Gość: Renata IP: *.3s.pl 21.02.08, 00:02 czy warto jechac z Almaturem,hotel Atac. Druga polowa wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.pul.tke.pl 22.02.08, 20:49 Też mam takie samo pytanie - czy warto w ogóle jechać do Didim z Almaturem, czy poszukać czegoś innego np. w Bodrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.04.08, 15:37 Ja chcę tam jechać w czerwcu. Może ktoś powiedzieć coś na temat wczasów organizowanych przez Almatur w miejscowości Didim w hotelu Atac? Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 194.146.249.* 27.05.08, 23:01 POWAGA WARTO..BYŁAM JUZ 2 RAZY...ŚWIETNA ZABAWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanjali Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.09, 15:20 Witam! Wybieram się z Almaturem do Didim w tym roku, w terminie od 22.08. do 04.09.2009. Jeżeli ktoś w tym terminie tez z Almaturem się wybiera do Didim,proszę o kontakt.Podaję mój nr GG 5391409.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 80.54.174.* 24.04.08, 16:30 Ja jade w Lipcu na 2 tyg. z Almaturu rowniez hotel Atac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OL Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 213.199.253.* 11.05.08, 22:01 Hmm.. CO do hotelu to chyba nie powinien byc zly.. Moge podac informacje o miescie bo byłam na obozie.. GG: 6960291 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 11:41 I co powiesz o Didim?jade tam na obóz studencki z almaturu 08.09- 22.09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.promax.media.pl 15.05.08, 00:02 dużo pytań,żadnych odpowiedzi. czyzby nikt nie jeździł z Almaturem? tez mam zamiar z nimi pojechać, szukam jakiś informacji i nic nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.cable.smsnet.pl 17.05.08, 09:43 Alamatur to porządna firma. Byłam z nimi w zeszłym roku na wczasach i wróciłam zadowolona.Didim, to niewielki kurort, duzo róznych atrakcji, jest co robic. jednym słowem, gdybym miała jeszcze raz wybierac sie do Turcji, to pojechałabym własnie tam. Podróz autokarowa trochę męcząca, ale za to mozna zobaczyc wuiele ciekawych miejsc, Troja, Pergamon, Pammukale, Istambuł. Naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.promax.media.pl 18.05.08, 20:22 Samej podróży się nie obawiam, ponieważ już wcześniej jeździłam. Nie wiem natomiast jakie warunki hotelowe zapewnia Almatur, nikt konkretnie nie potrafi mi odpowedzieć gdy pytam o klimatyzację w hotelu w Didim. Nie chciałabym się tam rozpłynąć albo udusić! jeśli mogę zapytać - w jakim okresie byłaś w Turcji, jakie były temperatury i czy byłaś tam z biurem Almatur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turczynka Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 01:11 Ja byłam w Didim koniec czerwca/poczatek lipca.. pobyt wspominam bardzo miło ;) Klimatyzacja w hotelu była, darmowa.. Oczywiście dla tych co umieli sami ja wlaczyc :D bez pilota ;p |Najwyzsza temperatura to bylo 46 stopni, a przewaznie jest 35-38 da sie wytrzymac.. Najgorzej kiedy z dworu wchodzi sie do pokoju a ma sie wylaczona klimatyzajce.. ooo boze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.chello.pl 17.08.09, 13:53 siema,zainteresowal mnie Twoj post z ta klimatyzacja xP...Jade do Turcji 18.08-01.09;] mozesz dac info na temat tej darmowej klimy,tz.jak ja wlaczyc bez pilota? ;d gg:8065347 pozdrawiam i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tampi Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 14:52 a ja jadem w tym roku własnie , tez jestem ciekawa jak bedzie, wierze ze cudnie.. termin 30 sierp.jbc gg 6905471 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerie Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.srg.vectranet.pl 11.06.08, 19:13 Ja też jadę w tym roku z Almaturem do Turcji ale do hotelu Pine Corner.. czy może ktoś już był w tym hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolajna Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 17:16 KIedy jedziesz z almaturem do pine corner? :> na oboz??? :> JA tez:D od 24 lipca na dwa tygonnie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 78.8.142.* 26.06.08, 23:40 Ja jade 19 lipca jak ktos jedzie to dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 13:56 a ja jade 26.07 - 08.08 :) :P :D :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.gprs.plus.pl 13.07.08, 10:48 Byłam w hotelu (apart) Pine Corner w Didim 2 tyg. temu.(koniec VI 08). Sa tam apartamenty(sypialnia, salon, aneks kuch. z lodówka). Klima płatna dodatkowo. Ogólnie nieźle ale hałas od ulicy i bez klimy b. gorąco. Stół do bilarda, piłkarzyki bezpł., mały basen.W Didim dużo rozrywek po kolacji - bo tylko wtedy się chodzi "na miasto" Miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:20 DIDIM...JEST SUPER Z ALMATUREM... jeszcze lepoej jak jest REZYDENTEM PAN TOMEK.. ŚWIETNY KOMPETENTNY FACET !POLECAM !świetny przewodnik rezydent i kierownik... Nie polecam reydentki Kamili , to osoba nerwowa, obiecująca , niekompetentna! panikara,brak słów!duzo obiecywała a nic nie robiła! pytacjcie o rezydenta!! polecam Tomka rezydenta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.kalisz.mm.pl 14.07.08, 12:46 hej Kuba! ja tez jade do turcjii 26.07-08.08 napisz do mnie na gg: 4404236 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 83.2.170.* 10.08.08, 20:21 ja bardzo chcialabym jechac na poczatku wrzesnia z Almaturu do Didim,ale strasznie sie boje..Poniewaz slyszalam,ze w Turcji jest bardzo niebezpiecznie i porywaja tam ludzi;/ Odpowiedz Link Zgłoś
locky_24 Re: Riwiera Egejska- Didim 27.08.08, 20:20 Hej ! Ja też się przymierzam do wylotu do Didim, może 4 września na "Egejską Przygodę". A skąd wiesz że porywają? Chłopaków też? Mój gg:6504884, może wymienimy informacje? Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość JZ Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.08, 22:17 Chyba sobie żartujecie z tym porywaniem. Byłam i czułam się bezpieczniej niż w rodzinnym mieście. Didim zwiedziłam na wycieczce, dużo Brytyjczyków i English menu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olajag Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.tktelekom.pl 27.01.09, 21:07 witam. czy słyszał ktoś o hotelu Aksel w Didim.mam zamiar wybrac się tam.z almaturem.proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 13:38 Owszem słyszałam, mialam nawet okazje byc tam kilka arzy, poniewaz bylam na wakacjach w pine cornerze, ale podzielili nasz oboz na 2 hotele ;p Hotel ok, warunki ok, sniadania na dachu hotelu ;p Łatwo jest wniesc jedzenei do hotelu;] w hotelu oczywiscie jest lodowka;] Do plazy jakies 8minut drogi;] Basen tez ok :) Polecam i tyle ! Ja sie wybieram po raz drugi 30.06.09, ale do pine cornera ;] Odpowiedz Link Zgłoś
monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:13 DIDIM...JEST SUPER Z ALMATUREM... jeszcze lepoej jak jest REZYDENTEM PAN TOMEK.. ŚWIETNY KOMPETENTNY FACET !POLECAM ! ie polecam reydentki Kamili , to osoba nerwowa, obiecująca , niekompetentna! panikara,brak słów!duzo obiecywała a nic nie robiła! pytacjcie o rezydenta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:52 Byłem w Didim z Almaturem jakieś 5 lat temu. Widać, że impreza jest atrakcyjna ponieważ nadal ją organizują. Ja byłem na obozie studenckim :) Największym minusem było to, że do jednego autobusu (piętrowego) zapakowano rodziny z dziećmi (jadące tam na wczasy), młodzież do lat 18 (jadącą na obóz) i nas studentów. Brać studencka szybko dogadała się z młodzieża i zaopatrzyliśmy się w umilacze podróży :) NIestety rodziny, które z nami podróżowały narezkały, że jest za głośno. Co do samego Didim to szczęśliwie rozdzielono młodzież od dorosłych w dwóch różnych hotelach. Miasto jest przede wszystkim na młodych. Całe nadbrzeże to jedna wielka knajpa i dyskoteka. W ciągu dnia życie toczy się na plaży a wieczorami przenosi się parę metrów dalej na deptak. Jak ktoś lubi dyskoteki itp. będzie zachwycony. Niestety nie pamiętam nazw hoteli w jakich mieszkaliśmy. Ten mój był daleko od plaży więc czas spędzaliśmy głownie nad basenem. Jeśli chodzi o klimatyzację to było tak jak ktoś wspomniał. Z zasady była płatna, ale w samym klimatyzatorze był przycisk on/off. Wystarczyło go wcisnąć i klima działąła. Niestety takie użycie klimy bez pilota zmuszało do zaakceptowania temperatury, którą ustawił ktoś kto miał dostęp do pilota, a i trzeba ją było wyłączyć jak się wychodziło z pokoju aby sprzątaczka się nie zorientowała :) No to chyba tyle. Mogło się dużo zmienić przez te 5 lat. Pozdrawiam i udanej zabawy w Didim. P.S. Przy plaży w Didim i w Stambule mają najwspanialsze Kebaby jakie kiedykolwiek jadłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 23:10 Zgadzam sie w 100% z powyższym postem, tak sie składa ze tez jakies 5 lat temu tam byalm, i musze powiedziec ze wrazenia niezapomniane. warto jechac, jak ktos lubi rozrywke to w Didim nie będzie napewno sie nudził, sama z chęcią bym tam wrocila bo drugiego takiego miejsca chyba nie ma. Gorąco polecam :D aha wtedy wyjazd był organizowany do hotelu orchidea, i na warunki narzekac nie bylo mozna :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 13:24 Szczególne wrażenie wywarła na mnie Turcja (Didim), fantastyczne miejsce...Życie nocne do rana, imprezy, czysta plaża (oczywiście były jakieś mankamenty, np brak prysznica na plaży, ale nie jest to jakaś wielka tragedia :] ), bardzo miła obsługa hotelu (Pine Corner), położenie ośrodka również w dobrym miejscu... Naszym kierownikiem był p. Tomek Pawluczuk, fantastyczna, dobrze poinformowana osoba, potrafiąca zaciekawić kulturą turecką...zawsze można było się do niego zgłosić po radę, której oczywiście udzielał z przyjemnością. :) Niektórzy uważają, ze Didim jest jedynie rajem dla młodzieży, która chodziłaby tylko na imprezy, piła do rana i nic innego... Uważam, że jest w tym oczywiście trochę prawdy, bo wiadomo jaka jest młodzież, chcą poszaleć, dobrze się bawić i są szczęśliwi... Jednakże w Didim dorośli również mogą sie odnaleźć bez problemu... Poopalać się na plaży (głównej czy też 'kameralnej'), skorzystać z łaźni tureckiej, sauny, masaży, wybrać się na wycieczki fakultatywne jest ich na prawdę sporo i godne polecenia są, np Pamukkale, Daylan, Efez. Warto też wybrać się na rejs po okolicznych zatokach, fakt impreza to jest połączona z grupą młodzieży, ale wszyscy uczestnicy świetnie się dogadywali, można poopalać się albo zejść do cienia-piętro niżej z spokojnie porozmawiać. Podczas tego rejsu możemy przełamać swój strach i skoczyć ze statku do morza, skorzystać z banana... niezapomniane przeżycia (bardzo dużo ludzi 'dorosłych' postanowiła przełamać swój strach, byli dopingowanie przez młodzież i widać, że się fantastycznie bawili... W Didim można również odwiedzić lunapark i tu kolejna możliwość pokonania własnego strachu :) ! Czy też wybrać się na zakupy do pobliskiego centrum handlowego...albo wybrać się na spacer promenada... Nie należy sugerować się opinią o Turcji ludzi, którzy tam nigdy nie byli...czyli standardowo: kebaby, brudasy, śmierdziele, podrywacze itp. Absolutnie nie jest to prawdą, zdarzają się ewenementy, ale to raczej rzadkość (osobiście nie miałam 'przyjemności' poznać takiego Turka). W Didim jest bardzo dużo turystów (Anglicy, Polacy, Niemcy) i może właśnie dlatego możemy tam spotkać 'europejskich Turków'. Polecam Turcję i tyle ! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżonu Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:39 ile kasy wziaść na 2 tygodnie do didim??(mam wykupione 2 posiłki dziennie) Druga sprawa są tam jakies nocne lokalne, dyskoteki itd.? Ostatnia- czy dobre mają kebaby:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdidim. Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 88.253.133.* 10.07.09, 18:51 posilek - taki calkiem calkiem kosztuje tutaj ok 15 lirow. (30 zl) kebaby oczywiscie jak w calej turcji sa wysmienite. Dyskotek i barow tez jest wiele - polecam Garden do tanczenia - tutaj najczesciej tej zagladaja polacy. İ sadze ze bardziej bedzie chcialo sie pic anizeli jesc wiec 1.5 lira max za puszke coli - 3 liry za 2 litry coli. Przypominam o zakazie wnoszenia napoji do hoteli ktory obowiazuje w calej turcji. pozdrawiam. jest tutaj naprawde goraco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 00:32 a ty siedzisz teraz w didim?? a odnosnie napojów, to mozna w hotelach coś kupic do picia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rencista.0 Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.aster.pl 22.07.09, 21:34 Właśnie wróciłem zDidim bardzo mi się podobało.Napoje lepiej kupować w marketach są one niedaleko centrum.Pobliżu promenady!! Odpowiedz Link Zgłoś
monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:17 DIDIM...JEST SUPER Z ALMATUREM... jeszcze lepoej jak jest REZYDENTEM PAN TOMEK.. ŚWIETNY KOMPETENTNY FACET !POLECAM !świetny przewodnik rezydent i kierownik... Nie polecam reydentki Kamili , to osoba nerwowa, obiecująca , niekompetentna! panikara,brak słów!duzo obiecywała a nic nie robiła! pytacjcie o rezydenta!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Riwiera Egejska- Didim 23.07.09, 19:16 Gość portalu: Renata napisał(a): > czy warto jechac z Almaturem,hotel Atac. Druga polowa wrzesnia. Ja byłam z nimi jakieś 3 lata temu z miejscem docelowym Didim. Pozdrawiam pilota Jarka :) Podróż do Turcji była niezła, hotel w którym mieszkaliśmy tragiczny, a powrót do Polski to już totalna masakra. Połowę ludzi pisało reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 20:21 Proszę o dokladniejszą informację tzn na jakiej byłaś imprezie ? Odpowiedz Link Zgłoś
monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:15 DIDIM...JEST SUPER Z ALMATUREM... jeszcze lepoej jak jest REZYDENTEM PAN TOMEK.. ŚWIETNY KOMPETENTNY FACET !POLECAM !świetny przewodnik rezydent i kierownik... Nie polecam reydentki Kamili , to osoba nerwowa, obiecująca , niekompetentna! panikara,brak słów!duzo obiecywała a nic nie robiła! pytacjcie o rezydenta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 77.236.0.* 28.03.10, 20:29 jedzie ktoś 17.07.2010 grupa młodzieżowa(16-18) autokarem ;>>??(almatur) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 91.150.162.* 08.04.10, 14:59 ja jade z almaturu na obóz (16 - 18 lat) 17.07.2010 :) (autokarem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 77.236.0.* 20.06.10, 21:26 Super;>> a skąd jesteś? Mam nadzieje ze nas nie wpakują do autokaru z rodzinkami i dziećmi ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 91.150.162.* 02.07.10, 18:32 daj mi swoje gg to pogadamy, okej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 10:55 jadę 17.07 jedzie ktoś jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 178.56.189.* 13.07.10, 21:50 ja jade(; 2050716 to moje gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 19:58 jadę, gg 4360793 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 83.1.212.* 15.07.10, 21:55 ja też jadę :D gg 10981662. Pisać nawet jak mnie nie ma na gg, odpisze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 213.25.147.* 18.07.10, 12:27 Leci ktoś 27.07 ? GG 6993214 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 19:50 A więc wszystko co mogę powiedzieć o Aparthotel Pine Corner. 1. Apartamenty 2-3 pokojowe, łazienka, aneks kuchenny oraz pokój dzienny.Gdy traficie na apartament z wejściem od lewej strony, ten prawie na samej górze to możecie się przygotować na łazienkę gdzie w kabinie prysznicowej znajduje się ubikacja, a sam prysznic o ile będzie z niego lecieć woda i nie będzie śmierdziała zgniłym jajkiem to trzeba się nauczyć go regulować. W tym apartamencie są 3 balkony, jeden bardzo fajny ponieważ można w nim urządzić hasz komorę, wtedy pomimo braku klimy (no chyba, że chcecie płacić) temperatura w pokoju będzie bardzo niska. Lodówka, czajnik, pralka, odkurzacz, żelazko, tv, są lecz wątpię w to, że oprócz lodówki się wam przydadzą... papier toaletowy dostaniecie raz na jakieś 3 dni, a na 6 osób to trochę mało i mój ulubiony dzwonek do drzwi . Apartament w sumie jak własne mieszkanko w bloku. I trochę o Hotelu Aksel, pokoje 2 osobowe, łazienka i balkon wszystko ogólnie małe... w tym hotelu znajduje się basen i restauracja gdzie chodzą również osoby mieszkające w apartamentach. Na basenie będzie Ahmet, który będzie pilnował abyście skorzystali z basenu. Przy apartamentach są tzw "kanapy" tam przeważnie przesiaduje Pani Abla, bardzo miła i gościnna osoba, na kanapach można czasami się przespać choć to nie zawsze spotyka się z miłym uznaniem tubylców... Didim to dość rozrywkowe miasteczko, zawsze znajdzie się coś do roboty, lecz życie zaczyna się tu dopiero po 22 jak nie później, na każdym kroku spotyka się Turków mówiących dziendobry i zachęcających do kupna rzeczy podwójnie oryginalnych. Dyskoteka "Garden" w nocy z niedzieli na poniedziałek o 3 jest piana party, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.10, 20:44 takie pytanko, na jakiej zasadzie ludzie są rozdzielani kto idzie do hotelu, a kto do apartamentu? Odpowiedz Link Zgłoś