moje kalkulacje na
                                          niewiele sie zdadzą jak sie rzuce w wir wydawania...
                                          • ag-ha Re: i jeszcze 25.08.07, 13:50
                                            Hej,
                                            oprócz ręczika polecam wzięcie takiej zwijanej maty plażowej. Nie
                                            zajmuje wiele miejsca a myslę, że będzie dobrym rozwiązaniem pod
                                            ręcznik. Ja wiem to dopiero teraz :) Zakupy? To już zależy od
                                            Ciebie. Na pewno polecam Ci świeżo wyciskany sok z ulicznych
                                            straganów, zwłaszcza jeśli owoce są z lodówki. Zajadaj sie owocami!
                                            Większość rzeczy masz w Polsce. Radzę próbować tego, za czym
                                            będziesz tęsknic do kolejnych wakacji :)
                                • Gość: nina104 Do AJRISZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 13:22
                                  Nie odzywałam się , bo po burzach wysiadł mi internet!!!
                                  Lecę z W-wy o 9.20 z rodziną (mąż+córka). Również lecimy na tydzień.
                                  Odezwij się jak jeszcze tu zajrzysz!!!
                                  • ag-ha Pozdrowienia 27.08.07, 14:04
                                    Miłego wypoczynu w Kervanie :) Czekam na wasze wrażenia po powrocie.
                                    Pozdrówcie recepcjonistów i szefa hotelu od 2 nauczycielek z
                                    POlski :)
                                  • ajriszkofi Re: Do AJRISZ 28.08.07, 11:42
                                    No to tak samo jak my :)
                                    Na pewno się jakoś wypatrzymy, nas raczej nie będzie trudno, bedziemy pewnie
                                    najmlodsze i do tego skrajne rozne wygladowo (drobna blondynka i solidna
                                    brunetka ;))

Lece zalatwiac ostatnie rzeczy czyli praktycznie wszelkie niezbędne rzeczy, a
                                    ktore zostawilam standardowo na ostatnia chwile ;)

• Gość: nina104 Re: Do AJRISZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 12:05
                                      A więc do zobaczenia, najprawdopodobniej w hotelu, bo na lotnisku czy w
                                      samolocie trudno będzie rozpoznać. Czuję, że bardziej wiekowo będziecie pasowały
                                      do mojej 17-letniej córki:)
                          • tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 21.08.07, 19:43
                            Jak wrócisz zdaj relację jak było i czy tak sobie wyobrażałaś urlop i hotel
                            pozdarwiam
    • Gość: fetor Wróciłeś to dopisz swoja opinię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 19:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=67576158
    • Gość: julka_2009 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.gl.digi.pl 20.08.07, 21:06
      Witam
      mam wazna sprawe:
      mam do sprzedania wczasy w Turcji od 05.09. do 19.09., all
      inclusive, wykupione w biurze podrozy ITAKA. Wylot z Katowic.
      Z waznych powodow rodzinnych wycieczka nie moze byc wykorzystana
      niestety.
      Wczasy kosztowaly 5.000,00 zł / 2 os. ale cena jest oczywiscie do
      negocjacji.
      Jesli mozecie to popytajcie znajomych a znajomi swoich znajomych czy
      ktos nie jest zainteresowany - bede bardzo wdzieczna.
      Wczasy są w 4-gwiazdkowym Hotelu VENUS - miejscowosc Side.
      W razie pytan podaje moj e-mail julka_2009@poczta.onet.pl
      Dzieki i pozdrawiam
    • ag-ha Kto wyjeżdża do Kervana ze Śląska? 25.08.07, 13:53
      Mam do dostaczenia książkę do hotelu Kervan. Czy ktoś mógłby mi
      pomóc w szybkiej przesyłce? Pozdrawiam
    • Gość: tomek22344 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.08.07, 15:14
      Po kolei: rafting kosztuje (w lokalnym biurze) 15 euro a z jeepami
      25 euro. Loty na parasolce- nie pamiętam ale drogie, parasole na
      plaży chyba 2,5 lira i leżak 2,5 lira. Piwo nie jest w cenie ale
      jak kupisz ze dwa to możesz się rozłożyć na dowolnym wolnym leżaku
      i gość nie skasuje opłaty za leżaki. Jest to dobre rozwiązanie bo
      Kervan nie ma własnej plaży. Leżenia na ręcznikach nie
      uskuteczniałem i nie polecam bo dłuższe leżenie na pełnym słońcu
      może źle się skończyć. Drink na plaży typu "sex on the beach" chyba
      10 USD. Najbliższy bankomat jest 100 m od hotelu (bank widać z
      wyjścia hotelowego). Miłej zabawy
      • ajriszkofi Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 25.08.07, 16:09
        Dzięki wielkie. Na raftingu z lokalnego biura mozna sie dogadac po angielsku?
        jest jakies ubezpieczenie? zawsze to 15 euro w kieszeni w porownaniu z oferta
        przez GTI oferowana.
        • ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) 25.08.07, 20:29
          Witam,
          po angielsku dogadasz sie bez wiekszych problemów. Po niemiecku i
          rosyjsku też. Na plaży będą oferować wiele propozycji wycieczek, w
          tym raftingu. Na pewno jest z czego wybierać. Osobiście wybrałam
          inny sposób. Skorzystałam z biura w Alanyi proponowanego na ty,m
          forum. Poprosiłam o cenniki i mogłam obejrzec ich oferte programową
          i cennik przed wylotem do Turcji. Wszystko na miejscu grało. Biuro
          sie sprawdziło. Faktycznie zapomniałam o 2 bankach po drugiej
          stronie ulicy, na przeciwko hotelu :) Sa tam bankomaty. Jeśli masz
          jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem.
          • Gość: ajrisz Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.08.07, 11:41
            Dzięki, chyba już wyczerpaliście mój głód informacji ;)
            Czas teraz się zacząć pakować i obrabować bank ;)
            • Gość: nina104 Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 12:09
              Kervan to super hotel 3*** godny polecenia- taka jest moja opinia po powrocie.
              Nie można oczekiwać zbyt wiele za tak niewiele!Często hotele 4**** mają gorszy
              standard samych pokoi niż ten hotel. Czysto, klima i lodówka działają, a to
              najważniejsze. Położenie ma też ok, blisko centrum. Plaża z tej strony nie jest
              godna polecenia, ale my jeździliśmy na publiczną-czysta, bez tłumów, super!
              • Gość: ag-ha Re: Wróciłem z Side , hotel Kervan (z GTI) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 20:00
                Miło słyszeć, że komus też sie podobało :) tak jak mnie. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka