Gość: Kony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 22:23 Co sadzieicie o wycieczce Mira-DEmre-Kekova ? Czy jest warta wyjazdu ?Oferuje ja Lena ( Pacho tours)oraz Wujek i Mariolka , prosze o pomoc , z gory dziekuje:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania w. Re: Mira-Demre -Kekova IP: *.gdynia.mm.pl 27.09.08, 08:55 fajna wycieczka jak się mieszka w okolicach Kemeru,jeśli nie (Side Belek Alanya) nie polecam ze względu na odległość i czas transportu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahir Re: Mira-Demre -Kekova IP: *.chello.pl 27.09.08, 21:06 A ja przeciwnie polecam! Byliśmy na takiej wycieczce od Leny w ubiegłym roku. Daleko fakt, ale warto.Po drodze piękne widoki, szczególnie jak się jedzie serpentynami wzdłuż morza.Największe wrażenie robią grobowce licyjskie, a wytchnienie daje rejs połączony z możliwością pływania. Ze względu na odległości wycieczka ma jeszcze jedną zaletę - w programie nie ma sklepów ze skórami, bawełną itp.Pozdrawiam zahir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Mira-Demre -Kekova IP: *.chello.pl 28.09.08, 14:23 Byłem na tej wycieczce z Pacho Tour z Alanyi. Owszem, daleko, ale uważam, ze warto. Faktycznie, jak wyżej napisano, po drodze wspaniałe widoki, a jazda serpentynami wzdłuż morza może być szczególną atrakcją. Na miejscu jest fajnie, faktycznie dużą zaletą jest brak różnego rodzaju "fabryk" i sklepów po drodze, a rejs z możliwością pływania stanowi ciekawe urozmaicenie. Co do licyjskich grobowaców, to owszem wyglądają ładnie, ale od razu trzeba powiedzieć, ze - przynajmniej na mnie - na miejscu nie zrobiły takeigo wrażenie jakie się spodziewałem oglądając zdjęcia i czytając przewodniki. Natomiast mam wiele uwag co do pracy przewodnika Owszem, od początku było wiadomo że nie ma polskiego przewodnika, tylko angielski. Okazało się, ze była pani i pan przewodnik, przy czym pan po niemiecku, owszem bardzo płynnie mówił, ale po angielsku, to raczej nie za bardzo ( ja i tak nie uważam, że znam biegle angielski, ale to co pan zaprezentował było żenujące, a pani miała na tyle samokrytyki, by przeproszić uczestników, że "jej angielski jest taki płytki". Ogólenie, jak ktoś był w Pammukale i w Kapdadocji to polecam rónież tę wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś