Gość: Gosia IP: *.utp.edu.pl 27.05.08, 13:12 Wróciłam własnie z wycieczki do Turcji z biurem podrozy GTI chetnie odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Alanya IP: *.plock.mm.pl 27.05.08, 16:18 pisz, każda informacja jest cenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 27.05.08, 17:50 Ponieważ jadę z synem nie wszystko jedzącym ,czy w alanii jest możliwość kupienia np. kurczaka z rożna , czy raczej drobiu nie jadają.Może smieszne pytanie ale nigdy nie byłam w Turcji i boję się że może być kino z jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Alanya IP: *.utp.edu.pl 28.05.08, 07:19 Z drobiem nie ma problemu, co prawda nie spotkalam takiego typowego kurczaka z rożna jak u nas, ale wszystkie kebaby i rozne inne dania można zamowic w wersji z kurczakiem, wiec nie powinno byc problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bascen Re: Alanya IP: *.ums.gov.pl 28.05.08, 07:36 Witam, a jak z cenami?? Proszę podać kilka przykładowych cen, np. kebaba, wody, owoców, piwa w knajpce, jakis t-shirtów, itp. Pozdrawiam. Jaka walutę lepiej zabrać: euro, czy dolara??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alanya IP: *.mnc.pl 28.05.08, 08:53 Mnie tez interesuje strona finansowa takiego pobytu , bylas tydzien czy dwa? Robie biznes plan na wakacje i kazda inforamcja jest cenna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Alanya IP: *.utp.edu.pl 29.05.08, 07:16 Ja byłam na tydzien i na 2 osoby wydalismy na miejscu ok 500 euro. ale z tego 160 euro zaplacilismy za wycieczke do Kapadocji, poza tym maz kupil sobie kurtke skorzana, zegarek, kupowalismy sporo upominkow dla rodziny. Na jedzenie nie wydawalismy zbyt wiele bo mielismy w hotelu i to w zupelnosci wystarczylo. Jesli macie jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Alanya IP: *.utp.edu.pl 29.05.08, 07:12 Oto przykładowe ceny: Piwo ok 1-2 Euro w knajpie, woda w markecie 1,5 litra ok 0,5 lira (ok 0,25 euro), kebab zalezy jaki, taki zwijany jak rollo chyba ok 4 lira, a taki na talerzu z baraniny, z frytkami i roznymi surowkami plus piwo caly zestaw ok 13 lira. Przelicznik jest mniej wiecej taki ze 2 lira = 1 euro. Nie wiem jak to jest z dolarami, bo ja mialam tylko euro i na miejscu czesc wymienilam na liry. Ogolnie prawie wszedzie mozna placic w euro, szczegolnie na straganach z ciuchami, ale w marketach i na targu warzywnym raczej w lirach. Jesli chodzi o t-shirty to jest tego pelno, ale ja nie kupowalam wiec moge tylko podac jakie ceny widzialam. było róznie ale mniej wiecej ok 10 euro za koszulke, ale wiadomo, ze z tego mozna sie utargowac do max. 5 euro, a jak sie kupuje jeszcze wiecej to nawet mniej. Ogolnie targowac sie trzeba wszedzie tam gdzie mozna bo te ceny sa bardzo zawyzone i w rezultacie wiekszosc rzeczy mozna kupic za pol ceny albo i taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Alanya IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 14:20 jakie wieczory?chodzi mi o o pogodę,czy trzeba zabierać coś z dłuższym rękawem i spodnie?czy są komary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Alanya IP: *.utp.edu.pl 29.05.08, 14:29 Komarow nie bylo, natomiast wieczory byly troche chlodniejsze, ale w krotkim rekawie tez szlo wytrzymac. Teraz pewnie jest jeszcze cieplej. Natomiast trzeba zabrac dlugi rekaw jesli sie planuje jakis wyjazd, my bylismy w kapadocji i tam bylo zdecydowanie chlodniej i dlugi rekaw oraz dlugie spodnie byly konieczne a i tak zmarzlam. Odpowiedz Link Zgłoś