Gość: pepig IP: 83.1.100.* 23.11.08, 18:08 czy taki napój tam występuje/ Bo jak nie to nie jadę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość - Aga Re: piwo w Turcji IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 18:53 jest EFEZ - dla nas rewelacja,można pić i pić.... Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela100 Re: piwo w Turcji 23.11.08, 19:27 efez i tuborg efez ok tuborg woda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: piwo w Turcji 23.11.08, 19:34 To piwo dokładnie nazywa się Efes: en.wikipedia.org/wiki/Efes_Beverage_Group Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden Re: piwo w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 20:00 To lepiej zostan w domu, przynajmniej wiochy nie bedziesz nam robil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepig TakiJeden nie zgrywaj kultury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 13:46 bo Ci słoma z butów wychodzi-Buraku. Jak ktoś o coś pyta, to nie po o abyś kogoś obrażał. Kultury się ucz. A nie napisałem nic coby Cię upoważniało do takiej chamskiej odpowiedzi. Pytanie jest normalne. Nielubisz piwa,to Twoja sprawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden Nic nie zgrywam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:41 To tylko tzw. doswiadczenie, niekoniecznie pochlebiajace naszej nacji... Nie zalapalem widac nieco zartobliwej tonacji w Twoim poscie... Jesli lubisz piwo jedz do Zywca, maja i napoj i bardzo ladne muzeum; blisko rozne gorki i widoczki (i zero problemow z kursem walut). Podobnie Czechy czy Alzacja we Francji czy Bawaria w Niemczech (i ladne zameczki), ale tu juz waluty. P.S. Dziekuje Ci za nazwanie mnie Burakiem przez duze "b" - pierwszy raz spotykam sie z obelga pomieszana z szacunkiem. Nie wiem jak to nazwac, ale jestem pod wrazeniem (no chyba, ze mialo to byc wprost przeciwnego - burak do kwadratu...). Z pianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepig co Ty masz do naszej nacji, ja czuje Dumę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 15:36 Co Ty opowiadasz("To tylko tzw. doswiadczenie, niekoniecznie pochlebiajace naszej nacji...")CO MY SIĘ GORZEJ ZACHOWUJEMY NIŻ ANGLICY np. w KRAKOWIE, niż Niemcy na wczasach na Majorce, niż Angole nad morzem środziemnym. My jeżdzimy na seks turystyke do Tajlandi, Keni, Dominikany? (Sory, zapomiałem, że faktycznie naszym polskim panią niesamowicie się podobają przystojniechy Turcy, co piwskiem wstrętnym nie śmierdzą jak nasi Polacy, ale chyba to nie tosamo co lampuciara z Deutschu z młodym przystonym Murzynem z Keni). No sory!!!!Turcy (bez podtekstu) to wyższa kultura niż Nasza????? Przekonałeś mnie jak skurczybyk!!!!!! POBICZUJMY SIĘ> trochę widziałem, mało tego nawet się naoglądałem, nawet w telewizji (co prawda niepolskiej) NIE MAM KOMPLEKSÓW!!!!! Ty niestety masz i mnie to oburza!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden Re: co Ty masz do naszej nacji, ja czuje Dumę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 20:03 W zadnym zdaniu nie napisalem, ze zachowujemy sie lepiej czy gorzej od innych. Nie interesuja mnie potatuowane rozowe cielska piszczacych Angielek ani sikanie czy sranie (tak, tak!) do basenu przez Rosjan. To jest ich problem. Zasugerowalem za to, ze b. czesto (co nie znaczy, ze zawsze) alkohol (szczegolnie w opcji All) plus wakacje plus rodak rowna sie wielka wies (polska, a nie dunska czy turecka). Jakies pytania? P.S. I znow te wielkie litery :-) Duma przez wielkie "d" to w Rosji (i doslownie i w przenosni, hehehe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruzin Efes jest OK IP: *.dsl.sanet.ge 23.11.08, 20:20 Turecki Efes jest całkiem niezły - podchodzi pod Lecha czy Tyskie Odpowiedz Link Zgłoś
skiba.1 Re: Efes jest OK 24.11.08, 09:49 No to rzeczywiście "niezły":/. A czym się różni Lech od Tyskie, przecież jedno i drugie to syntetyczne szczyny! Velkopopovicky Kozel, Krusovice, czarny Zlaty Bazant, ciemny Paulaner to są PIWA. Odpowiedz Link Zgłoś
skiba.1 Re: Efes jest OK 24.11.08, 16:41 Nie musisz od razu mnie przezywac:/ To jest forum na ktorym kazdy wyraza swoja SUBIEKTYWNA opinie. Jeden lubi siki, a drugi piwo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Efes jest OK 24.11.08, 19:22 to powiedz lepiej czym sie różnic Tyskie od Tyskiego w zależnosci w którym browarze jest rozlewane :) a picie ciemnego piwa to zadanie dla ultramasochistów Odpowiedz Link Zgłoś
skiba.1 Re: Efes jest OK 24.11.08, 22:49 Tyskie od szczyn niczym sie nie różni (tak sobie wyobrażam: ))) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 tureckie piwa 25.11.08, 09:42 generalnie nie zrobiły na mnie wrażenia, Efes, czy inne licencyjne to takie sobie cienkie piwka, owszem dobre na pragnienie w gorący letni dzień, ale porównujac z dobrymi, polskimi, czy niemieckimi piwami to jedna liga niżej... no ale trudno się dziwić, Turcja to jednak muzułmański kraj, może nie ortodoksyjny, ale tradycji warzenia piwai kultury jego picia siła rzeczy mieć nie mogą...podobnie jest w tureckimi winami... podbnie jest w Grecji, to też nie jest kraj "piwny" więc Mythos jest piwkiem ot takim sobie, ale greckie wina to już zupełnie inna bajka...;) subiektywnie, mnie najbajdziej podszedł Marmaris 77 (czy jakoś tak)... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Efes jest OK 25.11.08, 09:59 to faktycznie wiedza Twa jest głęboka niczym kałuże w lipcu w Alanyi Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Efes jest OK 26.11.08, 09:54 tak sobie piszesz dla samego pisania? bo niczego ciekawego, poza zabawny tylko dla siebie kalamburem, nie masz do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś