ewcians 08.04.08, 00:07 Ktoś zna? Jakie opinie? Ktoś się wybiera w terminie 7-14.05? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4269m Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat 08.04.08, 08:49 www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Iberotel+Palm+Garden-hid_82675.html Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat 08.04.08, 08:50 Lecę tam tydzień później. Opinie na bardzo pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:26 Ja też jadę do tego hotelu ale dopiero 9 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qizer Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 17:07 www.travelzone.pl/hotele/turcja/riwiera-turecka/iberotel-palm-garden.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.ghnet.pl 08.04.08, 19:53 My lecimy 7 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 00:43 Wiem wiem opinie w internecie czytałam już chyba wszystkie.... Chciałam jeszcze zasięgnąć opinii u Was:), ale mimo wszystko dzięki za namiary:) BASIA o ooo - to lecimy w tym samym terminie do tego samego hotelu:) A skąd wylatujesz jeśli można wiedzieć? i z jakiego biura lecisz?? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka-ewcians Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 02:49 Oho Basia - no to lecimy z Krakowa:). (Wypatrzyłam Cię na liście wylotowej;)). Pewnie też lecisz z TUI:) O której masz wylot??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka-ewcians Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 02:52 Acha jeśli chodzi o wiek i liczbę Dzieci oraz osób dorosłych lecących z nami to leci nas 6 osób dorosłych i 4 dzieci. Moje Bliźniaki w wieku prawie 1,5, Dzieci Brata w wieku 4 i roczek:) Oraz moi Rodzice nie zaliczający się do Dzieci;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.ghnet.pl 09.04.08, 09:18 Nie wiem o której lecimy bo jeszcze nie sprawdzałam. Tak lecimy z TUI. Niezła dzieciarnię macie, na pewno zauwazymy się na lotnisku :) Szkoda że maluchy bo obawiam się że Hubert - mój syn będzie narzekał na brak towarzystwa. Nie lubi kinder clubów hotelowych. To nasza pierwsza podróz do Turcji, licze ze będzie dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta gosc portalu Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 18:56 Dziewczyny zazdroszcze wam tego wyjazdu.Bylam w tym hotelu w sierpniu i nadal jestem pod wielkim zachwytem.Idealny obiekt do wypoczynku z dziecmi.Bardzo czysto,fajny rozklad basenow,klub dla dzieci rewelacyjny(mial animatorki polki)moje dzieci nie chcialy z niego wychodzic.Upal byl niesamowity i to jedyny minus naszego wyjazdu.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka-ewcians Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 01:19 BASIU Oliwierek ma własciwie już prawie 5 lat (21.05 kończy), z tego co widzę to Ty masz Synka 6-cio letniego:) no moje półtoraroczniaki i roczniak odpadają jako towarzycho dla Twojego Bączka, ale Oli.....hm.....może się zakumplują:) w końcu jest między nimi tylko ok. 1 roku róznicy:) Co do rozpoznania naszej "ekipy" na lotnisku, to zapewne nie będziesz miała kłopotów:) ciekawe czy ja Ciebie rozpoznam:D. W każdym razie fajnie by było, żeby Oli i Twój Synek się zakumplowali, bo Oli też za duży do takich trzech Maluszków Jemu towarzyszących:). MARTA To bardzo obiecujące co piszesz:), liczę na udany wypoczynek, aczkolwiek obawy pewne mam, ponieważ to moja pierwsza zagraniczna wypadówka z Maluszkami......Skoro piszesz, że upał to jedyny minus pobytu, to chyba dobrze wybrałam termin na początek maja:), mam nadzieję, że temperatura i pogoda będą w sam raz:) Martuś - a powiedz no mi.....korzystaliście z restauracji dla dzieciaczków może?, zastanawiam się co w niej podają..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka-ewcians Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 01:27 BASIU - jakbyś mnie wypatrzyła na lotnisku, to zapraszam do kontaktu:) o ile masz ochotę, zapewne Tobie łatwiej będzie mnie wypatrzeć niż mnie Ciebie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.ghnet.pl 10.04.08, 08:50 Ewa dzięki za zaproszenie, ja nie znosze latać i trochę jestem na lotnisku zestresowana więc słabo wtedy widze. No mam nadzieję że Hubert zakumpluje się z Twoim siostrzeńcem. My zawsze jezdzimy w maju na wakacje i nigdy zimno nam nie było, a na Rodos (a to blisko Turcji) bardzo goraco. Także o pogodę się nie obawiam. Bardziej o jedzenie bo Hubert bardzo wybredny jest. Ale w takim hotelu typowo rodzinnym napewno dania dziecięce są. Ja już nie mogę się doczekac bo bardzo pragne wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta gosc portalu Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 11:39 Dla dzieciaczkow jest wyznaczona czesc w restauracji,niskie stoly,krzeselka.Niestety nie korzystalismy z jedzonka dla dzieci.Maja pyszny kebab,frytki i lody ciagutki mniam.Udanego wypoczynku.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat 11.07.08, 10:26 Kochane tak zachwalacie to miejsce że bardzo zapragnęlam tam pojechać, ogladałam zdjęcia i czytałam opinie na wakacje.pl. Baaaardzo mnie się podoba tylko nigdzie nie mogę znaleźć biura podróży które to sprzedaje no i za ile. Mam zamiar tam się wybrać z prawie półtoraroczną córcią we wrześniu, czy wrzesień to dobry czas aby tam jechać i uniknąć koszmarnych upałów ale żeby było cieplutko?\ Z góry wielki dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
gbujak74 Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat 11.07.08, 11:06 witam, dowiadywałam się o niego w TUI ceny nie pamiętam ale chyba ok. 11 000 za 2 os + 2,5 latek we wrześniu, ale w końcu wybrałam inny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: do: gbujak74 11.07.08, 22:06 Tui ma go w swojej ofercie. Byliśmy w maju za 3 os. dorosłe + dziecko - 4 lata płacilićmy około 8.000. Bardzo nam się podobało, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka_73 Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat 26.07.08, 11:25 Niestety pozwolę sobie na kilka chłodnych słów o Iberotel Palm Garden… Najpierw plusy: naprawdę dobre pierwsze wrażenie, design na zewnątrz i wewnątrz: wioska, (max pierwsze piętro), ładna, zadbana zieleń, super nowoczesne, atrakcyjnie zaprojektowane pokoje. Widok na wspominaną często na forum budowę ma wg. mojej oceny ok.10%pokoi. Nie ma szans głodować – są tylko dwie godziny bez posiłku (11.00- 12.00 oraz 18.00-19.00), jeden posiłek jeszcze się nie skończy, a już z zaczyna się drugi, w innej restauracji. Duży wybór potraw - ale żadnych droższych i bardziej wyrafinowanych. Plus za sery (chciałam spróbować wszystkich, po 12-tym zabrakło mi miejsca na talerzu) Plus za lody – objadaliśmy się nimi do woli. Dużo atrakcji dodatkowych: tenis, minigolf, spa, basen wewnętrzny z chłodną wodą, łucznictwo, siłownia ( po jednym stanowisku atlas, orbitrek, bieżna i rowerek, ale zawsze). Zjeżdżalnie krótkie, ale „dobrze niosły”, więc dzieci dały wysokie oceny. Tylko jeden duży basen i krótka linia brzegowa, ale ruch rozkładał się ok., tłoku i kolejek nie było (lipiec). Plus za imprezę nocną nad basenem na koniec. Minusy – na pierwszym miejscu – mieliśmy poczucie, że wszystko zorganizowane jest tak, aby maksymalnie luksusowo wyglądało, i aby równocześnie hotel wydał minimalnie mało. Procedura wydawania alkoholu powodowała, że mieliśmy tak głębokie poczucie winy prosząc o dolewkę, że najczęściej z niej rezygnowaliśmy, mając świadomość, że kelner okazując głębokie zdziwienie trzy razy zapyta czy na pewno ta dokładka jest nam potrzebna (a po prostu „wziąć” w ramach szwedzkiego stołu wina do posiłku nie można). Miejsca w których wydawano napoje rozmieszczone były tak, że w sposób naturalny ograniczało to korzystanie z nich – brak na plaży i na basenie. Stąd aby „zdobyć” sok czy wodę należało się udać na małą wyprawę, a więc czasami lepiej było zrezygnować. Dużo dodatkowo płatnych „gadgetów” – wata cukrowa, soki świeżo wyciskane – w all inclusive za taką cenę – irytuje. Wcześniej wspomniany brak wyrafinowanych i droższych potraw – zupełny brak dobrych wędlin, bardzo mało ryb itp. Poza tym – kompletne fiasko dla ludzi, którzy nie maja bądź wybrali się bez dzieci – nawet dla nas – rodziców – obecność tak dużej ilości tak rozwydrzonych (niemieckich) dzieci była problemem – można było być oblanych jogurtem, mieć wytrącony napój z ręki i być bez przerwy narażonym na zderzenie w basenie z „nic nieprzewidującym dzieckiem niemieckim’. Poza tym wszechobecny niemiecki, brak możliwości porozumienia się z większością obsługi po angielsku. Skandaliczne, natrętne dopominanie się o napiwki przez obsługę, obsługiwanie bez kolejki gości „lepszych” – jak podejrzewam – znanych z hojności. Obsługa uśmiechnięta nienaturalnie, brak szczerej orientacji na klienta – możliwe na skutek przeciążenia personelu – czasami widać było, że kelnerzy nie wiedzą w co włożyć ręce – patrz punkt o „oszczędnościach’. Obrzydliwie słodkie, nienaturalne soki, nie do wypicia drink powitalny w restauracji włoskiej, czasem skiśnięte pomidory i arbuzy. Brudne naczynia wspominane na forum wcześniej – potwierdzam, ale nie był to największy negatyw wyprawy. Nikt nie zachorował, to plus. Może to zbieg okoliczności – nigdy na wakacjach nie zginęło nam tyle rzeczy – okulary, płetwy, „Polityka” którą „zajęliśmy” leżak, 20$ z sejfu – ale nie na 100% - może źle policzyliśmy. I na koniec – zabrakło nam takiej jedynej, niepowtarzalnej atmosfery, dla której chciałoby się tu wrócić – ale to oczywiście subiektywne, może dla innych by była. Reasumując – nie żałujemy, bo jak tu żałować tygodnia spędzonego z rodziną po roku ciężkiej pracy – ale na pewno nie wrócimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Hotel Iberotel Palm Garden Manavgat IP: 83.238.48.* 26.09.08, 13:51 Wróciliśmy właśnie z Palm Garden i zupełnie zgadzam się z uwagami Maciejki. A propos atmosfery. Wiem, dlaczego jej zabrakło: turyści z Niemiec są zupełnie inaczej traktowani niż Polacy. Znajomi lecieli z niemieckiego TUI i już w recepcji dostali dwa klucze (to po to, aby klima działała przez cały czas podczas naszej nieobecności w pokoju), a pokój w dniu wyloty mieli zarezerwowany do ostatnich chwil pobytu. O Niemców naprwadę się tam dba - szczególnie o dzieci. Polska animatorka do luftu - nawet nie tłumaczyłam naszej córce (2,5) wszystkich zabaw, nie znała imion. Hotel godny polecenia. Wszelkie atrakcje typu masaże - takie sobie, ceny naciągane a fachowość ich wykonywania podlega dyskusji. I najważniejsze. Pogody nie można przewidzieć i biuro turystyczne myliło się mówiąc: piękne pogoda i słońce gwarantowane!!! Byliśmy od 17.09 do 25.09 i dwa dni lało jak z cebra, ale było ciepło:) Odpowiedz Link Zgłoś