Dodaj do ulubionych

Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajcie

29.09.07, 22:36
Byłam w tym hotelu i chętnie odpowiem na pytania. Polecam go szczególnie
młodzieży... tzn mam na myśli młodzież powyżej 18 roku życia ;) na wypad z
paczką... nie daleko do dyskotek bar all inclusive od rana do 23 ;) A może
ktoś był? ale później niż 08,08,2007? jesli tak to proszę o kontakt bo mam
kilka pytan związanych oczywiście z kadrą pracującą tam. Prosze o odpowiedzi i
pytania na maila zuzana.pl@hotmail.com
Obserwuj wątek
    • Gość: isabela Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 80.48.143.* 02.10.07, 12:42
      hej tez tam bylam ale tydzien wczesniej,jesli chcesz pogadac to
      napisz,chetnie pogadamy o kadrze pozdrawiam
      • zuzana-tr Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 02.10.07, 16:56
        Taa Chętnie :) Napisz 6192010 :) lub zuzana_osw@poczta.fm
        • zozolica Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 08.11.07, 15:06
          witam serdecznie i pytająco??? W maju mam zamiar z rodzinką (mężęm i
          dwójką dzieci 10 lat i 1,5 roczku) odwiedzić ten hotel. Proszę
          wszystkich o opinie na jego temat. Dodam, że raczej chcę spędzać
          czas w hotelu i na plaży niż jeździć na wycieczki. Proszę o kilka
          słów na temat basenów, jedzenia itp.
          • Gość: gos2291 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 193.189.116.* 12.11.07, 19:19
            Odsyłam do strony
            forum.plyniemy.pl/turcja/ktos-wrocil-z-sultan-sipahi-resort-731360.html
            są tam pozytywne opinie na temat tego hotelu. Ja też się wybieram na
            przełomie kwietnia i maja. Tyle, że mnie bardziej interesują
            wycieczki. Pozdrawiam
            • wodnik_1302 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 19.11.07, 09:25
              Witam, ja byłem wraz ze znajomymi - 4 osoby w wieku około 30 lat
              na poczatku czerwca. MOge ten hotel polecić wszytkim (wart swojej
              ceny) bardzo dobre jedzenie, czysto i przyjemnie, obsługa - OK.
              Co do basenów- tutaj problem ( jest jeden nieduzy basen dla
              dorosłuch i dwa brodziki dla dzieci, dodatkowo jeden super malutki
              brodzik. do tego zjeżdzalnia) Co do wycieczek to polceam biuro u
              Leny na głównej ulicy Alany około 1 km od hotelu.
              Zainteresowanych zapraszam na wodnik_1302@gazeta.pl ze
              szczegółowymi pytaniami.
              • Gość: katerina Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 82.160.248.* 22.11.07, 18:04
                Witam, ja wybieram się tam w srodku czerwca, szczerze powiem że
                słyszałam różne komentarze dobre i złe, najgorszy był taki że w
                pokojach jest syf, chciałam się zapytać czy to prawda ? Gdzie mozna
                najtaniej wykupić sobie wycieczkę i czy jest mozliwość zwiedzenie
                pobliskich miejscowościna własna reke ? I jeszcze ciekawią mine
                zakupy bo słyszałam że mozna tak kupić dużo fajnych ciuszków za
                atrakcyjną cenę.
                • Gość: ela Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.ib.tcz.pl 21.12.07, 22:51
                  bylam w tym hotelu w czerwcu 2006 r dla mnie super polozony w
                  centrum Alanyi bywałam w różnych hotelach ten wypada bardzo dobrze
                  pod wzgędem czystości na tle innych, Jedzenie trochę monotonne.
                  Mnie najbardziej odpowiadało polożenie ( kilka metrow od centrum
                  handlowego i kilka metrów od pieknej plaży Kleopatra) Jeżeli chodzi
                  o zakupy mozna kupić duzo podróbek firmowych nawet całkiem niezłych
                  ( niektóre noszę do dziś) Ogolnie bardzo polecam tym którzy szukają
                  rozrywki
                • zuzana-tr Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 13.02.08, 14:57
                  Standard w pokojach 5* jest w porządku tylko najlepiej wystrzegać się pokoi na 5
                  piętrze. a co do zakupów to owszem. WIele fajnych rzeczy można tam kupić które w
                  polsce są o wiele wiele droższe
                  • Gość: moniaczek Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 19:43
                    dlaczego trzeba sie wystrzegac pokoi na 5 pietze???

czy pokoje sa czyste - to mnei glownei inetersuje. mam zamiar leciec
                    tam we wrzesniu.
                    dajcie znac
                    • Gość: Betare Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.08, 19:48
                      Ja lecę z koleżanką od 14.05.2008 ale na 7+7 z Triadą,to pewnie w
                      hotelu będziemy po tygodniu, może ktoś opisze jakieś fajne wycieczki
                      po okolicy, jakieś rejsy ..., dla tych co będą ciekawi wrażeń -
                      piszcie po 28-smym maja na betare@tlen.pl
                    • zuzana-tr Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 20.04.08, 22:53
                      W pokojach na 5 piętrze jest poprostu w niektórych BRUDNO :) pozostałe piętra są
                      w porządku. na 5 można spotkac właśnie takie obrazki jak na stronach
                      internetowych ze złą opinią hotelu ;)
                      • Gość: betare Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 09:31
                        Ja byłam właśnie na 5 piętrze i było bardzo czysto!!! Tak jak i w
                        całym hotelu!!!
                        • Gość: betare Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:58
                          A jeśli chodzi o obsługę to faktycznie super;-)Może to ta sama!
                          Wracam tam już w lipcu '08
    • Gość: andrzej m Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 83.8.137.* 31.08.08, 20:28
      przestrzegam ew. turystow przed wykupieniem tego hotelu w BT TRIADA
      gdyz biuro to nie wywiazuje sie ze swoich umownych
      zobowiazań.Dwukrotnie mialem wykupiony ten hotel w tym biurze tj.w
      roku 2006 i w roku 2008.W hotelu tym nigdy nie zamieszkalem,gdyz wym
      wyzej biuro nabiera swoich klientow na ten wlasnie hotel ,a na
      miejscu oferuje zupelnie inny.Tego roku dostalem w zamian hotel nie
      odpowiadajacy standartowi H.Sultan Sipahi i w dodatku dwie gwiazki
      nizej.Reklamacja na miejscu u przedstawiciel BT TRIADA to była
      zenujaca dla mnie sprawa.Swiadczenia zastepczego tj.\\\"lipnego
      hotelu\\\" nie przyjalem i zgodnie z warunkami umowy powinni mnie
      odeslac do kraju do miejsca zbiorki i tego sie domagalem,ale
      bezkutecznie-uwazajcie wiec na to biuro...
      Autor: andrzej m
      • Gość: Adam Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 217.17.42.* 23.02.09, 14:14
        Serio?!?!
        Ja jade tam w tym roku wlasnie przez triade... polecila mi moja siostra bo byla
        rok temu i mowi ze super i tez przez triade... i teraz mam dola jak przeczytalem
        Twoja wiadomosc :((((( ktos jeszcze cos takiego mial????

Adam
        • Gość: gość _ Martyna Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 23:02
          ja nie polecam tego hotelu ze względu na brak przestrzeni, małe
          baseny, i ogólnie zawyżoną przez Triadę kategoryzację. Jaka to 5
          gwiazdek tureckich? później dziwić się,że wracają rozczarowani!!! 5
          gwiazdkowe tureckie hotele są naprawdę na wyskokim poziomie, a
          Sultan Sipahi na pewno im nie dorównuje niczym
          • Gość: gość - Martyna Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.09, 23:04
            zajrzyjcie chociażby na You Tube.... i tam widać na filmie ....
        • Gość: martak28 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.elpos.net 10.04.09, 14:34
          Hej ja też wybieram się do tego hotelu w maju z Triadą i myślę że
          będzie ok, jak zawsze znajdą się osoby którym coś się nie podoba i
          podoba więc najlepiej zobaczyć samemu i ocenić na miejscu.
    • sproket30 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 16.03.09, 23:04
      hejo
      chciałem się dowiedzieć jak wychodzi cenowo materac z parasolem i
      leżakiem na plaży dzienie od osoby i czy te baseny są na serio tak
      beznadziejnie małe i jedej , większy tuż przy ulicy????
      • Gość: ania w. Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gdynia.mm.pl 17.03.09, 09:39
        2.5 lira leżak, 2,5 lira parasol, komplet 7,5 lira - morze jest tak ładne,że
        szkoda czasu na siedzenie przy basenie :)
        • Gość: kropa Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 00:24
          a gdzie uiszcza sie ową zapłate? i czy sporo osób nie wykupuje leżaków tylko
          :swój ręczniczek i piasek??:P
          • Gość: ania w. Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.09, 07:32
            hotele przeważnie oferują bilety (podobno ciut taniej) ale standardowo kupuje
            się u ,,leżakowego,, na plaży (jak masz urok osobisty zapłacisz taniej). Jeśli
            chcesz zaoszczędzić na leżakach kupujesz na straganie materac dmuchany - 6 euro
            (albo bierzesz z domu ) i lezysz sobie do woli na plaży. Na rręczniczku słabo
            sie lezy bo żwir jest nieprzyjemny do lezenia (chyba że w tym roku nawiozą
            drobniejszy,albo piaseczek jak nad Bałtykiem)
            • sproket30 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 18.03.09, 11:51
              jak to ???
              to na plaży Kleopatry jest żwirek????
              :))))))))
              podobno to jedyna piaSZCZYSTA plaża ?????
              zastanawiam się jeszcze nad wyborek hotelu Holiday Park z oferty
              Triady i nie wiem, tam to już kamulce na maxa...
              • Gość: ania w. Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.09, 16:09
                Holiday Park to nie Alanya (jakaś pipidówka) a plaża Kleopatry to najładniejsza
                ,,miejska,, plaża w Turcji (w/g mnie) - oczywiście niw wszedzie byłam :). PLAZA
                KLEOPATRY to Żwir (raz grubszy raz drobniejszy w zależności jaki nawiozą)
                • Gość: ania w. Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.09, 16:11
                  Położenie Sultan Sipahi jest nieporównywalnie lepsze od każdego hotelu na
                  wygwizdowie (oczywiście jeśli zależy Ci na bliskości miejskich atrakcji
                  • Gość: ania w. Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.09, 16:14
                    Sultan Sipahi ma nieporówywalnie maly teren hotelu do hoteli na prowincji i jego
                    wyobrażenie może odbiegać od innych hoteli 5*,ale cóż lezy w centrum Alanyi przy
                    pięknej plaży i za to się płaci
                    • Gość: gość Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:25
                      Byłam w 2008 roku - hotel w centrum, przy plaży, wieczorami trochę
                      głośno z hotelu obok. Teren hotelu mały, ale taka jest cena za
                      położenie w centrum. Czysto, miła obsługa, spokojne towarzystwo,
                      jedzenie jak dla mnie OK. Byłam z Triady.
                      • Gość: zachwycona Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 23:29
                        ja również byłam w 2008 roku, a dokladnie pod koniec czerwca. Muszę przyznać że
                        hotel mnie pozytywnie zaskoczył. z tego co słyszałam np w hotelu Hedef goście
                        mieli słabe jedzenie. U nas było go pod dostatkiem , przez pierwsze dni wszyscy
                        jedli bardzo duzo, tak by wszytskiego spróbować a poźniej z powodu gorąca jeśc
                        się chce mniej . Oprócz tego plaża całkiem ok. można sobie też pograć np w
                        siatkówkę. Turcy mili, obsługa hotelu nadskakuje gościom. I chyba nie muszę
                        dodawać że imprezy są nieporównywalnie lepsze niż u nas (darmowy wstęp i świetna
                        muzyka) ogólnie 6+
                        • Gość: zachwycona Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 23:33
                          zapomniałam dodać że plaża rzeczywiście żwirowa, ale to jest dobniutki żwirek.
                          jedyny kłopot to to, że ten żwirek trochę uwiera jak sie pod nim chodzi w
                          wodzie. to chyba tyle :) zycze udanych wakacji w sultan sipahi , ja wracam tam
                          już pod koniec czerwca:)!! nie mogę się doczekać :)
                    • Gość: LINKA82 Kto wylatuje 19.08.09 Alanya Hotel Sultan Sipahi R IP: 213.25.20.* 27.05.09, 10:26
                      Dużo chętnych na wylot 19.08.2009 do Alanyi, my lecimy w podróż poślubną z Łodzi :-)
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: KiŁ Re: Kto wylatuje 19.08.09 Alanya Hotel Sultan Sip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:42
                        Czesc!!My tez lecimy 19 i rowniez to bedzie nasz podróż poslubna!My
                        lecimy z Katowic.Pozdrawiamy Kasia i Łukasz!!
                        • Gość: edyta i andrzej Może ktoś leci 1 lipca z triady? IP: *.icpnet.pl 29.06.09, 17:13
                          Witam serdecznie, wybieramy się do Sultan Sipahi 1 lipca z Poznania,
                          może ktoś wybiera się też w tym terminie i szuka wsparcia;)? W
                          grupie zawsze raźniej...
                      • Gość: kiki Re:sulthan sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 17:46
                        czy ktos wybiera sie do tego hotelu 26.05.2010 z triada wylot z katowic
          • a-d-m Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 04.09.09, 13:15
            Nadal można tam jechać.
      • agnes315 Re: do sproket30 08.05.09, 23:23
        ostrzegam przed basenami, hotel ogromny a basen jak w przydomowym
        ogródku, więc sobie wyobraź co tam może pływać, w 2007 przywiozłam z
        tamtąd bakterię, która załatwiła mi nerki, na szczęście niegroźnie
        tzn. wyleczyłam w Polsce antybiotykiem, ale lekarz jak zobaczył moje
        wyniki od razu zadał mi pytanie, czy ostatnio nie byłam na basenie.
        Co do plaży to żwirek jest owszem, ale wygląda, jak trochę grubszy
        piasek, spokojnie da się na nim leżeć na ręczniku, poza tym leżaki z
        parasolami są bardzo daleko od wody (to jest bardzo szeroka plaża),
        i jest bardzo gorąco, my praktykowaliśmy coś takiego: ręcznik przy
        samej wodzie (zejście do wody leciutko pagórkowate więc nawet
        wygodnie, bo masz głowę wyżej) a nogi w wodzie. SUPER! A z plaży do
        hotelu przysłowiowy rzut beretem. Wpadasz, wypijesz coś i spowrotem
        na plażę. Ogólnie pobyt w tym hotelu wspominam bardzo pozytywnie.
        Basen sobie odpuść, bo plaża jest naprawdę OK, chyba, że chcesz się
        zrywać o 6 rano i zajmować sobie leżak przy basenie "ręcznikiem" i
        gotować się pomiędzy murami. Ale ogólnie pobyt w tym hotelu
        wspominam bardzo pozytywnie. Na pewno kiedyś tam wrócę. Życzę
        udanych wakacji.
    • serwisowo.info Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 28.04.09, 12:04
      Był ktoś już w tym roku w Sultanie *5 ?
      czy cos sie zmienilo w nim od 2007 roku?
      • Gość: nat ;) Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:44
        wiem tyle, że część która do tej pory była 4 gwiazdkowa teraz jest 5 gwiazdkowa.
        a co do hotelu 5 gwiazdkowego podobno nie ma zmian :) wybieram się ponownie w te
        wakacje, więc sprawdzę osobiście :)
        • serwisowo.info Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 05.05.09, 23:35
          Ja też właśnie sprawdzę osobiście, już 3-go czerwca stąd moje pytanie :-)
          • Gość: gość Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 79.139.6.* 21.05.09, 14:17
            ooo Ja też lecę 3 czerwca:) a skąd lecisz??
            • Gość: gruda Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 17:48
              Cześć
              A my lecimy 3.06 z Katowic o 23:45 z Tradią na 7+7 :]
              Ale z tego co czytam to jakis stały numer Tridy.
              Pozdrawiam
        • Gość: CZEKOLADA Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:50
          WItam.Będę w Sułtanie w terminie 12-26.08.2009.
          Szukamy z chłopakiem towarzystwa.
          Chciałam zapytać też,bo mam obawy do tej gorszej części kompleksu
          Sułtana.Będę w części 4 gwiazdkowej i obawiam się o warunki
          higieniczne tam panujące.
          Poproszę o informacje na mail extasy111@wp.pl
          Będę wdzięczna.
          • Gość: DJ' X Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:39
            Witam,

Wybieram się z mężem i synem w połowie lipca właśnie do tego hotelu.
            Mam kilka pytań:
            1. Czy hotle faktycznie pobiera depozyt w wysokości 30€ (od osoby,
            czy pokoju?)?
            2. Jaka jest cena wynajmu sejfu, jaka cena za korzystanie z
            internetu,z łaźni czy sauny?
            3. Czy w ofercie ALL jest opcja zjedzenia jednego posiłka a'la carta
            za darmo?
            4. Jakie wauty brać Euro czy Dolary?
            5. Jakie kremy z filtrem?
            6. Jakie napiwki dla pokojówe i barmanów?
            7. Jaki koszt leżaków na plaży i przy basenie?
            8. Czy w pokoju jest lodówka i TV i czy do lodówki obsługas wkłada
            darmowe napoje?

Wiem, że sporo tyc pytań ,ale może ktoś odpowie i może więcej osób
            jadących w tym sezonie dowie się czegoś ciekawego.
            Z góry dzięki i pozdro !
            • Gość: Roberto Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.sggw.waw.pl 15.05.09, 13:57
              Odpowiedzina pytania:
              1. Tak - 30€ od pokoju (z tej kwoty pokrywa się koszty wynajmu
              sejfu, leżaka na plaży itp...)
              2. Wynajem sejfu: 2€ za dobę (reszty nie wiem dokładnia - są
              określone godziny "za free", ale trzeba uważać bo oferują "hammam"
              za darmo, a tak na prawdę to tylko "poleżenie" na kamieniu, a masaż
              jest już płatny - trzeba się "precyzyjnie" dopytać)
              3. Tego nie wiem, ale żywienie jest na "full" (są bary
              przekąskowe) - ogólnie godziny między posiłkami, a działaniem barów
              zapewnają możliwość nieustannego "posilania się".
              4. Wszystko przyjmują, ale "łatwiej" im się liczy Euro:
              - (2 Liry/1 Euro)
              - (1,5 Liry/1 Dolar)
              5. Na początek, na pewno "wysoki filtr" (13-tego maja wróciłem, to
              już dobrze "smażyło".
              6. Przyjmują każdą kwotę, ale dla pokojówek dawaliśmy 1€/1 łóżko,
              barmanom - jeśli z baru brałem to też 1€ (rankiem), a jeśli
              przynosili do stolika to więcej (w zależności od ilości "kursów")
              7. Na terenie hotelu - free, na plaży: 1€/leżak, 1€/parasol (plaża
              jest darmowa jeśli ma się swój materac lub ręcznik na piasku)
              8. Jest TV, jest "lodówka", ale to nie jest lodówka w naszym
              rozumieniu - temp. wewnątrz jest zbliżona do temp. otoczenia),
              napoje są uzupełniane - woda jes darmo - reszta płatna.
              • Gość: DJ'X Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 10:44
                Dzięki Roberto.
                Masz jeszcze inne newsy lub rewelacje na temat tego hotelu, tego
                miasta. Jakieś użyteczne wskazówki itp.??
                1. Jaką walutę brałeś ? Która się bardziej opłaca?
                2. Jakie wycieczki polecasz, z jakiego biura?
                3. Ile zabrać kasy na 2 tyg. przy opcji all?
                4. Hotel wart polecenia w sensie jedzenie, picie, czystość, obsługa?
                jak coś to pisz: beata.j@interia.eu
                Pozdrawiam
              • Gość: jim Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.uwoj.wroc.pl 18.05.09, 12:05
                witam czy w tym hotelu jest internet?platny? czy tez moze bezprzewodowy za
                free?dzieki
                jak wyglada opieka lekarska?
              • Gość: turcyja Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.09, 11:22
                Jeśli nie wykorzysta się tego depozytu za pokój 30 Euro to zwracają go? A jeśli
                chcę wypożyczyć np. leżak za 2 euro to robię to w recepcji i na koniec zwracają
                mi np.28 euro?dzięki za odp:)
                • Gość: gosc Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:54
                  jak bylem dwa lata temu to chyba bylo 15E, to cosie nie wykorzystalo to oddawali
                • Gość: gosc Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 23:41
                  zwracają depozyt jednak jest to troszkę dziwne, bo zeby wziac lezak wcale nie
                  musisz pokazywac karty od pokoju tylko mowisz numer pokoju. równie dobrze możesz
                  powiedzieć jakiś na pałę i z niego ściągną kasę. ja nic nie brałam na depozyt a
                  zwrócili mi chyba 26 euro. :(

• Gość: Karola Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.gts.entel.pl 12.06.09, 14:43
              1. depozyt 30 euro na pokój
              2.Nie wiem-nic nam nie zginęło pomimo otwartych walizek z pieniędzmi. Możecie
              schować pieniążki do jednego bagażu i zamknąć go na kłódkę.
              3.Nie wiem. Jedzenia było pod dostatkiem i więcej na pewno bym już nie
              zmieściła:)Zaznacze ze wysmienite
              4.euro
              5.Filtr 30, na ramiona 50
              6.czesc 4gw. -1ira,2liry, 5gw-pokojowki chetnie przyjmuja w euro :)
              7. 2liry za dzien lezak+parasol
              8.Jest lodowka (trzeba ja nastawic-pokretlo w srodku), TV. W lodowce bedzie juz
              woda. Wode butelkowana mozna brac bez ograniczen-jest w cenie.

Wrocilam z tego hotelu 2 tygodnie temu wiec mam aktualna wiedze na temat tego
              hotelu :)
              Pozdrawiam
    • Gość: pyt Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 16:52
      czy probowal ktos z Was w tym hotelu dac troche $ za to zeby dostac np pokoj z
      widokiem na morze ?
      • Gość: gość Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 23:39
        raczej to nie przejdzie, nawet wykłócić się nie da, bo dają to co mają wolne, a
        rezerwacje pokoi dla danych osób są robione przed przyjazdem.
        • Gość: nat Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 23:43
          czy ktoś jedzie 24 czerwca?? proszę o odpowiedź i ewentualnie jakiś mail :)
          • Gość: luiza Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.kalisz.mm.pl 30.05.09, 08:45
            czesc wybieram sie z chłopakiem 24 czerwca z szczecina wylot z goleniowa
          • Gość: luiza Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.kalisz.mm.pl 30.05.09, 08:46
            mój e-mail luiza@post.pl
        • Gość: a Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 07:39
          wszedzie teoretycznie tak jest, w Egipcie dalem $10 z paszportem przy
          rejestracji i dostalem pokoj z widokiem na morze
          • Gość: potonia Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 81.95.202.* 29.05.09, 21:01
            a jak wygląda w tym hotelu dostawka dla dziecka? to pieciogwiazdkowy hotel wiec
            mam nadzieje ze nie bedzie to lezak?!
    • Gość: gosc Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 09:10
      www.youtube.com/watch?v=0YhHbcVNWio
      polecam
    • Gość: gosc Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 09:11
      polecam www.youtube.com/watch?v=0YhHbcVNWio :)
      • Gość: Lena Wycieczki fakultatywne IP: 78.162.15.* 05.06.09, 20:48
        Witam.
        Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka,
        zapraszam:
        lena-pachotour.pl.tl/_-ceny.htm
        A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam na pyszna herbatke
        jablkowa!
        Pozdrawiam i zycze udanych wakacji!

• Gość: potonia Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 81.95.202.* 05.08.09, 09:00
        Zdecydowanie nie polecam tego hotelu dla osób które jeżdzily juz na wakacje.
        Jedyną zaletą tego hotelu jest położenie bezpośrednio przy plaży. Na jedzenie
        tez nie można bylo narzekać. Ale w dystrybutorach brakowalo soków i kawy. Do
        baru przy basenie kosmiczne kolejki, notoryczny brak lodu, drinki podawane w
        plastikowych kubkach to jest 5 gwiadkowy hotel? Animacja dla dzieci prawie
        żadna. Baseny to takie większe kałuże, poza tym duży basen polowe dnia w cieniu.
        Pokoje na 2 gwiazdki najwyżej, jakies meble z poprzedniej epoki, obdrapane,
        lazienki brudne, w lustrze trudno sie przejrzeć takie stare. Od 10-12 czynna
        zjeżdzalnia tylko co z tego jak na basenie ze zjezdzalnia o 11 jest mecz
        siatkowki i ze zjezdzalni korzystac w tym czasie nie mozna to moje pytanie - po
        co ona wogole jest wlaczona w tym czasie?
        Na tablicy informacyjnej jest notatka , że ten hotel w kategorii tureckiej ma 5
        gwiazdek ale w kategorii europajskiej ma 3!!!
        wiec uwazajcie bo 3 a 5 to znaczna roznica. wedlug mnie ten hotel mial 2 lub 3
        gwiazdki.
        • Gość: wiki Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:16
          wielka turystka się odezwała...

Trudno żeby baseny były ogromniaste skoro hotel położony jest w centrum.
          Niestety baseny kosztem położenia.
          Wiadomo, że jeśli hotel położony jest na jakimś wypi...wiu to baseny są ogromne.
          Jeśli jednak turysta chce czegoś więcej niz moczenia tyłka w basenie to 50
          metrow dalej ma morze, do głownej ulicy jest 100m do portu 10 minut drogi.
          Poza tym jeśli chodzi o pokoje to zależy w której części się wykupilo: czy 4*
          czy 5*. Meble są normalne, na ścianie wisi telewizor plazmowy, łazienki są
          ładne, ręczniki zmieniane codziennie, pościel również. Wróciłam bardzo
          zadowolona z wyjazdu, wracam za rok!! Polecam!!
        • Gość: marta452 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.chello.pl 15.08.09, 09:34
          słuchaj ty durna kobieto potonia czy jak ci tam... ja byłam w tym
          hotelu a jeśli ty oglądałaś w katalogu to nie moja sprawa!! ale
          kłamiesz i łżesz jak pies!!

1. basen nie jest cały dzień w cieniu własnie cały dzień jest w
          słońcu
          2. kolejki są cholernie długie to fakt ale no wybacz żeby przy tak
          dobrym jedzeniu były krótkie.
          3. zjeżdżalnia jest czynna od 10 do popołudnia nawet zdażało się po
          obiedzie.
          4.siatkówa odbywa się na plaży a nie o 11.00 w basenie!!!
          5.zgadzam się z animatorami ale zmieniają się co roku...
          6.baseny to nie kałuże tylko normalne baseny. widziałam mniejsze
          gdzie są owady przez cały dzień a tam?? tam to wogóle nie ma...

Strasznie polecam ten hotel i nie słuchajcie tej babki tam jeść
          można całą dobę nawet zupę o 00.00 jeśli wybraliście ten hotel życze
          miłej podróży
          • Gość: Lidia Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: 83.238.10.* 19.08.09, 12:52
            Witam,
            lecę do tego hotelu we wrześniu i mam pytanie dotyczące all
            inclusive w barze na plaży. Na stronie www hotelu jest informacja,
            że wszystko za dodatkową opłatą, czy tak jest faktycznie?
            • Gość: Tom Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.pl 20.08.09, 09:02
              Witam,
              Niestety,bar na plaży nie honoruje all,więc nic tam nie
              dostaniesz,za wszystko trzeba zapłacić...Ceny są dosyć wysokie,ale
              wystarczy przejść przez ulicę,nawet w kąpielówkach i wszystko można
              kupić w sklepikach,ceny połowę mniejsze.Chyba że masz na myśli
              jakieś jedzenie(pizza,frytki,hamburgery,arbuz),wtedy trzeba albo
              zapłacić na plaży,albo wrócić do hotelu.
              Pzdr
          • Gość: promise Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.128.10.5.static.crowley.pl 21.09.09, 11:51
            ja rowniez polecam ten hotel. wrocilam kilka dni temu i jestem bardzo
            zadowolona. to byly bardzo udane wakacje !!!
        • Gość: gda Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 09:35
          Pokój w hotelu był duży,ładnie umeblowany, łazienka ładna, nowa, czyściuteńka (
          byłam w części 5 gwiazdkowej). Do baru na basenie była kolejka głównie Polaków
          niestety już od 10 rano do 23. Cześć w ogóle nie opuszczała hotelu pijąc od rana
          do nocy. Straszny wstyd. Plaża jest żwirowa, koszt leżaka i parasola to raptem
          1,5 euro za to widok przepiękny. Bar na plaży płatny, ale niedrogi. Jedzenie
          przyzwoite i nikt nie chodził głodny. Za to widok talerzy Polaków to kolejny
          powód do wstydu. Nakładali mega porcje i zostawiali ( to dla Turków przykre -
          oni zarabiają ok. 125 euro). Miałam wrażenie, że przyjechali z Etiopii. To co
          było denerwujące to wycieczki ( organizowane przez Triadę). Podczas każdej
          obowiązkowa wizyta w co najmniej 2 sklepach, w których ceny w porównaniu do
          Alanyi 300 % wyższe. No ale skoro od każdej głowy w sklepie jest procent...
          Ogólnie polecam ten hotel. Blisko plaży, miła obsługa, piękna okolica i wiele
          urokliwych miejsc w pobliżu. Trochę tylko wstyd...zachowania rodaków.
    • Gość: sproket 30 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 21:27
      witajcie, wybieram się 30 i chciałem zapytać czy pobierają kaucję za
      pokój, ew. w jakiej wysokości i czy za osobę czy za pokój ????
      pozdrawiam.
      • Gość: mon320 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.171.227.194.dsl.crowley.pl 22.09.09, 08:28
        Kaucja wynosi 30 euro za pokój lub 50 $ ( lipiec 09 )
      • Gość: promise Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.128.10.5.static.crowley.pl 22.09.09, 08:36
        kaucja pobierana jest za pokoj (30 euro). mozesz ja wydac np. na sejf badz
        lezaki na plazy. jesli z niej nie skorzystasz zwroca ci pieniadze przy wyjezdzie.
        zycze udanych wakacji. ja bylam bardzo zadowolona. wrocilam 16 wrzesnia.
    • stephens_0 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc 26.09.09, 18:57
      czy miał ktoś okazję poznać bardzo przystojnego kelnera Mehmeta, może ktoś wie o
      nim coś więcej.Sprawiał wrażenie bardzo fajnego chłopaka,wymieniliśmy się
      adresami, a teraz on nie daje znaku życia.
      • Gość: switek3 Re: Sultan Sipahi Resort***** - alanya pytajc IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.04.10, 00:06
        Hej, mam możliwość wyjazdu do Turcji na 7+7 od 29 września do 13
        października-niestety tylko ten termin wchodzi w grę. Pierwszy tydzień to
        zwiedzanie a drugi byłby to wypoczynek w Alanya. Mam pytanie-czy wtedy jest sens
        w ogóle jechać?Jaka jest pogoda?Jakie morze?Czy można w ogóle się opalić?I
        najważniejsze-czy w Alanya jest wtedy w ogole co robić-mamy po 24 lata i nie
        chcemy żeby wszystko było zabite dechami-np rafting?Poradźcie, proszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka