Gość: ela Re: czy wrócił ktoś z Joy Kiris World IP: 213.77.64.* 24.08.08, 19:02 Ponawiam pytanie ,bardzo zależy mi na wiadomościach z tego hotelu,zapomniałam dodać ,że hotel znajduje się w okolicach Kemer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: czy wrócił ktoś z Joy Kiris World IP: 79.190.15.* 01.09.08, 22:10 Ja też się wybieram. Więc ponawiam pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: czy wrócił ktoś z Joy Kiris World IP: 213.77.64.* 10.11.08, 18:04 Witam , wybieram się latem w 2009 roku ,za każde info będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniad Re: czy wrócił ktoś z Joy Kiris World IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 18:58 Byłam z rodziną w Joy Kiris World w lipcu 2008. W sumie trafiliśmy tam przez przypadek (podobnie jak cała pozostała grupa Polaków z tego turnusu - jakies 60 os), ponieważ w hotelu Joy Pegasos World, który rezerwowałam nastąpił overbooking. Przeniesiono więc nas do Joy kiris, bez dopłaty. Ta zamiana mnie wkurzyła, ale po przyjeździe na miejsce mi przeszło;). Hotel położony jest bajecznie: ma 3 prywatne plaże, kamieniste, ale czyste, widoki boskie. Myślę, że równie pięknego miejsca na Riwierze Tureckiej nie znajdziesz. Na jednej z plaż, w uroczej zatoczce kąpało się średnio 20 wczasowiczów max. Tzw. long beach, ok. 500 m długości, też była pustawa. Najtłoczniej było na środkowej plaży, ponieważ była najbliżej basenu i baru. Większość gości - Rosjanie - dla mnie bez zastrzeżeń. Teren hotelu bardzo rozległy i zadbany, sporo miejsca do spacerowania. Codzienne wieczorne show: pokaz Samby brazylijskiej, pokazy cyrkowe, wieczór turecki, taniec nowoczesny - podobało mi się. Jest tam mini klub - prowadzony w języku rosyjskim i tureckim (dzień piratów, dzień Alladyna, olimpiada, mini-disco itp). Zacieniony plac zabaw. Wyżywienie: ciepłe, dobre, urozmaicone, dużo owoców - jabłka, pomarańcze, arbuz, melon, morele, śliwki, nektaryny, winogrona. Dużo sałatek do każdego posiłku. Dania kuchni tureckiej, ale też drób i wołowina - myślę że standard. Do śniadania sok z wyciskanych pomarańczy (samoobsługa). Na posiłki lepiej przychodzić wcześniej bo potem jest problem z miejscem. Pokój de lux obszerny, dużo miejsca w szafach, dostawki - zdezelowane łóżka polowe. Łazienka duza wygodna, z wanna, niestety z nieregulowanym prysznicem i zasłonką prysznicową pokrytą niezbyt fajnym nalotem na dole. Zastrzeżenia: pokoje sprzątane słabo, jeśli w ogóle. Bez wzgledu na to czy i ile zostawiłam napiwku. Nie odkurzali wykładziny, pościel zmienili może 3 razy w ciągu 2 tygodni. W restauracji filiżanki wiecznie niedomyte. Podsumowując: największy atut hotelu - położenie i zadbany ogród. Minus - praca pokojówek. Podsumowując: jest to komfortowy obiekt ( z podobno niezłym spa), ale z pewnością nie zanurzysz się w luksusie, jak obiecuje Itaka - przesadzili z tym opisem. Jeśli co roku spędzasz wakacje w luksusowych obiektach oferty tui lub neckermanna - będziesz rozczarowany. Jeśli natomiast chcesz odpocząć w pięknej scenerii i w wygodnych warunkach, bez zbytniego tłoku (w szczycie sezonu ok 800 gości) to będziesz zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś