Dodaj do ulubionych

Riwiera Egejska- Didim

IP: *.3s.pl 21.02.08, 00:02
czy warto jechac z Almaturem,hotel Atac. Druga polowa wrzesnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.pul.tke.pl 22.02.08, 20:49
      Też mam takie samo pytanie - czy warto w ogóle jechać do Didim z
      Almaturem, czy poszukać czegoś innego np. w Bodrum?
      • Gość: Marta Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.04.08, 15:37
        Ja chcę tam jechać w czerwcu. Może ktoś powiedzieć coś na temat wczasów
        organizowanych przez Almatur w miejscowości Didim w hotelu Atac?
        Proszę o odpowiedź.
      • Gość: kinga Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 194.146.249.* 27.05.08, 23:01
        POWAGA WARTO..BYŁAM JUZ 2 RAZY...ŚWIETNA ZABAWA!!!
      • Gość: Hanjali Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.09, 15:20
        Witam! Wybieram się z Almaturem do Didim w tym roku, w terminie od 22.08. do
        04.09.2009. Jeżeli ktoś w tym terminie tez z Almaturem się wybiera do
        Didim,proszę o kontakt.Podaję mój nr GG 5391409.Pozdrawiam
    • Gość: Ada Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 80.54.174.* 24.04.08, 16:30
      Ja jade w Lipcu na 2 tyg. z Almaturu rowniez hotel Atac
      • Gość: OL Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 213.199.253.* 11.05.08, 22:01
        Hmm.. CO do hotelu to chyba nie powinien byc zly.. Moge podac
        informacje o miescie bo byłam na obozie.. GG: 6960291
        • Gość: Majkel Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 11:41
          I co powiesz o Didim?jade tam na obóz studencki z almaturu 08.09-
          22.09
      • Gość: eva Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.promax.media.pl 15.05.08, 00:02
        dużo pytań,żadnych odpowiedzi. czyzby nikt nie jeździł z Almaturem?
        tez mam zamiar z nimi pojechać, szukam jakiś informacji i nic nie
        mogę znaleźć.
        • Gość: gosc Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.cable.smsnet.pl 17.05.08, 09:43
          Alamatur to porządna firma. Byłam z nimi w zeszłym roku na wczasach i wróciłam
          zadowolona.Didim, to niewielki kurort, duzo róznych atrakcji, jest co robic.
          jednym słowem, gdybym miała jeszcze raz wybierac sie do Turcji, to pojechałabym
          własnie tam. Podróz autokarowa trochę męcząca, ale za to mozna zobaczyc wuiele
          ciekawych miejsc, Troja, Pergamon, Pammukale, Istambuł. Naprawde warto.
          • Gość: eva Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.promax.media.pl 18.05.08, 20:22
            Samej podróży się nie obawiam, ponieważ już wcześniej jeździłam. Nie
            wiem natomiast jakie warunki hotelowe zapewnia Almatur, nikt
            konkretnie nie potrafi mi odpowedzieć gdy pytam o klimatyzację w
            hotelu w Didim. Nie chciałabym się tam rozpłynąć albo udusić!
            jeśli mogę zapytać - w jakim okresie byłaś w Turcji, jakie były
            temperatury i czy byłaś tam z biurem Almatur.
            • Gość: Turczynka Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 01:11
              Ja byłam w Didim koniec czerwca/poczatek lipca.. pobyt wspominam
              bardzo miło ;) Klimatyzacja w hotelu była, darmowa.. Oczywiście dla
              tych co umieli sami ja wlaczyc :D bez pilota ;p |Najwyzsza
              temperatura to bylo 46 stopni, a przewaznie jest 35-38 da sie
              wytrzymac.. Najgorzej kiedy z dworu wchodzi sie do pokoju a ma sie
              wylaczona klimatyzajce.. ooo boze :D
              • Gość: Karolek Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.chello.pl 17.08.09, 13:53
                siema,zainteresowal mnie Twoj post z ta klimatyzacja xP...Jade do
                Turcji 18.08-01.09;] mozesz dac info na temat tej darmowej
                klimy,tz.jak ja wlaczyc bez pilota? ;d gg:8065347 pozdrawiam i z
                gory dziekuje
        • Gość: Tampi Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 14:52
          a ja jadem w tym roku własnie , tez jestem ciekawa jak bedzie, wierze ze
          cudnie.. termin 30 sierp.jbc gg 6905471
          • Gość: amerie Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.srg.vectranet.pl 11.06.08, 19:13
            Ja też jadę w tym roku z Almaturem do Turcji ale do hotelu Pine Corner.. czy
            może ktoś już był w tym hotelu??
            • Gość: Karolajna Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 17:16
              KIedy jedziesz z almaturem do pine corner? :> na oboz??? :> JA tez:D od 24 lipca
              na dwa tygonnie.;)
              • Gość: natalia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 78.8.142.* 26.06.08, 23:40
                Ja jade 19 lipca jak ktos jedzie to dajcie znac
              • Gość: kuba Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 13:56
                a ja jade 26.07 - 08.08 :) :P :D :P
                • Gość: Krysia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.gprs.plus.pl 13.07.08, 10:48
                  Byłam w hotelu (apart) Pine Corner w Didim 2 tyg. temu.(koniec VI
                  08). Sa tam apartamenty(sypialnia, salon, aneks kuch. z lodówka).
                  Klima płatna dodatkowo. Ogólnie nieźle ale hałas od ulicy i bez
                  klimy b. gorąco. Stół do bilarda, piłkarzyki bezpł., mały basen.W
                  Didim dużo rozrywek po kolacji - bo tylko wtedy się chodzi "na
                  miasto" Miłego wypoczynku

• monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:20

DIDIM...JEST SUPER Z ALMATUREM... jeszcze lepoej jak jest REZYDENTEM
                    PAN TOMEK.. ŚWIETNY KOMPETENTNY FACET !POLECAM !świetny przewodnik
                    rezydent i kierownik... Nie polecam
                    reydentki Kamili , to osoba nerwowa, obiecująca , niekompetentna!
                    panikara,brak słów!duzo obiecywała a nic nie robiła! pytacjcie o
                    rezydenta!! polecam Tomka rezydenta!!!!
                • Gość: Asia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.kalisz.mm.pl 14.07.08, 12:46
                  hej Kuba! ja tez jade do turcjii 26.07-08.08 napisz do mnie na gg: 4404236 :)
                  • Gość: kasia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 83.2.170.* 10.08.08, 20:21
                    ja bardzo chcialabym jechac na poczatku wrzesnia z Almaturu do Didim,ale strasznie sie boje..Poniewaz slyszalam,ze w Turcji jest bardzo niebezpiecznie i porywaja tam ludzi;/
                    • locky_24 Re: Riwiera Egejska- Didim 27.08.08, 20:20
                      Hej !
                      Ja też się przymierzam do wylotu do Didim, może 4 września
                      na "Egejską Przygodę". A skąd wiesz że porywają? Chłopaków też?
                      Mój gg:6504884, może wymienimy informacje?
                      Tomek
                      • Gość: gość JZ Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.08, 22:17
                        Chyba sobie żartujecie z tym porywaniem. Byłam i czułam się
                        bezpieczniej niż w rodzinnym mieście. Didim zwiedziłam na wycieczce,
                        dużo Brytyjczyków i English menu:(
                        • Gość: olajag Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.tktelekom.pl 27.01.09, 21:07
                          witam. czy słyszał ktoś o hotelu Aksel w Didim.mam zamiar wybrac się
                          tam.z almaturem.proszę o opinie
                          • Gość: Paulina Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 13:38
                            Owszem słyszałam, mialam nawet okazje byc tam kilka arzy, poniewaz bylam na
                            wakacjach w pine cornerze, ale podzielili nasz oboz na 2 hotele ;p
                            Hotel ok, warunki ok, sniadania na dachu hotelu ;p
                            Łatwo jest wniesc jedzenei do hotelu;] w hotelu oczywiscie jest lodowka;] Do
                            plazy jakies 8minut drogi;]
                            Basen tez ok :)

Polecam i tyle !

Ja sie wybieram po raz drugi 30.06.09, ale do pine cornera ;]
          • monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:13
            PAN TOMEK.. ŚWIETNY KOMPETENTNY FACET !POLECAM ! ie polecam
            rezydenta!!
    • Gość: Piotrek Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:52
      Byłem w Didim z Almaturem jakieś 5 lat temu. Widać, że impreza jest
      atrakcyjna ponieważ nadal ją organizują. Ja byłem na obozie
      studenckim :) Największym minusem było to, że do jednego autobusu
      (piętrowego) zapakowano rodziny z dziećmi (jadące tam na wczasy),
      młodzież do lat 18 (jadącą na obóz) i nas studentów. Brać studencka
      szybko dogadała się z młodzieża i zaopatrzyliśmy się w umilacze
      podróży :) NIestety rodziny, które z nami podróżowały narezkały, że
      jest za głośno. Co do samego Didim to szczęśliwie rozdzielono
      młodzież od dorosłych w dwóch różnych hotelach. Miasto jest przede
      wszystkim na młodych. Całe nadbrzeże to jedna wielka knajpa i
      dyskoteka. W ciągu dnia życie toczy się na plaży a wieczorami
      przenosi się parę metrów dalej na deptak. Jak ktoś lubi dyskoteki
      itp. będzie zachwycony. Niestety nie pamiętam nazw hoteli w jakich
      mieszkaliśmy. Ten mój był daleko od plaży więc czas spędzaliśmy
      głownie nad basenem. Jeśli chodzi o klimatyzację to było tak jak
      ktoś wspomniał. Z zasady była płatna, ale w samym klimatyzatorze był
      przycisk on/off. Wystarczyło go wcisnąć i klima działąła. Niestety
      takie użycie klimy bez pilota zmuszało do zaakceptowania
      temperatury, którą ustawił ktoś kto miał dostęp do pilota, a i
      trzeba ją było wyłączyć jak się wychodziło z pokoju aby sprzątaczka
      się nie zorientowała :) No to chyba tyle. Mogło się dużo zmienić
      przez te 5 lat. Pozdrawiam i udanej zabawy w Didim.
      P.S. Przy plaży w Didim i w Stambule mają najwspanialsze Kebaby
      jakie kiedykolwiek jadłem
      • Gość: Magda Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 23:10
        Zgadzam sie w 100% z powyższym postem, tak sie składa ze tez jakies
        5 lat temu tam byalm, i musze powiedziec ze wrazenia niezapomniane.
        warto jechac, jak ktos lubi rozrywke to w Didim nie będzie napewno
        sie nudził, sama z chęcią bym tam wrocila bo drugiego takiego
        miejsca chyba nie ma. Gorąco polecam :D aha wtedy wyjazd był
        organizowany do hotelu orchidea, i na warunki narzekac nie bylo
        mozna :]
        • Gość: Paula Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 13:24
          Szczególne wrażenie wywarła na mnie Turcja (Didim), fantastyczne miejsce...Życie
          nocne do rana, imprezy, czysta plaża (oczywiście były jakieś mankamenty, np brak
          prysznica na plaży, ale nie jest to jakaś wielka tragedia :] ), bardzo miła
          obsługa hotelu (Pine Corner), położenie ośrodka również w dobrym miejscu...
          Naszym kierownikiem był p. Tomek Pawluczuk, fantastyczna, dobrze
          poinformowana osoba, potrafiąca zaciekawić kulturą turecką...zawsze można było
          się do niego zgłosić po radę, której oczywiście udzielał z przyjemnością. :)
          Niektórzy uważają, ze Didim jest jedynie rajem dla młodzieży, która
          chodziłaby tylko na imprezy, piła do rana i nic innego...
          Uważam, że jest w tym oczywiście trochę prawdy, bo wiadomo jaka jest młodzież,
          chcą poszaleć, dobrze się bawić i są szczęśliwi...
          Jednakże w Didim dorośli również mogą sie odnaleźć bez problemu...
          Poopalać się na plaży (głównej czy też 'kameralnej'), skorzystać z łaźni
          tureckiej, sauny, masaży, wybrać się na wycieczki fakultatywne jest ich na
          prawdę sporo i godne polecenia są, np Pamukkale, Daylan, Efez. Warto też wybrać
          się na rejs po okolicznych zatokach, fakt impreza to jest połączona z grupą
          młodzieży, ale wszyscy uczestnicy świetnie się dogadywali, można poopalać się
          albo zejść do cienia-piętro niżej z spokojnie porozmawiać. Podczas tego rejsu
          możemy przełamać swój strach i skoczyć ze statku do morza, skorzystać z
          banana... niezapomniane przeżycia (bardzo dużo ludzi 'dorosłych' postanowiła
          przełamać swój strach, byli dopingowanie przez młodzież i widać, że się
          fantastycznie bawili...

W Didim można również odwiedzić lunapark i tu kolejna możliwość pokonania
          własnego strachu :) ! Czy też wybrać się na zakupy do pobliskiego centrum
          handlowego...albo wybrać się na spacer promenada...

Nie należy sugerować się opinią o Turcji ludzi, którzy tam nigdy nie
          byli...czyli standardowo: kebaby, brudasy, śmierdziele, podrywacze itp.
          Absolutnie nie jest to prawdą, zdarzają się ewenementy, ale to raczej rzadkość
          (osobiście nie miałam 'przyjemności' poznać takiego Turka). W Didim jest bardzo
          dużo turystów (Anglicy, Polacy, Niemcy) i może właśnie dlatego możemy tam
          spotkać 'europejskich Turków'.

Polecam Turcję i tyle !

Pozdrawiam :)
          • Gość: dżonu Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:39
            ile kasy wziaść na 2 tygodnie do didim??(mam wykupione 2 posiłki
            dziennie) Druga sprawa są tam jakies nocne lokalne, dyskoteki itd.?
            Ostatnia- czy dobre mają kebaby:)?
            • Gość: zdidim. Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 88.253.133.* 10.07.09, 18:51
              posilek - taki calkiem calkiem kosztuje tutaj ok 15 lirow. (30 zl) kebaby
              oczywiscie jak w calej turcji sa wysmienite. Dyskotek i barow tez jest wiele -
              polecam Garden do tanczenia - tutaj najczesciej tej zagladaja polacy. İ sadze ze
              bardziej bedzie chcialo sie pic anizeli jesc wiec 1.5 lira max za puszke coli -
              3 liry za 2 litry coli. Przypominam o zakazie wnoszenia napoji do hoteli ktory
              obowiazuje w calej turcji. pozdrawiam. jest tutaj naprawde goraco :)
              • Gość: jaaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 00:32
                a ty siedzisz teraz w didim?? a odnosnie napojów, to mozna w
                hotelach coś kupic do picia??
                • Gość: rencista.0 Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.aster.pl 22.07.09, 21:34
                  Właśnie wróciłem zDidim bardzo mi się podobało.Napoje lepiej kupować
                  w marketach są one niedaleko centrum.Pobliżu promenady!!
                  • monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:17

rezydenta!!
    • dinah33 Re: Riwiera Egejska- Didim 23.07.09, 19:16
      Gość portalu: Renata napisał(a):

> czy warto jechac z Almaturem,hotel Atac. Druga polowa wrzesnia.

Ja byłam z nimi jakieś 3 lata temu z miejscem docelowym Didim. Pozdrawiam pilota
      Jarka :)
      Podróż do Turcji była niezła, hotel w którym mieszkaliśmy tragiczny, a powrót do
      Polski to już totalna masakra. Połowę ludzi pisało reklamacje.
      • Gość: ania Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 20:21
        Proszę o dokladniejszą informację tzn na jakiej byłaś imprezie ?
        • monadell Re: Riwiera Egejska- Didim 11.11.09, 00:15
          rezydenta!!
          • Gość: K Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 77.236.0.* 28.03.10, 20:29
            jedzie ktoś 17.07.2010 grupa młodzieżowa(16-18) autokarem ;>>??(almatur)
            • Gość: :) Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 91.150.162.* 08.04.10, 14:59
              ja jade z almaturu na obóz (16 - 18 lat) 17.07.2010 :) (autokarem)
              • Gość: K Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 77.236.0.* 20.06.10, 21:26
                Super;>>
                a skąd jesteś?
                Mam nadzieje ze nas nie wpakują do autokaru z rodzinkami i dziećmi ;D
                • Gość: :) Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 91.150.162.* 02.07.10, 18:32
                  daj mi swoje gg to pogadamy, okej??
                  • Gość: Jaaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 10:55
                    jadę 17.07 jedzie ktoś jeszcze??
                    • Gość: asiaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 178.56.189.* 13.07.10, 21:50
                      ja jade(; 2050716 to moje gg
                      • Gość: basia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 19:58
                        jadę, gg 4360793
                        • Gość: Olaa Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 83.1.212.* 15.07.10, 21:55
                          ja też jadę :D
                          gg 10981662.
                          Pisać nawet jak mnie nie ma na gg, odpisze ;)
                          • Gość: Kamil Re: Riwiera Egejska- Didim IP: 213.25.147.* 18.07.10, 12:27
                            Leci ktoś 27.07 ?
                            GG 6993214
                            • Gość: basia Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 19:50
                              A więc wszystko co mogę powiedzieć o Aparthotel Pine Corner.
                              1. Apartamenty 2-3 pokojowe, łazienka, aneks kuchenny oraz pokój
                              dzienny.Gdy traficie na apartament z wejściem od lewej strony, ten
                              prawie na samej górze to możecie się przygotować na łazienkę gdzie w
                              kabinie prysznicowej znajduje się ubikacja, a sam prysznic o ile
                              będzie z niego lecieć woda i nie będzie śmierdziała zgniłym jajkiem
                              to trzeba się nauczyć go regulować. W tym apartamencie są 3 balkony,
                              jeden bardzo fajny ponieważ można w nim urządzić hasz komorę, wtedy
                              pomimo braku klimy (no chyba, że chcecie płacić) temperatura w
                              pokoju będzie bardzo niska. Lodówka, czajnik, pralka, odkurzacz,
                              żelazko, tv, są lecz wątpię w to, że oprócz lodówki się wam
                              przydadzą... papier toaletowy dostaniecie raz na jakieś 3 dni, a na
                              6 osób to trochę mało i mój ulubiony dzwonek do drzwi . Apartament
                              w sumie jak własne mieszkanko w bloku.
                              I trochę o Hotelu Aksel, pokoje 2 osobowe, łazienka i balkon
                              wszystko ogólnie małe... w tym hotelu znajduje się basen i
                              restauracja gdzie chodzą również osoby mieszkające w apartamentach.
                              Na basenie będzie Ahmet, który będzie pilnował abyście skorzystali z
                              basenu.
                              Przy apartamentach są tzw "kanapy" tam przeważnie przesiaduje Pani
                              Abla, bardzo miła i gościnna osoba, na kanapach można czasami się
                              przespać choć to nie zawsze spotyka się z miłym uznaniem tubylców...
                              Didim to dość rozrywkowe miasteczko, zawsze znajdzie się coś do
                              roboty, lecz życie zaczyna się tu dopiero po 22 jak nie później, na
                              każdym kroku spotyka się Turków mówiących dziendobry i zachęcających
                              do kupna rzeczy podwójnie oryginalnych.
                              Dyskoteka "Garden" w nocy z niedzieli na poniedziałek o 3 jest piana
                              party, bardzo polecam.
                              • Gość: mm Re: Riwiera Egejska- Didim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.10, 20:44
                                takie pytanko, na jakiej zasadzie ludzie są rozdzielani kto idzie do hotelu, a
                                kto do apartamentu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka