mintak 07.02.08, 08:59 Lecę w czerwcu do hotelu Club Blue Marmaris prosze o wszystkie przydatne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania w. Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.gdynia.mm.pl 07.02.08, 09:13 ://www.wakacje.pl/hotele/turcja/club-blue-marmaris-14010.html oczywiście z przodu http Odpowiedz Link Zgłoś
mintak Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 07.02.08, 09:20 Szukam osób, które były niedawno w tym hotelu (internet już przerobiłam). Interesuje mnie odległość od centrum Marmaris (czy można dojść pieszo)oraz biura lokalne z tańszymi fakultetami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.devs.futuro.pl 07.02.08, 12:12 hotel bardzo w porządku. My byliśmy w zeszłe wakacje, we wrześniu.świetna atmosfera, super widoczki, miła obsługa. Do centrum na nogach raczej nie dojdziecie, droga jest mało przyjemna, to jest koło 8 km, ale często jeżdżą busiki, więc z tnansporem nie ma problemu. Co do wycieczek, nie mogę Ci pomóc, my wykupiliśmy u rezydentki, byliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mintak Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 07.02.08, 13:25 A plaża jaka jest? Czy muszę mieć buty do kąpileli w morzu i czy lezaki na plaży są oblegane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.devs.futuro.pl 07.02.08, 19:29 plaża wąziutka o ciemym piaseczku, a raczej żwirku. malutka i leżaków malutko więc trzeba sobie wcześnie rano zajmować. jest tez pomost, gdzie świetnie się leniuchuje. buty do wody nie potrzebne, chyba ze masz wyjątkowo delikatne stópki:) mimo wszystko jest przeuroczo, kameralnie, cicho, na pewno się Wam spodoba. To nie jest typ wielkiej piaszczystej plaży z tysiącami ludzi i setkami leżaków jeden na drugim. ehh zazdroszczę troche:) udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 20:44 Plaza faktycznie bardzo waska,ale za to bardzo kameralna.Z transportem do Marmaris nie ma zadnego problemu,co 20 min kursuja dolmusze (w recepcji hotelowej jest rozklad).Obsluga bardzo mila,pokoje czyste,jedzenie bardzo dobre.Wycieczke do Pamukkale wykupilam u rezydentki,natomiast wypad na Rodos w miejscowym biurze w Marmaris.Chetnie bym tam wrocila... Udanego leniuchowania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man_zara Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 194.39.141.* 08.02.08, 12:52 A jaka jest cena wycieczki na Rodos z lokalnego biura? Jeśli byłaś na innych fakaltetach to też bym prosił o ceny (z biur lokalnych). Odpowiedz Link Zgłoś
mintak Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 08.02.08, 16:28 Proszę jeszcze o informacje o lokalnych biurach podróży, czy byliście zadowoleni oraz czy jest jakiś lokalny bazar lub targ w Marmaris - uwielbiam takie miejsca. Dzięki za odpowiedzi i proszę o jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 08:38 Wycieczka na Rodos katamaranem kosztuje ok.40 euro z oplatami portowymi,rejs trwa ok.50-60 minut,rejs statkiem po zatokach 7 euro,wycieczka do Daylanu 15 euro.W Marmaris targ z owocami,warzywkami itp.jest raz w tygodniu,czwartek lub piatek dokladnie nie pamietam,w Icmeler ok.10 km od Marmaris w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.08, 13:13 Witam, chciałabym wybrać się w to bajeczne miejsce, napiszcie prosze z jakim biurem podróży jechaliście i proszę (niewygodne pytanie) jak wygląda łazienka ? Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1974 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 28.03.08, 14:17 Podnoszę temat, może ktoś ma jeszcze jakieś informacje. A czy ktoś leci 23.06.08 z Wawy??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 15:59 ja lece tam w sierpniu i mam prośbe jak wrócisz napisz jak było Odpowiedz Link Zgłoś
adakom8 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 16.05.08, 22:05 też wylatuję z W-wy 23.06 do blue marmaris, pewno się spotkamy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1974 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 28.05.08, 12:15 witam, witam A znacie już może godzinę wylotu z Wawy, jakieś detale, bo my jeszcze nie dzwoniliśmy do biura. Nie dzwonili oni tez do nas w spr. dopłat paliwowych :). A wogóle to my lecimy z Itaki a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
adakom8 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj 28.05.08, 12:36 witam, co do godziny lotu powiedziano mi, że wylot z W-wy jest o 22 tez z Itaką. Zaś opłaty paliwowe nie dotyczą mnie bo kupowałam urlop z gwarancją ceny. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.satfilm.net.pl 22.05.08, 11:54 lecimy z żona i córką 23. czerwca, narazie śledzimy uważnie forum sylwek4p@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1974 do Sylwek4p 28.05.08, 12:12 Witam serdecznie, A w jakim wieku macie dzieciątko, by my lecimy dwie pary i dwie córeczki-laseczki - 7 i 10 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: do Sylwek4p IP: *.delecta.pl 09.06.08, 13:30 13 lat - horror - najlepsze przed wami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1974 Re: do Sylwek4p 09.06.08, 14:39 Dzięki za info :))) Zatem do zobaczenia na miejscu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 81.210.48.* 13.05.08, 13:54 Czy ktos moze napisac jak dokladnie ten hotel jest zlokalizowany wzgledem Marmaris a Icmeler. Czy on lezy wlasnie pomiedzy tymi dwoma miejscowosciami ? Czy tez jest polozony za portem za Marmaris ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.devs.futuro.pl 14.05.08, 19:14 Club Blue Marmaris jest położony praktycznie za miastem ale nie w stronę Icmeleru tylko w przeciwnym kierunku, za portem. co 15-20 minut jeżdżą spod hotelu busiki do Marmaris a stamtąd można się bardzo łatwo dostać do Icmeler dolmuszem (ok 15 min) albo łódką (ok 30 min) można też popłynąć do Turunc, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man_zara Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 194.39.141.* 27.06.08, 09:06 Cześć, czytam tegoroczne opinie nt. Club Blue Marmaris i zastanawiam się czy to możliwe, by w ciągu sezonu hotel tak obniżył "loty"? Ten hotel składa się z dwóch części: lepszej (Club) i gorszej (Litera)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:14 Witam. Własnie wróciliśmy z tego hotelu. Zainteresowanych proszę o kontakt: bodzia12@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek1 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:33 Hotel nie nazywa się już Club Blue Marmaris. Nowa nazwa to Litera Marmaris Delux. O zmianie nazwy Itaka zapomniała oczywiście poinformowac. To niedopatrzenie z ich strony wywołało niemałe zamieszanie po przyjeździe, kiedy to większośc gości hotelowych nie wiedziała czy ma wysiadac z autoakru czy nie. Rezydentki oczywiście z nami nie było. Pomocne okazały się zdjęcia obejrzane w internecie :). Jeśli chodzi o sam hotel.........Położony jest w przepięknym miejscu, ale co do samego hotelu miałabym parę zastrzeżeń. Dostaliśmy pokój numer 198, w którym po wejściu unosił się okropny zapach spowodowany najprawdopodniej problemami z kanalizacją, z grzybem w łazience. Wietrzenie nie pomogło. Nazajutrz (przyjechaliśmy w nocy) powiedziano nam, że otrzymanie nowego pokoju nie jest możliwe. Nawet pieniądze nie pomogły. Przysłano natomiast sprzątaczkę (przemiła pani) z pachnącym dezodorantem :), który miał zabic panujący tam smród. Udało nam się namówic panią na wizytę w recepcji (było to dośc trudne, ponieważ nie rozmawiała w języku angielskim). Recepcjonista, po krótkiej rozmowie z nią, kazał przyjśc nam za pół godziny. No i dostaliśmy nowy pokój. Dużo ładniejszy, z balkonem na piętrze (poprzedni był w piwnicy, można było swokojnie zostawic otwarte drzwi)i z normalną łazienką. Tak w ogóle to 4* dla tego hotelu to ocena zbyt wygórowana, zwłaszcza jeśli chodzi o łazienki. Z relacji innych gości wynikało, że większośc z nich była zwyczajnie śmierdząca.Jesli chodzi o pokoje, trudno powiedziec, ponieważ widziałam tylko 3. Nasi znajomi twierdzili, że mamy bardzo ładny pokój. Numer 105, blisko morza i recepcji. Polecam :). Muszę niestety na razie kończyc. O swoich innych spostrzeżeniach na temat hotelu napiszę później. Zainteresowanych proszę o kontakt na wspomniany wyżej e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maz_zara Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 213.156.119.* 29.06.08, 16:02 Dzięki za relację. Czy łazienki to był jedyny problem tego hotelu (animacje czy też udogodnienia dla dzieci mnie nie interesują)? Jak atmosfera w hotelu - obsługa sympatyczna czy raczej zachowują się jakby pracowali za karę? Jedzonko godne? I jeszcze: - zejście do wody łagodne? - czy konieczne są buty do wody? - co z platformą nad wodą-na niektórych fotkach było można zobaczyć krótki pomost (widać go na fotkach katalogowych Itaki) oraz platformę. Jak jest teraz. Za odpowiedzi bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 20:29 Mam pytanko odnosnie jedzenia,czy jest roznorodne i czy jest wybor owocow i deserow.W zeszlym roku szef kuchni Osman dbal o menu,jedzonko bylo wysmienite i roznorodne,cala nasza paczka wrocila z nadwaga.W tym roku wybieramy sie ponownie do tego hotelu. Z gory dzieki za info i zycze wszystkim sympatykom Turcji wspanialych wakacji w tym uroczym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek.. Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:40 Ja również wróciłam z nadwagą. Jedzenia było dużo. Co do różnorodności....W pierwszym tygodniu mieliśmy duży wybór potraw, szczególnie na kolację. Pod koniec tygodnia zauważyliśmy, iż ilośc potraw się zmniejszyła. Początkowo przypuszczaliśmy, iż zmieni się to gdy przyjedzie kolejny turnus. Byliśmy w błędzie. Czasami bywało taki, iż na obiad było jedynie jedno mięsko do wyboru, do tego ryż lub ziemniaki i gotowane warzywa. Podobnie było z pieczywem. Biały chelebek, ciemy chlebek, apetycznie wyglądające bułęczki z żółtym serem, z salami, itp zniknęły po kilku dniach i już więcej się nie pojawiły. W związku z tym ludzie, któzy przyjechali tydzień po nas w ogóle nie mieli okazji ich posmakowac. Desery..... Bardzo smaczne i różnorodne. Mnie w szczególności bardzo smakowały wszystkie z budyniem, było dużo w rodzaju pudingu. Zajadałąm się nimi. Co do owoców, to byłam troszeczkę zawiedziona. Były tylko arbuzy, melony (nie lubię ani jednych ani drugich:), bardzo smaczne jabłuszka, pomarańcze i jakieś żółte owoce, których nie znam i nie próbowałam. We wtorki podają kebaby. Zdarzyło się, że na śniadaniu zabrakło warzyw, nie podano ani ogórków ani pomidorów. Nasi znajomi z innych hoteli mówili,iż codziennie wieczorem mają grile, itp. Tego w tym hotelu nie było. A szkoda. No i pizza:(. Pojawiła się tylko raz cz dwa na popołudniowej przekąsce. Jeszcze jedna uwaga. Informacja podawana przez Itakę o przekąskach o północy jest nieprawdziwa. All inclusive obejmuje godziny od 10 do 23. Zyczę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek... Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:59 Z łazienką w nowym pokoju nie było problemu. Jak na hotel *4 wygląd łazienek mógłby byc lepszy. Atmosfera ok, ale nie zauważyłam jakiegoś szczególnego zainteresowania ze strony obsługi, szczególnie jeśli chodzi o nawiązywanie kontaktów z goścmi. Kontakt ten ograniczał się głównie do zdawkowych pytań w stylu "skąd jesteś" i "czy wszystko w porządku". O jedzeniu napisałąm już niżej. Zejście do wody.... Mały fragment plaży jest piaszczysty z bezpośrednim zejściem do wody. Pozostała częśc plaży jest usytuowana powyżej poziomu morza (około 1 m) z metalowymi drabinkami umożliwaijącymi zejście do wody. Na dnie zdarzają się kamienie i żwir, więc buty na pewno się przydadzą. Polecam żółwią plażę w Dalyanie. Cudna. Ilośc leżaków na plaży wystarczająca, czasami brakowało materacy, które były zabierane nad basen. O ręczniki plażowe (jeśli nie będzie ich w pokoju) należy się upomniec. Są wymieniane co 4 dni. Pomosty.... Są w sumie trzy, w tym jeden bardzo malutki. Przyjemnie na nich poleżec i poopalac się.Niedaleko znajduje się wypożyczalnia sprzętu wodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek. Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 00:03 I nie wykupujcie proszę wycieczek u rezydentek.Na przykład wycieczkę do Dalyanu w lokalnym biurze można kupic za 15 euro. U rezydentki kosztuje 55, w promocji 43. Polecam rafting. Z siedmiu wycieczek, na których byłam, ta była najciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 30.06.08, 10:53 Witam.Chciałabym wiedzieć jak było ze świadczeniami w dniu wylotu? Czy pokój mieliście do końca i jak wyglądała opcja all ,bo niektórzy piszą , że z momentem zdania pokoju nie mogli liczyć na nic do jedzenia.Czy w innych pokojach też był problem z łazienkami? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek.... Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 11:27 My lecieliśmy do Warszawy. Wyjazd z hotelu zaplanowany był na na 23. Doba hotelowa kończy się o 12. W recepcji kilka dni wcześniej pojawiła się informacja, że opcja all inclusive obowiązuje tylko do godziny 12, więc mieliśmy prawo tylko do śniadania i napojów w snack barze do 12. Cena za posiłek wynosi 15 euro + napoje według cennika. Pani rezydentka nie potrafiła nic zdziałac w tej sprawie mimo naszych nacisków. Powiedziała tylko ,żeby zrobic tak jak to robią Polacy :)I tak wszyscy zrobili. Zwyczajnie poszli udając nadal gości hotelowych. Jest tylko jeden mały problem. Podczas zdawania kluczy w recepcji zabierają brasoletki, więc dobrze jest zdjąc je wczesniej lub zaopatrzyc się w drugą. Zdarzyło się, że nie obsłużono w barze pana, który jej nie posiadał. Generalnie jednak nie było większych problemów. Goście z małymi dziecmi mieli problem, ponieważ nie chciano im przedłużyc pokoju dłużej niż do 18, a cena za dodatkowe 6 godzin wynosi 50 euro. Jeśli chodzi o łazienki to raczej nikt nie miał takich problemów jak my. Przynajmniej o takich nie słyszeliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 30.06.08, 11:54 Dziękujemy Kwiatuszku za info.To dla nas bardzo cenne info ,gdyż wyjeżdżamy w sierpniu i nie wiemy co robić czy rezygnować czy jechać i ma nam to wszystko co już wiemy popsuć urlop?Czy Ty jesteś choć trochę zadowolona z tego pobytu w tym hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek... Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 16:10 Tak, jesteśmy z mężem zadowoleni, choc na początku byłam strasznie wkurzona z powodu tego pokoju, a raczej łazienki. Drugi pokój był super, miejsce generalnie bardzo ładne i malownicze. Niektórym może nie podobac się plaża, która jest maleńka i praktycznie bez piasku. Nam to w niczym nie przeszkadzało. W pobliżu rosną pinie, więc praktycznie zawsze można schowac się w cieniu. No i jak dla mnie lepiej byłoby, gdyby nie było w bliskim sąsiedztwie ulicy. Ruch na niej nie jest duży i raczej nam nie przeszkadzał, choc mieszkaliśmy blisko. Najbardziej podobał nam się basen z czystą ciepłą wodą. Fajne było to, że zwykle nie było dużo ochotników do kapieli. Kilka razy udało nam się popływac w basenie tylko we dwoje. Jedzenie jak juz pisałam dobre i dużo, choc może troszeczkę monotonne. Mogliby zadbac o większy wybór. Ja przez dwa tygodnie czekałam na naleśniki lub omlet:) My osobiście jesteśmy zadowoleni z wyjazdu. Mogłoby byc inaczej, gdybyśmy musieli przesiedziec dwa tygodnie w śmierdzącym pokoju. A tak było ok. Było kilka rzeczy, które mi się nie podobały, ale tak jest chyba wszędzie. I chyba już się trzeba przyzwyczaic do tego, że wszystko jednak wygląda lepiej na zdjęciach, niż w rzeczywistości. Życzę udanego urlopu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek... Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 16:20 Przeczytałam teraz opinie na wakacje.pl. Rezerwowaliśmy wczasy w tym hotelu na początku roku i wtedy większosc opinii o tym hotelu była pozytywna. Ponoc w ofercie angielskiej hotel ten ma tylko *2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 01.07.08, 16:52 chciałabym wiedzieć czy wykupiłaś jakieś wycieczki ,co polecasz ,jakie ceny tych wycieczek i gdzie znaleźć lokalne biuro , które je oferuje. Z góry dzięki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek... Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:07 Więc tak.... W cenie wczasów dostaliśmy wycieczkę do dalyanu. Kosztowałą 55 euro, w promocji rezydentka sprzedawała ją za 42, a w pakiecie (jeśli wykupiło się od razu trzy wycieczki) 37 euro. W lokalnym biurze podobna kosztowała 15 euro (z tą tylko róznicą, że zamiast autokarem do Dalyanu płynęło się łodzią). Dostępna też jest podróż autoakrem. My zrobiliśmy ten błąd i kupiliśmy u rezydentki dwie wycieczki.Na spotkaniu powiedziano nam, że później może zabraknąc miejsc. Nie wiedzieliśmy czy uda nam się znalezc lokalne biuro i daliśmy się naciągnąc. Lokalnych biur jest bardzo dużo, więc na pewno nie będzie problemów z ich znalezieniem. Dolmusz zatrzymuje się pod marketem Tansas i stamtąd trzeba iśc w kiedunku portu jakieś 300 m. Po lewej stronie będzie małe biuro, wydaje mi się , że nazywało się UNIMAR. Tam kupiliśmy resztę wycieczek i myślę, że nic nie straciliśmy. W tej chwili nie potrafię podac dokładnych cen z biura lokalnego, ponieważ folder z cenami zabrali znajomi. Tak w ogóle to cena wyjściowa jest czasami dośc wysoka i trzeba się targowac. Na przykład za nurkowanie podają cenę 40 euro, a pozniej schodzą do 25 za osobę. U rezydentki nurkowanie kosztuje 45. Jeep safari- z itaki- 29euro, w lokalnym płaciliśmy chyba 17. Efez- itaka: 52 euro, w lokalnym było na pewno taniej, ale nie potrafię podac konkretnej ceny. Tam nie byliśmy. Tlos, Saklikent, Yakapark- bardzo fajna wycieczka, z której jednak wróciłam strsznie zła. Przewodnik (polski z itaki) gonił nas tak, że nie mieliśmy kiedy zrobic zdjęc. Na lunch mieliśmy 1,5 godziny, natomiast na kanion 1 godzinę.Śmieszne. Kanion jest przepiękny i warto go zobaczyc. Za wycieczkę zapłaciliśmy po 42 euro od osoby. Przewodnik polski był zupełnie zbyteczny i tym bardziej cena była zbyt wygórowana. O tureckiej Amazonce już pisałam. Wycieczka fajna, kapiele błotne itp. Można zobaczyc żółwie kareta kareta i poopalac się na prawdziwej przepieknej piaszczystej plaży. Rejs statkiem wokół wysp- opalanie na statku i kapiele w morzu. Bardzo relaksująca wycieczka. U rezydentki 20 euro, w lokalnym biurze 10. Wzieliśmy z biura lokalnego. I rafting- czyli spływa pontoanmi rzeką Dalaman. Według mnie była to najlepsza wycieczka. Z dużą dozą adrenaliny. Momentami było niebezpiecznie, można wypaśc z pontonu. W itace- 55 euro, w lokalnym biurze zapłaciliśmy 37. Pammukale- wykupiliśmy u rezydentki za 43 od osoby ( w pakiecie o 5 euro tańsza). Tarasy wapienne warte zobaczenia, aczkolwiek w jedną stronę jedzie się około 5 godzin, więc prawie cały dzień mija na jeździe autokarem. Polski przewodnik niewiele nam powiedział ( na takiego neistety trafiliśmy, była to jedna z rezydentek), więc równie dobrze jest wykupi w lokalnym biurze. Tak w ogóle to panie rezydentki nie sa tak potrzebne, ponieważ i tak nie ma z nich żadnego pożytku. Praktycznie nie wykazują żadnego zainteresowania turstami. Nie udało nam się dojechac do Oludeniz na paragliding. Chcieliśmy zleciec paralotnia z góry babadag. Tej wycieczki nie organizują ani itaka ani biura lokalne. Można z biurem lokalnym pojechac do Fetiye i Błękitnej laguny. Na Rodos również z Itaką raczej nie dotrzecie, chuba, że coś się zmieniło. statek miał ponoc jakieś problemy z wpłynięciem do portu. W przypadku biura lokalnego takich problemów nie było. Cena 35 euro plus 15 euro opłaty portowej. Warto się targowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 02.07.08, 11:52 dziękuję Kwiatuszku za tak wspaniałe info o wycieczkach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek... Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 17:25 Chciałam nawiązac jeszcze do tego, co napisane jest o tym hotelu na portalu wakacje.pl Niestety, wszystko jest prawdziwe. Może z wyjątkiem tego, że animator jest Murzynem:). To, że chodził przez dwa tygodnie w tym samym ubraniu to już niestety prawda. Plastykowe kubki w snack barze, brak obsługi w barze na plaży, zakaz napełniania butelek wodą z dystrybutorów, obojętni rezydenci i obrzydłe aż do znudzenia mini- disco rónież. Na osobę sprzątającą nasz pokój nie mogliśmy narzekac. Zawsze było czysto, a na łózku codziennie znajdywaliśmy kompozycję ułożoną z prześcieradła lub ręczników z dodatkiem zywych kwiatów. Jesli chodzi o ręczniki plażowe to radzę poprosic o nie osobę, która będzie sprzątała pokój. Nie ma z tym żadnych problemów. Fakt faktem ręczników tych nie było w pokoju i nikt nie potrafił nam powiedziec, gdzie mamy je znalezc. Słyszałam, że ludzie kupowali ręczniki w sklepach za grube pieniądze. Brudne ręczniki nalezy połozyc na podłodze co jest równoznaczne z chęcią ich wymiany. W każdym domku na dole jest szafa i tam też mozna wziąc sobie ręcznik (oczywiście nielegalnie :). ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszk Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 11:45 Dodam jeszcze, że tylko my mieliśmy taką sytaucję. Przylecieliśmy w poniedziałek w nocy i poniedziałkowej nocy wyjeżdżaliśmy. Ludzie, którzy wracali w sobotę do poznania czy Wrocławia korzystali ze wszystkiego do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man_zara Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 194.39.141.* 30.06.08, 12:48 > Dodam jeszcze, że tylko my mieliśmy taką sytaucję. Przylecieliśmy w > poniedziałek w nocy i poniedziałkowej nocy wyjeżdżaliśmy. Ludzie, > którzy wracali w sobotę do poznania czy Wrocławia korzystali ze > wszystkiego do końca. My lecimy z Poznania i wg papierów startujemy w poniedziałek o 5,40, a lot powrotny z Dalamanu jest jakoś o 1 czy 2 też w poniedziałek. Z tego wynika, że zabierać nas powinni w niedzielę wieczorem. Pomyliłaś dni czy jakiś wałek się szykuje? A Ty przyleciałaś w nocy z niedzieli na poniedziałek czy z poniedziałku na wtorek? Proszę napisz również jakie są ceny wycieczek na Rodos, do Efezu i na Pamukale. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tujka Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 81.26.1.* 01.07.08, 11:09 ja wróciłam z tego hotelu tydzien temu byłam z dwójka małych dzieci i wszystkim którzy wybieraja się z malymi dziecmi i wózkiem serdecznie odradzam... wszedze schody a niestety w biurze tego nam nie powiedziano, dodatkowo duża róznica poziomow wiec można było sie spocic wracajac do pokoju. Ogólnie jedzenie dobre chociarz bez rozmaitości wszystko podebne do siebie i sie powtarzało, owoce słaby wybór, desery duzy wybór ale jak dla mnie to wszystko bez smaku, rezydentki nic nie załatwiaja jak chcesz coś załatwiać to proponuje samemu - rozmawiaja tylko po angielski.Pokoje w miare ale łazienka tragedia. Jedyne co mi sie udało w tej ofercie to widoki . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldad Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:59 Byliśmy w czerwcu br Pozytywne strony hotelu to ładny widok, dobre jedzenie, spory basen dla dzieci, dobra obsługa kelnerów (ale nie barmanów) Negatywne to: - brak animacji, zabaw dla dzieci (poza 20 min MiniDisco po 21:00) - wszędzie trzeba dojeżdzać - zero możliwości pójścia na spacer - wszędzie chodzi się po stromych schodach, więc z wózkiem jest kiepsko - małe pokoje - średnie łazienki - barmani są niesympatyczni - w okolicy nie ma dobrej plaży, a z morza przy hotelowej żwirowej plaży wyławialiśmy szklanki, baterie, itp - hotel na pewno nie zasługuje na cztery gwiazdki, w mojej ocenie mieści się między dwoma a trzema - basen jest spory, ale z braku plaży (i odległości do miasta) ilość ludzi na basenie jest duża, czytaj jest gęsto - słaba obsługa na recepcji, ciężko się coś reklamuje No i dwa słowa o samym biurze Itaka: - rezydentka robi tylko jedno - za wszelką cenę próbuje sprzedać wycieczki, reszta jej nie interesuje - biuro zrobiło nam niespodziankę i kazało się wykwaterować o godz. 12:00 przy wylocie o 03:45 w nocy. Telefonowaliśmy do Itaki do Opola, rozmawialiśmy z kierownikiem BOK prosząc chociaż o jakieś prysznice, miejsce dla dzieci, ale pan był niemiły i powiedział żebyśmy sobie sami załatwiali z hotelem nasze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 03.07.08, 20:50 czy ktoś , kto leci do tego hotelu w sierpniu myśli o zmianie hotelu,czy nawet po przeczytaniu tych złych opini jednak leci.Ja mam dylemat ,czy są tacy jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:38 mamy ten sam problem!!!myslimy nad zmianą hotelu. jak ci się uda coś załatwić w tej sprawie to daj znać!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 03.07.08, 23:24 witaj Jaco. Z jakiego miasta lecicie i kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:46 Witaj Szwarc.Było tak spokojnie do dzisiaj ,kolezanka z która lecimy poczytała trochę różne fora-ten jest jeszcze nie taki zły o tym hotelu.Zastanawiamy się co robić, leci nas grupa ok 20 osób z w-wy 28 lipca ,a Ty skąd i kiedy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 04.07.08, 10:41 witaj Jaco. my lecimy z Warszawy 18.08.Ale załatwiamy zamianę na inny hotel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 23:25 Witaj Szwarc,życzę powodzenia w zamianie Wy macie więcej niż 40 dni do wylotu więc zgodnie z tym co pisał Helmans możecie to zrobić ewentualnie zgodnie z umową z dopłatą ,czy będziecie starać się o zamianę bez dopłaty ze względu na zmianę warunków pobytowych w marmarisie.Proszę napisz jak to się Wam udało.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 05.07.08, 23:56 Witaj Jaco.Udało nam się zmienić rezerwację na inny hotel i w dodatku bez dopłaty.Wysłaliśmy reklamację do Itaki.Krew nas zalewała, że ten hotel tak stracił na standardzie.Teraz po zamianie mamy nadzieję na wspaniały urlop. Pozdrawiam Będę jeszcze tu zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 16:24 Witam,nam też pozwolono na zamianę na inny hotel bez kosztów ale jest nas spora grupa 16 osób więc mamy problem wchodzi w gre hotel turunc ale szukamy dalej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 20:12 fajny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:25 szwarc34 napisz czy było łatwo z ta zamianą i jak to dokładnie załatwiłeś czy w ITACE nie robili Ci problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwarc34 Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.chello.pl 21.07.08, 13:10 witam Andziu , jeśli masz ponad 40 dni do wylotu to masz szansę na zmianę hotelu tylko , że będziesz musiała uiścic opłatę w kwocie 100 zł od osoby .Ja napisałam reklamację do itaki i opłatę mi znieśli oraz zmienili mi rezerwację na hotel który chciałam mniej więcej w tej samej cenie. Pozdrawiam .Życzę powodzenia i udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 01:20 bardo dziękuje za odpowiedż ,ja też dostałam zgodę na bezkosztową zamianę hotelu ( mniej niż 40 dni),ale potem jakoś było mi trudno to wyegzekwować od biura bo albo nie mieli miejsc w innym hotelu albo w samolocie i już myślałam że nic z tego nie wyjdzie. W końcu udało mi się... Jak wszystko bedzie ok to 04.08.2008 lece do Turunc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.satfilm.net.pl 08.07.08, 20:15 ostrzegam wszystkich przede wszystkim przed rezydentkami z Itaki Hotel - dla koneserów obsługa super Turcja - super Itaka - NIE ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmans Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 194.39.141.* 04.07.08, 09:09 Jeśli myślisz nad zmianą to załatwiaj. Umowa, którą podpisałeś gwarantuje Ci możliwość zmiany terminu, hotelu itd. Na 40 dni przed terminem wylotu to koszt 100 zł. Im później tym drożej. Przy czym zawsze możesz powalczyć o unikniecie tych kosztów w związku z tym, że biuro nie dotrzymuje warunków umowy: np. nie ma all do 24 tylko do 23. Jest się 13-14 godzin picia i jedzenia w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal zmieńcie hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 12:48 Byłem w blue marmaris na poczatku czerwca 2008. Pierwszym szokiem po przyjeździe jest stan łazienek - fatalny. Zaśniedziałe umywalki, podejrzany brodzik, nieświeży zaduch. Ogólnie na dzień dobry czuliśmy się nabici w butelkę. Zwłaszcza, że płacąc całkiem niemałe pieniądze spodziewaliśmy się hotelu 4-ro gwiazdkowego. Rezydentka robiła zdziwioną minę na nasze skargi i trzech pozostałych par (w hotelu były 4 pary Polaków reszta to jacyś robotnicy z Anglii awanturujący się nocami). W ofercie all inclusive mieliśmy mieć łaźnię turecką. Potwierdzała to rezydentka. Po odwiedzeniu tego przybytku spotkało nas niezłe rozczarowanie. Właściciel żądał 50 EURO za 3 osoby. Zgodził sie łaskawie opuścić tłumacząc, iż wie że jesteśmy z Polski a ma świadomość że anglia a Polska to "różne ekonomie"... Bardzo się fajnie poczuliśmy... Wyjeżdzając w poniedziałek nie spotkała nas niespodzianka taka jak grupę wyjeźdżająca tydzień później. My mogliśmy korzystac z restauracji baru i basenu do końca dnia (autokar Itaki odbierał nas na lotnisko o 22). Podejrzewamy jednak, że obsługa niedopatrzyła się czegoś i dzieki temu nie musielismy płacić za jedzenie ostatniego dnia. Pokoje jednak musieliśmy opuścić do 12 (tak dla scisłości). Ogólne wrażenia sa trochę smutne bo zapłaciliśmy spore pieniadze oczekując czystego przyjemnego hotelu. Wiemy że Turcja to piekny kraj ale Itaka "namalowała" nam tochę szary obraz tureckiej riwiery. Nie poddajemy się jednak i wrócimy do Turcji jednak nie do hotelu blue marmaris vel litera czy jak to się tam bedzie nazywalo. To raczej miejsce dla pijanych angielskich roboli, dla których cena za wycieczkę to tydzień na tokarce. Stad tez ich duza liczba w hotelu. To wszystko zorganizowała nam Itaka (za nasze pieniądze). Oferta wyglądała inaczej... Do tej Itaki nie warto wracać... Tak namarginesie - w trakcie pobytu miało miejsce dziwne zdarzenie. Do właściciela hotelu przyjechło 3 urzędników w tym pani z maszyna do pisania w obstawie 4 policjantów. Mówili ze to komornik... Jeszcze jedno;) jak już zmienicie hotel nie zapomniejcie nauczyć się paru prostych słów po turecku m.in. [teszekur edyren] - dziękuję - ułatwia to zycie:) znajomość liczebników ułatwia targowanie....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal uważajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 13:09 Jeszcze jedno. Itaka reklamuje hotel jako 4-ro gwiazdkowy. Na miejscu pani rezydentka przyznała, że te 4 gwiazdki nadała Itaka i nie ma to nic wspólnego z właściwą klasyfikacją hoteli. Wg normalnej klasyfikacji hotel ma DWIE (blade) gwiazdki. Tak tez podaja angielskie biura podrózy. Za ten marketingowy wybieg przyznaję Itace...czerwoną gwiazdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazuranka Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.08, 13:08 Man_zara... a kiedy się tam wybierasz? Czy ktoś leci tam we wrześniu z Poznania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maz_zara Re: Hotel Club Blue Marmaris - proszę o informacj IP: 213.156.119.* 14.08.08, 18:55 My lecimy z Poznania, ale po tym co wyczytaliśmy na forum uznaliśmy, że zmieniamy hotel. Dwa tygodnie spędzimy w Hotelu Turunc. Czytając opinie możemy tylko się cieszyć. Choć Turunc to spory hotel a za takimi nie przepadam. Jeszcze tylko miesiąc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata hotel prelude 1 kusadasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś