Dodaj do ulubionych

Kartka (dane osobowe) w samolocie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:34
Słuchajcie, jak nazywa się ta kartka która dają każdemu w samolocie przed
wylotem? Już raz leciałem do Egiptu, ale wyleciała mi ta nazwa z głowy. Szukam
nie tylko nazwy tej rzeczy, ale również konkretnie tego jak wygląda tak w
przypadku wylotu do Turcji.

Z góry dzięki ;)
Obserwuj wątek
    • poszukiwacz_ksiazek Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie 03.09.08, 18:50
      Jaka kartka??? Pierwsze slysze!
      • Gość: musk123 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:59
        Wylatując do ciepłych krajów na lotnisku czy w samolocie dają Ci taką kartkę do
        wypisania: imię, nazwisko, data ur., cel podróży etc.
        Naprawdę nie wiesz o czym mówię? ;) A reszta?!

Proszę, zalezy mi na czasie.
        • Gość: Thaurus Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 19:45
          Wylatujac do cieplych krajow nigdy czegos podobnego nie wypelnialem!
          • Gość: olin80 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.08, 19:51
            Luggage Tag.To zawieszka przy bagażu,którą mają albo walizki na
            standarcie albo dają je na lotniskach.Wypisuje się na nich
            imię,nazwisko,miasto wylotu i przylotu i telefon(broń Boże nie
            adres,bo często w ten sposób można sobie małe włamanko zafudować).
            • Gość: paryżanka Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.08, 19:55
              nie chodzi o tą kartę bagażową. W Egipcie tylko się to wypełniało w
              samolocie, ale też mi wyszła z głowy ta nazwa.
              W każdym razie w Turcji tego nie ma.
              • Gość: olin80 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.08, 20:03
                Aaaa,chodzi o Arrival Card.W Turcji tego nie stosują ;))

en.wikipedia.org/wiki/Arrival_Card
                • Gość: musk123 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:09
                  Ok, no to super. Dziękuje ;)

Tylko teraz ta nazwa mnie frapuje bardzo. Jadąc do Egiptu znalazłem ją (już nie
                  pamiętam jak :D) na forum gazety w dziale turystyka/Egipt. Tam był nawet skan
                  tej kartki i przetłumaczone angielskie nazwy na j.polski.

Hm...?
              • Gość: musk123 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:03
                No, to pierwsza osoba która mnie skumała. Jak to sie nazywało.. hm..? ...
                personalna chyba.. Będąc zarówno w Tunezji jak i Egipcie to wypełniałem. Lecąc
                do Turcji na bank się tego nie dostaje?
                • Gość: olin80 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.08, 20:20
                  To z innego forum wprawdzie,ale ...
                  Część I, którą zabierają Ci po przylocie powinna zawierać
                  następujące informacje:
                  1.Nom/Name NAZWISKO
                  2. Prenom/First Name IMIĘ
                  3. Date et lieu de naissance/Date and place of birth DATA I MIEJSCE
                  URODZENIA
                  4. Nationalite/ Nationality NARODOWOŚĆ
                  5. Profession/ Profession ZAWOD
                  6. N DU Passeport ou N carte D'Dentite/ Passport number or Identity
                  card number SERIA I NR PASZPORTU
                  7. Date/Lieu D'Emission/ Date and place of issuing DATA I MIEJSCE
                  WYDANIA
                  8. Venant De - Allant A/ Coming from-Going to PRZYJAZD Z - WYJAZD DO
                  9. Domicile/ Address ADRES

Częśc, którą sobie pozostawiasz zawiera dane:
                  1. Nom et prenom/ Full Name IMIĘ I NAZWISKO
                  2. Nom de Juene Fille/ Maiden Name NAZWISKO PANIEŃSKIE
                  3. Date et Lieu de Naissance/ Date and place of birth DATA I MIEJSCE
                  URODZENIA
                  4. Nationale/ Nationality NARODOWOŚĆ
                  5. Adresse en Tunisie/ Address in Tunisia ADRES W TUNEZJI
                  6. N Du Passeport ou N Carte D'Identite/ Passport Nbr or
                  Identitycard Nbr NR I SERIA PASZPORTU
                  7. Date-Lieu D'Emission/ Date and place of issuing DATA I MIEJSCE
                  WYDANIA

To było z Tunezji.W Turcji byłam już wielokrotnie i gwarantuję ci że
                  czegoś takiego nie ma.
            • Gość: musk123 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:02
              Hehe, to absolutnie nie to. Po prostu kartka formatu a4 do wypisania. Dane takie
              jak podałem. To coś związane z wizą.. hm.. no zapomniałem na śmierć, no. Help!
              • Gość: gtw Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.171.15.158.crowley.pl 03.09.08, 20:13
                nie ma czegoś takiego, a tym bardziej związanego z wizą...turecka
                wiza turystyczna to znaczek za 10€/15$ kupowany po przylocie w
                okienku prze kontrolą paszportową...

• Gość: musk123 Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:19
                  Zauważ, że jakoś Olin wiedział o co chodzi. Arrival Card, tylko teraz szukamy
                  tego w wersji PL.
                  • Gość: paryżanka Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.08, 20:46
                    To wlasnie Arrival Card. Wlasnie te dane wypełniałam w Egipcie
                    kiedyś. W Tunezji chyba też, ale nie pamiętam. I to nie były A4
                    tylko małe kartki formatu paszportu, które się odrywało na lotnisku.
                    • Gość: JZ Re: Kartka (dane osobowe) w samolocie IP: *.wroclaw.mm.pl 03.09.08, 21:43
                      Dociekliwość się ceni, ale w Turcji tego nie ma!!! Zadnych arrival
                      cards!!!!!!! W sierpniu leciałam i pierwsze słyszę. Jak ktoś się
                      uprze, niech szuka dla zasady. Szkoda czasu. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka