goldenmoon1 06.08.08, 23:21 wróciłam z objazdówki było miło i fajnie, jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiawagner Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 07.08.08, 10:10 Witaj, ja mam kilka pytań: 1. O której miałaś wylot i skąd? 2. Pierwszy był pobyt czy objazdówka? Wszyscy tak samo? 3. O której godzinie jest powrót do kraju? 4. W którym hotelu mieszkałeś? 5. Czy kupowałaś wycieczki fakultatywne (które polecasz?)? 6. Który z dni objazdówki był najbardziej męczący? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmoon1 Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 07.08.08, 10:36 Hejka 1, 3, wylot z w-wy 14:10, powrót Alanya 8:30, te godziny nie są obowiązujące, gdyż biuro Ecco holiday zmieniło przewoźnika. 2, najpierw mieliśmy objazdówkę, tych co poznaliśmy to wszyscy mieli tak samo, ale to jest różnie w zależności jak masz na voucherze napisane. 4 mieszkaliśmy w hotelu Orient Palce, fajny hotelik dożo atrakcji dużo jedzenia, minus daleko do miasta 5, na objazdówce rejs po Bosforze, polecam widzieliśmy nawet delfiny ;)), na pobycie z biura lokalnego jeep safari i rafting polecam, oraz łaźnie turecką, jak ktoś nie jest brzydliwy kiepskie warunki higieniczne to nowe doświadczenie, 6, jak jechaliśmy do istambułu najwięcej się jedzie i najmniej zwiedza, ale do przeżycia więcej się śpi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiawagner Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 07.08.08, 11:31 goldenmoon1 napisała: > Hejka > 1, 3, wylot z w-wy 14:10, powrót Alanya 8:30, te godziny nie są obowiązujące, > gdyż biuro Ecco holiday zmieniło przewoźnika. Na voucherze mam napisane wylot 14:10, powrót Alanya 03:05. Czy to znaczy, że godziny się jeszcze zmienią, bo wylot mamy o tej samej porze a przylot o zupełnie innej. Również wylatujemy z Warszawy. Pozdr, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmoon1 Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 07.08.08, 11:54 to powiem Ci że nie wiem, proponuje się jeszcze dowiedzieć w biurze, Odpowiedz Link Zgłoś
maggie1978 Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 07.08.08, 15:53 Witaj, mam pytania odnośnie 7 dni objazdu: - jakie trasy dziennie pokonywaliście, - czy hotele po trasie 7-dniowej wycieczki były przyzwoite, - czy chwalisz sobie opiekę pilota, czy miał odpowiednią wiedzę, potrafił zainteresować, - czy można naprawdę coś zobaczyć ... czy jest to raczej zwiedzanie - bieg na tempo, - czy w ciągu takiego dnia zwiedzania był jakiś czas wolny, czy można było sobie gdzieś zjeść obiad ? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam - Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmoon1 Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 08.08.08, 09:35 1 co do codziennych tras było tego sporo bo łącznie dało około 3200 km. rozłożyć to na 7 dni to sporo. Ale nie codziennie jest tak tragicznie, ponieważ są dwa noclegi w Kapadocji i dwa noclegi w Istambule, więc w te dni jest mniej jeżdżenia autokarem a więcej zwiedzania. 2 hotele różne najgorszy był ostatniego dnia na pamukalach, ale podobno mają go zmienić. A poza nim nie było najgorzej jak na 1-2 noclegi to dało się wytrzymać. No pod warunkiem, że ktoś nie potrzebuje obsługi i hotelu 5 gwiazdkowego bo może się zawieść ;)) 3 Tak pilotka była sympatyczna. Wedzę też miała nie najgorszą mnie to wystarczyło, ale wiadomo, że znalazły się osoby który były niezadowolone. 4 Co do zwiedzania, dużo zależy od samych turystów, jak się umieją spiąć i tam gdzie nei trzeba np. sklepy nie marnują czasu to można spokojnie pozwiedzać. Choć jest sporo miejsc do odwiedzenia i nie zawsze jest tego czasu bardzo dużo. 5 tak codziennie jest przewidziany czas na lanch, tylko bardzo często są to takie przydrożne zajady-stacje benzynowe gdzie przygotowane są już posiłki w cenie 5-6 euro. ale polecam np w Istambule nie iść na obiad z przewodniczka tylko pójść dalej w miasto i zjeść dobrego kebaba kilkakrotnie tańszego niż w miejscach gdzie prowadzają przewodnicy. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
maggie1978 Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 08.08.08, 11:48 serdecznie dziękuję :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tati Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam IP: *.chello.pl 09.08.08, 19:23 Potwierdzam i polecam:)))było cudnie!!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rafijki Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 10.08.08, 12:20 A czy ktoś z was mieszkał w hotelu Grand Bali w Alanyi?Jak warunki w hotelu?Gdzie są najlepsze pokoje?No i czy daleko jest do plaży Kleopatry?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rafijki Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 10.08.08, 12:49 Mam jeszcze jedno pytanie:czy na pokładzie linii lotniczych jest jakiś catering czy trzeba sobie przygotować jakąś kanapeczkę?:) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 18:48 Czy możesz napisać jak wygląda sprawa z przenoszeniem bagażu przez te 7 dni co się podróżuje, prawie codziennie inny nocleg :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitamina Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:07 Goldenmoon1 - moglabys cos napisac nt. fakultetow w trakcie objazdowki? Dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmoon1 Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 11.08.08, 09:41 Co do lini lotniczych, są to czarter i w większości nie ma żadnego posiłku a nawet przekąsek, można oczywiście sobie kupić w cenach kilkakrotnie większych niż na ziemi ;)) Wycieczki fakultatywne na objeździe były trzy w Kapadocji lot balonem i wieczór turecki nie wiem nie korzystałam, w Istambule biliśmy na rejsie statkiem po Bosforze. Ponad godzinny rej po obu stronach Istambułu europejskiej i azjatyckiej. Widzieliśmy nawet delfiny. Ja polecam bo lubię takie rzeczy. Co do walizek. Niestety trzeba codzienni zabierać z autokaru chyba że ktoś wszsytkie rzeczy potrzebne do noclegu ma w bagażu podręcznym. Powiem szczerze, że jak wyjeżdżając też byłam przerażona, ale walizeczka na kołeczkach wszystko poukładane i nie było źle. W Kapadocji i Istambule są dwa noclegi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamark Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam 18.08.08, 21:10 czy w hotelach podczas objazdu były ręczniki czy warto zabrać swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday IP: 212.160.99.* 19.08.08, 13:43 Hej , ja wybieram się na tę wycieczkę na pocz. września. Mam kilka pytań do tych ktorzy w tym roku juz wybrali się na nią. Czy objazdówka jest męcząca? o której pobudki, powroty do hoteli? czy nie ma "dzikiego pędu" między zabytkami? Autokar klimatyzowany? A hotele podczas objazdówki? Może pamiętacie nazwy tych hoteli... Czy te 100 Euro które się dopłaca na m-scu na napiwki i wstepy do zabytków to już koniec miłych "niespodzianek" pieniężnych? A jak oceniacie hotel Cleomare-czy pokoje są porównywalne do tych na przedstawianych na zdj. strony tego hotelu www.cleomare.com , czy mijają się z rzeczywistością? Słyszałam, że w tym hotelu są pokoje o 2 różnych standartach, że jest nowa i stara część, (czy to prawda?) Bardzo bym prosiła o odpowiedż:) z góry dziękuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday IP: *.plock.mm.pl 19.08.08, 14:07 czytaj forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zbyniek IP: 212.160.99.* 19.08.08, 15:15 może niektóre odp. się pokrywają, ale nie ma wszytskiego o co pytam:P P.S-czytaj uwaznie:P ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zbyniek IP: 212.244.87.* 20.08.08, 14:44 jest tak jak mówisz stara i nowa część. ale i jedna i druga uważam, że odpowiednie do hotelu 3 gwiazdkowego. N a luksus nie licz, ale jest czysto, klimatyzacja, all. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday IP: 212.244.87.* 20.08.08, 14:46 jest tak jak mówisz stara i nowa część. ale i jedna i druga uważam, że odpowiednie do hotelu 3 gwiazdkowego. N a luksus nie licz, ale jest czysto, klimatyzacja, all. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday IP: 212.160.99.* 22.08.08, 10:41 nie licze na luksus... a czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pozostałe pytania z poprzedniej wypowiedzi, z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 20:15 Witaj wybieram się na taką sama wycieczkę 7+7 z ECO HOLIDAY i do tego samego hotelu Orieny Palace na początku września czy możemy wymienić sie emailami bo mam trochę pytań, jeżeli to nie kłopot odezwij sie proszę mój email: 1992ed@gmail.com Dziekuje z góry, pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: 7+7 Turcja, Ecco Holiday Polecam IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.08, 21:08 Zdecydowanie odradzam tę wycieczkę z Ecco Holiday. Byłem - porażka.Jak sam sobie czegoś nie zalatwilem to od trzech pseudopilotów ze znikomą wiedzą już i tak bym się nie dopwiedział, W hotelu w Stambule SYF- ten hotel nazywa się SERANDA to burdel z pokojami na godziny.Kierowca autobusu- Turek zresztą - polamal nam walizkę. ZERO odszkodowanoia z WARTY i z ECCO.Za rafting śpiewają 32 euro od osoby a na wlasna rękę w tamtejszej firmie to samo za 15 euro.Piloci złożyli chyba śluby milczenia- w ciągu tygodnia Turek wypowiadal się byle jak po angielsku przez jakieś 3 minuty.Pani Kasia- pilotka z Ecco myliła fakty historyczne do tego stopnia,że uczestnicy wyprawy sami ją zastępowali bo mieli wiedzę.SKANDAL to ECCO.NIGDY więcej z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś