Gość: eva IP: *.promax.media.pl 21.05.08, 23:49 Czy był ktoś na wycieczce z biurem REGO BIS z Katowic? Być może ktoś zna hotel 4* o nazwie Arora. Bardzo proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Turystka2008 Re: kusadasi - arora**** IP: 194.153.115.* 26.05.08, 21:12 z Rego-bis byłam dwukrotnie: Teraz na 9-cio dniowej objazdówce Chorwacja-Słowenia, 2007 r lipiec Turcja 2 w 1, czyli objazd i pobyt 6 dni w Kusadasi. Ja mieszkałam w holelu YONCA, a znajomi w ARORA,byliśmy zadowoleni, ARORA standard bardzo wysoki, wszystko dopięte na ostatni guzik, pyszne jedzenie, czysto, ładna plaża. Rego- bis bardzo dobrze robi imprezy w Turcji,<pozostyałe też, ale podobno specjalizują się w Turcji>, mają kompetentnych pilotów i przewodników miejscowych, z nami była p. ALA, przesympatyczna osoba, pozdro, atutem sa wygodne autokary i doswiadczeni kierowcy znajacy trasę. Mając porównanie z innymi biurami<przewaznie krakowskimi> Rego-bis wygrywa, ja nie zawaham się skorzystać z ich ofert w przyszłym roku. udanej imprezy, pozdrawiam.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 26.05.08, 22:57 serdeczne dzięki za odpowiedź. Jeśli mogę jeszcze spytać, czy poleciłabyś hotel Yonca(jest tańszy), czy w porównaniu z Arora wypada dużo gorzej, a jeżeli tak to pod jakim względem!? Bardzo proszę o chociaż krótką odpowiedź, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka 2008 Re: kusadasi - arora**** IP: 194.153.115.* 28.05.08, 15:01 Dziś przeglądałam ofertę Rego-bisu na na imprezę na którą się wybierasz<bo chyba chodzi o pobyt 6- cio dniowy w Kusadasi i potem objazd> i opinia moja i moich znajomych jest taka, że nie warto przepłacac za hotel ARORA <1999 zł>, a YONCA ok.1650 zł, bo tak naprawdę w hotelu tylko śpisz, całe dnie spędzasz na plaży lub na wycieczkach fakultatywnych <polecamy rejs stateczkiem do wysepek tureckich, obiad na statku, widoki przepiekne>, a różnica w cenie to ok. 350 zł na osobę. My w ubiegłym roku płaciliśmy podobnie, więc na 3 osoby < 2 w wieku +40 i córka 18 > zaoszczędzilismy ok. 1000 zł, które mogłam przeznaczyć na wycieczki, wstepy i drobne zakupy < koniecznie Wielki Bazar w Istambule>. Tylko jeszcze raz podkreslam, że w YONCA porcje były serwowane do stolików i niektórym wydawały się za małe ! Zapytaj w biurze jak w tym roku jest rozwiązany problem jedzenia w YONCA i wtedy się zastanów co wybierać, ja nadal polecałabym YONCA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 28.05.08, 15:29 Dzięki za przekazane sugestie! jedzenie nie jest takie istotne, gdyz jadę z koleżanka i z pewnoscią to nam wystarczy. Czytając opinie na różnych forach równiez zagranicznych, natrafiałam na takie opisy jak: zbyt głośno, przy ruchliwej dwupasmowej ulicy, w Arorze - kiepska plaża hotelowa, te publiczne plaże mocno oddalone. Czy możesz potwierdzić coś z tych rzeczy, czy cos okazało się jakąs specjalna uciążliwością? a co z klimatyzacją, ok? Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę dużo usmiechu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka2008 Re: kusadasi - arora**** IP: 194.153.115.* 28.05.08, 21:54 Znajomi, którzy byli w Arorze korzystali głównie z basenu przy hotelu, na plaży publicznej byli dosłownie dwa razy właśnie z powodu odległości. Ja z YONCY byłam naprawdę zadowolona - pokój mielismy od strony basenu, więc z ulicy nie dochodziły żadne hałasy, klima jest indywidualna w każdym apartamencie, włączasz kiedy chcesz, działała bez zarzutu, plaża publiczna ładna, piaszczysta, lezaki płatne ok. 2 euro, od hotelu do plaży około 10-15 minut ulicą przy ktorej znajdują się małe skliepiki spożywczo- przemysłowe. Do jutra ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 29.05.08, 10:24 no tak, więc ja byłabym przekonana do Yonci, ale moja współowarzyszka woli nie ryzykowac. Tym bardziej, że gdzieś przeczytałyśmy o pokojach od strony ulicy, wiecznym hałasie itd. ryzyko trafienia na niezbyt fajny pokój jest tym większe, że nasza rezerwacja bedzie dopiero z last minute i ... wszystko może sie zdarzyć. Masz cierpliwość do moich pytań, więc bardzo poproszę jeszcze o inf. na temat wycieczek (co warto, a co nie) i może cos o samej miejscowości (czy do centrum daleko, co jest blisko), jakie temperatury i czy było ciężko je znieść. dziekuję i pozdrawiam z welkopolski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka 2008 Re: kusadasi - arora**** IP: 194.153.115.* 03.06.08, 05:37 Hej! Nie pisałam dość długo, bo nie miałam dostępu do kompa. W Chorwacji i Słoweni bylam z Rego- bis w maju tego roku, impreza udana, tak, że dzięki za ewentualne informacje. Zarowno z ARORA jak i z YONCA do centrum Kusadasi jest dość daleko, najlepiej podjechać dolmuszem < to taki nasz busik >, tylko tańszy i zatrzymujący się wszędzie tam, gdzie poprosisz, jeżdżą dosłownieco chwilkę.Poproście, żeby dowiózł Was do KARAWANSERAJ, to po prostu samo centrum Kusadasi, po jednej stronie będzie port z Przepiękną Wyspą Ptaków, a po drugiej raj zakupowy- uliczki ze sklepami, knajpkami, kantory, targujcie się w każdym miejscu, proponujcie około jednej trzeciej ceny, którą żada sprzedający. Ja byłam w ubiegłym roku w pierwzej połowie lipca i naprawdę nie odczuwałam upału, choć było ok. 30- 35 stopni, ponieważ prawie cały czas wiał przyjemny wiaterek. morze wymarzone do pływania, tem. ok. 24- 26, pamiętajcie o klapkach na plazy, bo piasek naprawdę parzy. Plaże piaszczyste, lezaki i parasol za ok. 2 euro + niekiedy gratis kawa lub herbata. O wycieczkach fakul. jutro, koniecznie polecam rejs stateczkiem do tureckich wysepek. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 04.06.08, 23:17 hej! jednak jesteś niezawodna! dzięki za kolejną porcję informacji. dziś klamka zapadła, wyjazd zakupiony, wybrana Arora, jedziemy za miesiąc! Boję się trochę tych upałów, na szczęście piszesz, że nie jest tak źle! Już nie możemy się doczekać! Jeśli masz jeszcze ochotę to oczywiście prosze o dalsze rady, porady, wskazówki itp... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka2008 Re: kusadasi - arora**** IP: 194.153.115.* 05.06.08, 05:49 Wycieczki fakultatywne w ubiegłym roku: rejs stateczkiem - fajna zabawa i widoki, Didim, Priene i Milet - znajomi byli niezbyt zadowoleni, te trzy starożytne miasta zwiedzali w upale ok. 40 stopni, naprawdę wystarczy programowo Troja, Pergamon i Efez, chyba, że jestescie fankami histori i lubicie spacery po ruinach. Ludzie z naszego hotelu byli jeszcze na jeep safari - podobno super przejazdzka jeepami po górzystych terenach, mnóstwo kurzu, ale wspaniałe widoki. Nasza pilotka < a naprawdę bardzo sobie ją chwalilismy za wiedzę i podejście do uczestników wycieczki > polecała tylko rejs, co potwierdzam i jeep safari. W Kusadasi jesteście tylko 6 dni, więc chyba szkoda czasu na kilka wycieczek, wybierzcie 1 - 2, a resztę czasu spędzajcie na plaży i zwiedzaniu miasteczka. Program całej imprezy jest dobrze ułożony- najpierw trochę zwiedzania, potem lenistwo nad morzem i znowu zwiedzanie. Myślę, że spodoba się wam Efez, Pamukkale i Stambuł, ja byłam Stambułem oczarowana. Jurto skrobnę o programie i ewentualnych radach. Miłego dnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 08.06.08, 23:07 Witaj! Rzeczywiście takie a nie inne ułożenie programu tej wycieczki zdecydowało o jej wyborze. Inne objazdówki to typowe 7+7, gdzie tydzień objazdu jest mało wypoczynkowy. Potwierdzasz więc moje zdanie, że taki wlasnie program jest wygodny i fajny ! Szkoda ze tak daleko do Kapadocji, ale zadowolimy sie tym co jest blizej, korzystajac rowniez z twoich rad. dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 29.05.08, 10:28 A byłaś juz w Chorwacji? Ja byłam w zeszłym roku, co prawda z Rainbow-Tours, ale mogę coś opowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 04.08.08, 22:42 Wróciłam z Kusadasi - Arora. Było wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka2008 Re: kusadasi - arora**** IP: 194.153.115.* 27.05.08, 21:53 ARORA -czyściutko, wspaniałe jedzenie, stół szwedzki,wszystko na wysokim poziomie - to opinia moich znajomych, ja z YONCY byłam bardzo zadowolona - duże apartamenty, tzn. sypialnia i aneks kuchenny w pełni wyposażony, lodówka, telewizor, balkon, ręczniki wymieniane codziennnie, basen, jedzenie urozmaicone, choć panowie narzekali, że za małe porcje,<nie stół szwedzki, tylko tam były porcje serwowane>, ale naprawdę polecałabym, jutro napiszę więcej o położęniu hotelu i okolicy,pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 27.05.08, 21:57 bardzo dziękuję, jutro będę oczekiwać! :-} Odpowiedz Link Zgłoś
pajdakasia Re: kusadasi - arora**** 06.08.08, 19:45 Witam.Wybieram się do hotelu Arora w Kusadasi.Czy ktoś tam ostatnio był i może podzielić się wrażeniami.Bardzo proszę napiszcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: kusadasi - arora**** IP: *.promax.media.pl 24.08.08, 23:23 dawno tu nie zaglądałam, już byłaś, czy dopiero jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
giga64 Re: kusadasi - arora****czy ten hotel istnieje, 10.07.14, 20:52 Jestem zainteresowana opiniami na temat tego hotelu ,wybieram się tam (może ktoś też tam się wybiera od 5 sierpnia). Chciałam zapytać na co zwrócić uwagę w hotelu, w samej miejscowości ,co warto zobaczyć itd .Nie ma na temat tego hotelu nowych opinii .Może ktoś tam był i podzieli się informacją Odpowiedz Link Zgłoś