aga7501 29.02.08, 16:24 szkam informacji na temat tej wycieczki, relacji osób, które były na objazdówce z rainbow w turcji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WP2007 Re: smak orientu Rainbow IP: *.net81.citysat.com.pl 29.02.08, 21:01 Ja równiez prosze o relacje z tej imprezy. Wybieram sie w czerwcu i prosze o relacje. Troszke niepokoi mnie to ,ze jest to najtańsza oferta na rynku , ale program porównywalny z innymi biurami. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: smak orientu Rainbow 01.03.08, 13:11 hej moi drodzy ... jakoś relacji z tej imprezy ..zero coraz bardziej upewnia mnie drogi wp , że pierwsza częśc czyli objazdówka jest objazdówką wirtualną i po tygodniu może ciebie odhipnotyzują abyś mógł choć z raz przekąpać swe członki w Morzu Śródziemnym stąd taka niska cena ..bo nie trzeba płacic za bilety wstępu hahahah pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga7501 Re: smak orientu Rainbow IP: *.limes.com.pl 01.03.08, 21:05 niestety za bilety wstępu płaci się na początku wycieczki, przed zahipnotyzowaniem, ale chyba coś w tym jest bo jakoś mało opisów tej wycieczki, może nikt nie jeździ na ta objazdówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: smak orientu Rainbow 01.03.08, 21:17 aga i wp .. a może to na początku płaci się za hipnotyzera .. tak czy inaczej to nawet jeśli hipnotyzer się gdzieś zapodzieje to i tak Raibow to chyba jeździ Dolmuszem po Turcji tak jak nick janan 2 .. ja to jechałem z całą kompanią w jedną stronę a druga kompania w drugą stronę i spotkanie w Stambule ... ale gdzieś chyba czytałem cos pozytywnego o Smaku Orientu pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza1974 Re: smak orientu Rainbow IP: 212.87.0.* 03.03.08, 09:35 Hej Jadę 14 maja i napewno napiszę jak bylo. Ja wcześniej znalazlam dwi dobre opienie o tej wycieczce. Tyle że jedna byla krótka, a drugą pozwolę sobie wstawić: Autor: ~gos-iak 13-09-2007 19:49 wyślij odpowiedź witam, dzięki,że sie odezwałaś - a więc 1) ile kasy na bilety wstepu + przewodnika + napiwki - w ofercie jest 65 EUR - (ponieważ objazdówka z Rainbow ma taką samą praktycznie trase jak Triada a tam pisza o 105 Eur + ok.40-45 na przewodnika i napiwki -stąd moje pytanie o bilety wstepu) 2) jak hotele na trasie - czy trzeba zabrać ręczniki? 3) czy potrzebna jakieś cieplejsze ciuchy na wieczór (wiem,że np. w Antali czy Alanyi jest b. ciepło ale np. w Kapadocji czy Istambule) 4) czy program wycieczki dobrze realizowany -jak przewodnik? 5) czy jest czas na trasie na posiłek (jakie ceny) 6)drobne zakupy -pamiatki -czy polecasz jakieś miejsce na zakupy? 7) czy codziennie b. wczesnie trzeba wstawać i czy jest wystwrczajaco czasu na zwiedzanie, zrobienie zdjęć 8) czy miejsca w autokarze były jakoś specjalnie rozdzielane - czy cały autokar był zajęty? 9) ogólnie -jakie wrażenia czy byłaś zadowolona z organizacji wyjazdu przez Rainbowtours? nie wiem co jeszcze -może jaką radę od siebie - co zabrać czy na co zwrócic uszczególną uwagę. Autor: _Izzaa 13-09-2007 21:10 wyślij odpowiedź 1) tak jak bylo podane w katalogu 65 euro na bilety wstępu, w tym napiwki dla przewodnika i kierowcy 2) hotele: pierwsze dwa noclegi w hotelu w Kapadocji, bez klimatyzacji ale w niczym to nie przeszkadza bo nie jest tam za goraco, reczniki sa, lazienka ok kolejne dwa noclegi: Istambul, hotel 20 minut na pieszo od Blekitnego Meczetu, reczniki sa, lazienka ok. jedyny minus hotelowa restauracja mala i baaaaaardzo gorąca kolejny nocleg: reczniki sa, pokoje ok, lazienka ojojjj recznikow wiec nie ma potrzeby zabierac 3) wez ze soba cos cieplejszego, koniecznie do Kapadocji, podczas kiedy tam bylamm padal deszcz i bez cieplej bluzy nie daloby rady wytrzymac Antalya - oooooo matko jak tam bylo goraco 4) program - super, przewodnik Pania Kasia tez 5) kazdego dnia na trasie wycieczki byl dluzszy postoj na obiad, koszt ok 6 euro 6) pamiątki hmm trudno powiedziec, mielismy troche czasu na bazarze w Istambule ale na calej trasie wycieczki pelno jest roznych sklepikow z pamiatkami, wystarczy cos wypatrzec i dobrze wytargowac 7) wstawanie: pierwszy dzien pobudka 6.00 wyjazd 7,30 drugi dzien: pobudka 7.00 wyjazd 9.00 trzeci 4.45 wyjazd 6.00 czwarty7.30 wyjazd 9.00 piąty 3.30 wyjazd 5.00 szosty pobudka 6.00 wyjazd 7.30 Wychodzi 5 noclegów , w tym dwa w Stambule, albo sie ktos pomylil, albo firma zmienila program. ja mam 7 noclegów i tylko jeden w Stambule. Ale czytałam też opinie, że kiedy jest więcej autobusów to wówczas część z nich zaczyna od Kony, czyli odwrotnie i wówczas jest to dwa noclego w Stambule. Co do ilości informacji- relacji z Smaku Orientu to może jest tak, że więcej autokarow jedzie z np Triady, a dużo mniej z Rainbow. Nie mają czego narzekac. wiec sie nie odzywają. W programie rainbow nie ma tez cystern w Stambule. Polecam info na Kafeterii:f.kafeteria.pl/temat.php? id_p=3279529&start=450 Pozdrawiam mysza Odpowiedz Link Zgłoś